Kirjoittaja Aihe: Chilien savustaminen  (Luettu 111249 kertaa)

Poissa sorrii

  • 7pot
  • *****
  • Viestejä: 4387
  • Ei sen niiv väliä ...
    • Profiili
Vs: Chilien savustaminen
« Vastaus #320 : Huhtikuu 06, 2018, 13:47:47 ip »
Mulla on lähistöllä ykdi maajussi jolla on saha. Sellainen kuorma-autolla siirrettävä millä saa ~40cm runkoja sahattua. Kaadoin pari vuotta sitten muutaman männyn ja kuusen tontilta: Yhteensä 7 kunnon tukkia. Niistä sain ~400m 35x100mm lautaa ja suurinpiirtein saman satsin valmiiksi halkaistua polttopuuta. 140€ ja kuljetus kaupan päälle. Toki tukit kuskasi toinen mies sinne sahalle.

En tiiä viitsisinkö yhtä tukkia alkaa kuljetuttamaan ja sahaamaan. Ei sellaisessa pihapuussa kovin pitkää pätkää ole suoraa vartta, kun alkaa haarautua ~4m korkeudessa. Menee se polttopuunakin .... On aika kuumaa tavaraa kun kevään ja syksyn kylmillä haluaa nopeasti mökkiin lämmintä kaminalla. Ja joskus saunankin voi lämmittää tappokuumaksi jos tulee sopivia vieraita ...  >:D

Yhden ~20cm paksun oksahaaran sahasin pois pari vuotta sitten ja tuli kokeiltua tammiklapia: Takassa sitä ei juuri viitsi polttaa kun räiskii enemmän kuin kuusipuu. Mutta kuumana palaa ja tulee pitkä hiillos!

Kalan (lämmin-) savustuksessa ei ole tullut kokeiltua vielä tammea. Omenapuu, kataja ja leppä on käytössä. Kala yleensä kaupasta  :) ... Toki lämpimän veden aikaan saa lahdelta ~1kg suutareita jotka on huippuherkkua savustettuna. Vähäruotoisempaa kuin lohikalat...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°` Älä tee niikuin minä, vaan niinkuin viisaammat neuvoo `°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø