maaliskuu 30, 2020, 23:33:10 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Podien vaihtoa

Aloittaja Kaltsu, huhtikuu 27, 2014, 00:09:03 ap

« edellinen - seuraava »

Kaltsu

huhtikuu 27, 2014, 00:09:03 ap Viimeisin muokkaus: huhtikuu 27, 2014, 00:17:30 ap käyttäjältä Kaltsu
En tiedä onko tässä mitään järkeä, mutta miltä kuulostaisi idea podien vaihdosta? Monilla kasvattajilla tuntuu olevan "ylimääräistä"
satoa, mitä kenties voisi vaihdella. Tai itselle mielenkiintoisia lajikkeita. Chilejähän on tunnetusti montaa lajiketta, joten monellakin esim. tilan puutteen vuoksi jää moni mahdollinen hyvä lajike kasvattamatta. Jos pääsisi maistamaan tuoretta chiliä, niin moni huono/hyvä lajike tulisi itselle selväksi. Ei tarvitsisi turhaan kasvatella. Monia yleisiä mielipiteitä on lajien huonoudesta/paremmuudesta, mutta itselle yleisesti tunnettu esim. huono lajike voi olla hyvä. Maistamallahan se selviää. Samallahan siinä tulisi muutama siemenkin kaupan päälle(jos on kypsästä podista kyse).

Ideana olisi että vaikka tähän ketjuun voisi ilmoittaa saatavilla olevia podeja. Tai voisi ilmoittaa mitä itse haluaisi maistaa. Vaihtokauppa idealla tai lahjoitus/maksu. Maistamiseen ei tarvitse kuin yhden podin. Ainakin ykkösluokan postilla podi kulkee nopeasti, joten pilaantumisen riskiä ei ole. Mietteitä? Toimisiko?
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Jame

Minusta tuo on hyvä idea. Itselläkin tullut joskus jotain vastaavaa mieleen, etenkin jos on jonkun pahanmakuisen onnistunut kasvattamaan.
Ihan naamatustenkin niitä podeja voisi vaihtaa samoilla seuduilla asuvien kanssa. Itse olen jaellut maistiaisia työkavereille, kavereille, sukulaisille ja naapureille ja saanut joitakin jopa kasvatuksesta innostumaan.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

0lli

Ei tuo minustakaan huono idea ole! Saisi tietää onko kasvattamisen arvoista ja samalla siemeniä talteen (jos tosiaan kypsä) :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

NPhoBiaz

Itse olen miettinyt aivan samaa myös ja olen hyvin innokas lähtemään vaihtelemiseen mukaan. :)

Jani M

Paikallispiireissähän tätä on tapahtunut kyllä, mutta ei ihan niin hirveän usein postin kautta. Ihan hyvä idea sinänsä. Täytynee kokeilla tänä vuonna. :)

niko.m

Kyllä itsekkin voisin tuohon osallistua, tosin lajikkeet taitaa aloittelijalla olla vain sellaiset ettei oikein kukaan kiinnostu. Mutta ainakin Aji cristalin, ancho poblanon ja pink habaneron voisin ottaa maisteltavaksi. Onkos chilimessuilla muuten mahdollisuus yleensä ostaa pientä määrää podeja?

Miquel

Hyvä ajatus! Olen ehdottomasti mukana.  :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Jame

Tuohan on periaatteessa jonkinlainen muoto siemenketjukirjeestä, tosin lajikemäärä jäänee käytännön syistä aika pieneksi.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jame

Nostetaanpas tätä ketjua, alkaa ehkä pikkuhiljaa olla paremmat saumat podien vaihtoon kuin huhtikuussa.

Itselläni näyttää tämä kausi toistaiseksi aika kehnolta, kypsiä on tehneet tähän mennessä ainoastaan takuuvarmat Cheyenne ja Prairie Fire sekä muutaman podin verran tuottaneet Aji Cristal ja Inca Red Drop. Fataliissa ja HSD:ssa on aika paljon raakileita.

Käytännön kannalta jos tällaista aikoo naamatusten hoitaa niin varmaan organisointi kannattaa järjestää noiden aluejaostojen kautta.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.