marraskuu 18, 2019, 10:50:53 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Yleinen fotoalbumi

Aloittaja chilimieli, heinäkuu 15, 2007, 03:18:11 ap

« edellinen - seuraava »

jeQQ


MaXXer

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - marraskuu 18, 2009, 20:26:33 ip
Paprika vai jallu? ;)


No paprika vaan :'(

Ei muut kuki vielä, mutta tosta ei voi kuin parantaa ja edistyä ;D

jeQQ

No eikös olisi kiva saada vuoden alkuun vähä omaa paprikaa. ;)

Mäkin kovasti odottelen, että noista mun chileistä, joista kolme kukkii, tulisi satoa.. Kamalan hidasta. :(

RäyhisHabanero tekee hedelmää.

Vaikka ei tuo habalta näytä  ???

Ettei nyt vaan olis mennyt rehut sekasin....
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

jeQQ

No tuo ei kyllä ole habaneroa nähnytkään. :D

Miksaa

Juu, selkee annuumi. Joko Cayenne tai kaupan Rawit on oma veikkaus...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

Räyhis

Olen aivan Paskana!

Aivan VARMASTI tuo on idätetty Väiskin habasta!
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

jeQQ

Minä ei uskoa K-Kaupan väiski!

Räyhis

Vaiski olla sanan mittainen mies!
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

jeQQ


Black Scorpion Tongue


Pimenta Da Neyde, joka kasvoi pitkälle putkien väliin jo. :D Oli pakko nostaa valoja. Vielä en leikkaa, kun tekee niin kivasti nuppuja, ehkä se kasvu siitä rauhoittuu. Nyt on valaisin kyllä jo todella vinossa.. Ja kasvikin hieman palanut, unohti aurinkorasvan?


Vinossa juu on, ei se mitään. :)


17.11.2009 ja 22.11.2009, kyseessä CAP 1478, nopea kaveri tekemään uutta kasvua!

http://jeqq.kuvat.fi/kuvat/Chili/

Kilp

Ensimmäinen kasvi, toinen kukka ja ensimmäinen podi. Kerkisin jo kokemattomana kirota, kun tuo kukka alkoi kuihtua jo toisena iltana.

minua klikkaamalla suuremmaksi


Perhepotretissa ensimmäinen podi ja mahdollisesti tälle pikkuveli.

minua klikkaamalla suuremmaksi


Itse kasvia olen parturoinut suht vapaalla kädellä, jotta tämä mahtuisi paremmin valonlähteiden alle. Alalehdet kärsivät joko valon, ravinteiden tai molempien puutteesta. Eivätkä muutkaan lehdet enää näytä yhtä eläväisiltä kuin nuorempana. Ei siis mikään valioyksilö, mutta kasvattajalle esikoinen on silti aina ylpeyden aihe ;)

minua klikkaamalla suuremmaksi


PS: Pahoittelen kuvien heikkoa valoitusta ja tarkkuutta. 7v wanha ja kaiken nähnyt digikamera ei enää edusta alansa kärkeä, jos sitä koskaan teki... Eikä kuvaajakaan aina tiedä mitä on tekemässä.

Räyhis


Siinä puskat nykyisyydessäänYksi kuuluisista "habaneroista"  :P
Vielä kukkii, kyseessä siis annuumi
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

jeQQ

Suoraan willichilifoorumilta, ei jaksa kirjoittaa enään Suomeksi..

Lainaus
Lainaus käyttäjältä: jeQQ
CAP 1478 showing really nice new growth!

Not wilds, but still:Black Scorpion Tongue working pods


Pimenta Da Neyde got a cut!


The one flowering: Bangalore Torpedo(notice the overdose..), the smallest one pink habanero and at the background dutch-habanero making flower buds


Here's a better pic of the Dutch-Habaneros flower bud.


And lastly my new soil chillies. One microcarpum is among those fellows. The CAP 1144 is coming to its own pot, if I'll succeed in germinating.

Kilp

Isoin podi on kerinnyt kasvaa sitten edellisen kuvan, nyt sillä on pituutta aavistuksen alle 9cm ja kaksi pienempää sisarta.

Jokohan tuota uskaltaisi joulupöydässä maistella :P


ikke

Joskus syksyllä mietin kanssa itsekseni että saisko jouluksi omaa satoa. Maistiaiset sai ainakin.  ;)

Aji Cristal "amppelissa" sai pari jo kypsytettyä.

Silppusin toisen punaisista sulatejuuston sekaan ja puristin mukaan valkosipulinkynnen, hyvää tuli. Ja meni. :D

Inca Red Drop alkaa pikkuhiljaa vaihtamaan väriä, kuva eiliseltä mutta tänään jo punertaa pari.

Tuossa vasemmalta lisää Aji Cristallia, Inca, Criolla Sella ja Pirkka-Habanero, silläkin yksi podi vaiheessa. Etualalla pikkupurkeissa Short Yellow Tabasco, Apassi, Lemon Drop, Nagaa, Early Jalapenoa ja jotain ylläreitä jotka taitaa olla Hungarian Hot Cherryä ja Incaa.
Joillain noista tuntuu olevan kasvu melkeen pysähtynyt jostain syystä, mutta kunhan hengissä pysyvät kevääseen niin ei haittaa.. ei sitä tilaakaan olisi kaikille ton lampun alla.
Nytkin jo jakanut joku 30 tainta tutuille ja sukulaisille kun tuli kaikkia laitettua "liikaa?" itämään. :P

Tuossa yleiskuva harrastamosta..


Niin ja villimmät, gala ja lance voivat kans ihan hyvin.


Joulua odotellessa, ja parempaa kameraa.. :)

Pihlajaviita

Vajaa kuukaisi sitten rakentelin liimalevystä arkun loisteputkille. En voisi sanoa että chilit hyvin olisi tuon alla kasvaneet, mutta satoa on kuitenkin vähän tullutkin, joka ei ole paha kun vielä kesällä en tiennyt kasvian viljelyistä oikeastaan mitään olennaista.

Veepeeltä laitoin eilen tilaukseen 250W monimetalli valaisimen, 400W oli loppu ja natriumia en halua oleskelutiloihin. Mutta en vielä tiedä miten toi 250W pärjää 4x58 Wattisille loisteputkille. Tuon loisteputki valon saa helposti rajattua pienelle alueelle eikä se karkaile, monimetallilla tuo saattaa olla vaikeaa ja voipi olla että tuo loisteputki olisi parempi. Tosin tämä arkkuni on aika kookas ja monimetalli valaisin olisi vähän sirompi.

Tilasin ehkä pari viikkoa sitten Veepeeltä myös tuollaisen pienen 225-LED paneelin. Pari kasvia mitkä tuon led paneelin vieressä kasvaa ovat alkaneet kukkia taas, uusia podin alkujakin on toistakymmentä eikä kukkiminen tunnu loppuvan.Idätykset eivät menneen oikein putkeen, ehkä 50% on itänyt noin 2kk idätysten jälkeen. Ja noistakin suurin osa vasta pari viikkoa sitten. Yksi Bolivian Rainbowi heräsi vähän ennemin ja on selvästi kärjessä kasvun suhteen. Myös 1 Turbp pube iti samaan aikaan, mutta noin kuukauden se oli pelkillä sirkkalehdillä ilman minkäänlaista kasvua. Mutta nyt nekin on kuivuneen ja pudonneet. Enää pelkkä 1cm karvanen varsi pystyssä, en ole kuitenkaan raaskinut sitä vielä noukkia pois.
jla1710

Mun arkkuni on edelleen maalamatta ja ilman loisteputkia autotallissa ja kasveja valaiseen VP:ltä tilattuja 400w monimetalli. Tein saman "virheen" kuin sinäkin noiden rehujen kasvatuksessa viime kesänä etten latvonut niitä ja sitten niistä kasvoi tuollaisia huiskia. Kun ne latvoo ensimmäisen tai toisen varsinaisen lehtiparin jälkeen niin niistä tulee sitten enemmän puskamaisia. Nyt latvon kaikki joten toisessa ääripäässä ollaan kunnes löytyy jokin kultainen keskitie ja oikeat lajikkeet ja mitä niille sitten pitääkään tehdä :)
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

Pihlajaviita

Joo vähän harmittaakin kun näki tuohon arkkuun vaivaa ja rahaa, joka kuitenkin jää pois lyhyen käytön jälkeen. Olisi pitänyt vain heti ostaa se monimetalli, olisi ehtinyt jopa ostaa sellasen 400 wattisen joka ei ainakaan olisi huonompi kuin nuo 4x58W loistarit.
Nyt ne oli tosiaankin loppuneet ja uusia tulee vasta ens vuonna. Väkisin haluaisin tuon valaisimen ennen joulua ja niitä 400wattisia tulee vasta ens vuonna. Armeija alkaa tammikuussa, joka on yksi syy miksi niin kiire tuolla lampulla.
Nuo puskat tuossa ylemmässä viestissäni ovat kaupan annuumeista istutettuja, jotka sai mojovan annoksen biolanin typpipuikkoja. Enkä myöskään mistään latvomisesta tiennyt vielä tuolloin ja vieläkin on epäselvää missävaiheessa se kuuluisi tehdä. Meinasin kans että ennen tuota armeijaa leikkaisin kaikki chilit raa'asti poikki parin - kolmen lehtiparin kohdalta, olisiko silloin helppohoitoisempia?
Viimeisimmässä kuvassa on tuo suurin kasvi, bolivian rainbowi - onkohan tuota tarpeellista latvoa?
Useampi lehtipari on jo, mutta hyvin on itsekkin haarautunut ja nyt jo yllättävän kaunis kasvi. Melkein kauniimpi kuin yksi vahapintainen rikkaruoho joka kasvoi turbo puben kanssa, tämä rikkaruoho kerätty tallelle kasvamaan yhden ison chilin juurelle. Siemen ilmeisesti biolanin taimimullasta peräisin, jopa 2 kappaletta iti samassa purkissa vaikka kaikki mullat olin uittanut kiehuvalla vedellä.

Pihlajaviita

S'on kesä ny.


Loistaputket nyt vaihdettu monimetalliin. Katsotaan nyt mitä kasvit tykkää.
Onkohan tuo kapistus hyvällä korkeudella vai pitäisikö vielä nostaa? Kaikki viheriä kyllä mahtuu tällähetkellä valokeilaan.

MaXXer

Pistetääs vaikka tänne puolelle vastine tolle Atheos_:n plutonium-7podille

Kyseessä on kuitenki niinkin tavallinen chili kuin pi441551, joka tosiaan syntyi 4 sirkkalehden kanssa ja jatkaa kasvuaan sirkkojen tyvestä kahdella varrella.