kesäkuu 01, 2020, 08:46:35 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tietokoneista

Aloittaja Aji Inferno, heinäkuu 19, 2008, 00:21:20 ap

« edellinen - seuraava »

sorrii

LainausKun täällä ihmeteltiin että miksi ihmiset ostaa prossuja ja emoja yms jotka on aivan liian tehokkaita heidän tarpeisiinsa...


Miksi joku ostaa BMW'n kun Skodallakin pärjää ..  ;D
..tai kaupunkilainen 4-vetomaasturin??

Mulla nyt ollut puoli vuotta i7 4790K sekä 16GB 2400MHz muistilla. Tähän mennessä käyttö ollut netissä surfailua ja pasianssin pelaamista  8) 8) 8)
Se vaan on hyvä tietää että sitten kun alan taas jotain tekemään, ei tehot lopu heti ... vaikka siihen menisi pari vuottakin.

Noiden komponenttien hinta on muuten noussut Joulun jälkeen yli 20%
HD 7950 taitaa mennä takuuseen ja korvaus lienee rahassa tai uudempi piiri ...

Mihinkäs sitä raitis mies rahojansa työntäisi  8)

PS. Ostin kohta 2kk sitten GTA V'n enkä ole "ehtinyt" edes avata pakettia  ???
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

chipe

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 28, 2015, 02:30:26 ap
Intelillä on monopolimainen etu monessa asiassa. Siitä ei päästä mihinkään. Ja siitä se saikin EU:lta jättiläismäiset sakot taannoin. Se tekee aivan mitä tahtoo. Ja sillä on, kuten vaikka FC Barcelonalla, valtava maailmanlaajuinen "fanikanta". Kuten muuan kaverini totesikin: "Olisi vain hyvä, jos Intel tappaisi AMD:n. Valinta olisi yksinkertaisempaa!"

Tuollaista vastaan ei voi taistella muulla kuin teknisellä fiksuudella ja paremmuudella.

Itse arvostan Intelin osaamista ja monia tuotteita. Firman mafiamaista (vaikkakin tuossa asemassa ehkä ymmärrettävää) toimintamallia puolestaan halveksin siinä määrin, etten todellakaan anna rahojani heille ilman todella hyvää syytä. Äänestän siten lompakollani kilpailijaa, mikäli näillä on oikeasti hyvä vaihtoehto. Ja niin on ollut. En keksi yhtä ainoaa syytä, miksi olisin rakentanut esim. nykyisen työasemani Intel-pohjalle. AMD tarjosi kaiken minkä tarvitsin, oikeaan hintaan.

Mobiilissa tilanteesta tulee mielenkiintoinen. Siinä sen paremmin Intel kuin AMD:kään eivät ole vielä tehneet suurempia. AMD:n juuri tuleva Carrizo -alusta vaikuttaa lupaavalta ainakin tabletteihin ja kevyisiin kannettaviin. Intel taas on puskenut Atom-sirujaan mobiiliin minkä on ehtinyt. Ja, kuten odottaa sopii, lähes monopolivalmistajan tavoin, raskaalla tappiolla. Faktat löytyvät Intelin kirjanpidosta. Atom-siruja annetaan käytännössä melkein ilmaiseksi mobiililaitteisiin vaikka tappiolla. Kunhan saadaan markkina haltuun.

Lähes monopoliasemassa oleva jättiläinen voi toimia noin. Ja minä voin toimia niin, etten osta tuolla tavalla, väärin myytyä tuotetta. Enkä osta.


Markkinaosuuden ostamisesta tuohon tapaan voidaan tietysti olla montaa mieltä mutta itse en sinänsä pidä sitä sen tuomittavampana. Avoimesti tehtyä bisnestähän tuo nyt kuitenkin on. Mutta onhan tuo keinona sellainen johon vain "rikkaat ja epätoivoiset" voivat turvautua, kuten jossain artikkelissa todettiin. Kertoo osaltaan miten tärkeänä ja kiireellisenä Intelkin pitää mobiilimarkkinoille pääsyä, jos on noin epätoivoinen. AMD:n tuskin kannatti jättäytyä muiden varjoon sielläkin.

Mitä Intel vs. AMD valintoihin ja fanitukseen tulee niin henk. koht. en ole koskaan edes ollut valintatilanteessa noiden välillä, enkä muista edes tavanneeni ketään joka olisi fanittanut Inteliä. Sillä vain on tapana olla automaattinen valinta ainoana todellisena vaihtoehtona, ainakin mitä meihin läppärikäyttäjiin tulee. Yhdessäkään läppärissä jota olen käyttänyt tai jonka ostoa olen harkinnut ei ole ollut AMD:tä ikinä. Jos prosessori on ollut valittavissa, se on ollut aina lista Intelin malleja. AMD on siis ollut tuolta osin täysin epärelevantti itselleni.

Näytönohjaimeni sen sijaan ovat olleet enimmäkseen AMD:tä/ATIa. On aika selvä että tuo ATIn ostaminen on firman suurin vahvuus jota se on toki pyrkinyt nyt prosessoripuolella hyödyntämään paketoimalla noita yhteen. Ongelma vain on siinä että pakettiratkaisut eivät kuitenkaan erillisille näyttiksille pärjää ja samaan aikaan Intel vahvistaa vauhdilla omia vastaavia ratkaisujaan. Tuo tie näyttää siis jälleen johtavan asetelmaan jossa kilpaillaan riittävän hyvillä muttei parhailla ratkaisuilla ja siinä jälleen isommat muskelit omaavalla on enemmän kilpailukeinoja.

Olisikohan AMD:llä ollut saumaa kehittyä mobiilipuolella parhaiden ratkaisujen toimittajaksi, jos se olisi satsannut ajoissa sinne? Siis markkinoille joita nyt hallitsee Qualcomm. Nyt kun Qualcomm on kehittänyt tuolla paljon tehoa pienissä vähävirtaisissa paketeissa, se on laajentumassa serveriprossujen markkinoille, joissa samoista ominaisuuksista on kovastikin hyötyä. Uskoisin että tulevaisuudessa riittävän tehokkuuden saavuttaneet kännyt ja tabletit korvaavat yhä vahvemmin PC-koneita. Qualcommilla on siis tällä hetkellä aika mukavat asemat markkinoidensa laajentamiseenkin.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 28, 2015, 08:39:50 ap
Voi että tieto lisää tuskaa  ;), vielä viikko sitten molemmat AMD ja Intel olivat vain lähinnä sanoja jotka viittasivat johonkin sälään PC:ssä.

Kun täällä ihmeteltiin että miksi ihmiset ostaa prossuja ja emoja yms jotka on aivan liian tehokkaita heidän tarpeisiinsa.
Minun oma syyni on varmaan sama kuin 99% näistä ostajista; haluaisin että ne toimvat vielä parin vuodenkin päästä. Loppu 1% on sitten varmaan niitä "chilistejä" joille mustapippuri ei riitä. Niistä osa sitten sellaisia joiden on pröystäiltävä neliveto prossulla ja pitkällä näyttiksen etupellillä  ::)....

Selittäkääpä vielä että jos jossain komponentissä lukee AMD ja lisätiedossa vaikka että on tehty LGA1155 kantaan, niin se on silti AMD tuote vaikka on valmistettu Intellin 22? nanometrin arkkitehtuuriin ?.
Jos se noin menisi, niin tavallaanhan AMD on siinä alihankkijana.....
Ja samat sirujen ja sälän valmistajat tekevät osia molemmille ?.


AMD ja Intel edustavat ohjelmien kannalta keskenään yhteensopivia, mutta nykyään teknisesti aivan erilaisia ja mekaanisesti ei-yhteensopivia ratkaisuja. Siksi esim. AMD:n prosessorit sopivat vain tiettyihin emolevyihin, joissa on tietyt kannat (kuten AM3+) ja Intelin vastaavasti myös tiettyihin, joissa tietyt kannat (kuten tuo LGA1155). Alihankkijoita nuo eivät siis toisilleen ole, vaan vanhoja verivihollisia kilpailijoina. Välillä toinen on ollut esim. tehoissa niskan päällä, välillä toinen, mutta tuo kilpailu on pitänyt mm. tietokoneiden kuluttajahintoja kurissa.

Emolevyn valinta siis ratkaisee sen, sopiiko siihen AMD:n vai Intelin prosessori. Muutoin muiden valmistajien osat kuten SSD:t, kiintolevyt, muistit, näytönohjaimet, jne. toimivat yleensä molemmissa arkkitehtuureissa. Samaten, Intelin ja AMD:n SSD:t toimivat "vihollisenkin" laitteissa, AMD:n näytönohjaimet samoin molemmissa leireissä yhtä hyvin.

Nykyään AMD ja Intel lähtevät prosessoreissaan hyvin erilaisista filosofioista, mikä tekee ne yhä hankalammiksi vertailla tasapuolisesti ja mielekkäällä tavalla. Onkin hyvin ohjelmakohtaista, kumpi toimii paremmin. Keskimäärin AMD tosiaankin "loistaa" kun ohjelma tai peli osaa hyödyntää 4-8 ydintä, Intel sitten taas vanhemmalla tavalla tehdyissä ohjelmissa, joissa lisäytimistä (puhumattakaan näytönohjainpuolen antamasta lisälaskentatehosta) ei ole hyötyä. Intelin kalleimmat mallit ovat kyllä tasaisen hyviä kummassakin skenaariossa. Mielenkiintoiseksi homma menee aivan uusimpien teknologioiden kuten HSA:n ja OpenCL:n kanssa. Molemmat liittyvät uusimmissa pelikonsoleissa käytettyyn ideaan siitä, etteivät "perinteinen" CPU ja näytönohjain (GPU) enää elä erillistä elämää, vaan osallistuvat laskentatyöhön samanaikaisesti, samaa keskusmuistia käyttäen ja aina sen mukaisesti, kummalla on antaa johonkin ohjelmakoodin pätkään enemmän suorituskykyä.

Tuo onkin AMD:n ns. APU-prosessorien ideana. Niissä on yleensä 4 perinteistä keskitehoista CPU-ydintä, joita tukee varsin voimakas integroitu näytönohjain sellaisissa laskentatehtävissä, missä siitä on merkittävää etua. Tällaisia tehtäviä ovat mm. monet kuvan/videon/äänen käsittelyyn, pakkaukseen, salaukseen, jne liittyvät asiat. Niissä APU muuttuukin käytännössä 4-ytimisestä esim. 16-ytimiseksi, ja samalla teho hyppää moninkertaiseksi. Tämä on kuitenkin hyvin uutta tekniikkaa, eivätkä kovin monet ohjelmistot ole vielä siihen optimoituja. Siirtymää hidastaa myös markkinajohtaja Intelin vastahanka asiaan (ymmärrettävää, koska Intelillä ei ole kyseisiä teknologioita vielä käytössä lainkaan, tai sitten ne ovat selvästi heikommalla tasolla mm. näytönohjainpuolella). Suunta on kuitenkin tähän. Uusimmat pelit tukevatkin jo hyvin näitä teknologioita, kiitos uusien konsolien.

Aji Inferno

Lopulta tuossa "Intel vs AMD" jutussa on hyvin pitkälti kyse samasta kuin kameroissa "Nikon/Canon vs muut" -asettelussa. On ns. "itsestäänselviä valintoja", joita "kaikki" (ainakin asiantuntijoina pidetyt) käyttävät ja kehuvat. Kukaan ei kritisoi sellaista valintaa. Pienempien haastajien, kuten AMD tai kameroissa vaikka Panasonic, Olympus, FujiFilm, Sony, Pentax, jne, hankintaa saa yleensä "selitellä". Niitä kohtaan on usein myös ennakkoluuloja, eivätkä nämä hälvene pitkiin aikoihin.

Oikeastaan aika hassuja juttuja. Chipe totesi läppärivalintansa olleen aina täysin selvä Intel. Itse taas olen löytänyt monen tuttuni tavoin loistavat läppärivaihtoehdot erityisesti ASUSin tekeminä juuri kilpailijaleiristä. ;)  Eli kaikki on tässäkin suhteellista ja tottumus ohjaa toimintaamme. Mutta kuten sanotaan, "kukin tulee autuaaksi uskossaan". Tärkeää on vain, että löydämme sopivaan hintaan itsellemme hyviä vaihtoehtoja, lukee niissä sitten mikä valmistaja hyvänsä. :)

chipe

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 28, 2015, 13:04:50 ip
Oikeastaan aika hassuja juttuja. Chipe totesi läppärivalintansa olleen aina täysin selvä Intel. Itse taas olen löytänyt monen tuttuni tavoin loistavat läppärivaihtoehdot erityisesti ASUSin tekeminä juuri kilpailijaleiristä. ;)  Eli kaikki on tässäkin suhteellista ja tottumus ohjaa toimintaamme. Mutta kuten sanotaan, "kukin tulee autuaaksi uskossaan". Tärkeää on vain, että löydämme sopivaan hintaan itsellemme hyviä vaihtoehtoja, lukee niissä sitten mikä valmistaja hyvänsä. :)


Korostettakoon nyt vielä miksi oma valintani on ollut niin selvä.

Pari viimeisintä läppäriä on ollut tyyppiä "mobile workstation" eli ammattilaitteiden järeintä osastoa. Tuo on tuotesegmentti jossa kisaa vain kourallinen valmistajia mallilla tai parilla, eli voisin käytännössä luetella kaikki vaihtoehdot helposti tässä. En muista koskaan nähneeni tuon kategorian vehjettä AMD:n prossulla.

Muiden vaihtoehtojen joukossa on ollut laajalta valmistajajoukolta enempi peli/viihdekäyttöön tarkoitettuja myös enempi vähempi high-end -osaston vehkeitä. Sama juttu niissäkin, muilta osin kiinnostavat mallit ovat Intel only emolevyillä.

Macbookit sama juttu, Intel only.

Joskus tuli harkittua myös mahdollisuuksien mukaan tee se itse -vaihtoehtoja. Nykypäivinä läppäriemoa ei pysty ostamaan sellaisenaan oikein mistään. Pelkkiä barebones runkojakaan ei saa enää oikein mistään. Käytännössä lähin vaihtoehto tuolle on pienet kloonikonevalmistajat, jotka käyttävät lähes poikkeuksetta Taiwanilaisen Clevon runkoja, ja antavat sitten valita niihin komponentit tavallista paremmalla valikoimalla. Niissäkin sama juttu, mielenkiintoiset mallit ovat Intel only emoilla.

AMD ei siis ole vaihtoehto yksinkertaisesti siksi koska se on jotakuinkin täydellinen no show paremman pään läppärimarkkinoilla. Kun nuo ei samassa emossa toimi niin vaihtoehdot jää vähiin. Mitä ei valmisteta, sitä ei voi ostaa.

AMD:n tilannetta ei prossujen osalta myöskään helpota sen suurin vahvuus eli näytönohjainosaaminen, jota se on pyrkinyt hyödyntämään prosessoreihin integroiduissa ratkaisuissaan. Noissa mainitunkaltaisissa koneissa kun on joka tapauksessa ne erilliset näytönohjaimet (joissa AMD:llä hyvä edustus), jossain pelivehkeissä jopa kaksi. Ja niillä on nyt ja jatkossa suorituskykyetu suhteessa integroituihin, johon vaikuttaa esim. jo sekin että niillä on grafiikkaan/rinnakkaislaskentaan paremmin optimoidut omat muistiratkaisunsa ja erilliset jäähdytykset jottei cpu:n/gpu:n lämpeneminen leikkaa samalla toisen osapuolen tehoja.

Noilla markkinoilla voi siis voittaa vain jos voittaa puhtaassa cpu-tehossa. Ja siinä AMD:stä ei tällä hetkellä ole haastajaksi ja on hyvin epätodennäköistä että olisi jatkossakaan, huomioiden että se on joutunut leikkaamaan kehityspanoksiaan ja suunnannut kehitystä muutoinkin enempi muille alueille. Valitettava tilanne mutta minkäs teet.

Uskon että jos joku Intelin x86-markkinaa tulee tosissaan haastamaan niin se joku ei tee sitä x86-arkkitehtuurilla vaan ARMilla.

chipe

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 28, 2015, 13:04:50 ip
Itse taas olen löytänyt monen tuttuni tavoin loistavat läppärivaihtoehdot erityisesti ASUSin tekeminä juuri kilpailijaleiristä. ;)


Vilkaisin muuten huvikseni Asuksen nykytarjonnan kun sen nyt mainitsit. Tuotehaussa kun valitsee AMD:n prosessoriksi niin se harmaannuttaa välittömästi tuotesegmentit "Gaming" ja "Hall of Fame" kokonaan. Eli raskassarjalaiset lähti samantien.

Jos haluan jäljellejääneessä osastossa koneeni SSD-levyllä niin vaihtoehtoja on enää ruhtinaalliset kaksi, kumpikaan ei 17" jota osastoa itse käytän. 17" osastolta taas ei löydy edes yhtä ainoaa mallia jossa näytön reso yltäisi FullHD:hen, ja kaikkiin saa maksimissaankin vain 8GB muistia, ja sekin on hidasta mallia (omani sisuksissa 32GB nopeinta mitä sai). Suhteessa omiin tarpeisiini ainakin koko AMD:tä käyttävä mallisto on siis samantien taputeltu osastolle ei minua varten.

Aji Inferno

Asiallisia kommentteja. Raskaaseen ammattikäyttöön, kuten Chipen tapauksessa, työkalujen pitää tietysti olla juuri sopivat. Siinä järkisyy valinnoille. Kuluttajapuolella tilanne on toisenlainen ja, ikävä kyllä, näinä aikoina pitkälti sellainen, että koska kansa haluaa Inteliä (syystä tai syyttä), lähinnä vain sitä myös tarjotaan. Tilannetta on vaikea muuttaa, vaikka ostajalle parempiakin vaihtoehtoja voi olla. Tästähän syystä kameroissakin Nikon ja Canon ovat ne "oletusostokset" (saahan niihin tosin yleisyyden myötä myös esim. käytettyjä linssejä muita paremmin). Valtaosaa ostajista ei vain kiinnosta. He ostavat sitä, mitä muutkin ostavat - ja mitä suositellaan.

Tämä "muiden" vähemmistöporukka, jota itsekin kai edustan, ei välitä siitä, mitä enemmistö tekee, vaan etsii aina itselleen sopivimpia ratkaisuja.

Jalien

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 29, 2015, 00:36:32 ap
Asiallisia kommentteja. Raskaaseen ammattikäyttöön, kuten Chipen tapauksessa, työkalujen pitää tietysti olla juuri sopivat. Siinä järkisyy valinnoille. Kuluttajapuolella tilanne on toisenlainen ja, ikävä kyllä, näinä aikoina pitkälti sellainen, että koska kansa haluaa Inteliä (syystä tai syyttä), lähinnä vain sitä myös tarjotaan. Tilannetta on vaikea muuttaa, vaikka ostajalle parempiakin vaihtoehtoja voi olla. Tästähän syystä kameroissakin Nikon ja Canon ovat ne "oletusostokset" (saahan niihin tosin yleisyyden myötä myös esim. käytettyjä linssejä muita paremmin). Valtaosaa ostajista ei vain kiinnosta. He ostavat sitä, mitä muutkin ostavat - ja mitä suositellaan.

Tämä "muiden" vähemmistöporukka, jota itsekin kai edustan, ei välitä siitä, mitä enemmistö tekee, vaan etsii aina itselleen sopivimpia ratkaisuja.


Menee vähän offtopiciksi, mutta.
Hyvä muistaa vaan ettei se itselleen sopivampi ratkaisu ole kaikille sopivampi ratkaisu. Joillekkin esim. ns. täyskennoinen on oikea ja harkittu valinta, sellaista ei vaan kaikilla merkeillä ole tarjolla. Ja mikä vika on esim. C 1200D, N D3200, P K-50 tai muissa vastaavan hintaisissa kameroissa? Tasan yhtä hyviä, tai huonoja, kuvia niillä ottaa kun muillakin kameroilla. Ominaisuudet loppuu toki vähän aiemmin kuin paremmilla rungoilla, mutta ovat ihan täysin riittävät monelle. Nykyään voisi jo sanoa, ettei huonoja runkoja olekkaan, on vain hyviä ja vielä parempia. Ja kuvaavathan jotkut jpg:tä, vaikka raw:lla monasti parempaan lopputulokseen pääseekin.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Jalien - kesäkuu 29, 2015, 20:25:21 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 29, 2015, 00:36:32 ap
Asiallisia kommentteja. Raskaaseen ammattikäyttöön, kuten Chipen tapauksessa, työkalujen pitää tietysti olla juuri sopivat. Siinä järkisyy valinnoille. Kuluttajapuolella tilanne on toisenlainen ja, ikävä kyllä, näinä aikoina pitkälti sellainen, että koska kansa haluaa Inteliä (syystä tai syyttä), lähinnä vain sitä myös tarjotaan. Tilannetta on vaikea muuttaa, vaikka ostajalle parempiakin vaihtoehtoja voi olla. Tästähän syystä kameroissakin Nikon ja Canon ovat ne "oletusostokset" (saahan niihin tosin yleisyyden myötä myös esim. käytettyjä linssejä muita paremmin). Valtaosaa ostajista ei vain kiinnosta. He ostavat sitä, mitä muutkin ostavat - ja mitä suositellaan.

Tämä "muiden" vähemmistöporukka, jota itsekin kai edustan, ei välitä siitä, mitä enemmistö tekee, vaan etsii aina itselleen sopivimpia ratkaisuja.


Noinhan asia on. Tunne voittaa näissä usein järjen. Ja mikä on hyvä yhdelle, ei ole aina parasta toiselle. Pätee tietokoneisiin ja kameroihin. Ja moneen muuhun. :)

Menee vähän offtopiciksi, mutta.
Hyvä muistaa vaan ettei se itselleen sopivampi ratkaisu ole kaikille sopivampi ratkaisu. Joillekkin esim. ns. täyskennoinen on oikea ja harkittu valinta, sellaista ei vaan kaikilla merkeillä ole tarjolla. Ja mikä vika on esim. C 1200D, N D3200, P K-50 tai muissa vastaavan hintaisissa kameroissa? Tasan yhtä hyviä, tai huonoja, kuvia niillä ottaa kun muillakin kameroilla. Ominaisuudet loppuu toki vähän aiemmin kuin paremmilla rungoilla, mutta ovat ihan täysin riittävät monelle. Nykyään voisi jo sanoa, ettei huonoja runkoja olekkaan, on vain hyviä ja vielä parempia. Ja kuvaavathan jotkut jpg:tä, vaikka raw:lla monasti parempaan lopputulokseen pääseekin.

akselsson1

Uusi gaming "lan" rig boottasi äsken onnistuneesti. wlan kortti häikkää ja käyttis on vielä siirtämättä SSD:lle... Voin pistää kuvia kun kerkeen rakentamiselta... ;)
Jos uskallan ::)
Pakko sanoa et helkkari että on ahdas laitos  :o
I have no idea what I'm doing, but I am!

omarosa

Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - kesäkuu 25, 2015, 21:30:02 ip
Nyt on koneessa kiinni gtx 980 ti, kaipa tuo nyt jaksaa pelejä pyörittää ainakin vuoden taas eteenpäin. :P

Sitten seuraavaksi pc päivitys ehkä Skylake kantaan, kunhan hinnat ensin tasoittuvat.


Mitkä hinnat tasoittuvat ? En löytännyt Skylakea.

Olen käsityksessä, että 14nm    Intel Core i7-5xxx LGA1150 Broadwell prosessoriakaan ole vielä tullut myyntiin.

Kai se skylake 14nm tulee joskus parin vuoden päästä, ehkä?
ja siitä sitten joku server versio samalle lga 1151 socketille, ilman turhaa näytönohjainta, joskus  vielä myöhemmin
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

Chilijamppa

heinäkuu 01, 2015, 18:41:39 ip #1671 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 01, 2015, 18:43:33 ip käyttäjältä Chilijamppa
Lainaus käyttäjältä: omarosa - heinäkuu 01, 2015, 10:35:02 ap
Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - kesäkuu 25, 2015, 21:30:02 ip
Nyt on koneessa kiinni gtx 980 ti, kaipa tuo nyt jaksaa pelejä pyörittää ainakin vuoden taas eteenpäin. :P

Sitten seuraavaksi pc päivitys ehkä Skylake kantaan, kunhan hinnat ensin tasoittuvat.


Mitkä hinnat tasoittuvat ? En löytännyt Skylakea.

Olen käsityksessä, että 14nm    Intel Core i7-5xxx LGA1150 Broadwell prosessoriakaan ole vielä tullut myyntiin.

Kai se skylake 14nm tulee joskus parin vuoden päästä, ehkä?
ja siitä sitten joku server versio samalle lga 1151 socketille, ilman turhaa näytönohjainta, joskus  vielä myöhemmin


Intel skylake prosessorit pitäisi tulla tämän vuoden loppupuolella:
http://wccftech.com/intel-skylake-processors-launch-2h-2015-feature-ddr3-ddr4-memory-support-compatible-lga-1151-socket-z170-chipset/

Alussa nyt kaikki uusi tekniikkaa on julkaisussa kallista ja näin kiireisimmiltä otetaan rahat pois. Itse varasin tuon oman Evga gtx 980 ti heti julkaisussa, niin joutui maksamaan hieman extraa että on ensimmäisten joukossa. Nyt samaa korttia saa jo monta kymppiä halvemmalla, mutta elämä on.

Nyt nykyinen kokoonpano jaksaa pyöritellä uuden näytönohjaimen turvin vaikka mitä jonkin aikaa, joten uusien osien päivitykselle ei ole ihan niin kiire.

akselsson1

Eikös se niin ole että vanhat toimii ihan hyvin mutta aina tekee mieli parempaa, ihan koska voi ::)
I have no idea what I'm doing, but I am!

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - heinäkuu 01, 2015, 19:42:00 ip
Eikös se niin ole että vanhat toimii ihan hyvin mutta aina tekee mieli parempaa, ihan koska voi ::)


Noinhan se mullakin on mennyt lukemattomien itse kyhättyjen tietsikoiden ja niiden päivitysten osalta. ;) Vasta nykyinen kone on säännöstä poikkeus, koska se on toiminut niin hyvin, etten kerta kaikkiaan ole keksinyt itselleni uskottavaa syytä investoida nyt muutamaan vuoteen sen kummemmin. 2016 saattaa olla sitten isomman päivityksen aika, jos talous sallii.

akselsson1

heinäkuu 01, 2015, 23:13:50 ip #1674 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 01, 2015, 23:16:36 ip käyttäjältä akselsson1
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 01, 2015, 20:33:09 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - heinäkuu 01, 2015, 19:42:00 ip
Eikös se niin ole että vanhat toimii ihan hyvin mutta aina tekee mieli parempaa, ihan koska voi ::)


Noinhan se mullakin on mennyt lukemattomien itse kyhättyjen tietsikoiden ja niiden päivitysten osalta. ;) Vasta nykyinen kone on säännöstä poikkeus, koska se on toiminut niin hyvin, etten kerta kaikkiaan ole keksinyt itselleni uskottavaa syytä investoida nyt muutamaan vuoteen sen kummemmin. 2016 saattaa olla sitten isomman päivityksen aika, jos talous sallii.

En nyt tiedä oliko tässäkin taas mitään järkeä, ja tää on vielä vähän kesken, mutta...


Niin, jos kiinnostaa niin tilavuus on tosiaan 14,5litraa...
I have no idea what I'm doing, but I am!

omarosa

Nyt olisi taas aika tuhlata, kun vain voi. Broadwell lga 1150 uutuus, tullut ainakin verkkokaupan ennakkotilaukseen,   Intel Core i7 5775C 3.3 GHz LGA1150 ‐suoritin, boxed. 452,90e.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/61525/fxdsn/Intel-Core-i7-5775C-3-3-GHz-LGA1150-suoritin-boxed
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: omarosa - heinäkuu 05, 2015, 18:39:04 ip
Nyt olisi taas aika tuhlata, kun vain voi. Broadwell lga 1150 uutuus, tullut ainakin verkkokaupan ennakkotilaukseen,   Intel Core i7 5775C 3.3 GHz LGA1150 ‐suoritin, boxed. 452,90e.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/61525/fxdsn/Intel-Core-i7-5775C-3-3-GHz-LGA1150-suoritin-boxed


Enpä viitsi. Odottelen Zeniä (yllätys). :)  Mutta hyvää rautaa varmasti tuokin.

Jani M

Pitkään venyttelin, mutta nyt päätin ottaa asiakseni ja asentelin projektikoneen ylimääräiselle kiintolevylle Win 10 previewin. Voi pojat. Nyt on tulossa paras Windows ikinä.

omarosa

 i7 5775C toi uutuus on kyllä niin turha, onko se nyt tik vai tok.
Seuraavaksi tulossa i7 6700k jossa ei ole muuta vikaa kuin hinta. sitten kun samalle soccetille lga 1151 julkaistaan ensimmäinen 8-säikeinen server prossu, niin olisi ostoharkinnan paikka.
chilinkasvatuksen A:spna B:hydrosora C:provado

narttu

Apuva!!! Mitä mun lenovolle tapahtui wintoosan päivitysten jälkeen, joita oli kolmena päivänä peräkkäin.
Tausta on musta ja siinä tekstit valmistellaan automaattista korjaamista, diagnosoidaan tietokonetta, yritetään suorittaa korjauksia ja aikansa pyörittetyään noita tekstejä vilahtaa näytöllä sinisellä pohjalla lontooksi ilmoitus jota ei kerkeä lukemaan, kun se on vain 2 sekunttia näkyvissä. Jossain kohti antaa mahdollisuuksia esim. siivota kone, palauttaa asetuksia ym.ym. mutta eipä pääse konetta siivoamaan, kun se ilmoittaa että asema on lukittu tai off line tilassa.Netistä yritin hakea apuja, mutta ainoa vaihtoehto joka löytyi oli käyttiksen uudelleen asentaminen. 
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna