lokakuu 25, 2020, 13:41:01 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Lajikkeen tunnistaminen

Aloittaja Masapena, elokuu 03, 2008, 23:16:24 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Povar

elokuu 24, 2020, 16:15:53 ip #2020 Viimeisin muokkaus: elokuu 24, 2020, 16:24:33 ip käyttäjältä Aji Povar
Niin muuten muistuttaa podi hyvin paljon ulkonäöltään, ainakin joissain kuvissa, noita, mitä itsellänikin kasvaa. Täytyy odottaa kun uudet kypsyvät ja maistella uudestaan, josko ensimmäisissä kylmän kelin hedelmissä maku oli erilainen.
Kukkia on silti yksi per lehtihanka (vai miksikä sitä pitää kutsua?) ja lehdet todella sileitä ja ohuita.

Tuo Jamaicalainen minulle vain tuli ensiksi mieleen kun olin nähnyt siitä kuvia. Minulla on tuossa myös Red Cap Mushroom-nimistä chiliä, joka ulkonäöltään muistuttaa Jamaican Hot Red:iä tai Jamaican Mushroom Red:iä. ???
https://drive.google.com/file/d/1TZYJEJCKpuXOPUMxCFq6AH9reeOpN_6d/view?usp=drivesdk
Siitä vielä kuva :D

sorrii

Niin. Kyllähän Petenero on ihan habaneron sukua: Ainakin kasvutapa sama tukeva ja isot vahvat lehdet. Tosi paljon oli podeja, joten varmaan useita yhdessä typillisesti.
Itsellä on muuten pari Red Cap Mushroomia mökillä ja näyttää senkin satoisuus olevan huippuluokkaa vaikka näyttivät alkuun että kituivat ulos istutuksen jälkeen tekemättä mitään:
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Aji Povar

https://drive.google.com/file/d/1UbTjHoRQSmdEBzMMjdcj6Zbg2QzZOisN/view?usp=drivesdk
Tuollaisen kokokuvan löysin vielä toisesta Lemon Habanerostani.

https://drive.google.com/file/d/1UvisGyuykLSj7AgJzmZ6uOvat1qxh6V1/view?usp=drivesdk
Siinä oma Red Cap:ini 29.6 kuvattuna. Ensimmäinen kukka jäi heti kiinni ja kasvamaan podia. Sen jälkeen kukinta alkoi paremmin, mutta kaikki tippuivat pois. Lisää tuli ja edelleen tippuivat pois. Vasta kun tuo podi alkoi olla oikean kokoinen ja valmis kypsymään, alkoi muutama uusi raakile kehittyä. Saattoi se olla viileä ja harmaa kelikin, tiedä näistä.
Näin aloittelijana on aina enemmän kysyttävää ja pohdittavaa.

Mutta, pahoittelen, poikkesin alkuperäisestä aiheesta kovin paljon. Ehkä tuo Habanero Lemon on vain kummallinen omiin silmiini, mutta on niistä onneksi vähän satoa tulossa, saa siemeniä talteen ja saa maistella ja kasvatella uudestaan :D

sorrii

Kyllä chinensien kanssa saa olla iloinen jos yksikin hedelmä tulee sisätiloissa  :D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Aji Povar

Mutta on minulla toinenkin lajike josta kysellä :D
Tästähän en tiedä paljoa. Tämän siemenet keräsin etnisen, lähi-idän ruokaan (hieman aasiankin) erikoistuneen marketin vihannesosastolta viime vuonna. Kysyin nimeä. "Se on vihreä chili." Selvä, kiitos. Tämä tuntuu useimmiten olevan se vastaus. "Se on punainen chili. Tulinen. Tämä, se on Afrikasta. Todella tulinen, keltainen chili." Näin monessa eri kaupassa.

Ostin niitä, siis vihreitä, reippaasti kastiketta ja curry-tahnaa varten, olivat todella hyvän ja raikkaan makuisia, tulisia myös. Eikä minua haitannut, että olivat vihreitä, kun otin siemenet talteen. Ja sain tänä vuonna kasvamaan niistä yhden, omasta mielestäni ihan komean, kasvin. Enhän minä tiennyt, ettei raaoista otetuista siemenistä kasva (yleensä) mitään :D
Voihan se olla, etteivät nuo punastukaan. Kaikki podit ovat minulla vielä tummanvihreitä.
Annuumi tuo omaan silmääni on, mutta kokemusta näistä on vielä todella vähäisesti.


Chilivaari

elokuu 27, 2020, 11:55:05 ap #2026 Viimeisin muokkaus: elokuu 27, 2020, 12:26:04 ip käyttäjältä Chilivaari
Lainaus käyttäjältä: Aji Povar - elokuu 25, 2020, 22:04:17 ipKysyin nimeä. "Se on vihreä chili." Selvä, kiitos.

Annuumi tuo omaan silmääni on, mutta kokemusta näistä on vielä todella vähäisesti.
Tuo lienee mahdoton oikeasti nimetä, ellei kauppias tiedä. Hyvinkin samantapaisia annuumeita on satoja eri nimisiä. Ihan perus Cayenne on aika saman tapainen ja vuosikymmen sitten (kun asiaan tutustuin) Intian suosituin vihreä chili Pusa Jwala. Punaiseksihan nuo lopuilta kypsyvät, mutta myydään pääasiassa vihreänä. Raakileesi on kyllä aika tummanvihreä, se lienee harvinaisempaa, mutta ei tule nyt mieleen sopivaa lajiketta. Nykyinen kakkosversio Pusasta on kyllä tummempi: http://chilliguru.uk/annuum/pusajwala.html

Aji Povar

elokuu 28, 2020, 17:54:36 ip #2027 Viimeisin muokkaus: elokuu 28, 2020, 17:57:55 ip käyttäjältä Aji Povar
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - elokuu 27, 2020, 11:55:05 apTuo lienee mahdoton oikeasti nimetä, ellei kauppias tiedä.


Näin minä vähän epäilinkin. En saanut tietää edes mistä maasta nuo chilit tulivat kauppaan ja kun katsoo pelkästään Intian ja Kaakkois-Aasian pitkänmallisia cayenne-tyylisiä annuumeja, on tehtävä aika mahdoton. Siihen kun vilkaisee vielä muun Aasian tarjonnan - saatikka muun maailman - on tosiaankin samannäköisiä lajikkeita hybrideineen päivineen aivan häiritsevän suuri määrä.
Ajattelin tämän lajikkeen kohdalla lähinnä, notta jos joku sattuisi olla selvittänyt, mistä tai mitä lajikkeita Suomeen pääasiassa tuodaan myyntiin, mikä pienentäisi arvauskisaan osallistuvien lajikkeiden määrää huomattavasti.
Toki pienet etniset kaupat tuovat tuotteita omia reittejään tänne, mutta kaipa sitten lähtömaissa on ne pääasialliset lajikkeet, joita pääasiassa myydään vientiin. Ei sillä, en näistä tiedä, kunhan mietiskelin.
Olkoon se omalla "plantaasillani" jatkossakin nimellä Guntur Tuntematon :chili:

MorugaReaper

Ja onko sillä väliä minkä niminen chili on. Kukista näkee lajikkeen ja se riittää. Maku on mielestäni tärkein, hyvän satoisuuden kanssa tärkeimmät vaatimukset.  :chili: :chili: :fire: