Kirjoittaja Aihe: Voi tätä aloittelijan autuutta  (Luettu 1157 kertaa)

Poissa Doc Evil

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 205
    • Profiili
Voi tätä aloittelijan autuutta
« : Kesäkuu 15, 2008, 19:26:22 ip »
Hei,

Tällä kirjoittelee ensimmäistä chilikauttaan viettävä parvekekasvattelija. Oli ihan pakko hehkuttaa sitä hyvää fiilistä, mikä tästä chilinkasvattelusta on tullut. Nyt on muutama ensimmäinen Thai Dragon poimittu ja eihän mikään voita sitä fiilistä, mikä tulee kun voi omalta parvekkeelta laittaa tuoreena ruuan päälle itse kasvattamaansa chiliä ja korianteria.

Kasvatus lähti kun sattumalta eksyin Fataliin sivuille joulukuussa. Puoli tuntia sen jälkeen olikin jo ensimmäiset siemenet tilattu. Chilistä ja tulisesta ruuasta olen nauttinut jo 20 vuotta ja olisin varmaan aloittanut kasvattelun jo aiemmin, jos olisin tiennyt sen olevan mahdollista näin helposti. Parvekkeella kasvaa nyt 12 virkeää kasvia, jotka edustavat seitsemää eri lajiketta. Äidin kasvihuoneessa vielä muutama lisää, jotka eivät kotiin mahtuneet.

Paljon on ollut näitä ensimmäisen kauden ongelmia mm. liian heikko valaistus, liian korkea pH kasteluvedessä, liian tiivis kasvualusta ym.
Siitä huolimatta satoa on alkanut tulla ja jos nuppujen määrästä voi jotain päätellä, tulee chilejä jopa satoja kappaleita :-p Saa nähdä sit.. Tämä foorumi on ollut aivan kullanarvoinen paikka kaikennäköisten kasvatusvinkkien ja ongelmanratkaisujen hakemiseen. Kiitoksia vain kaikille, jotka olette asiantuntemustanne täällä jakaneet.

Nyt kun koko touhu on vielä aivan uutta, on sitä vain ihmetelly ja fiilistellyt jokaista uutta vaihetta chilikasvien elämässä aina siementen itämisestä alkaen. Eipä olisi uskonut, miten paljon nämä kasvit voivatkaan tuoda hyvää mieltä.

Hyvää kesänjatkoa kaikille chilipäille!!