helmikuu 24, 2020, 07:06:15 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tietokoneista

Aloittaja Aji Inferno, heinäkuu 19, 2008, 00:21:20 ap

« edellinen - seuraava »

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 26, 2011, 15:06:53 ip
Kiitos nopeasta ja luullakseni myös asiantuntevasta vastauksesta.....2010 huhtikuussa suunnilleen kone kasattiin tuohon kokoonpanoon. Siitä eteenpäin olen taistellut tuon lämmön kanssa... Oikeastaan olisi parempi olla kertomatta, mutta jospa joku oppii tästäkin jotain. Epäselvää tosin että mitä.... ;).
Eli edellisen viestin jälkeen otin koneen ja kurkkasin sinne sisälle ja pölyähän siellä siilissä oli, mutta ihan uudestahan nuo ongelmat alkoi, eli ei siinä syy. Tuuletin pois ja ulkona puhalsin paineilmalla puhtaaksi ja katsoin tahnatilanteen, niin jäljistä näki että noin 1/3 osa oli ilman mönjää....Sen tahnankin olin vaihtanut pariin kertaan aiemmin. Nyt en viitsinyt ottaa vanhaa pois, koska oli ihan kuin tuubista  tullutta. Lisäsin samaa extra hyvää erikseen aiemmin tilattua, olisko ollut jtn hopeaa mukana......Suosituksesta tällä kertaa välittämättä oikein kunnon keko tuulettimen pohjaan ja tuuletin paikoilleen ja kokeeksi vielä 180 astetta käänsin sen normaalista, (ei pitäisi senkään vaikuttaa). Virrat myllyyn ja Core Temp päälle ja ihme tapahtui, kolmosytimeen kovin lämpö ollut tähän mennessä 42 astetta, muut alle 40 astetta. Taitaa vanha paska vedellä viimeisiään...höhö
Vaikuttiko tuohon lämpöjen tippumiseen tahnan määrä, vai oliko kenties jossain lukituksessa löysää, ja kääntäminen paransi tilannetta....
Mistäpä sen tietää.....
Joka tapauksessa hankintalistalle päätyivät ainakin tuo näytönohjain ja virtalähde. Tuosta SSD asemasta kysyisin, että sehän ei korvaa varsinaista kovalevyä vaan nopeuttaa ja antaa tehoa lisää jos oikein ymmärsin....Prosessori tuuletin saa nyt jäädä pois...

Edit..Ehdin ennen putsailemaan, ja kyllähän minä jotain pelailenkin, mutta se on aika vaatimatonta....Tosin kun suosikkeihini kirjanakin kuului J.R.R. Tolkkienin tuotanto, niin tuo Skyrim kiinnostaa tällä hetkellä.
Nyt lämpöjen laskiessa kone vissiin jaksaisi sitä pyörittää, koska eikös se kysy tehoja jonkin verran..

On mahdollista että siili ei ole ollut kunnolla kiinni emolevyssä - ja näin ollen suorittimessakaan. Hyvä jos lämmöt rauhoittuivat tuolla tahnan lisäämisellä. Toivotaan että tahnat pysyvät paikoillaan. :)

Ytimien lämpöerot johtuvat siitä että eri kuormia ohjataan koneella milloin millekkin ytimelle. Ohjelmat osaavat (jos osaavat) jollain logiikalla valita käytettäviä ytimiä..

SSD-asema tulee korvaamaan C-aseman, eli sen mihin Windows ja ohjelmat asennetaan. Nykyinen kiintolevy kannattaa jättää toiseksi levyksi, johon data (kuvat, musiikit jne) tallennetaan.

Tuon SSD:n nopeusero perinteiseen kiintolevyyn on melkolailla uskomaton, windows sekä ohjelmat käynnistyvät "niin kuin elokuvissa".

Uudemmat pelit vaativat melkoisesti tehoja, ja uskon että tuohon skyrimmiin uusi näytönohjain voisi olla onnen omiaan. Ja luonnollisesti mitä enemmän tehoa vaaditaan, sitä enemmän tuotetaan lämpöä.
# 1022

Huru-ukko

Tähän entiseen kiintolevyyn verrattuna tuo 60GB tuntuu pieneltä, mutta tietysti kun muu sälä on sitten vanhassa niin se varmaan riittää....
Kuinka paljon siihen kannattaa satsata, että ostaa esim. tälläisen levyn. Tai jos nostaa vaikka 60GB määrään 120GB niin mikä on konkreettinen hyöty.
Lisäksi tuolla on silmään osunut maininta 2.5" tai 3.5" niin mitä nämä tarkoittaa....Onko tuo isompi tuumakoko uudempiin koneisiin, vai onko siinä tehojen kanssa jotain tekemistä.... :).


masaiman

Varmaan tässä uuden vuoden vaihteessa joudun hankkimaan toisen tietokoneen "työkoneeksi", ja tällä kertaa olen jopa hakenut ja saanut lupahallintaviraston hyväksynnän hankkia kulmatyöpiste, joka suoraan tarkoittaa sitä, että seuraava kone on mallia pöytä. Oon pudonnut kuin eno veneestä nykykoneitten tekniikasta, mutta jos annan kriteereiksi työkäytön, nettiselailun ja bioshock2, fallout yms. Tasoisten pelien jouheva pyörintä, ja budjettia 7-800, kuitenkin alle tonni, mitä suosittelisitte? Koneen kasaus hoituu itseltä, mutta budjettiin täytyy ottaa huomioon myös näyttö yms.

Aji Inferno

Hajanaisia kommentteja aiempaan keskusteluun... :)

Skyrim -peli toimii hienosti hieman (mutta oikeasti hyvin vähän) laatuasetuksista tinkien suunnilleen Radeon HD5750 -tasosta alkaen. Peli on jo tunnettu siitä, että se on (harvinaista kyllä) CPU-rajoitteinen, eli syö kyllä kaiken prosessoritehon mitä sille vain voi antaa. Tämä oma setupini tuntuu olevan tuolle pelille aika ideaalinen eikä edes kovin hintava: AMD Phenom X6 1090T + AMD Radeon HD5850. Laatuasetuksista ei tarvitse tinkiä, eikä kone käy kuumana tai äänekkäänä.

Tuo yhdistelmä on kyllä erittäin toimiva myös hyötykäytössä. 6 ydintä sallii virustorjunnan ja kaikenlaisen taustatoiminnan ilman että ne vaikuttaisivat lainkaan siihen mitä itse on tekemässä. 125W TDP tehonkulutuslukemaakaan ei kannata säikkyä, sillä AMD:n tehonhallinta on nykyisellään oikein toimivaa. Tämäkin kone käy vähintään 90% ajasta 1 GHz kellotaajuudella ja automaattisesti alennetuilla käyttöjännitteillä, jolloin tehonkulutus laskee jokseenkin merkityksettömäksi. Asiaa ei (oikeasti) huomaa millään tavalla käytössä - kaikki tapahtuu normaalin rivakasti. Jotain kertoo kuitenkin se, että emolevy sulkee tässä "lepotilassa" (= esim. normaalissa surffailussa tai Office-ohjelmien käytössä tms.) prosessorituulettimet kokonaan käytöstä ja laittaa kotelotuulettimetkin tilaan, jossa ne hädin tuskin pyörivät. Silti lämmöt jäävät 30..35 asteeseen. Rasituksessakaan 6 ytimen täydellä kuormalla 3.9 GHz:lla prosun lämmöt eivät ylitä noin 62 astetta. Tällöinkään tuulettimien ei tarvitse pyöriä kovinkaan vauhdikkaasti. Kunhan vain tekevät jotain - se riittää. ;)

Asusin jokin keskisarjan (noin 100 euron hintaluokassa) emolevy voisi olla hyvä vaihtoehto AMD-prosessorin kylkeen. Ovat hyvälaatuisia ja kestäviäkin. Sallivat myös helpon ylikellottamisen, mihin AMD:n Black Edition prosessorit suorastaan viettelevät. Tämä edellisen sukupolven 6-ytiminen Phenom-mallisto on tällä hetkellä hinta-teho-suhteeltaan aika lyömätön, mutta eipä uudempi "Bulldozer" -mallistokaan hirmuisesti maksa.

Lämpötahnan annostelu prosessorin jäähdytyssiilin asennuksessa muuten on ihan oma taiteenlajinsa. :)  Eri tahnoilla on myös aika isoja eroja lämmön johtamisessaan, eli satsaamalla muutama euro laadukkaampaan (esim. hopeapohjaiseen) lämpötahnaan voi laskea prosessorin lämpötiloja usealla asteella. Liikaa ei tahnaa saa missään nimessä laittaa, eikä sitä tarvitse (saakaan) ainakaan AMD-prosessorien kanssa levittää koko prosessorin alueelle. Se on jo yliannostus, joka nostaa lämpöjä. Vähänkin laadukkaammilla tahnoilla homma pelaa näin: puristetaan noin pienen (!) villichilin marjan kokoinen eli noin 4 mm "keko" aivan prosun keskelle. Se keko leviää tasaisesti ohueksi, hyvin lämpöä johtavaksi kerrokseksi kun siili laitetaan päälle. Vanhaa tahnaa ei pidä missään tapauksessa käyttää uudelleen, vaan se poistetaan vaikkapa asetonilla (= kynsilakanpoistoaineella) huolellisesti.

SSD-levystä on kyllä iloa ja hyötyä - se nopeuttaa lähes jokaista tietokonetta ehkä selvemmin kuin mikään muu komponenttipäivitys. Ihmeitä ei toki sekään tee, etenkään jos koneessa on muita pullonkauloja. Sen asennus on myös nykyisellään usein vähän hankala operaatio, sillä nykyiset käyttöjärjestelmät eivät oikein ymmärrä SSD:n päälle, ja niitä joutuu turhan monessa tapauksessa käsin "virittelemään". 100..128 gigainen SSD on käynnistyslevyksi hyvä valinta nykyhinnoilla. On myös hyvä tiedostaa se, että vaikka SSD:ssä ei ole liikkuvia ja siten kuluvia osia, vielä nykypäivänä niissä ilmenee luvattoman paljon valmistusvikoja ja erilaisia outoja lastentauteja, jotka voivat tappaa levyn ilman ennakkovaroitusta ja tuhota datasi taivaan tuuliin. Varmuuskopiointi on siksi vähintään yhtä tärkeää kuin perinteisten kiintolevyjen kanssa.

Tuulettimiksi ja jäähdytyssiileiksi suosittelen lämpimästi Noctuan mallistoa. Hiljaisia, tehokkaita ja melko hintavia - mutta valintaa ei kadu.

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 26, 2011, 16:16:14 ip
Tähän entiseen kiintolevyyn verrattuna tuo 60GB tuntuu pieneltä, mutta tietysti kun muu sälä on sitten vanhassa niin se varmaan riittää....
Kuinka paljon siihen kannattaa satsata, että ostaa esim. tälläisen levyn. Tai jos nostaa vaikka 60GB määrään 120GB niin mikä on konkreettinen hyöty.
Lisäksi tuolla on silmään osunut maininta 2.5" tai 3.5" niin mitä nämä tarkoittaa....Onko tuo isompi tuumakoko uudempiin koneisiin, vai onko siinä tehojen kanssa jotain tekemistä.... :).

60GB saattaa tuntua pieneltä, mutta kun ajattelee että siihen tulee ainoastaan ohjelmat windowsin lisäksi ja itse data tallennellaan erilliselle levylle on tuo 60GB jo ihan kohtuullinen, toki jos rahkeet antavat myöten niin 120GB koneeseen. Edelleen dataa varten kannattaa olla oma ja erillinen kiintolevy. Itselläni 90GB SSD ja 320GB HDD, loput datasta kotiverkon palvelimella, eikä SSD-levyn tilasta ole ollut ongelmaa, melko reilu nippu ohjelmia, mukaanlukien kuvankäsittely, office sekä muutama peli.

Jos en väärin tulkinnut, on tuossa sinun emolevyssäsi SATA 6Gbps paikka, jolloin hyötyisit Vertex3 tai Agility3 levystä enemmän. Ne kun käyttävät tuota uudempaa SATA III-väylää hyödyksi varsin mukavasti. Kirjoitus ja lukunopeudet liki tuplaantuvat, ainakin mainosmiesten puheiden mukaan. Tämä lienee optimaalisin 120GB levy, jostain olen saanut päähäni että Vertex -mallisto on järeämpää tekoa kuin Agility:t.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/20997/cxshf/OCZ-Vertex-3-120-GB-2-5-SSD-SATA-III-kiintolevy

2.5" ja 3.5" ovat tuumakokoja, 3.5" on perinteinen pöytäkoneen kiintolevyn koko kun 2.5" on kannettavissa tietokoneissa oleva koko. Tehon kannalta ei ole käsitääkseni merkitystä kumpaa tuumakokoa otat, kiinnityksen avuksi useimmissa 2.5" levyissä tulee raudat mukana jolloin levyn saa 3.5":lle sopivaan koloon asennettua.

Mutta kuten Aji Inferno tuossa mainitsi, vaatii SSD:n asentelu omat kommervenkkinsä. Alkaen windowsin asennuksesta, tästä samaisesta ketjusta löytyy allekirjoittaneen taistelu oman SSD:n kanssa. Nyt kun levy on optimiasetuksilla, ei ole ollut ikävä entiseen - eikä kyllä vielä ole ongelmia ollutkaan *koputtaa päät..eikun puuta*.
# 1022

Tapolan Tulikeppi

marraskuu 27, 2011, 00:49:53 ap #485 Viimeisin muokkaus: marraskuu 27, 2011, 00:53:43 ap käyttäjältä Tapolan Tulikeppi
Lainaus käyttäjältä: Mattson - marraskuu 26, 2011, 17:03:24 ip
Varmaan tässä uuden vuoden vaihteessa joudun hankkimaan toisen tietokoneen "työkoneeksi", ja tällä kertaa olen jopa hakenut ja saanut lupahallintaviraston hyväksynnän hankkia kulmatyöpiste, joka suoraan tarkoittaa sitä, että seuraava kone on mallia pöytä. Oon pudonnut kuin eno veneestä nykykoneitten tekniikasta, mutta jos annan kriteereiksi työkäytön, nettiselailun ja bioshock2, fallout yms. Tasoisten pelien jouheva pyörintä, ja budjettia 7-800, kuitenkin alle tonni, mitä suosittelisitte? Koneen kasaus hoituu itseltä, mutta budjettiin täytyy ottaa huomioon myös näyttö yms.

Ehdotelmaa..

Asus F1A75-M AMD A75 FM1 MicroATX
AMD A6 X4 3650 2.6 GHz
Kingston HyperX Genesis KHX1600C9D3K2/8GX 8GB
Fractal Design Core 1000
Corsair CX500W V2
Club 3D Radeon HD 6790 CoolStream
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit FIN OEM
Acer P236Hbd 23" Full HD
Western Digital Caviar Blue 250GB
Microsoft Wireless Desktop 3000 BlueTrack
Asus DRW-24B3ST/BLK/G/AS
Logitech Z323 2.1

Kannattaa huomioida kiintolevyjen kohtuuton tämän hetkinen hinta, kokoonpanossa on vain 250GB HDD. Jos löytyy näppis-hiiri kombo ja äänentoisto omasta takaa niin hinta on karvan yli 800e.. Päivityksen varaa on, emolevylle saa toisen näytönohjaimen - jos haluaa tehdä crossfiren (vaatii tehokkaamman virtalähteen), sekä keskusmuistia kelpaa emolle vielä pari kampaa lisää, jos jostain syystä 8GB ei riitä. Samaten tuolle FM1-kannalle luultavasti tulee tehokkaampia suorittimia jatkossa.

Mutta juu, tuohon suuntaan lähtisin itse tekemään. Kun kasaa itse koneen niin kannattaa sitten verrata mistä saa halvimmalla osat - tai vastaavia osia, kymppi sieltä ja kymppi täältä tekee noinkin isossa setissä jo ihan rahan arvoista hyötyä. Saattaa hyvinkin olla että saattaa saada pienemmällä rahalla saman paketin tai samalla rahalla tehokkaamman paketin.

En tosin torppaisi vaihtoehtoa läppäri+näyttö pois, koska kahdella näytöllä on mukava tehdä myös töitä. Eli esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/40595/dbrdc/Acer-Aspire-5755G-15-6-Intel-Core-i5-2410M-6-GB-750-GB-GT
+
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/34180/cvcmx/Acer-P236Hbd-23-Full-HD-LCD-naytto
+
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/2795/chnbg/Microsoft-Wireless-Desktop-3000-BlueTrack-USB
= 836,70e

Toki läppäriä ei sitten paljoa päivitellä ja tehot ovat sitten siinä minkä kaupasta ulos kantaa. Tuossakin läppäri-näyttö virityksessä on kuitenkin n. 3x heikompi näytönohjain ehdottamassani pöytäkoneessa. :/
# 1022

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - marraskuu 27, 2011, 00:49:53 ap
Lainaus käyttäjältä: Mattson - marraskuu 26, 2011, 17:03:24 ip
Varmaan tässä uuden vuoden vaihteessa joudun hankkimaan toisen tietokoneen "työkoneeksi", ja tällä kertaa olen jopa hakenut ja saanut lupahallintaviraston hyväksynnän hankkia kulmatyöpiste, joka suoraan tarkoittaa sitä, että seuraava kone on mallia pöytä. Oon pudonnut kuin eno veneestä nykykoneitten tekniikasta, mutta jos annan kriteereiksi työkäytön, nettiselailun ja bioshock2, fallout yms. Tasoisten pelien jouheva pyörintä, ja budjettia 7-800, kuitenkin alle tonni, mitä suosittelisitte? Koneen kasaus hoituu itseltä, mutta budjettiin täytyy ottaa huomioon myös näyttö yms.

Ehdotelmaa..

Asus F1A75-M AMD A75 FM1 MicroATX
AMD A6 X4 3650 2.6 GHz
Kingston HyperX Genesis KHX1600C9D3K2/8GX 8GB
Fractal Design Core 1000
Corsair CX500W V2
Club 3D Radeon HD 6790 CoolStream
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit FIN OEM
Acer P236Hbd 23" Full HD
Western Digital Caviar Blue 250GB
Microsoft Wireless Desktop 3000 BlueTrack
Asus DRW-24B3ST/BLK/G/AS
Logitech Z323 2.1

Kannattaa huomioida kiintolevyjen kohtuuton tämän hetkinen hinta, kokoonpanossa on vain 250GB HDD. Jos löytyy näppis-hiiri kombo ja äänentoisto omasta takaa niin hinta on karvan yli 800e.. Päivityksen varaa on, emolevylle saa toisen näytönohjaimen - jos haluaa tehdä crossfiren (vaatii tehokkaamman virtalähteen), sekä keskusmuistia kelpaa emolle vielä pari kampaa lisää, jos jostain syystä 8GB ei riitä. Samaten tuolle FM1-kannalle luultavasti tulee tehokkaampia suorittimia jatkossa.

Mutta juu, tuohon suuntaan lähtisin itse tekemään. Kun kasaa itse koneen niin kannattaa sitten verrata mistä saa halvimmalla osat - tai vastaavia osia, kymppi sieltä ja kymppi täältä tekee noinkin isossa setissä jo ihan rahan arvoista hyötyä. Saattaa hyvinkin olla että saattaa saada pienemmällä rahalla saman paketin tai samalla rahalla tehokkaamman paketin.

En tosin torppaisi vaihtoehtoa läppäri+näyttö pois, koska kahdella näytöllä on mukava tehdä myös töitä. Eli esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/40595/dbrdc/Acer-Aspire-5755G-15-6-Intel-Core-i5-2410M-6-GB-750-GB-GT
+
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/34180/cvcmx/Acer-P236Hbd-23-Full-HD-LCD-naytto
+
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/2795/chnbg/Microsoft-Wireless-Desktop-3000-BlueTrack-USB
= 836,70e

Toki läppäriä ei sitten paljoa päivitellä ja tehot ovat sitten siinä minkä kaupasta ulos kantaa. Tuossakin läppäri-näyttö virityksessä on kuitenkin n. 3x heikompi näytönohjain ehdottamassani pöytäkoneessa. :/


Oikein asiallisen tuntuinen kone, tuumaa hänkin... Sekin on totta, että FM1 prosukannalle erittäin todennäköisesti tulee vielä hienoja tehokkaampiakin prosessoreita. Läppärit ovat kyllä käteviä, mutten itse ottaisi sellaista pääkoneekseni. Näppäimistöt ovat tuntumaltaan kehnompia, ja yhdistelmä tehoa + pieni tila tarkoittaa isoa lämpöä ja minikokoisia komponentteja. Tarkoittaa heikompaa luotettavuutta ja kestoikää. Laajennettavuudesta tai päivitettävyydestä puhumattakaan. Ei hyvän pöytäkoneen aika ole vielä minnekään kadonnut! :)

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - marraskuu 27, 2011, 04:37:44 ap
Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - marraskuu 27, 2011, 00:49:53 ap
Lainaus käyttäjältä: Mattson - marraskuu 26, 2011, 17:03:24 ip
Varmaan tässä uuden vuoden vaihteessa joudun hankkimaan toisen tietokoneen "työkoneeksi", ja tällä kertaa olen jopa hakenut ja saanut lupahallintaviraston hyväksynnän hankkia kulmatyöpiste, joka suoraan tarkoittaa sitä, että seuraava kone on mallia pöytä. Oon pudonnut kuin eno veneestä nykykoneitten tekniikasta, mutta jos annan kriteereiksi työkäytön, nettiselailun ja bioshock2, fallout yms. Tasoisten pelien jouheva pyörintä, ja budjettia 7-800, kuitenkin alle tonni, mitä suosittelisitte? Koneen kasaus hoituu itseltä, mutta budjettiin täytyy ottaa huomioon myös näyttö yms.

Ehdotelmaa..

Asus F1A75-M AMD A75 FM1 MicroATX
AMD A6 X4 3650 2.6 GHz
Kingston HyperX Genesis KHX1600C9D3K2/8GX 8GB
Fractal Design Core 1000
Corsair CX500W V2
Club 3D Radeon HD 6790 CoolStream
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit FIN OEM
Acer P236Hbd 23" Full HD
Western Digital Caviar Blue 250GB
Microsoft Wireless Desktop 3000 BlueTrack
Asus DRW-24B3ST/BLK/G/AS
Logitech Z323 2.1

Kannattaa huomioida kiintolevyjen kohtuuton tämän hetkinen hinta, kokoonpanossa on vain 250GB HDD. Jos löytyy näppis-hiiri kombo ja äänentoisto omasta takaa niin hinta on karvan yli 800e.. Päivityksen varaa on, emolevylle saa toisen näytönohjaimen - jos haluaa tehdä crossfiren (vaatii tehokkaamman virtalähteen), sekä keskusmuistia kelpaa emolle vielä pari kampaa lisää, jos jostain syystä 8GB ei riitä. Samaten tuolle FM1-kannalle luultavasti tulee tehokkaampia suorittimia jatkossa.

Mutta juu, tuohon suuntaan lähtisin itse tekemään. Kun kasaa itse koneen niin kannattaa sitten verrata mistä saa halvimmalla osat - tai vastaavia osia, kymppi sieltä ja kymppi täältä tekee noinkin isossa setissä jo ihan rahan arvoista hyötyä. Saattaa hyvinkin olla että saattaa saada pienemmällä rahalla saman paketin tai samalla rahalla tehokkaamman paketin.

En tosin torppaisi vaihtoehtoa läppäri+näyttö pois, koska kahdella näytöllä on mukava tehdä myös töitä. Eli esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/40595/dbrdc/Acer-Aspire-5755G-15-6-Intel-Core-i5-2410M-6-GB-750-GB-GT
+
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/34180/cvcmx/Acer-P236Hbd-23-Full-HD-LCD-naytto
+
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/2795/chnbg/Microsoft-Wireless-Desktop-3000-BlueTrack-USB
= 836,70e

Toki läppäriä ei sitten paljoa päivitellä ja tehot ovat sitten siinä minkä kaupasta ulos kantaa. Tuossakin läppäri-näyttö virityksessä on kuitenkin n. 3x heikompi näytönohjain ehdottamassani pöytäkoneessa. :/


Oikein asiallisen tuntuinen kone, tuumaa hänkin... Sekin on totta, että FM1 prosukannalle erittäin todennäköisesti tulee vielä hienoja tehokkaampiakin prosessoreita. Läppärit ovat kyllä käteviä, mutten itse ottaisi sellaista pääkoneekseni. Näppäimistöt ovat tuntumaltaan kehnompia, ja yhdistelmä tehoa + pieni tila tarkoittaa isoa lämpöä ja minikokoisia komponentteja. Tarkoittaa heikompaa luotettavuutta ja kestoikää. Laajennettavuudesta tai päivitettävyydestä puhumattakaan. Ei hyvän pöytäkoneen aika ole vielä minnekään kadonnut! :)


Lisäyksenä tai siis vaihtona, vaihtaisin tuon A6 x4 3650 suorittimen tilalle AMD Athlon II x4 631, hintaa ~40e vähemmän.. :)
http://www.pixmania.com/fi/fi/10689715/art/amd/athlon-ii-x4-631-quad-cor.html
*Specsejen perusteella sama kivi kuin tuo A6 x4 3650 paitsi tuossa Athlonissa ei ole sitä näytönohjainta integroituna.
AMD ATHLON II X4 631 2.6GHz FM1 4MB 100W
AMD APU A6 X4 3650 2.6GHz FM1 4MB 100W
# 1022

masaiman

Kiitoksia tästä, pikku ruuvauksella tosta saanee ihan kukkuvan paketin. Emon ja pöntön vaihdan kyllä ei-micro-malliseen, mielellään sellaseen jossa laitepaikkoja useampia, kajareita en tarvi, mankeli sais polttaa lightscribe-levyjä yms pientä, mutta pidetään linkki mielessä kun vaurastun riittävästi.

JohnnyBlade

Kannattaa muuten muistaa kun vaihtaa niitä tahnoja niin enempi ei ole parempi. Yleensä puolen toista riisin jyvän kokonen riittää mainiosti ja liika tahna saattaa myöskin aiheuttaa niitä ongelmia. Ja jos ne pääsee palamaan kannattaa kiillottaa prossu ja se siilen pohja tai kupari mikä siellä nyt onkaan

Tapolan Tulikeppi

Tähän tyyliin olen itse laittanut tahnoja, ohut kerros koko pinnalle: http://www.youtube.com/watch?v=o7rPqCvCt0g

Wanhat tahnat kannattaa poistaa tosiaan ennen uuden levittelyä, kynsilakanpoistoaine tai neoamisept(?) toimii hyvin.
# 1022

omarosa

Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - marraskuu 27, 2011, 10:30:21 ap
Lisäyksenä tai siis vaihtona, vaihtaisin tuon A6 x4 3650 suorittimen tilalle AMD Athlon II x4 631, hintaa ~40e vähemmän.. :)
http://www.pixmania.com/fi/fi/10689715/art/amd/athlon-ii-x4-631-quad-cor.html
*Specsejen perusteella sama kivi kuin tuo A6 x4 3650 paitsi tuossa Athlonissa ei ole sitä näytönohjainta integroituna.


High End CPUs CPU Mark:

amd/athlon-ii-x4-631-quad ........................................69+13e=82e...4ydin       3,261 cpu mark, rank. 232
Intel Core i3 2120 2x 3.30GHz So.1155 BOX.......................102,82e ..2ydin/2     4,160 .......................148
AMD Phenom II X6 1075T                                                       137e                   5,816 .........................78
Intel Core i7 2600K 4x 3.40GHz So.1155 BOX......................265,85e ..4ydin/4   10,051.........................11

Intel Core i7-3930K @ 3.20GHz                                                510e                 14,672......................... 2

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

                         
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: omarosa - marraskuu 28, 2011, 18:03:02 ip
Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - marraskuu 27, 2011, 10:30:21 ap
Lisäyksenä tai siis vaihtona, vaihtaisin tuon A6 x4 3650 suorittimen tilalle AMD Athlon II x4 631, hintaa ~40e vähemmän.. :)
http://www.pixmania.com/fi/fi/10689715/art/amd/athlon-ii-x4-631-quad-cor.html
*Specsejen perusteella sama kivi kuin tuo A6 x4 3650 paitsi tuossa Athlonissa ei ole sitä näytönohjainta integroituna.


High End CPUs CPU Mark:

amd/athlon-ii-x4-631-quad ........................................69+13e=82e...4ydin       3,261 cpu mark, rank. 232
Intel Core i3 2120 2x 3.30GHz So.1155 BOX.......................102,82e ..2ydin/2     4,160 .......................148
AMD Phenom II X6 1075T                                                       137e                   5,816 .........................78
Intel Core i7 2600K 4x 3.40GHz So.1155 BOX......................265,85e ..4ydin/4   10,051.........................11

Intel Core i7-3930K @ 3.20GHz                                                510e                 14,672......................... 2

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

                         


Eipä noilla useimpien testien teoreettisilla numeroilla ole juuri mitään yhteyttä käytännön arjen suorituskykyyn. Paitsi tietenkin, jos viettää aikansa suorittamalla juuri tiettyä benchmarkia.  ;D  Nykykoneissa nämä numerot vastaavat tilannetta että autossa olisi esim. 200 tai 300 hevosvoimaa. Molemmilla pääsee sukkelaan ajokortistaan ja selviää kyllä kaikissa suomen liikennetilanteissa hienosti. Ruuhkaliikenteessä esim. pienempitehoisen koneen paremmat vääntöominaisuudet voisivat hyvinkin tehdä siitä käyttökelpoisemman ja miellyttävämmän.

Hyvä esimerkki benchmark-numerojen merkityksettömyydestä on vaikkapa SSD-levyissä OCZ Vertex 2 vastaan uudempi Vertex 3. Kolmonen saa jatkuvan tiedonsiirron testeissä melkein tuplalukemat (jos liitetty SATA-3 väylään), mutta kun mitataan käytännön ohjelmilla todellista suorituskykyä, noilla on lopulta hyvin vähän eria. Eri ohjelmat myös käyttäytyvät eri arkkitehtuureilla hyvin eri tavoin. Esim. WinZip pakkaaja loistaa Intelin suorittimilla, kun taas WinRAR on AMD-ystävällinen. Myös peleissä vallitsee sama tilanne. Keskimäärin kaikki tietyn tason ylittävät prosessorit ovat "enemmän kuin riittävän tehokkaita" miltei kaikkiin käyttötarkoituksiin. Toki, kalleimman i7:n ostamalla ja vielä ylikellottamalla saa taatusti tämän hetken (!) komeimmat testilukemat (ensi vuonna tilanne onkin sitten toinen) - ja vakavan loven pankkitilille. :)

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: omarosa - marraskuu 28, 2011, 18:03:02 ip
Lainaus käyttäjältä: Tapolan Tulikeppi - marraskuu 27, 2011, 10:30:21 ap
Lisäyksenä tai siis vaihtona, vaihtaisin tuon A6 x4 3650 suorittimen tilalle AMD Athlon II x4 631, hintaa ~40e vähemmän.. :)
http://www.pixmania.com/fi/fi/10689715/art/amd/athlon-ii-x4-631-quad-cor.html
*Specsejen perusteella sama kivi kuin tuo A6 x4 3650 paitsi tuossa Athlonissa ei ole sitä näytönohjainta integroituna.


High End CPUs CPU Mark:

amd/athlon-ii-x4-631-quad ........................................69+13e=82e...4ydin       3,261 cpu mark, rank. 232
Intel Core i3 2120 2x 3.30GHz So.1155 BOX.......................102,82e ..2ydin/2     4,160 .......................148
AMD Phenom II X6 1075T                                                       137e                   5,816 .........................78
Intel Core i7 2600K 4x 3.40GHz So.1155 BOX......................265,85e ..4ydin/4   10,051.........................11

Intel Core i7-3930K @ 3.20GHz                                                510e                 14,672......................... 2

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

                         

Jos lähdetään katsomaan cpubenchmark:ia niin muistathan katsoa sitten mistä saat rahalle arvoa.. http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html#cpuvalue

"Unohdit" laskea myös intelin suorittimilta toimituskulut. Huomioon otettavaa on myös intelin 1155 kannalle tulevat mahdolliset uudet kivet, uskon että amd:n fm1 kannalle tulee pidemmälle tulevaisuuteen suorittimia. Summa summarum, tämä taistelu (amd vs intel) ei johda käyttäjätasolla minnekkään.
# 1022

omarosa

Intel Core i7-3930K @ 3.20GHz                         510e                 14,672......................... 2
                             Overclocked CPUs                                        17,069

Pienellä kellotuksella yllä olevaa prossua :o ei varmaan tarvitse vaihtaa muutamaan vuoteen ainakaan laskentatehon takia, sen puoleen hyvä ostos.
Virrankulutuksen/laskentatehon suhdetta jos katsoo niin vaihtoon voi laittaa ehkä tulevan 22nm ivy bridgen kanssa tai joskus paljon myöhemmin.
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

mohla

Mun kokemuksella n. 100-120e hintaan on saanut yleensä melko hyvän hinta-laatusuhteen prossun jo aika pitkään. Tällä hetkellä näyttäisi tuo AMD:n Athlon-II_X4 631 olevan järkevin ostos. Hyvä jäähy takaa pitkän iän kellottamisenkin kanssa, joten siihen on hyvä sijoittaa heti, jos aikoo myöhemmin päivittää konettaan.

Jos noista mainituista eurohinnoista ja cpu markeista laskee, niin tuo Intelin törkeän kallis 3930 saa vajaan 29 mark/€ ja AMD:n 631 reilun 39 mark/€. Sitä en osaa sanoa, mitä tuo reilu 10 000 cpu markia sitten hyödyttää normipelaajaa tms. tehokäyttäjää, jonka tuolla Intelillä saa. Kuinka hyvin nuo cpu markit sitten todellisuudessa koneen käyttöä tai pelien jouhevuutta parantavat...

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: omarosa - marraskuu 29, 2011, 18:49:26 ip
Intel Core i7-3930K @ 3.20GHz                         510e                 14,672......................... 2
                             Overclocked CPUs                                        17,069

Pienellä kellotuksella yllä olevaa prossua :o ei varmaan tarvitse vaihtaa muutamaan vuoteen ainakaan laskentatehon takia, sen puoleen hyvä ostos.
Virrankulutuksen/laskentatehon suhdetta jos katsoo niin vaihtoon voi laittaa ehkä tulevan 22nm ivy bridgen kanssa tai joskus paljon myöhemmin.


Eipä näitä muitakaan tämän päivän parempia prosuja lähivuosina vaihtoon tarvitse viedä - etenkään 6- tai 8-ytimisiä, sillä jo seuraava Windows osaa jälleen paremmin hyödyntää moniytimisyyttä, ja ohjelmistoissa tuo kehitys on oikeastaan vasta alkamassa. Tulemme siksi näkemään asioiden aikamoista nopeutumista. Kun tähän vielä yhdistää SSD-levyjen paranemisen/halpenemisen ja sen, miten näytönohjaimet alkavat jo nyt tehdä vaativimpia laskutoimituksia prosessorin puolesta (tavallaan siis paluuta Amiga-aikojen erikoisprosessorimeininkiin), nyt hankitun hyvän koneen voi pienin päivityksin uskoa rokkaavan varsin hyvän aikaa. :)

omarosa

Jos kalleimmat ja tehokkaimmat intelin prossut unohdetaan, niin olisiko alla oleva AMD paketti hyvä ostos.
Emoista en tiennyt mitään, oli AM3+ ja FM1 ?

1024MB Sapphire Radeon HD 6870 Aktiv PCIe 2.1 x16
€ 141,56*

AMD FX Series FX-6100 6x 3.30GHz So.AM3+ BOX
€ 130,75*

8GB TeamGroup Elite DDR3-1333 DIMM CL9 Dual Kit
€ 23,94*

yht.€ 296,25+30e

Noille voisi yrittää asentaa windows 8 beta versiota kunhan saapuu saataville, toivottavasti joku ilmoittaa täällä. Edellinen seiska beta toimi ihan hyvin intel koneissani.   

chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: omarosa - marraskuu 30, 2011, 08:04:37 ap
Jos kalleimmat ja tehokkaimmat intelin prossut unohdetaan, niin olisiko alla oleva AMD paketti hyvä ostos.
Emoista en tiennyt mitään, oli AM3+ ja FM1 ?

1024MB Sapphire Radeon HD 6870 Aktiv PCIe 2.1 x16
€ 141,56*

AMD FX Series FX-6100 6x 3.30GHz So.AM3+ BOX
€ 130,75*

8GB TeamGroup Elite DDR3-1333 DIMM CL9 Dual Kit
€ 23,94*

yht.€ 296,25+30e

Noille voisi yrittää asentaa windows 8 beta versiota kunhan saapuu saataville, toivottavasti joku ilmoittaa täällä. Edellinen seiska beta toimi ihan hyvin intel koneissani.   
Varsin kelpo kone tuosta syntyy, uskon. AM3+ emolevy vain kehiin, ja se on siinä.

Landspeed