lokakuu 22, 2020, 15:47:44 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chili-artikkeli bongattu

Aloittaja snu, joulukuu 15, 2007, 12:37:49 ip

« edellinen - seuraava »

Fredrik-flugarn

kesäkuu 03, 2012, 13:25:13 ip #400 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 03, 2012, 13:29:34 ip käyttäjältä Fredrik-flugarn
Kai niin huono tuote taas saatu aikaiseksi ettei kehda myydä sitä hyvänmakuisena tai edes syötävänä...
Chilikanssa pettyy ja muille kasvaa tekorintakarvoitusta.

Pakko kokeilla... kai... Mitä jos olisi kaikki mennyt ihan oikein niille?
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0


Räyhis

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - kesäkuu 09, 2012, 20:34:53 ip
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194746926957/artikkeli/makuhermot+saavat+kyytia+porin+chilipaivilla.html


Kommentit-osasta lainattua;

"Chilillä turrutetaan makuhermot, jos ruokaan ei ole onnistuttu saamaan miellyttävää makua. Alunperin vahvoja mausteita käytettiin pilaantuneen lihan maun peittämiseen, mutta nykyään chiliruuissa käytetään varsinaisesti pilaantunutta lihaa melko harvoin, mutta muuten se voi olla siinä rajoilla."

Näin kirjoittaa todennäköisesti ihminen joka vetää prosessoidusta aaltopahvista tehtyjä mikropizzoja, jotka on saatu petrokemian sivutuotteiden avulla maistumaan "liki pizzankaltaiselle". Hyvää ja terveellistä; mikropizzan kun vielä säteilyttää se säilyy tuhanenn vuotta elementtikerrostalon ruokakomerossa.

Fy fan.

Miksi ihmiset vihaavat juuri chiliä? Miksei kukaan naputtele lehtien palstoille, että "sinappikin on keksitty vaan, jotta pilaantunutta lihaa voisi syödä".

Suomalaiset ihmiset......AAAAARGH!
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

ingeniero

Koska tuo teksti liippaa läheltä totuutta.

Räyhis

kesäkuu 10, 2012, 13:39:35 ip #404 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 11, 2012, 09:13:30 ap käyttäjältä Räyhis
Eikä mitä? Ennen ihmiset haisivat paskalle ja peittivät sen erilaisilla liki myrkyllisillä hajusteilla. Eipä sillä, että kukaan tänä päivänä naureskelisi avoimesti ihmisille jotka käyttävät hajuvesiä.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Tiemuh


Seppo

Lainaus käyttäjältä: ingeniero - kesäkuu 10, 2012, 13:05:58 ip
Koska tuo teksti liippaa läheltä totuutta.


Eikä edes liippaa. Tuo mausteiden käyttö pilaantuneen ruuan pahan maun peittämiseen on vanha myytti, joka ei pidä paikkaansa. Mausteita ei ole alkujaan käytetty pilaantuneen ruuan maun peittämiseen. Ne olivat niin kallita, että muuankin takavuosien ylimyksen, jonka nimeä en enää muista, kerrotaan pitäneen mustapippureita kotonaan lasikulhoissa korostaakseen varallisuuttaan rikkaille. Niiden aniharvojen, joilla oli varaa ostaa pippuria ja muita superkalliita eksoottisia mausteita, ei tarvinnut syödä pilaantunutta ruokaa. Muille riitti mausteeksi suola, joka sekin oli kallista, ja ne yrtit, mitä luonnosta löytyi.


Räyhis

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - kesäkuu 22, 2012, 10:36:55 ap
Dave-setä ihmettelee miksi niin suuri osa tulisista on kotoisin Trinidadin seuduilta..

http://fiery-foods.com/article-archives/86-capsaicin/3177-development-of-superhot-chile-peppers-in-trinidad-and-tobago


Mielenkiintoinen artikkeli. Uusi tieto itselle, että myös nagaperhe on Trinidadilaista alkuperää. Ei toisaalta yllätä lainkaan.

Chilivaari

Sinänsä aika todennäköinen kulku mantereelta toiselle: Brittiläisen siirtomaavallan botaniikkaa harrastava kuvernööri siirrettiin Trinidadista Intiaan 1854. Lisätutkimuksen aihe olisi, miten se Intiassa kulkeutui tuhansia kilometrejä pohjoisemmaksi, mutta kai sielläkin siirtomaaherroja kierrätettiin.
http://www.fiery-foods.com/chiles-around-the-world/76-caribbean/3028-lord-harris-the-ghost-pepper-governor

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - kesäkuu 23, 2012, 14:18:55 ip
Sinänsä aika todennäköinen kulku mantereelta toiselle: Brittiläisen siirtomaavallan botaniikkaa harrastava kuvernööri siirrettiin Trinidadista Intiaan 1854. Lisätutkimuksen aihe olisi, miten se Intiassa kulkeutui tuhansia kilometrejä pohjoisemmaksi, mutta kai sielläkin siirtomaaherroja kierrätettiin.
http://www.fiery-foods.com/chiles-around-the-world/76-caribbean/3028-lord-harris-the-ghost-pepper-governor


Niin vain tuokin mysteeri on hälvenemässä pala palalta.

Jännä juttu vain tuo chinensen "kulkureitti" mantereelta Karibian saarille ja sieltä sitten vaikka minne. Kuten Infernon sivulla totean, etenkin brassichinenset ovat usein selvästi erilaisia kuin kaikki muut. Edustanevat sikäli kenties sitä kaikkein alkuperäisintä linjaa, kuten myös Venezuelan ja Kolumbian lajikkeet.

Larski

Hieno juttu tämän päivän hesarissa, vaikkei chilit pääosassa olekaan. Ilman tunnuksia ei pääse koko juttua lukemaan, mutta linkkaanpa silti.

Valtava chilisato kukoistaa palvelinten hukkalämmöllä

Larski

Tarina Exactumin katolla kasvavista chileistä jatkui Hesarissa tänään.

Loistavuutta! -> Kumpulan chilisato päätynee opiskelijoiden ruokiin

PP

Lainaus käyttäjältä: Larski - heinäkuu 18, 2012, 08:20:26 ap
Tarina Exactumin katolla kasvavista chileistä jatkui Hesarissa tänään.

Loistavuutta! -> Kumpulan chilisato päätynee opiskelijoiden ruokiin


Saattavat yllättyä, kun hollantilaiseen peruspötköön tottuneina saavat käsiinsä kunnollista chiliä. Saattaa siellä joku toisaalta tietääkin chilistä, koska ainakin Biokeskuksessa on välillä tarjolla perushyviä ja tulisia jalluviipaleita.

Mahtavaa silti!

Minbaari

Lyhyt ja ytimekäs juttu oikein Nelosen uutisissa!
http://www.nelonen.fi/uutiset/videot-ja-uutisl%C3%A4hetykset?vt=video&vid=262267
#816

Azukki



Räyhis

"Edes valmistaja ei suosittele maistamaan

Vodkan valmistuksessa on käytetty Naga Jolokia Chiliä, joka on itsessään Scovillen asteikolla 855 000-1 465 000 yksikköä. Chili tislataan 80 prosenttiseen vodkaan ja työntekijöiden on pakko käyttää kaasunaamareita valmistusprosessin yhteydessä. Vodka onkin niin tulista, että edes sen valmistajat eivät suosittele sen juomista:

- Olemme luoneet hirviön, joka on syntynyt helvetin syvimmissä onkaloissa maailman tulisimmista Naga Jolokia-chileistä ja viljasta valmistetusta vodkasta. Lopputuloksena muodostui sanoinkuvaamaton 250 000 Scovilleyksikön vodka - chilivodka, joka on niin hirveää, että emme suosittele sinua ostamaan sitä. Sulje vain tietokoneesi ja ota sen sijaan kupillinen teetä, yrityksen sivuilla kerrotaan."


No uijuijuijuijui! Nyt varmasti sitä pitää saada! Tuleehan kaupanpäälle joku teemaan sopiva pääkallo/helvetti/kuolema/deathmetal/tribaali-teemalla koristeltu musta huppari (jota saa vain XL- eli tosimieskoossa) sekä lahjakortti tatuointiliikkeeseen jossa otsaan vedetään teksti "HULLU" tai "ISÄNTÄ" tai molemmat.

VMP, en paremmin sano.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Minbaari

#816