Kirjoittaja Aihe: Savuarominen salsakastike  (Luettu 3655 kertaa)

Poissa Volitans

  • Fatalii
  • *****
  • Viestejä: 1269
    • Profiili
Savuarominen salsakastike
« : Huhtikuu 14, 2008, 00:04:03 ap »
SAVUAROMINEN SALSA



Tyyliin lahtimiitti 12.4.2008

2 rkl oliiviöljyä
3 sipulia ja...
3 sellerinvartta, kuutioina, kuumalla pannulla oliiviöljyssä hieman ruskistettuna
2 paprikaa, paahdettuna ja kuorittuna, paloiteltuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tlk jalapenoja hienonnettuna - perusmakuja
2 habaneroa hienonnettuna - vähän tulta
3 tlk luumutomaatteja, valutettuna ja pilkottuna
3 rkl oregano
1 rkl jeeraa, paahdettuna ja hienonnettuna
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl savupaprikajauhetta
2 rkl chipotlekastiketta
2 rkl meksikolaista hunajaa tai muuta hyvää juoksevaa hunajaa
yrttisuolaa
merisuolaa
(limen mehua)

Leikkaa paprika neljään osaan ja paahda grillivastuksen alla kuori ylöspäin, kunnes pinta on mustunut - poista hiiltynyt kuori ja leikkaa paloiksi.

Kuumenna oliiviöljyä (ei virgineä) pannulla, kunnes öljy hieman savuaa - paista sipulin ja sellerinpaloja, kunnes saavat hieman väriä.

Paahdettaessa kasvisten omat sokerit karamellisoituvat ja maku paranee. Pannun on oltava todella kuuma, jotta kasvikset eivät kypsyisi liiaksi.

Valuta tomaatit, kaada valutusliemi kattilaan yhdessä sipulin ja sellerin kansa. Paahda jeeraa hetken kuivalla pannulla ja mortteloi hienoksi. Lisää jeera, valkosipuli ja oregano. Keitä noin 5 minuuttia kasaan kovalla lämmöllä. Suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä (näin tulee paremmin lättyjen välissä pysyvä soossi).

Lisää tomaattikuutiot. Mausta savupaprikalla, hunajalla, chipotlella, savupaprikalla ja yrttisuolalla. Tarkista maku. Säädä happamuus kohdalleen limemehulla tarvittaessa.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry