Kirjoittaja Aihe: Lajikkeen tunnistaminen  (Luettu 423323 kertaa)

Poissa Leparti

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 12
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #2000 : Joulukuu 26, 2018, 19:24:58 ip »
Mitähän nämä ovat? Olivat kaupassa habanero nimen alla :D tulisuus tuntuu omaan suuhun melko habamaiselta tai hieman miedommalta, mutta maku hieman kitkerämpi. https://photos.app.goo.gl/4n7o3k2BHkA2NgUc7

Toivottavasti kuva näkyy
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 26, 2018, 19:26:58 ip kirjoittanut Leparti »

Poissa Kojootti

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 72
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #2001 : Joulukuu 27, 2018, 00:56:48 ap »
Ostin syksyllä kaupasta hollantilaista(?) Habaneroa ja samat mietteet mausta. Ne oli kyllä ihan puhtaasti haban mallisia mutta maku ei ollut mikään kaksinen verrattuna omiin kasvatuksiin.

Poissa rpa

  • Zibula
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #2002 : Elokuu 11, 2019, 15:26:24 ip »
Näyttää että tänä vuonna täytyy tyytyä aineksiin Prisman vihannesosastolta. Alla olevat Suomalaisia.

Maistamisalustana tuoresalsa: Tuoretta chiliä, tomaattia tai paprikaa, valkosipulinkynsi, tuoretta cilantroa
(kun loppui, oreganoa),  suolaa, loraus etikkaa tai sitruunamehua, pieni liraus öljyä. Yhteensä 2dl valmiina.

Baccatum? Hyvänmakuinen salsassa ei ylitulinen. Paras kaikista maistamistani chileistä.


Baccatum? Kuten edellinen, lähellä mutta ei aivan.


Chinensis, mutta mikä? Tämä puhtaamman makuinen kuin muut maistamani tuliset chinensikset. (mikä ei ole iso otos)
Yksi kpl 2dl salsassa on juuri tämänhetkisen toleranssini ylärajalla.


Mikälie. Pitää varmaan maistaa uudestaan kun en muista vaikutelmaani. Ei se paha ollut.






Poissa kiesus

  • Zibula
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #2003 : Elokuu 11, 2019, 23:23:24 ip »
Onko kellään aavistustakaan että mikä tämän kuvan chili on.

Saksan ebaystä ostin ensimmäiseksi harjoittelu satsiksi jonkun kokoelman ja tämän piti olla Peter pepper mutta
sen jo älysin itsekkin että ei ollut vaikka samasta pussista sain oikeaakin lajiketta.

Tämä kasvoi johonkin 35cm mittaan ja jysähti täyteen semmosia 8cm chilejä ja ne on nyt pitkän odotuksen jälkeen
vaihtaneet väriä keltaisiksi vai onko nuo paremminkin oransseja.

Oli ajatus tänään testimaistaa mutta tuli totaalinen unohdus ja katsotaan huomenna uusiksi.

« Viimeksi muokattu: Elokuu 12, 2019, 00:03:26 ap kirjoittanut kiesus »

Poissa jussa

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Aji Cristal
  • ****
  • Viestejä: 261
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #2004 : Elokuu 12, 2019, 08:48:56 ap »
Näyttää että tänä vuonna täytyy tyytyä aineksiin Prisman vihannesosastolta. Alla olevat Suomalaisia.

Maistamisalustana tuoresalsa: Tuoretta chiliä, tomaattia tai paprikaa, valkosipulinkynsi, tuoretta cilantroa
(kun loppui, oreganoa),  suolaa, loraus etikkaa tai sitruunamehua, pieni liraus öljyä. Yhteensä 2dl valmiina.

Lajikkeet pääosin Heinän puutarhalta.

1. Sugar rush red
2. Aji amarillo
3. Tämä lienee hollantilainen habanero
4. Sugar rush peach
Allekirjoitus ei sisällä mainoksia
Kaudet: 2016, 2017, 2018
2019

Poissa rpa

  • Zibula
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #2005 : Elokuu 15, 2019, 09:09:25 ap »
Näyttää että tänä vuonna täytyy tyytyä aineksiin Prisman vihannesosastolta. Alla olevat Suomalaisia.

Maistamisalustana tuoresalsa: Tuoretta chiliä, tomaattia tai paprikaa, valkosipulinkynsi, tuoretta cilantroa
(kun loppui, oreganoa),  suolaa, loraus etikkaa tai sitruunamehua, pieni liraus öljyä. Yhteensä 2dl valmiina.

Lajikkeet pääosin Heinän puutarhalta.

1. Sugar rush red
2. Aji amarillo
3. Tämä lienee hollantilainen habanero
4. Sugar rush peach

Kiitos! En ole ihan varma ensimmäisestä (Kuinka kuultava Aji Cristalin pitäisi olla?) mutta muut ainakin selkisi.