kesäkuu 15, 2021, 19:38:39 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Gurgon Kilit

Aloittaja gurgo, helmikuu 17, 2008, 16:37:08 ip

« edellinen - seuraava »

gurgo

Taas se viikottainen kuva pikku ebbistä. Huomenan vesien vaihto ja sillon vois kirjotella enemmänkin


29.03.08

gurgo

Kiirettä on pitänyt ja chilit kasvavat silmissä. Championit on kasvaneet kohta kattoon asti :) . Piti rakennella uusi ebbikin.

13.04.08

Kävin puuilossa ostoksilla ja mukaan tarttui 90L laastipalju ja orthexin 50L säilytyslaatikko. Palju maksoi muistaakseni 10,90 ja orthexin laatikko 15e. Paljusta sahasin yläosan pois niin, että korkeutta jäi noin 15-16cm.


90L laastipalju sahattuna.

Seuraava vaihe olikin reikien teko ylivuotoa ja pöytäläpivientiä varten. Tietysti unohdin ottaa töistä porakoneen mukaan niin jouduin gerberillä vuolemaaan reijät mutta sekin meni kohtuu helposti. Ylivuoto tuli tehtyä 32mm viemäriputkesta ja pöytäläpiviennin olin ostanut aikaisemmin etolasta ja olisikohan se maksanut joku 4e?


Ylivuotoputki ja pöytäläpivienti.

Seuraava vaihe oli "asentaa" hyttysverkosta suojat jotta hydrosorat eivät pääse valumaan reserviastiaan.


Hyttysverkkot paikallaan.

Seuraavaksi karhensin reikien vierustat hiekkapaperilla ja ylivuotoputken jotta sikaflex tarttuisi paremmin.


Karhennukset.

Seuraavaksi olikin vuorossa itse ylivuodon ja pöytäläpiviennin kiinnitys. ylivuodon asensin noin 9cm korkeudelle laatikonpohjasta. Saippuavedellä saa helposti muotoiltua silikonia/sikaa miten haluaa ja ei sotke niin pahasti paikkoja.


Tiivistykset sisäpuolelta.


Tiivistykset Pohjasta.

Nyt odotellaan huomiseen/pari päivää ja aletaan testailemaan raportoin lisää myöhemmin.

Coofdrad

Näyttääpi hyvältä, jokos annat kasvaa championeihin kukkia, vai nypitkö pois? itellä on kasvamas kans championeja mullassa/ikkunan valolla. Eivät kyllä noin komeita vielä ole. Ehkä jonain päivänä  :P

gurgo

Lainaus käyttäjältä: "Coofdrad"Näyttääpi hyvältä, jokos annat kasvaa championeihin kukkia, vai nypitkö pois? itellä on kasvamas kans championeja mullassa/ikkunan valolla. Eivät kyllä noin komeita vielä ole. Ehkä jonain päivänä  :P


Tuli nypittyä viellä perjantaina nuppuja pois, mutta en tiedä jaksanko enään nyppiä vai annanko kukkia. katotaan parinpäivän päästä mikä on taas mieliala, jaksaako vai ei.

gurgo

Nyt on hydrosorat ph säädössä joten oli aikaa vaihdella bublereihin ja passiivisiin vesiä. Olen ollut todella laiska noiden passiivisten kanssa ja muistanut vaihtaa vedet ehkä viikon tai kahden välein, yrittänyt kyllä lisäillä joka viikko lisää vettä niihin.


Cayenne Bublerissa ja 11w pöytävalaisin.


Guajillo passiivisessa.


Guajillo puskee hedelmää.


Olohuone alkaa täyttymään vihreästä.

gurgo

Piti käydä läpi lajikeet joita nyt on oikeasti kasvamassa ja mitkä eivät itäneet. Tuloksena oli:

CAP 1687 2kpl
CAP 1035 2kpl
Goats Weed 1kpl
Cayenne Long Slim 2kpl
Pepperoncini 3kpl
CGN 22871 2 kpl
Aji Habanero 2kpl
Rocotto Rojo 1kpl
Bird's Eye Baby 1kpl
PI44551 Pimenta 1kpl
PI497977 Pimenta 2kpl ... jommassa kummassa on nyt moka.
Gumdrop 2kpl
CAP 260560 3kpl
Naga Morich 2kpl
Lemon Drop 2kpl
Numex Twiglight 2kpl
PI387838 2kpl
CAP 1492 1kpl
CAP711 2kpl
CO5482 1kpl
CAP 1152 1kpl
Sweet Banana 1kpl
Maraba 1kpl

Nopeasti laskettuna sain 39kpl, lisäksi on viellä viimevuoden kilejä ja yksi lahjoitettu haba... pistokkaita en viitsinyt edes laskea koska ne on tarkoitus antaa kavereille.

Itämättä on viellä
CAP 1492, istutettu 2 kpl 06.03.08, yksi menehtyi :(
C04896, istutettu 2kpl 06.03.08, yksi menehtyi :(
Whippets tail istutettu 3 kpl 06.03.08 itäneet NOLLA :(
CGN 19198 istutettu 2kpl 06.03.08 itäneet NOLLA :(

gurgo

Dodii, nyt on ebbi numero 3 käytössä. Onneliset lajikkeet jotka pääsivät ebbiin ovat Aji habanero,CAP 1687, CGN 22871 ja C05482.


gurgo

Kausi 2008 oli ja meni. Mitä jäi käteen? Champpionit meinasivat kuolla kun en saanut ajoissa lisää lannotteita, ebbi 3 ja 4 chilit kuolivat tapaturmaisesti kun aloitettiin remontti  :'( , mutta kyllä niistäkin muutama palko saatiin. Muuten satoa tuli kohtalaisesti verrattuna siihen miten ehdin hoitaa chilejä (prkl kun näköjään kesäisin iskee aina työkiireet). Seuraava kausi otetaan rauhallisemmin ja pienemmällä määrällä chilejä (HAH)! Penalta tilattiin viellä vähän avustus chilejä joita savustelin.


Savustuspönttö (yllätys yllätys, kännykällä otettu)

No kaikki chilit kokivat sitten kompostin ihanuuden koska pöpöjä ja tuholaisia alkoi tulemaan, ajan puutteessa torjunta oli mitä oli. No kahta chiliä en raaskinut kuitenkaan heittää pois joten Naga ja Bolivian rainbow saivat jäädä. Nagan pieneksi jäänyttä kasvia en suostu heittämään pois ennen kuin saan edes pari marjaa siitä! Nagagin jäi vähälle huomiolle remontin yhteydessä ja ainoana selvisi siitä pöly helvetistä. Bolivian rainbowista tehtiin sitten bonsai kokeilu. Epäonneksi tässäkin vaanii tällähetkellä ei toivottu vieras, nimittäin ripsiäinen. Yritän päästä tästä p*skiaisesta eroon provado puikoilla, raidilla, neem öljyllä ja annetaan viellä mäntysuopa kylpyäkin. Ainoastaan jännittää kun pitäisi uusi kausi aloittaa kohtapuoliin ja jos en saa tätä tuholaista pois bonsaista niin miten se sitten tartuttaa toiset chilini? Toiset chilit tulevat kyllä olemaan eri huoneessa (ellei taas lähde mopo käsistä).


Pitihän sitä itsekkin kokeilla bonsain kasvattamista.


Pieneksi jäänyt naga.

Alustavasti suunnitelmissa tulevalle kaudelle ovat Pepperoncini, rocoto rojo, jalapeno ja fataliilta tulossa olevat siemenet (jatketaan näistä uudessa topikissa jos löydän innostusta siihen).

Emännän kanssa suunniteltiin ensi keväänä jonkun isomman viherkasvin hankintaa olohuoneeseen, josta sain sitten päähäni jos kasvattaisi jonkun ison puumaisen chilin. Tästä ideasta ei taas olisi pitänyt puhua mitään naisille, sillä tämähän tyrmättiin heti sanoilla "sähän kasvatat jo muutenkin keväällä chilejä niin niitä ei olohuoneeseen tule!" Hah tämähän nähdään nyt on ainakin pakko tuoda joku isompi chili kiusalla olohuoneeseen ;) . Onko ehdotuksia mikä täyttäisi nämä ehdot: puumainen runko, paksu runko, korkeus ~2m ja viellä sopivan pensasmainen? Jos sitten viellä joltain löytyy siemeniä lajikkeisiin mitä ehdotetaan niin otan ilomielin vastaan. Tietenkin voin maksaa niistä tai lähetää jotain vaihdossa (fataliilta  tilattu jo siemeniä enkä usko, että teen toista tilausta ihan heti).