helmikuu 24, 2020, 08:43:39 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kahvimyllyjä pk-seudulla?

Aloittaja Fatalii, joulukuu 06, 2005, 14:52:48 ip

« edellinen - seuraava »

Sauli Särkkä

Älä myöskään chilikäsillä

- käy kusella (ilman asianmukaista hands free -laitteistoa)
- kaiva nenää (kuin ehkä varpailla)
- hiero naamaa/silmiä
- hiplaa emäntää (useimmiten varpaatkaan eivät kelpaa)
- koske leluihin, jotka saattavat jossain vaiheessa mennä lapsella suuhun (paitsi opetustarkoituksessa, esim. "Älä syö kaukosäädintä", joka voi johtaa muihin arvaamattomiin poltefiiliksiin)


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Tolja

Porvoossa kävin tänään keikkaamassa lähes kaikki kodinkoneliikkeet, mutta lähes poikkeuksetta myytiin eioota. (Sokokselta oli Krupsit loppu)

Teknisiltä kuitenkin löytyi tuollainen kuvankaltainen Braun ja kohta pitäis ekat jauhot vääntää.
Muken sapuska kaipaa vähän väriä päälleen. :)

saku

Lainaus käyttäjältä: "Janne"
Lainaus käyttäjältä: "saku"onkos noilla väliä että onko siinä tehosekoitinmaiset terät vai pitäisikö sen ennemminkin jauhaa samalla lailla kuin perinteinen käsikäyttöinen pippurimylly?

lähinnä mietin että saako terillä tehtyä tarpeeksi hienoa jauhetta

-saku

Saa tehtyä niin hienoa pölyä kuin sekoittimen nappia painava peukalo vaan jaksaa :)


onkos tuollaisella tehosekoittimen tyylisellä kahvimyllyllä eroa tavalliseen tehosekoittimeen?? kokeilin tehdä jauhetta tavallisella tehosekoittimella, ja muuten tuli kyllä ihan jauhoa, mutta siemenet eivät menneet miksikään...

-saku

Espelt

Kaksi kertaa kirjoitin pitkän vastauksen ja molemmat tappo sitten Operan selain... :twisted:

Lyhyesti; on se erilainen, kierroksia enemmän ja jauhettava aines kiertää myllyssä niin lujaa, että se nousee kokonaan ilmaan ja kanteen muodostuu paksu tomukerros hienoimmiksi menneistä osista.

Ehdoton ostos. Tavallisesta kaupan miedosta chilirouheesta tulee suht polttelevaa jauhetta tolla vehkeellä kun siemenet jauhaa mukaan.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Tuakko

Ne siemenet ei kyllä edistä tulisuutta, koska niissä ei ole kapsaisiinia. Niiden kiinnikkeissä on sitäkin enemmän. Mulla on Krupsin uudehko, viime syksynä hommaamani kahvimylly. Siinä on kai keraaminen koneisto ja tod näk chilit pitäis työntää sinne noin kahvipapusen kokoisina paloina. Siitä eteenpäin siinä on paljon valinnanvaraa jauhatuksen suhteen. Säiliö on iso vetäen varmasti purkkiin oikeuttavan määrän jauhetta. Helvetillistä ääntä se kone kyllä pitää. Veikkaisin aika monella tehosekoittimella tulevan hyvää jauhetta. Saa podit sinne kokonaisina ja on huomattavasti nopeampi.

http://www.krups.com/All+Products/Coffee+Grinders/Products/GVX2/GVX2.htm

Se näyttää ihan kivalta ja on periaatteessa helppo käyttää, MUTTA toisinaan menee tukkoon eikä suostu yhteistyöhön. Sitten sitä pitää takoa, jotta hammaskoneisto kakoo karstat pihalle. Kehittää myös jostain syystä lämpöä vain hengaillessaan virtajohdon päässä, vaikka viimeisimmästä käytöstä olisi tunteja. Niinpä otankin sen aina seinästä kun olen tsufeet jauhanu.
Hauskaa pitää olla ja paukkuakin saa.
                       - Katto-Kassinen, aikamme anarkisti

Espelt

Lainaus käyttäjältä: "Tuakko"Ne siemenet ei kyllä edistä tulisuutta, koska niissä ei ole kapsaisiinia. .


Suosittelen maistamaan jotain siementä. Pistä vaikka kymmenkunta fataliin siementä suuhun ja pureskele ne hienoksi. Jos olet edelleen sitä mieltä, että siemenissä ei ole tulisuutta, niin mä tilaan ittelleni lääkärin :D
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

caff0d

Herättelen tämän vanhan topicin jos vaikka joku tälle kesällekin sattuisi tarvitsemaan välinettä chilien jauhamiseen... Kävin tänään hakemassa Tapiolan Stockmannilta C3 -merkkisen kahvimyllyn hintaan 24,90 ja tuo näköjään oikeasti jauhaa sellaisella "grinder"-terällä ne kahvipavut/chilit eikä silppuroi niitä jollain blenderiterällä. Ruotsalaisfirman tuotesivu: http://www.gerby.com/c3/?lang=1&site=c3&avd=produkter&newsID=41

harmaja

Lainaus käyttäjältä: "caff0d"Herättelen tämän vanhan topicin jos vaikka joku tälle kesällekin sattuisi tarvitsemaan välinettä chilien jauhamiseen...
Tattis. Olen ollut silmä kovana, mutta eipä ole niin mistään silmään osunut. Huomenna sitten Stockalle.
#340
"No! Nobody carries the dog boy."