Kirjoittaja Aihe: Lajikkeen tunnistaminen  (Luettu 356231 kertaa)

Poissa jussa

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Aji Cristal
  • ****
  • Viestejä: 227
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1960 : Marraskuu 02, 2017, 16:41:21 ip »
Näitä myytiin paikallisessa K-Marketissa nimellä "Chili Mieto 3".

Mikä lajike kyseessä? Ei ole erityisen tulinen, vaikka potkua löytyykin. Maku on aika neutraali, laimea ja ei-makea paprika. Hieman appelsiinia myös.

Paikallisessa ääsmarketissa oli kans samanlaisia, lisäviitteellä kotimaisia. Hintaa oli 34€/kg. Ostin jonkin verran ja maistelin. Arvaan että ovat Heinän puutarhalta aji verdeä.

Aji Verde on vihreä ja jalapenon näköinen? Ei kuten kuvassani?

Kyllä se kypsyy punaiseksi: http://www.chiliwiki.fi/index.php?title=Aji_Verde
Kasvatuskaudet: 2016, 2017, 2018

Poissa sorrii

  • 7pot
  • *****
  • Viestejä: 4384
  • Ei sen niiv väliä ...
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1961 : Marraskuu 02, 2017, 17:10:11 ip »
Aji Verde [=vihreä chili] on juuri tyypillinen nimi jolla myydään maailmalla sen sataa lajiketta ...
Varmastikin eteläamerikassa jokaisella torilla joku myyjä myy Aji Verdeä, joka sitten on jokaisella myyjällä tai kylässä erilainen ...

Mä tilasin joskus muutama vuosi sitten Fataliilta siemeniä, ja hedelmät olivatkin kuvauksen mukaisia ja silloin jossan kansainvälisilläkin sivuilla esiteltiin Aji Verde saman tapaisena lajina: Iso baccatun, jossa miedot ja makeat hedelmät. Itse tein havainnon että ne isot ohutkuoriset podit kypsyivät tosi hitaasti punaisiksi. Sitten kypsinä nahistuivat parissa päivässä ihan pehmeiksi. Se oli silloin ihan kivanmakuinen lajike, mutta ei päässyt jatkoon, kun oli niin hidas. Vihreänä tyypillinen herneen makuinen...

Katsoin nyt esim. Thechileman.org -sivulta ja Aji Verden kuvauskin on ihan eri. Nyt se on pieni pystyyn kasvava ja väriä vaihtava lajike ...
Heinän Penalla AV oli viime ja toissa kesänä: punaisia mietoja ja makeita. Mun tämän kesän Hot Tree Pepper oli hyvin samanlainen .. hah. Ei nimi chiliä pahenna  8)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°` Älä tee niikuin minä, vaan niinkuin viisaammat neuvoo `°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø

Poissa Antti12

  • Zibula
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1962 : Marraskuu 07, 2017, 12:04:33 ip »
Moi! Sain pari chilikuka töistä! Voitteko tunnista mikä laji tämä on? Aika tulinen. https://ibb.co/c26mNb

Poissa Hubert

  • Chiliyhdistyksen hallitus
  • Fatalii
  • *****
  • Viestejä: 1499
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1963 : Marraskuu 07, 2017, 15:59:26 ip »
Moi! Sain pari chilikuka töistä! Voitteko tunnista mikä laji tämä on? Aika tulinen. https://ibb.co/c26mNb

Short Yellow Tabasco

Poissa unenkuva

  • Moderator
  • Red Savina
  • *****
  • Viestejä: 1953
    • Profiili
    • Youtube-kanava
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1964 : Huhtikuu 20, 2018, 21:19:24 ip »
Sen verran sain nyt kaiveltua, että kuvan sain takaisin.
Eli vähän kämmäilin viestiä siirtäessä ja poistin miiksulin viestin, vaikka se oli oikein hyvä, ainoastaan väärässä ketjussa
Eli tälle kaivataan tunnistusapua

Suora lainaus  "mieto, mehukas, ruohoinen ja ehkä hieman paprikamainen. Joku annuumi kenties? Polte tulee hieman lagilla, lämpöinen."

Poissa Vuorikaskas

  • Habanero
  • *****
  • Viestejä: 1160
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1965 : Huhtikuu 21, 2018, 05:30:05 ap »

Suora lainaus  "mieto, mehukas, ruohoinen ja ehkä hieman paprikamainen. Joku annuumi kenties? Polte tulee hieman lagilla, lämpöinen."

Pelkkä hedelmän kuva on melko hankala. Tuonnäköisiä on muutama eri lajeissa. Mitä muuta tästä tiedät, mistä peräisin?   Jos se on vihannestiskiltä, ei sille välttämättä mitään hyvin tunnettua nimeä olekaan... tai että muunnoksissa ja tai nimissä löytyy.

C. chinense -  polte viiveellä... https://www.google.com/search?q=Aji+Dulce&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b 
https://www.etsy.com/uk/listing/124612280/aji-dulce-2-sweet-habanero-a-true

« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 21, 2018, 11:32:18 ap kirjoittanut Vuorikaskas »
Ilman tärkeyttä ei moni näissä hommissa hoksota.

Poissa sorrii

  • 7pot
  • *****
  • Viestejä: 4384
  • Ei sen niiv väliä ...
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1966 : Huhtikuu 21, 2018, 11:38:27 ap »
"Pimento Habanero King George Tobago 445273" - Kaupassa "punainen tsili" ...  :) .. Minulle: "Joku Habaneero"
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°` Älä tee niikuin minä, vaan niinkuin viisaammat neuvoo `°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø

Poissa miiksuli

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 254
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1967 : Huhtikuu 25, 2018, 20:57:24 ip »

Suora lainaus  "mieto, mehukas, ruohoinen ja ehkä hieman paprikamainen. Joku annuumi kenties? Polte tulee hieman lagilla, lämpöinen."

Pelkkä hedelmän kuva on melko hankala. Tuonnäköisiä on muutama eri lajeissa. Mitä muuta tästä tiedät, mistä peräisin?   Jos se on vihannestiskiltä, ei sille välttämättä mitään hyvin tunnettua nimeä olekaan... tai että muunnoksissa ja tai nimissä löytyy.

C. chinense -  polte viiveellä... https://www.google.com/search?q=Aji+Dulce&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b 
https://www.etsy.com/uk/listing/124612280/aji-dulce-2-sweet-habanero-a-true
Tiedän että Ruotsista tullu ja myyty meille habanero nimellä. Sen enempää en tiedä. Tukkuun tuli noita ei siis mistään tiskiltä ostettu tai kaupasta lojumasta.

"Pimento Habanero King George Tobago 445273" - Kaupassa "punainen tsili" ...  :) .. Minulle: "Joku Habaneero"
Ööh? :) Nyt uudelleen maisteltuna varmaan jonkin sortin "habanero". Joku chinense varmaan on. Scovilleista vaikea sanoa mutta ehkä jotain 100k+. Maistuu etäisesti habanerolta mutta polte tulee viiveellä ja lämpöisesti kielen eteen. Mieto ku mikä. Ei kauheasti makua mutta varmaan ihan hyvää hapansoosia tulee  8)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2018, 21:00:15 ip kirjoittanut miiksuli »