maaliskuu 30, 2020, 21:47:42 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


AirManin kasvatit

Aloittaja AirMan, joulukuu 04, 2007, 20:03:06 ip

« edellinen - seuraava »

Chiljonka

Hyvin näkyy siisti kasvihuone kuvassa, ootko ollu siihen tyytyväinen?

AirMan

Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - kesäkuu 08, 2016, 21:00:58 ip
Hyvin näkyy siisti kasvihuone kuvassa, ootko ollu siihen tyytyväinen?

Hyvin tuo on tähän asti palvellut ja toiminut. Lumikuorman kanssa ei mitään ongelmaa ja hyvin tuntuu kennolevy kestävän osumia, mitä tuohon on ruohonleikkurista muutaman kerran kivi pompannut melko vauhtia. Automaattiavaajien avulla lämpötila pysyy aurinkoisina päivinä 40 asteen tuntumassa. Kiveä on melkoinen määrä varaamassa lämpöä ja pohjalla on 50mm styrox estämässä lämmön karkaamista. Miinusta tulee siitä, että ovien saranat tahtovat vääntyillä, jos tuuli pääsee riuhtaisemaan. Lisäksi sisälle aukeavat tuuletusluukut eivät ole aivan 100% yhteensopivat automaattiavaajien kanssa, vaan vaativat ylimääräisen tangon asentamisen, koska sarana on alareunassa, eikä yläreunassa ole tilaa avaajalle. Ja kun luukku on osittain auki, ovi ei pääse avautumaan, ellei luukkuun asenna kahvaa, josta sen saa kiskaistua kiinni oven avaamisen ajaksi.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

AirMan

kesäkuu 17, 2016, 14:06:09 ip #122 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 17, 2016, 14:17:15 ip käyttäjältä AirMan
Vihannespunkit ovat iskeneet Championin kimppuun ihan tosissaan. Lieneekö tuo jotenkin herkemmässä tilassa kuin muut, kun siinä on raakileita toista kymmentä ja muissa yhtä tai kahta? Kiskoin löyhässä olevat lehdet ja tyhjät oksat irti ja sumuttelin lopun Raidilla. Joku kertoili, että samettikukka olisi hyvä kirvojen karkottamisessa, mutta mitähän punkit siitä tykkäävät? Pikainen Googletus tiesi kertoa, että jollakin punkit ovat syöneet pelkästään samettikukan, mutta jättäneet muut kasvit rauhaan.

Pihamaalla olen ihmetellyt erästä rikkaruohoa, joka leviää nurmikon seassa varsin voimakkaasti. Ei se sentään rönsyleinikille, voikukalle, juolavehnälle ja valvatille pärjää, mutta kasvutapa on matala ja ruohonleikkurin ulottumattomissa, joten kitkeminen onnistuu ainoastaan käsin. Kyseessä siis maahumala. Vielä suurempi oli hämmästykseni, kun huomasin sitä myytävän taimitarhoilla useamman euron kappalehintaan. No, myydäänhän siellä myös juhannusruusua, tatarpensasta ja muita hankalasti tapettavia peitekasveja, jotka minä luokittelen rikkakasveiksi.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

AirMan

Laitetaanpa tilannekatsausta pitkästä aikaa. Chileistä Champion ja Pimenta Cambuci ovat tuottaneet kohtalaisesti satoa. Starfishit ovat vielä raakileita. Tänä vuonna kylvetyistä taimista ainoastaan Cheyenne kasvattelee raakiletta, muut ovat vasta kukkimisvaiheessa.

Vihannespunkkiongelma on kiusannut koko kesän jonkin verran. Samettikukka ei siihen auttanut, vaan se piti heittää pihalle, kun punkit iskivät siihen. Sen jälkeen punkkeja on alkanut näkymään kurkkujen lehdillä ja viimeisimpänä chilien kukinnoissa. Viime viikolla päätin sitten tilata ansaripetopunkkeja, kun ei kehtaa enää myrkkyjen kanssa sohlata kasvihuoneessa, josta haetaan kurkkuja, yrttejä ja kuukausimansikoita syötäväksi päivittäin ja kohta tomaattejakin. Saapa nähdä, miten ansaripunkit pärjäävät itseään isommille vihannespunkeille. Tietääkö joku, kuinka pitkäikäisiä nuo petopunkit ovat ja lisääntyvätkö ja talvehtivatko ne?

Kasvihuoneen ulkopuolella kesäkurpitsa on onnistunut harvinaisen hyvin. Alkaa kohta tulemaan korvista, kun sitä tavaraa on tungettu joka ruokalajiin. Maissi ei ole yhtä hyvin onnistunut, se tekee vain hedekukkia niin kasvihuoneessa kuin ulkosallakin. Mansikkamaan teko onnistui hyvin, ainoastaan yksi taimi on hieman kitukasvuinen ja maistelumarjoja on saatu kohtalaisesti. Rönsyjä pukkaa niin, että tuosta saisi näppärästi moninkertaistettua mansikkamaan koon. Täytyisi vain ensin kuokkia perunat pois tieltä. Perunanvarsiin iski rutto jo melko varhain kovimpien sateiden aikaan. Täytynee ensi vuonna etsiä uusi perunamaan paikka, sillä taisi olla maassa pesivä tauti.

Vattuja tulee hyvin, mutta ampiaiset ovat kiusana. Jotenkin semmoinen muistikuva, että aiempina vuosina parhaan sadon on saanut kerätä ilman ampiaisten häiriköintiä, vaikka siinä on pesä ollut lähimmillään viereisen puukasan alla. Ehkä jossain on tänä vuonna jättiläispesä tai sitten työläiset on jo potkittu pihalle ja henkensä pitimiksi imeskelevät vattuja.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

Huru-ukko

elokuu 05, 2016, 00:03:01 ap #124 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2017, 08:59:01 ap käyttäjältä Huru-ukko
Uudet kuningattaret on lähteneet ampiaispesistä lämpimän kevään/alkukesän ansiosta, ja nyt siellä olleet työläiset on jouten. Ja hakevat itse ruokansa, ja jopa pistävät kun tullaan samalle "lautaselle"...

AirMan

Uusi kausi käynnissä. Lähtö tällä kertaa nollasta. Syksyllä nostin kasvihuoneesta viimeiset kasvit autotalliin kypsyttelemään satoa. Muutaman kerran kävin poimimassa kypsiä, mutta jossain vaiheessa kasteluväli harveni ja kaikki kuivettuivat pystyyn. Tämän kauden lajikkeina Jalapa, Aji Fantasy, Peter Pepper ja White Fatalii ovat jo toisia lehtiään työntämässä. Lautalla kuukauden kelluskelun jälkeen Starfishit alkavat työntämään juurta ulos. Numex Suave Red siemenissä oli joku ongelma, työnsivät juuren ulos ja kuolivat sen jälkeen. Red Peruvian Rocoto ja Cabaca Roxa siemenet ovat seilanneet toista kuukautta lautalla ilman minkäänlaisia elonmerkkejä.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.