kesäkuu 02, 2020, 17:13:02 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Yleinen fotoalbumi

Aloittaja chilimieli, heinäkuu 15, 2007, 03:18:11 ap

« edellinen - seuraava »

chilifani

hieno podi!!!
Kaunko kesti että tuli podit?

ARvngr

lokakuu 18, 2011, 20:19:53 ip #221 Viimeisin muokkaus: lokakuu 18, 2011, 20:24:33 ip käyttäjältä ARvngr
Keväällä ajattelin tehdä tulevasta kaudesta päiväkirjan. Sen aloittaminen, ja lopulta kirjoittaminen, jäikin sitten kokonaan. Tässäpä siis spontaanihko summaus.

Pari viikkoa sitten tuli tyhjennettyä kasvihuone ja päätettyä kausi. Kasvarissa oli 9 kasvia, joista kahden (kypsä) sato jäi melko vähäiseksi. Jos jotakuta kiinnostaa niin lajikkeina olivat Aji Cristal, Aji Rojo, Chilaca, Congo, Goronong, Harold st. Bart's, Poblano, Starfish ja Trinidad Perfume. Chilacan idättely jäi pykälän verran myöhäiseksi, mutta en ajatellut sen haittaavan sillä kasvatus tapahtui kaikkien osalta vesiviljelyssä, ebbissä tarkalleen ottaen. Chilacan hedelmien kanssa oli myös kummallista homehtumisongelmaa, kaikkiaan reilu parikymmentä isoa pötkylää lensi roskiin kun menivät pilalle. Satoa tuli vähän reilu 10 litraa, josta alle kolmasosa kypsää kypsyttelyjenkin jälkeen.

Starfishin pienisatoisuus taas johtuu siitä, etten idättänyt sitä vaan se oli viime kesän kasvi, enkä ajoissa aloittanut sen herättelyä uuteen kasvukauteen. Aji Rojo tuotti muuten vaan keskinkertaisen sadon joka kypsyi tooodella hitaasti. Eli siis tulevaisuudessa kasvatettavat kasvit huomioidaan paljon muutenkin kuin vain maun tai poltteen kannalta ja joidenkin lajityypillisten seikkojen perusteella.

Satoa tuli siis kaikkiaan 7 kasvista (poisluettuna siis Chilaca ja Starfish) raakoineen n. 25kg, raakoja ehkä kolmasosa joista varmaan noin puolet kypsytelty sisällä. Loput raa'at/puolikypsät tulevat ainakin Chinensien kohdalta päätymään sekajauheeksi. Chilacan ja Starfishin yhteissatomäärä oli reiluhko 5kg. Paljon on satoa kuivattu ja paljohkonlaisesti sitä olisi vielä kuivattavana. Jotain on laitettu etikkasäilykkeeksi ja joitain hilloja ja salsoja on tehty. Ensi vuonna sadon säilöntä tulee hoidettua tehokkaammin, kun tietää mitä tehdä mistäkin ja kuinka paljon. Sadon määrä oli litroissa jotain 120 litran luokkaa, mikäli se auttaa hahmottamaan, että siinä on jo työtä.

Saa kysyä.

Laitetaanpa myös muutamat kuvat. Valmistettu laitoksessa, jossa kasvaa myös tomaatteja. Hidasnettiset vapiskaa.

Kasvarin ovelta


Congo


Laitteistoa


Jonkinlaista kuivumaa Poblanossa, joka ei kuitenkaan muodostunut ongelmaksi vaikka sitä muutamassa podissa olikin.


Kasvaria ulkopuolelta


Rocotoja kasvarin takana. Hyvin kasvoivat, mutta ei yhtään ehtinyt kypsymään kun itivän vasta alkuvuodesta. Aiemmin laitetut siemenet pilaantuivat. Ensivuonna pitää panostaa kunnolla, kun vaikutti niin hyvältä paikalta.


Goronongia


Haroldia


Goronongia ja Haroldia


Trinidad Perfumea


Supersweet


Perhonen


Syyskuun satoa


Congo sisältä, jossa on jotain melko kapsaisiinipitoista nestettä siemenkiinnikkeessä


Black russianeja vaa'alla...


... ja halkaistuna


Jotain italialaista pihvitomaattia


Goronong-puskan sato


Haroldin juuristoa


E: typoa ja säätöä

Siku

Kuin täst tulee niin Bluesman mieleen. En bonganut tosta, että mones kausi on kyseessä?
Noh komeeta anyhow.

Toni.A

Kieltämättä aikas komeeta satokuvantaa on nähtävissä. Olisiko mahdollista pyytää tuosta Black Russianista siemeniä, voisin vaihdossa sulle tarjota Giant tree Tomaton siemeniä? On todella herkullinen ja makea tomaatti! :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

ARvngr

lokakuu 18, 2011, 20:33:29 ip #224 Viimeisin muokkaus: lokakuu 19, 2011, 15:27:03 ip käyttäjältä ARvngr
Lainaus käyttäjältä: Siku - lokakuu 18, 2011, 20:24:59 ip
Kuin täst tulee niin Bluesman mieleen. En bonganut tosta, että mones kausi on kyseessä?
Noh komeeta anyhow.
Kolmas kausi tosiaan. Eka kausi meni kaupungissa parvekkeella, johon startti tuli jo edellisenä syksynä. Satoa vähäsen, lähinnä Lemon Dropia. Toiselle kaudelle rakennettiin isän kanssa porukoiden takapihalle kasvari. Kausi itsessään meni ihan metsään, kun luotettu multamies myi ilmeisen vahingossa multaa, jossa ei kasva edes rikkaruohot. Pari ebbiä oli testissä, kasveina Starfishiä ja Guampinha de Veadoa. Satoa kasvarista jonkin verran joskin ebbikasvit yllättivät ja parvekkeelta ihan jees sato edelliseen vuoteen verrattuna. Taas lähinnä Lemon Dropista.

E: selkeytystä

Wonka




Lilac

Kuvittelin että olisi samantasoinen makuelämys kuin bolivian rainbow, :P
mutta olikin yllättävän maukas.  :) Tosin kesällä maistamani kypsä yksilö oli mauton ja tuleton, mutta nyt kypsyneet oikein hyviä ja tulisia.  :D

Wonka


Herpiili

Pratermissumit eivät oikein tahtoneet kypsyä tällä kaudella loppuun saakka.

CAP1144 (C. Praetermissum), kuvassa on noin 700 podia. Yhteispainoa ilman kantoja 170g.

jla1710





Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

bluesman

Kiva ARvngr nähdä sun viritykset ja hieno onnistuminen ainakin sadon suhteen. Lienee ihan riittävä vaikka raakojakin aina jää. Kuivaa isoimmat vihreät chinenset ja jauha jauheeksi niin saat oivaa kalamaustetta tai sitruuna-aromista chilijauhetta vaikka salaattikastikkeen sekaan.
Näppärä oivallus laittaa läpiviennit pytyn pohjan päätylaitaan, huolto helpottuu huomattavasti. Muuten näytti kyllä hiukan tutulta tuo maisema kasvarissa.
Goronong/mangosalsa on erityisen maukasta joskin hiukan makeaa. Kokeile esim kanan kanssa johon passaa mainiosti.

ARvngr

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 23, 2011, 06:23:33 ap
Kiva ARvngr nähdä sun viritykset ja hieno onnistuminen ainakin sadon suhteen. Lienee ihan riittävä vaikka raakojakin aina jää. Kuivaa isoimmat vihreät chinenset ja jauha jauheeksi niin saat oivaa kalamaustetta tai sitruuna-aromista chilijauhetta vaikka salaattikastikkeen sekaan.
Näppärä oivallus laittaa läpiviennit pytyn pohjan päätylaitaan, huolto helpottuu huomattavasti. Muuten näytti kyllä hiukan tutulta tuo maisema kasvarissa.
Goronong/mangosalsa on erityisen maukasta joskin hiukan makeaa. Kokeile esim kanan kanssa johon passaa mainiosti.
Joo eiköhän sitä satoa tullut ihan riittävästi. Kyllä tässä saa kuitenkin sinnepäin olla kiitollinen, aika ahkerasti on tullut päiväkirjoja luettua. Ravinnemäärätkin olen sulta mielestäni apinoinut, vaikuttaa ihan toimivalta. Sain muuten viimesyksynä sulta Aji Dulcen siemeniä ja sain kasvatettua kasvin josta sain peräti yhden podin. Ei näyttänyt ollenkaan edeltäjältään ja poltettakin oli jonkin verran, ei kuitenkaan paljoa mutta edeltäjässään ei ollut sitäkään. Maku oli mielestäni myös hieman voimakkaampi, mikä on tietenkin hyvä. Eli olisiko tässäkin joku risteytymiskeissi?

DoZe



"Miekka", eli Maui Purple :) Hassusti kasvatellut yhdestä kukasta kolme podia joista kaksi hankalasti mutkalla sivuille.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: ARvngr - lokakuu 27, 2011, 15:42:31 ip

Joo eiköhän sitä satoa tullut ihan riittävästi. Kyllä tässä saa kuitenkin sinnepäin olla kiitollinen, aika ahkerasti on tullut päiväkirjoja luettua. Ravinnemäärätkin olen sulta mielestäni apinoinut, vaikuttaa ihan toimivalta. Sain muuten viimesyksynä sulta Aji Dulcen siemeniä ja sain kasvatettua kasvin josta sain peräti yhden podin. Ei näyttänyt ollenkaan edeltäjältään ja poltettakin oli jonkin verran, ei kuitenkaan paljoa mutta edeltäjässään ei ollut sitäkään. Maku oli mielestäni myös hieman voimakkaampi, mikä on tietenkin hyvä. Eli olisiko tässäkin joku risteytymiskeissi?


Kasvoi Aji chombon (C.chinense) vieressä tai oikeammin toistensa lomassa joten on saattanut risteytyä ja näin saada tulisuutta. Molemmat todella myöhäisiä.

Pawni

Olen itse varsin tyytyväinen yhteen Fire Flameistani (C. annuum)



Tuossa vajaa kuukauden kasvu :) (kahta päivää vaille)

Valot muuttuivat alkuperäisen kuvan jälkeen 4x30W ESL -> 250W ESL ja ruukku vaihdettu viikko sitten hintsusti isompaan (4dl -> 1L).
Merileväuute ja Grow (Biobizz) käytössä, lämmöt ~27c (24-29c välillä).
Ensimmäistä satoa odotellessa... :)

Azukki

Kolme siementä iti, yksi päättää elämänsä alkutaipaleille mutta 2 päätti jatkaa elämiään.

Mielenkiintoisesti toisessa on tumma varsi ja toisessa ei vaikka ihan vierekkäin ovat olleet ja samaa valoa saaneet.
C. Flexuosum

jewe

Kun en ole päiväkirjaa enää saanut aikaiseksi niin laitetaan vaikka tänne jotain kuvaa miten kausi puskee eteenpäin. :)


Rocotot rupeaa olemaan nyt kolmeviikkoisia ja kasvua tapahtuu pikkuhiljaa.

JaHul

tammikuu 14, 2012, 15:29:34 ip #236 Viimeisin muokkaus: tammikuu 15, 2012, 13:41:28 ip käyttäjältä JaHul
Hei vain kaikille tasapuolisesti. Laitan pari kuvaa siitä mitä puuhastelen itse kotosalla näiden chilien kanssa. Sen verran uusi olen, että en laita päiväkirjaa käyntiin vielä. Laittelen kuvan tai muutaman esille varmaan kauden aikana jos ne kelpaavat yleisölle.  :)



Yleinen näkymä olevasta


Nagan taimi on mielestäni hyvin lähtenyt kasvamaan :)


Bolivian Rainbow luo uutta lehteä ahkerasti


Tarkoitus jatkossa olisi laittaa kivivillassa olevat sprinkleriin kasvamaan ja mahdollisuuksien mukaan rakennella sopiva ebbi parvekkeelle kesäksi.  :)

edit: kadonneen kuvan metsästys.
Amatööri mikä amatööri...

Niian

tuntematon pahanmakuinen mutta kaunis ja tuuhea


Suosikkeja maultaan



Ropocoo



Kuvassa paprika, joka on mielestäni hiukan huvittava.. itse marja on pituudeltaan miltei suurempi, mitä on kasvin varsi  ;D Pitäis turvota sellaseksi "normi" kaupasta saatavaksi paprikaksi..  8)
"Chuck Norris voittaa sinut 400m juoksussa kahdella kierroksella."

MaXXer

Lainaus käyttäjältä: Ropocoo - tammikuu 15, 2012, 11:49:11 ap

Kuvassa paprika, joka on mielestäni hiukan huvittava.. itse marja on pituudeltaan miltei suurempi, mitä on kasvin varsi  ;D Pitäis turvota sellaseksi "normi" kaupasta saatavaksi paprikaksi..  8)


Minulla myös teki viime kesänä kaupan suippopaprika 12cm:n korkuisena muutamia 20cm pitkiä podeja, loppuvaiheessa oli podien kärjet pöytää vasten :)