tammikuu 27, 2021, 09:19:08 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kauhajoen ammuskelu

Aloittaja rasse, syyskuu 23, 2008, 13:52:13 ip

« edellinen - seuraava »

Poppamies Tuliliemi

Ei tuommoista sekopäisyyttä voi poistaa lainsäädännöllä, eikä välttämättä psykologislla testeilläkään. Tarpeeksi sekaisin oleva henkilö osaa kyllä vastata psykologin kysymyksiin "oikein" ja siten johdattaa hänet harhaan. Ja jos pistoolia ei löydy niin sitten askarrellaan haulipommi ja viedään se ostoskeskukseen.

Minä pahoin pelkään että ei nämä tapaukset ainutkertaisiksi jää, kyllä suomessakin riittää näitä runkkareita jotka luulevat saavuttavansa jotain suurempaa tappaessaan muutaman sivullisen ennen oman merkityksettömän elämänsä päättämistä. Kaikkein surullisinta tapauksessa on, että nämä lyhytnäköiset, itesekeskeiset idiootit luulevat saavuttavansa jotain merkittävää teoillaan.
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Chillisti

Lainaus käyttäjältä: "Venomi"
Lainaus käyttäjältä: "Chillisti"
Lainaus käyttäjältä: "Janne"Suomalaiset voivat pahoin ja sille olisi jotain tehtävä.
Nimenomaan suomalaiset voivat pahoin mutta kuinka moni tappaa kyllä se syy on jossain muualla kuin pahoinvoinnissa. Pahoinvoivat ihmiset hakeutuu hoitoon ja jotkut tappaa itsensä, mutta lähteä tappamaan viattomia.. tässä on pakko olla joku muukin syy kuin pahoivointi. Sapettaa koko juttu. :x

Et taida olla ihan tilanteen tasalla? Esmes se Espoon puukottaja oli jo puoli vuotta kait yrittänyt päästä hoitoon. Ja tuskin on ainoa jonossa oleva.
Sekin ois voinu vetää kurkun itteltään auki, kaikki ois päässy helpommal.

Chillisti

mua ei haittaa mennäänkö siitä mistä on matalin kunha mentäis siitä mist tulee vähiten "siviiliuhreja".

Aessu

Lainaus käyttäjältä: "Chillisti"mua ei haittaa mennäänkö siitä mistä on matalin kunha mentäis siitä mist tulee vähiten "siviiliuhreja".


Eli tiukennetaan vain aselainsäädäntöä, mutta ei puututa lainkaan itse ongelmaan eli mielenterveystyönpuutteisiin ja kuvitellaan että kaikki on hyvin. Siis siihen asti että seuraava kerta tulee, tosin tällä kertaa joko laittoman aseen tai sitten kotitekoisen pommin kanssa...

Edit: Toki aselainsäädännössäkin on parantamisen varaa, etupäässä tuo AYO, joka siis antaa käytännössä kenelle tahansa mahdollisuuden saada se .22 koska se on "vähemmän vaarallinen". Ai milloinko tuo otettiin käyttöön? Jokelan koulusurmien jälkeen. Milteipä minkä tahansa aseen, jota ei ole tarkoitettu metsästyskäyttöön, hankkimisen tuo ohje sitten taas tekee hankalammaksi vaikka olisi jo pitkän linjan harrastaja. Go figure....
http://www.youtube.com/watch?v=OD4JPEyayus
Tuotetun tekstin määrä on suoraan verrannollinen nautittuun alkoholimäärään.
#365

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Aessu"Eli tiukennetaan vain aselainsäädäntöä, mutta ei puututa lainkaan itse ongelmaan eli mielenterveystyönpuutteisiin ja kuvitellaan että kaikki on hyvin. Siis siihen asti että seuraava kerta tulee, tosin tällä kertaa joko laittoman aseen tai sitten kotitekoisen pommin kanssa...


Tää on se valitettava kanta, joka tuntuu olevan monen omilla aivoillaan ajattelemattoman urpon mielipide - "kun toi pääministerikin on sitä mieltä niin pakko olla hyvä juttu".

Porukka paniikissa huutaa aseita kieltoon mutta ei mieti sitä että olisiko tuo kuitenkaan ratkaisu yhtään mihinkään tai estäisikö se tulevaisuudessa kauhajoen tai jokelan kaltaisia ongelmia. Ase on ollut väline, ei syy tapahtumiin. Ei se että omistaa aseen laita ketään tappamaan, tai sitten olen poikkeuksellinen aseenomistaja.

Voihan sitä kivääristäkin sahata piipun poikki tai hankkia laittoman käsiaseen, viimeiselle matkalle lähtevää pipipäätä tuskin kiinnostaa että laki ei moista suvaitse. Toki aina voi rakennella omatekoisen pomminkin ja lykätä sen reppuun, joka on täynnä rautanauloja - hieno sirpalekranaatti. Netistä löytyy ohjeita kyllä - kielletään siis internet!

Jos intoa riittää (mitä tuskin riittää jos ei aivoja jaksa käyttää edes tajutakseen pohjimmaista syytä tragedialle), niin tässä olisi ihan hyvää tekstiä :

http://www.halla-aho.com/scripta/hyvin_lyhyesti_kauhajoesta.html

... kannattaa tsekata myös vuoden takaisiin tapahtumiin tekstin sisällä olevat linkit.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Tupakka

Hyvinkin ongelmallinen tilanne. Sinänsä olisin käsiaseiden kiellon kannalla sillä tuollaisten suorastaan tahattomastikin vaarallisten "jatke"-välineiden hallussapidolle ei ole mielestäni mitään järkevää syytä. Ampumaharrastus ei vaadi nopeasti sarjassa laukaistavaa pienasetta. Nopeassa sarjassa sillä ei kuitenkaan ampumaradoillakaan kuulu ampua. Jokainen malttaa ladata kertalaukeavaan kivääriin tai vastaavaan panoksen laukausten välissä.

Toisaalta ymmärrän sen, että käsiaseiden kielto vain agitoisi pimeitä markkinoita ja lähinnä vain laittaisi "kannen painekattilaan". Kiellon jälkeen saattaa vuosiakin olla hyvinkin rauhallista, mutta sitten kun joku tarpeeksi pimahtaa, lähtee pimeiltä markkinoilta mukaan rynnäkkökivääriä ja räjähdettä niin, että saadaan uhreja oikein olan takaa.

Toki emme voi ajatella niinkään, että annetaan hulluille pienaseita ja vuosittain teurastetaan välillisesti muutama viaton, näin välttäen suuremman verityön. Jotain täytyy kuitenkin aseiden nykyiselle helpolle saatavuudelle tehdä. Itse lähtisin linjalle, jossa harrastajille myönnetään alkuun lupia kertalaukeaviin aseisiin(tyyliin metsästysaseet). Myöhemmin sitten voidaan "hyvän käytöksen" ja ampumaseuran nyökkäyksen nojalla myöntää vaarallisempia(ja ilmeisesti sitä kautta jännittävempiä) aseita.

Ignorantti oireidenparantaja en kuitenkaan ole ja väitän, että mielenterveyspalveluiden ja -valvonnan tasossa on paljonkin vikaa. Rahaa täytyy todellakin heittää sinne suuntaan paljon enemmän. Itse taidan kuulua iän puolesta siihen tulevaisuuden psykoottisten teurastajien riskiryhmään ja olisin täysin valmis vaikka käymään jossain yleisessä tämänikäisten mielenterveyskeskustelussa, vaikka sitten lukion terveystarkastusten yhteydessä. Mielenterveyspalveluja ja niissä käymisen anonymiteettiä tulisi mainostaa paljon enemmän ja iskostaa ongelmataipuvaisille nuorille päähän järkeä. Ja, ei, lääkket eivät todellakaan ole ratkaisu kaikkeen.

Viimeaikaiset väkivaltaisuudet ovat selkeästi monen, tärkempinä mielenterveysbudjetin vajavaisuus ja aselait, asian yhteistä seuraamusta ja jokaiseen aiheuttajaan tulisikin kiinnitää huomiota sekä lähteä suorittamaan korjaustoimenpiteitä.

Mikään pasifisti en ole(ja kannatankin mm. terroristien aseellista jahtausta), mutta en näe miten voidaan niinkin yleisesti hyväksyä tappotarkoituksiin tarkoitettujen välineiden hupikäyttö. Eihän tulellakaan saa leikkiä(vai pitääkö alkaa perustaa klubeja pyromaaneille, jotta saadaan luvan kanssa räjäytellä jne).
Joo.

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Tupakka"Ampumaharrastus ei vaadi nopeasti sarjassa laukaistavaa pienasetta. Nopeassa sarjassa sillä ei kuitenkaan ampumaradoillakaan kuulu ampua. Jokainen malttaa ladata kertalaukeavaan kivääriin tai vastaavaan panoksen laukausten välissä..

Menit suuressa tietämättömyydessäsi heti ensimmäisessä kappaleessa pieleen, tai ainakin sen suhteen jos viittaat "nopeasti sarjassa laukaistavalla pienaseella" esim itselaukeavaa kertatulta (ns puoliautomaatti). Tällaisiin kuuluu esim olympiapistooli, eikä kyseistä lajia ole mahdollista edes harrastaa muulla vehkeellä:

http://www.ampumaurheiluliitto.fi/lajit/pistooli/olympiapistooli/

On myös olemassa muita lajeja, joilla on tuhansia harrastajia suomessa ja jotka lajit vaativat juurikin itselataavuutta ja jopa suurta lipaskapasiteettia. Tällaisia lajeja ovat esimerkiksi practical (ipsc) ja Sovellettu reserviläisammunta (SRA). Näissä tosin pienoispistoolikaliberi .22 ei käy (olympiapistoolissa on tämä kaliberi), vaan käytössä on 9mm - .50 väliltä olevaa reiänkokoa.

Practical: http://ipscfin.sporttisaitti.com/
SRA: http://www.lipas.net/sra/

Kannattaa ammentaa tietoa ennenkuin alkaa ehdottelemaan joidenkin kapistusten tarpeettomuutta.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Lopez

LainausKannattaa ammentaa tietoa ennenkuin alkaa ehdottelemaan joidenkin kapistusten tarpeettomuutta.


Ihan tarpeetonta kaikki ipchsit ja muut tuollaiset ramboilulajit, ne voi aivan hyvin kieltää, ei kukaan tarvitse taitoa osata ampua lyhyellä käsiaseella nopeaa ja tarkasti, siitä ei ole mitään hyötyä kenellekään missään tilanteessa. Ainoastaan pitkällä aseella harjoittelu on järkevää, koska se edesauttaa sitä tarkkaa laukausta metsässä, ja näinolleen vähentää riistan kärsimystä. Pitää kyllä kysyä onko metsästyskään tarpeellista enää nykysuomessa, kaupastahan saa ruokaa, ja ellei ole töissä, sosiaalihuolto kyllä ruokkii....

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Ihan tarpeetonta chilien ja muiden eksoottisten lajien kasvattelu suomessa , ne voi aivan hyvin kieltää, ei kukaan tarvitse itse kasvatettuja chilejä, kaupasta saa kaikkia tarpeellisia mausteita ruoanlaittoon. Sitäpaitsi chilinkasvatus syö muutenkin rajallisia energiavaroja, kun niill kasvattajilla on ne natikat ja kaikki jotka syö sähköä. Ainoastaan perunoiden kasvatus on järkevää, ja täten sallittavaa, koska peruna on suomalaisen ruokapöydän perusta. Pitää kyllä kysyä onko perunan kasvatuskaan tarpeellista enää nykysuomessa muille kuin ammattiviljelijöille, kaupastahan saa perunaa, ja ellei ole töissä, sosiaalihuolto kyllä ruokkii....

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Ihan tarpeetonta ...

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Lopez"
LainausKannattaa ammentaa tietoa ennenkuin alkaa ehdottelemaan joidenkin kapistusten tarpeettomuutta.


Ihan tarpeetonta kaikki ipchsit ja muut tuollaiset ramboilulajit,


Aletaan olemaan asian ytimessä :D Kaikki harrastukset ovat tarpeettomia jonkun mielestä, niin myös tämä chilinkasvatus ja siten senkin voisi kieltää - tänään oli lehdessä että englannissa mies oli kuollut syötyään chiliä -> ehdottomasti kieltoon!

Ahdasmieliset ovat aina sitä mieltä, että juurikin se mikä ei kosketa itseään (tai omaa harrastustaan) on turhaa ja joutaa kieltoon :D
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

wille

Joo kyllä tässä tapauksessa nyt pyöritään aivan väärän asian kimpussa. Tapahtuma oli ikävä ja sen olisi toivonut herättävän ihmisiä näkemään mikä mättää.

Nyt tuhlataan järkyttävän paljon aikaa ja resursseja kun mietitään miten ja minne pienet pyssyt piilotetaan. Tollanen P22:n vaatii omankäsitykseni mukaan aikapaljon enemmän tarkkuutta kuin esimerkiksi puoliautomaattinen pumppuhaulikko. Eli millaista tuhoa saadaan kun häiriintynyt kantaakin sählymailakassissa jonkun vastaavan kanuunan ja repullisen polttopulloja ja omarakenteisia naulapommeja ja rupeaa laittamaan luita lakoon. Jääkö uhrit yhteentoista?

Se on sanomattakin selvää että optimaalinen uhrien ja haavoittuneiden määrä olisi pyöreä nolla. Se on sanomattakin selvää ettei tällaisia tilanteita tulisi syntyä. Mutta estetäänkö nämä tilanteet laittamalla pistoolit ja revolverit jemmaan? Tästä on tulossa kilpajuoksu. Pienet aseet pois => seuraavan kerran ammutaan isommilla. Kaikki tuliaseet pois => huidotaan puukoilla ja täytetään pulloja bensalla => kielletään lasipullojen, bensan ja puukkojen myynti. (tai ainakin luvanvaraistetaan se.) Ainakun jotain kielletään tilalle tulee jotain uutta. Sad but true.

Ja ei minullakaan ole mitään poppakonstia tai hyvän haltiattaren tähtipäistä tikkua jota heilauttamalla pahuus loppuisi maailmasta. Mutta nyt pitäisi kuitenkin päästä oikeiden asioiden äärelle. Miettiä mikä ajaa ihmisen murhaamaan lajitovereitaan ja miten nämä tapaukset voidaan karsia.

Kaksi samanlaista tapausta vuoden aikana on paljon. Yksikin liikaa.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Lopez

LainausTollanen P22:n vaatii omankäsitykseni mukaan aikapaljon enemmän tarkkuutta kuin esimerkiksi puoliautomaattinen pumppuhaulikko.


Tarkoitat kai itselataava (kansankielessä puoliautomaatti) TAIpumppuhaulikko  :wink:

Noista muuten saa katkaistua perän aika näpeästi ja lyhennettyä piippua, jollon niistä tulee yhtä helposti piiloitettavia kuin pistooleista. Oli hyvä video joskus jossain, kun joku turvallisuusalan esitelmöitsijä näytti mitä kaikkea voi vaatteisiin kätkeä niin, että sivullinen ei sitä huomaa.

Ainiin, mä ihan unohdin; eihän pitkiä aseita saakkaan pätkiä, sehän onkin kiellettyä, problem solved...

wille

Jepjep, näinhän sen oli tarkoitus mennä.  :wink:
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Tupakka

Myönnettäköön, Jassu, että en kauheasti asiasta tiennyt.

Kuitenkin, kuten myöhemmin viestissäni ilmaisin, voitaisiin ampumaharrastajille antaa vaarallisempia aseita kokemuksen mukaan. Minun mielestäni ei ole kenelläkään aihetta itkeä jos ei pääse hetisamantien ensimmäisenä ampumaharrastuksenaan ampumaan rynkyllä sarjaa.

Kertalaukeavalla kiväärillä ampuminen olisi itseasiassa jo semmoinen taito, joka ei olisi tavallisellekaan kansalaiselle tippaakaan moraalisesti epäilyttävä. Metsästys on täysin hyväksyttävää ja vaikkei sitä harrastaisikaan niin jonkunnäköisen ampumatarkkuuden kehittäminen olisi ihan hyväksi, ei sitä tiedä mitä tässä vastaan tulee vielä Suomen tulevaisuudessa. Intissähän sitä pääsee rynkyllä sitten "räiskimään".

Aseen vaarallisuus kun ei riipu pelkästään kaliiperista. Olen satavarma, että jos kouluampujalle lykätään käteen .50-kaliiberinen revolveri tulee sillä vähemmän vahinkoa kuin mitä näillä .22-aseilla on nyt saatu aikaan. Jokainen joka on nähnyt vähänkään aseisiin liittyviä tuubi-pätkiä tietänee, että raskailla revolvereilla ei juuri ammuta hetkessä tiivistä kasaa.

Taas kuulostan joltain ihme pasifistilta, mutta en ole. Aseita tarvitaan, niitä vaan on vähän vääränlaisia jaeltu liikaa vääriin paikkoihin. Jos rikas olisin niin mikäs siinä voisihan sitä itsekin käydä ampumista kokeilemassa, kyllähän siinä oma jännityksensä varmasti on.

Ja huom. itse olen juuri siinä iässä, etten viitsisi tulla ammutuksi vuoden päästä tuolla tunnilla.

EDIT:

Toki jos saatte pelkällä mielenterveystyöllä hihhulit 100% pois niin ihan vapaasti saa mitä tykäreitä tahansa kantaa ampumaradalle minun puolesta. Jos näin ei kuitenkaan ole niin olisin valmis romuttamaan muutaman tuhannen wannabe-sarja-ampumisharrastajan tulevaisuudentoiveet sen nojalla, että säästettäisiin mahdollisesti henkiä.
Joo.

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Tupakka"Kertalaukeavalla kiväärillä ampuminen olisi itseasiassa jo semmoinen taito, joka ei olisi tavallisellekaan kansalaiselle tippaakaan moraalisesti epäilyttävä. Metsästys on täysin hyväksyttävää ja vaikkei sitä harrastaisikaan niin jonkunnäköisen ampumatarkkuuden kehittäminen olisi ihan hyväksi, ei sitä tiedä mitä tässä vastaan tulee vielä Suomen tulevaisuudessa. Intissähän sitä pääsee rynkyllä sitten "räiskimään".


Kertalaukeavalla kiväärillä en esim itse tekisi hevon vittua, laji jota harrastan  ja jossa kilpailen rankingin omaavana kisaajana vaatii puoliautomaattisen pistoolin joka on minimissään kaliberiltaan 9x19 (9mm). Kivääripracticalia olen toki suunnitellut mutta siihenkin tarvitsee olla puoliautomaattinen kivääri (esim .223 rem), eli taaskaan kertalaukeavalla en tekisi mitään .

Metsästys ei mielestäni ole yhtään sen hyväksyttävämpi/moraalisesti parempi harrastus kuin muukaan ampumaharrastus. Itseasiassa joku ituhippi varmaan on sitä mieltä että metsästys on jopa pahempaa kuin "tarkkuusammunta", metsästyksessä tapetaan kuitenkin eläviä eläimiä, urheiluammunnassa puhkotaan pahvia tai ammutaan metallimaaleja (tai savikiekkoja, tai tai tai tai).

Sen verran kerrottakoon tupakalle vielä, että sarjatuliaseita ei suomessa saa kuin pitkänlinjan keräilijät ja heillekin yleensä napsuu ampumakielto noihin peleihin. Tavallinen Teppo Tallaaja ei saa lupia toimintakoodi 4:n (sarjatuli) aseisiin.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

kyris

Nythän ongelma on ratkaistu sillä, että kun on vuoden harrastanut, niin sitten jutellaan tohtori-sedän/tädin kanssa 10-15min, jonka aikana tuo terveydenhuollon superihminen tekee pätevän mielenterveys-analyysin  :?

No joo, metsästysaseita ei kielletä, eikä niiden saantia rajoiteta, koska liian moni poliitikko harrastaa metsästystä.

Ja mitä tulee vaatimukseen siitä, että "vaarallisempia aseita" saa vasta kun on harrastanut kauemmin on, niin kertoisiko joku miten tuo vaarallisempisuus määritellään? Eli .223, .22 (pienoispistooli/kivääri), 9mm 7.62? mikä noista EI ole vaarallinen kalibeeri? Tai pistooli, revolveri, kivääri, haulikko? Mikä ei ole vaarallinen?

Kaikki aseet ovat vaarallisia. Siksi puukko kädessä ei pidäkään juoksennella. Voi kaatua, ja sitten ei ole hauskaa. Ja siksi ampuma-aseitakin käsitellään varovasti. Ovat nimittäin kaikki vaarallisia!

Itse olen muuten sitä mieltä, että mäkihyppy pitäisi kieltää. Sehän saa nuoret urheilija nuorukaiset paheen teille... Samoin hiihtäminen. Kaiken maailman hemohessejä alkavat vaan popsia...

Kyllä nuoriso palaa taas kunnollisiksi ihmisiksi kun kielletään kaikki harrastukset!  :wink:

GynZi

Olipa kerran Simo.
Simoa oltiin kiusattu koulussa läpi peruskoulun, jonka takia hän oli hyvin ahdistunut, masentunut ja agressiivinen. Hänelle oli kehittynyt suuri viha ihmisiä kohtaan, etenkin kiusaajia, jotka nykyään kävivät hänen kanssaan samaa ammattikoulua. Simo on päättänyt, ettei hän tahdo enää elää, mutta jos hän tappaa itsensä, hän tahtoo tehdä sen niin että kaikki tietävät sen. Hän tahtoo sitä huomiota, mitä hän ei koskaan saanut. Ei edes rehtorilta tai opettajilta, kun Mikko ja tämän kaveriporukka pieksi Simoa joka viikko. “Ei meidän koulussa kiusaamista tapahdu”, hänelle sanottiin, “mitäs menet tappeluihin mukaan”. Vaikeaa se on olla menemättä, kun tappelu tulee luoksesi. Kerta toisensa jälkeen, jo yhdeksän vuotta. Kouluterveydenhoitajastakaan ei ole apua, hän ei ole koskaan paikalla, kuten ei myöskään kuraattori. Eiväthän he edes muistaisi Simoa.
Simo tietää ettei Kauhajoen ammuskelujen jälkeen käsiasetta enää saa, eikä hän todellakaan rupea vuotta käymään ampumaseurassa, johon ei pääse edes sisään ilman jonkun jäsenen suositusta. Hän kuitenkin on päättänyt lähteä täältä ja ottaa Mikon kavereineen mukaan. Kerrankin Simo saisi huomiota, vaikka apu onkin liian myöhäistä.

On kaunis kevätpäivä, koulua on jäljellä enää muutama viikko ennen kesäloman alkua. Simo on ruvennut olemaan jatkuvasti poissa koulusta, käynyt vain syömässä luokkansa kanssa. Niin hän on nytkin. Hän tulee ruokalaan reppu selässään, ottaa ruokaa ja suuntaa täyteen ruokalaan, Mikon porukan vieressä olevaan pöytään. Simon pöytä on tyhjä, hän on ainoa sen ääressä. Ruokana oleva hernekeitto ei maistu. Hän nojaa päänsä käsiensä varaan ja yrittää rentoutua. Viereisellä seinällä kello tikittää armottomasti, sekunti sekuntilta kohti loppua. Joku kompastuu tarjottimensa kanssa kiinnittäen kaiken huomion itseensä, nyt on hetki. Simo nousee pystyyn, ottaa repun selästään ja avaa sen, katsoo Mikkoa kohti, joka katsoo takaisin aikoen sanoa jotain. Hän katsoo ympärilleen, ruokala on täpötäysi, enää hänen pöytänsä on tyhjänä. Hän kaivaa repusta johdon, jonka päähän on liitetty nappi ja katsoo Mikkoa syvälle silmiin. Simo painaa nappia, ja kaikki pimenee.

Seuraavat pari viikkoa lehdet hehkuttavat Joukkomurhasta ammattikoulun ruokalassa ja Simosta. Vihdoinkin Simo huomataan. Vihdoinkin hän saa julkisuutta. Parin viikon päästä kuitenkin kohu laantuu jättäen jälkeensä vain lakialoitteen internetin “hämäriltä vaikuttavien” sivustojen sensuroimiseksi, ettei kukaan enää saisi ohjeita esimerkiksi pommien tekemiseen. Lakialoite menee läpi, ja internetin sensurointi käynnistyy suurella voimalla. Sensuuriin käytettiin rahaa reilusti päälle toista miljoonaa, nuorten terveyden ja mielenterveydenhoitoon sen sijaan ei saatu mitään lisäyksiä.

Olipa kerran Jari…
Artesaanirakastelija

saulir

Hyvä pointti GynZi!

Näinhän tämä asia juuri menee... kaikkeen muuhun keskitytään, paitsi juuri siihen mihin pitäisi.

Niin kauan kun kiusatuille ei apua heru taikka, mikä mielestäni olisi vieläkin parempi ratkaisu, kiusaajille kovat rangaistukset, tai sitten hoitoon ne kiusaajat... kiusaaminen, ja näin mielenterveysongelmiin johtavat syyt vähenisivät.

Monia muitakin erittäin hyviä keinoja on.

Tuon nykyisen päätöksen perusteella voidaan rinnastaa näin:
esim. internetin käyttö pitäisi kieltää joiltakin, koska he saavat sekä pahoja vaikutteita että ohjeita kuinka toteuttaa nyt nähtyjen kaltaisia joukkotuhoja... ja voihan joku kehittää voimakkaista chileistäkin aseita (jotka nyt ei välttämättä tapa mutta ovat muuten vaarallisia)

eli siis ei näin...Koulutusta, ongelmiin oikeassa vaiheessa puuttumista jne, siinä voisi olla jo paljon paremmat mahdollisuudet ennaltaehkäisyyn. Keskitytään ongelman ytimeen!

Sauli Särkkä

Sauli Särkkä

#002

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Tupakka"Taas kuulostan joltain ihme pasifistilta, mutta en ole. Aseita tarvitaan, niitä vaan on vähän vääränlaisia jaeltu liikaa vääriin paikkoihin. J


Ihan uteliaisuudesta: mitä vikaa pasifismissa on? Omasta puolestani globaali aseistariisunta olisi paikallaan tällä minuutilla. Testosteronihumalaisen uhoamisen, kansallishulluuden ja machoilun sijaan maailma voisi keskittyä olennaiseen, eli chilinsyöntiin! Tai vaikka musisointiin... :)

Noli Me Tangere

Noh, niin... Itsekin armeijan käyneenä olen aivan rehellisesti sitä mieltä, että ihmisten tappamiseen tarkoitetut aseet ja valtioiden kilpavarustelu ovat maailman typerin asia. Kannatan rauhaisaa yhteiseloa, mutta kun se ikävä kyllä ei näytä olevan mahdollista...

Metsästysaseista sen verran, että riistaruoat ovat suurta herkkuani. Teeripaisti tai hirvikäristys, aijaijai... Kannatan metsästystä hyvänä harrastuksena: raitista ilmaa ja luonnossa liikkumista. Itse en metsästä enkä asetta omista, mutta kaikille suon mieluusti sen ilon että harrastusmielellä metsästävät.

Nimim. "Marraskuussa kertaamaan"