maaliskuu 02, 2021, 01:34:32 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Gurgon Kilit

Aloittaja gurgo, helmikuu 17, 2008, 16:37:08 ip

« edellinen - seuraava »

gurgo

No tehdään sitten päiväkirja tänne kun muutkin ovat tehneet. Tänä vuonna kausi lähti käyntiin 06.01.08 jolloin pistettiin ensinmäiset kilit itämään. Ensinmäiset sirkkalehdet aukesivat 11.01.08 ja EBBiin ne taisivat siirtyä vähän sen jälkeen kun piti saada lisää itämään.

Kalustoon kuuluu tänä vuonna:
- Kaksi ebbiä pienempi n.30L ja isompi n.60L reservillä (isompi ei viellä käytössä)
- Bubleri
- Mimosa ruukut (yksi käytössä 3 odottamassa)
- Muita passiivisia ruukkuja 15cm ja 22cm halkasijalta
- Viimeisenä viellä turveviljelyn ruukut

Tällähetkellä idätetyt / itämässä olevat kilit:
-Jalapeno
-Aji Cristal
-Champion
-PI 585267 "Turbo Pube"
-Rocotto Rojo
-PI 260560
-Lemon Drop
-Pepperoncini
-Cayenne Long Slim
-Naga Morich
-Gumdrop
-Numex Twilight
-PI 441551 Pimenta
-Whippets Tail


 

Aji Cristal 20.01.08 - Aji Cristal 17.02.08
Champion 20.01.08 - Champion  17.02.08
Champion #2 20.01.08 - Champion # 2 17.02.08  
Champion  #3 20.01.08 - Champion # 3 17.02.08
Jalapeno 20.01.08 - Jalapeno 17.02.08
Jalapeno #2 03.02.08 - Jalapeno # 2 17.02.08Kyseinen Ebbi jossa kilit tällähetkellä oleskelevat.


Olohuoneessa viimevuotisia kilejä vasemmalta oikealle
ylhäältä: Dutch Habanero, Aji Benito, unohtunut, Lemon Drop ja  Guajillo
alhaalta: Bolivian rainbow, Jalapeno ja  Yellow Short Tabasco


Bubleri ja osa itäneistä kileistä.


Idätys laatikko lämpimässä serveri komerossa :)

gurgo

Siirsin pikkuiset jo ebbiin, koska piti saada lisää tilaa bubleriin. Mitenköhän nämä lajikkeet pärjäävät samassa tilassa? Lajikkeina PI 260560 (2kpl), Pepperoncini, Cayenne Long Slim (2kpl), Lemon Drop ja Naga? Tarvittaessa siirrän ne muualle, mutta katotaan nyt miten alkuun päästään. Alkaa todellakin tilat loppumaan ja lisää kilejä on itämässä :lol: .Niin ja vuoden vanha Dutch haba tiputtelee edelleenkin kukkia!!! En ole saanu yhtään marjaa viellä siitä! On kokeiltu vähentää lannoitusta, lisätä lannoitusta, vähentää typpeä ja seuraavaksi varmaan pitää kokeilla antaa reilusti typpeä. Sillä jos kohta ei ala marjoja tulemaan niin saa luvan lähteä! Kivasti kylläkin haba venähti talvella... taisi pituutta parhaimmillaan olla pari metriä ennen kuin lyhensin rankalla kädellä.


gurgo

Dodii nyt olis taas siirrelty pikkusia uusiin ruukkuihin. Enään on itämättä PI 585267 "Turbo Pube" tai no oikeastaan kaksi kylläkin iti mutta pääsivät kuolemaan :( . Sain myös siirrettyä ensinmäisen pistokkaani (Lemon Drop) passiiviseen Mimosa ruukkuun. Mites olette hoitaneet hydrosoran ph:n alentamisen? Tila alkaa käymään vähiin mutta jos sitä viellä kymmenisen chiliä pistäisi itämään :D .

gurgo

Äh näköjään jokainen pienikin vapaahetki pitää puuhastella kilejen parissa tai rakentaa jotain. No sunnuntaipäivän saldo, olohuoneeseen pieni "pöytä" uusille tulokkaille. Leikkasin lemon dropin  pitkän ohuen varren pois ja päätin sitten tehdä pistokkaita mahdollisimman monta. Tuloksena oli kuusi pistokasta, jotka toivottavasti lähtevät juurtumaan. Isot pojat ovat kyllä puhuneet, että clonexilla juurtuu vaikka naapurin mummokin... noo se nähdään kohta.

Aji Benitoltakin on kohta muutama kypsä marja, joten pääsee niitäkin taas maistelemaan :) . Niin ja alla on taas muutama uusi foto jos jotain kiinnostaa.
gurgo

Niin ja päivitetään ton pikkusen ebbin tilannetta vähäsen. Championit kasvaneet ihan mukavasti. Juu ei ollu vatupassia kun nostin tuota lamppua ;) . Yritin pitää saman etäisyyden pienemmän ja isomman championin välillä.


02.03.08

Volitans

Terveen näköisiä taimia. Minkäslaiset valot noilla on? Jotain suurempaa ESL:ä ja pienempiäkin?
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

gurgo

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Terveen näköisiä taimia. Minkäslaiset valot noilla on? Jotain suurempaa ESL:ä ja pienempiäkin?


Valoja nyt on vähä joka lähtöön, mutta ulkomuistista sanoisin tälläsen listan:2*36w loisteputki, 2kpl 15w loisteputki, 18w loisteputki, 4kpl 21w esl lattiavalasin, 2kpl 11w pöytävalaisin ja 2kpl 250w esl. Ens viikolla olisi tarkoitus hakea viellä tollanen 2*36w loisteputki setti niin saisi noille olohuoneessa oleville pikkusille vähän lähemmäksi valoa. No onneksi kesää kohti mennään ja valaistusta pääsee vähän karsimaan kesällä.

gurgo

Kolmas Kierros käyntiin.... tilat on loppunu jo kesken, mutta pitää keksiä ja rakennella lisää. Seuraavat onnelliset lajikkeet pääsivät viimeiselle kierrokselle mukaan (tai no katsotaan mitä kirjeessä viellä tulee)

Goats weed
Cap 1687
PI 387838 "Locato"
CAP 1035
CAP 1152
Maraba PI 497977
CAP 711
CAP 1492
Whippets Tail
Aji Habanero
C05482
CGN 19198
C04893
CGN 22871

gurgo

Vaihdoin vedet kaikkiin järjestelmiin ja yritin viellä vähän hienosäätää hydrosorien ph-arvoja. Helpottaa kummasti mittaamista tuo elektrooninen ph-mittari. Nyt voikin ryypätä huoletta koko vkl kun on hoidettu  nämä pakolliset menot pois alta ;)

gurgo

Oho joha on kasvanu ebbissä olevat chilit paljon 5 päivässä


07.03.08

gurgo

Lisää itäneiden listalle: Aji Habanero, CAP 1035, C05482 ja CGN 22871. Siirsin samalla pikkuiset isompiin villoihin ja juurtumaan paremmin. Joutuukohan sitä rakentamaan viellä parvekkeellekkin ebbi systeemit...heh... Championit ovat kasvaneet todella iloisesti viimeisen viikon aikana, varmaan 10cm lisää pituutta tullut. Samaan ebbiin ei ehkä champpioneita, aji cristallia ja jalapenoja olisi kannattanut laittaa, sillä nuo championit  on venähtäny paljon edelle muista. Noista voisin laittaa kuvan perjantaina, niin olisi taas viikon vertailu kuvat.


Aji Habanero ja muut pikkuiset.

gurgo

Se on taas perjantai ja viikossa champpionit ovat venähtäneen älyttömästi! Oli tuossa taas tylsää ja piti rakennella 10L bubleri cayennelle (menihän siihen 5min). Kohta ei ole tässäkään taloudessa yhtään käyttämätöntä ämpäriä :D . Dutch habaneron rungossa oleva halkeama on laajentunut vähäsen ja tulin siihen tulokseen, että otan puskasta mahdollisimman monta pistokasta ja lopusta kasvista yritän viellä saada bonsain aikaiseksi. Pitää varmaan pistää taas tilaus peukkuun kun rupee pumput ja ruukut loppumaan... Olisi varmaan pitäny liittyä chiliyhdistyksen jäseneksi, niin olis saanu jo reilusti yli jäsenyyden hinnan alennuksista.


14.03.08


Bubleri Cayennelle.

Red Candy

Komeita kasveja :D

Ajattelin tuon idätyslistasi perusteella, että sulla on varmaan puutarha tai kasvihuone niille kesäksi, mutta ilmeisesti olet ratkaissut tilakysymyksen muuttamalla koko kotisi kasvihuoneeksi?

gurgo

Lainaus käyttäjältä: "Red Candy"Komeita kasveja :D

Ajattelin tuon idätyslistasi perusteella, että sulla on varmaan puutarha tai kasvihuone niille kesäksi, mutta ilmeisesti olet ratkaissut tilakysymyksen muuttamalla koko kotisi kasvihuoneeksi?


Näin on! kesällä jos sais multakuorman ajettua tuohon olohuoneen lattialle ja istutettua nurmikon niin voisi kokeilla leirielämää kotiolossa ;) .

Niin ja sitten hitusen asiaakin. Tuli otettua tuosta Dutch habasta pistokkaita (n. 18kpl) ja maanantaina pitäisi lähteä etsimään jotain sopivaa bonsai ruukkua. Yritän viellä maanantaina ottaa muutaman pistokkaan jos vain mahdollista. *vink* *vink* parin viikon päästä tulee varmaankin torille lahjoitus threadi... Mutta katsotaan sitä sitten kuin nähdään millä tuloksella nuo lähtevät juurtumaan.

gurgo

Olin juuri pistämässä Dutch Habaneroa poikki ja istuttamassa bonsai ruukkuun kun silmiini osui yksi marja... heh, Pelasti haba itsensä viime hetkellä. No annetaan kypsyä ja koitetaan viellä vähäsen jeesata. Niin ja olettekos yrittäneet korjata runko vaurioita mitenkään? Mielessä kävi jos pistäisi kolme kukkatikun pätkää ympärille ja parilla nippusiteellä kiinni. Mut mut onkohan siitä mitään apua/hyötyä?


Dutch Habaneron rungon halkeama.

GynZi

En tiedä chilistä, mutta itse korjasin greippipuun rungon vauriot vetämällä muutaman kerroksen sideharsoa kohtuu tiukasti ympärille. Muutaman viikon päästä otin pois ja se oli korjaantunut. Kaupoista saa myös muistaakseni 'korjausvoidetta' jota käytetään mm. varttamisessa ja juurikin noissa 'haavoissa'.
Artesaanirakastelija

Herra 47

itsellä yksi oksa lähes irtosi kokonaan.. ei muuta kuin teippasin ja tuin sen... ja vot kyllä se korjaantui  :D

eli kyllä siittä apua/hyötyä on  :wink:
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsenainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

gurgo

Lainaus käyttäjältä: "herra 47"itsellä yksi oksa lähes irtosi kokonaan.. ei muuta kuin teippasin ja tuin sen... ja vot kyllä se korjaantui  :D

eli kyllä siittä apua/hyötyä on  :wink:


Heh, eli huomenna nippusiteet käyttöön ;) . Kokeilin painaa halkeamaa yhteen sormilla, mutta se ei tuntunut liikkuvan milliäkään... joten hitusen epäilen kannattaako tehdä mitään.

gurgo

Taas perjantain ja pistetään uusi kuva "pikku" ebbistä. Kirjoitellaan myöhemmin lisää jos jaksetaan.


21.03.08

gurgo

Chilit tossa ebbissä tuntuvat kasvavan älyntöntä tahtia. Perjantaina nostin lamppua ja taas tänään joutu uudestaan nostamaan, kun olivat kasvaneet kiinni lamppuun. Rakentelin tuossa taas ajankuluksi kaksi 10L bubleria. Ämpärit 90 centtiä, isot ilmakivet 6e/kpl ja pumppu 2 lähdöllä n.27e. Lähti peukkuun uusi tilaus, lisää verkkoruukkuja ja oheismateriaalia :lol: .


23.03.08, 2kpl 10L bubleria.


23.03.08 Bolivian Rainbowin kukka.

Editttt: Niin samalla kun ostin nuo pumput jne. niin tuli hommattua tuota easycarboa (nestemäistä CO2). Mites kun tuota suihkuttelee lehdille niin pitäisikö joka päivä lisätä suihkepulloon tuota vai? Eikö CO2 kuitenkin häviä vedestä muutamassa tunnissa?