syyskuu 19, 2019, 16:00:55 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chili-artikkeli bongattu

Aloittaja snu, joulukuu 15, 2007, 12:37:49 ip

« edellinen - seuraava »

snu

SATOn lehdessä näytti olevan pieni chiliartikkeli, johon oli haastateltu Pertti Viitasta, Suomen Chiliyhdistys ry:n puheenjohtajaa.

Ihan kiva pikkuartikkeli, ei mitään mullistavaa, ei pahoja virheitä. Lisänä chilillä terävöitetty glögi -ohje.
#419
Eksyminen on suotavaa.

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: "snu"SATOn lehdessä näytti olevan pieni chiliartikkeli, johon oli haastateltu Pertti Viitasta, Suomen Chiliyhdistys ry:n puheenjohtajaa.

Ihan kiva pikkuartikkeli, ei mitään mullistavaa, ei pahoja virheitä. Lisänä chilillä terävöitetty glögi -ohje.


jos viittit niin skannaatkos jutun ja laitat tänne :)
Meillä määrää Nainen!

snu

#419
Eksyminen on suotavaa.

snu

Valokuvattu ja fotaroitu:



Hieman häiritsi tuo "punaisen eli kypsän". Onhan niitä muitakin kypsiä värejä..
#419
Eksyminen on suotavaa.

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: "snu"

Hieman häiritsi tuo "punaisen eli kypsän". Onhan niitä muitakin kypsiä värejä..


kiitos :)
tuo punainen lähinnä meinaa normi kaupan valikoimaa. siis hapsuja+rawiteja.
....eli tavallisen ihmisen näkökulmasta ensimmäisiä joista ottaa siemenet ja kokeilee kasvatusta.
muuten kyllä yhden puhelun perusteella ihan hiano juttu.
Meillä määrää Nainen!

Tapolan Tulikeppi

Hieman offtopic, mutta sieltä keskeltä kuitenkin.. Tuli justiinsa tehtyä chili glögiä, tai sovellettua versiota siitä.. 1 kuppi hehkuviiniä, 1 kuppi ns. mehu glögiä. ~1/8osa teelusikallinen kaneli jauhetta ja teelusikan kärjellä hieman liikaa bih jolokia jauhetta, vähemmän kuitenkin kuin kanelia.. Syynä noihin valintoihin oli se ettei kaapissa ollut kanelitankoja ja kuivatut chilit mitä on kaapissa ovat jostain itämaisesta kaupasta ostettu vuosia sitten, eikä niissä ollut silloinkaan tulisuutta..

Nyt 1½ kuppia tuhottu ja täytynee sanoa että tuohan humalluttaa jonkin verran. Yhteenvetona kuitenkin, ehkä hieman liian tulista omaan makuuni tuli, mutta kyllä tää lämmittää oikein ilosesti, ihan pieni sievä hikikin on otsalla. Kelpaa toistekkin tuota tehdä, joskin vähemmillä jolokia jauheilla.. Melko vaikeaa annostella tuota jauhetta..
# 1022

e-Boy

Santa Marian sivuilla on näköjään chilitietoisku ja testaa chilitietosi -testi.
http://www.santamaria.fi/jsp/product/index.jsp
Paljon "uutta" tietoa tuosta kyllä löytyi, kuten että "Habanero on maailman voimakkain chili". ;) Testi oli kieltämättä aika vaikea, en saanut kuin 7/10, kun en ymmätänyt mitä lajiketta tarkoitetaan termillä "Chili Pippuri" niin meni vähän arvailuksi. Ja chilimixin teen näköjään hieman eri reseptillä kuin Santa Marialla... :?

Tässä vielä suoralinkki artikkeliin, joka saattaa toimia hieman kauemman kuin tuo kampanjan etusivu:
http://www.santamaria.fi/campaign/chili/chili_folder.html
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Jägermeister

Ihan mielenkiintoinen opas. Ei nyt varsinaisesti kovin kattava tietopaketti mutta ihan hyvää PR:ää chilinkasvatuksesta ja chileistä kiinnostuneille. Muutama reseptikin jota voisi kokeilla ja kehittää edelleen.

Jägermeister

"Meksikon maatalousministeriön heinäkuussa 2006
julkistaman selvityksen mukaan jokainen meksikolainen
syö keskimäärin kahdeksan kiloa chilihedelmiä vuodessa"


Taidetaan olla Suomessa pikkaisen vielä jäljessä... Saa jokainen palstalainen pistää parastaan nyt tämän vuoden ajan että saadaan tilastoja parannettua :)

Herra 47

:) elikkä suomessa pitäis sit kaikkiaan tuollaiset 45 miljoonaa kg kuluttaa jotta päästäis samaan.... Hmmm... Pitäis jotain jalluja ja miedompia laittaa enemmän niin saisin kyllä itse vuosikulutuksen nousemaan varmaan aika helposti tuonne 40+ kiloon... Mutta kun pidän noista tulisemmista kanssa niin niitä tulee (ainakin toistaiseksi hieman vähemmän syötyä ;) ) viime vuonna arviolta noin tais kulutus olla 6-9 kilon paikkeilla ;)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

AirMan

Lainaus käyttäjältä: "e-Boy"Santa Marian sivuilla on näköjään chilitietoisku ja testaa chilitietosi -testi.
http://www.santamaria.fi/jsp/product/index.jsp
Paljon "uutta" tietoa tuosta kyllä löytyi, kuten että "Habanero on maailman voimakkain chili". ;) l


Laitoin vähän palautetta tuosta chilioppaasta ja virheiden selityksenä oli, että opas on ruotsalaisen Santa Maria AB:ntekemä, eivätkä Suomen puolella kuulemma voi puuttua toisten ammattialueeseen.

Samalla laitoin toivomuksen, että käyttäisivät mausteiden tulisuuden ilmoittamiseen Scovillen yksikköä eivätkä jotain epämääräisiä mieto/tulinen/extra hot kuvauksia, jotka eivät päde kuin korkeintaan saman valmistajan yhden tuoteryhmän sisällä. Lupasivat laittaa pyynnön eteenpäin Ruotsiin.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

Avon Barksdale

Tämän päivän Ilta-Sanomien Plus-liitteessä oli näköjään aukeaman juttu Fataliista. Mukavaa luettavaa oli.

naga morich

Lainaus käyttäjältä: Avon Barksdale - toukokuu 16, 2009, 19:01:47 ip
Tämän päivän Ilta-Sanomien Plus-liitteessä oli näköjään aukeaman juttu Fataliista. Mukavaa luettavaa oli.


oiskos tekstii saatavil tänne?
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

Avon Barksdale

Lainaus käyttäjältä: naga morich - toukokuu 16, 2009, 21:30:13 ip
Lainaus käyttäjältä: Avon Barksdale - toukokuu 16, 2009, 19:01:47 ip
Tämän päivän Ilta-Sanomien Plus-liitteessä oli näköjään aukeaman juttu Fataliista. Mukavaa luettavaa oli.


oiskos tekstii saatavil tänne?



Valitettavasti skanneri jäi opiskelukämppään. Ehkä joku jaksaisi skannata ja laittaa tänne.

naga morich

voiskos joku skannata ton fatalii jutun tänne?
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

hyeena

Lainaus käyttäjältä: herra 47 - tammikuu 15, 2008, 11:46:58 ap
:) elikkä suomessa pitäis sit kaikkiaan tuollaiset 45 miljoonaa kg kuluttaa jotta päästäis samaan.... Hmmm... Pitäis jotain jalluja ja miedompia laittaa enemmän niin saisin kyllä itse vuosikulutuksen nousemaan varmaan aika helposti tuonne 40+ kiloon... Mutta kun pidän noista tulisemmista kanssa niin niitä tulee (ainakin toistaiseksi hieman vähemmän syötyä ;) ) viime vuonna arviolta noin tais kulutus olla 6-9 kilon paikkeilla ;)

Muistitko etta paprikakin on chili, itse tulee vedettya arviolta 10-20kg vuodessa pelkastaan herne,maissi&paprika seosta, kylla siita jo muutama kilo tulee, sitten se kaikki muu missa paprikaa on -> veikkaan etta suomalaiset vetavat chilia kohtuullisen maaran vuodessa ymmartamatta sita edes..
Tosin, taman artikkelin mukaan kulutus olisi n. 3kg/larvi..
(Pikaseen lukaistuna muuten harvinaisen asia pitoinen artikkeli chilista  :o )

jasuiitta

Kun ei ole ATK-mies niin ei ole, mutta näkisköhän tuon IS:n jutun tuota: http://picasaweb.google.fi/jasuiitta/Chili?feat=directlink

snu


Hyvin näkyy, kun löytää sen suurennuslasi-ikonin.

Hyvä juttu oli.
#419
Eksyminen on suotavaa.

MasaT

Hyvin näkyy kyllä. Hyvä artikkeli. Mitäköhän mahdettiin tuossa jutussa tarkoittaa perulaisella omena-chilillä? Jäi vähän mietityttämään.

Endalion

Ihan kiva artikkeli oli. Lieneeköhän tuo Turbo-Pube joka tuossa kakkossivulla on halkaistuna.