kesäkuu 01, 2020, 02:04:44 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


chili shot

Aloittaja jalapeno jake, lokakuu 07, 2008, 23:57:54 ip

« edellinen - seuraava »

jalapeno jake

21.syyskuuta pistelin lemon droppiin neulalla reikiä ja pudotin sen Koskenkorvapulloon. Ensimmäisen päivän papu kellui, mutta toisena päivänä jo vajosi pullon pohjalle.

En ole uskaltanut vielä keitostani maistaa, joten en tiedä onko se "valmista"

Onko jollain kokemuksia tällaisista shoteista? Tuleekohan liemestäni liian tulinen, vai jääköhän suutariksi?
Se shili on se hotti!

e-Boy

Koitinpa kerran tehdä tuliliemen tunkemalla Tequila-pulloon 10 silputtua habaneroa. Annoin sen olla jääkaapissa viikon verran. Kovaa ainetta, ei siinä mitään. ;) Ei suussa niinkään paha mutta mahassa... aijai.  :roll: Ja sitten kun sitä laittaa johonkin hapokkaampaam juomaan, no vaikka limsaan. Efekti on "mellevä" kun sitä kuplii nenään.

Tuolla yhdellä Lemondropilla siitä tuskin kovin ärjyä tosin tulee.

Tuossa ketjussa enemmänkin juttua tuliliemistä:
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=720&postdays=0&postorder=asc&start=0
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "jalapeno jake"21.syyskuuta pistelin lemon droppiin neulalla reikiä ja pudotin sen Koskenkorvapulloon.

Jos tosiaan laitoit vain yhden LD:n ja se pullo oli kuitenkin puolilitrainen (?), niin en usko että huomaat sen makua lainkaan.

Muistan joskus viime vuosikymmenellä ostaneeni Absolut-setin, jossa oli 5 eri makuista pikkupulloa. En kuitenkaan huomannut niissä mitään makueroja... Oli niiden joukossa myös "Absolut Pepper", mutta en huomannut siinäkään eroa peruskirkkaaseen. Tiedä sitten paljonko mausteita niihin oli käytetty.

Jos makua haluaa, niin kannattaa käyttää vähän reippaammin chiliä sekaan. Sanoisin, että viisi LD:ia on vähän kuin minimi puolen litran (?) pulloon. Jos kyseessä oli puolen desin pullo, niin sitten siinä voi makuakin olla jo.

Chili-vodka on muuten valmista nautittavaksi ( :twisted:) silloin kun hedelmistä on väri hävinnyt.

Noli Me Tangere

Mie laitoin 2 Caribbean Red habaa siivuina 2dl pulloon kossun kanssa ja annoin olla muutaman viikon. Kaameeta ainetta. Parille kaverillekin tarjosin. Mielenkiintoinen kokemus kerrassaan.

Niin, ja aamulla vessassa istuessaan kyllä tiesi mitä oli edellisenä iltana juotu.

jalapeno jake

0,5 pullo on tosiaan kyseessä. Pikkuhiljaa rupeaa muuten väri haalistumaan tuosta lemon dropista.

Tarkoituksenani on valmistaa juoma jota voisi tarjoilla aperitiivinä, joten ehkä tuo on sopiva sekoitus suhde.

En tahdo tarjoilla bensiiniä  :P
Se shili on se hotti!

Noli Me Tangere

Ei, kyllä se bensiini on parempaa kuin kunnon chiliviina. Eikä yhtä räjähdysherkkää.

Bermann_7

Mä menin  ja laitoin 200 grammaa tuoreita habaneroja 0.35 litraseen rommipulloon.  :twisted:

oli niitä veijareita siinä pari tusinaa... vähä piti silputa, että sain mahtumaan.  :D

Vielä en o maistanu, mutta väriä alkaa liemessä olla... pelottavan punakkaa litkua......
So it goes.
-KV

Hombre

Lainaus käyttäjältä: "Bermann_7"Mä menin  ja laitoin 200 grammaa tuoreita habaneroja 0.35 litraseen rommipulloon.  :twisted:

oli niitä veijareita siinä pari tusinaa... vähä piti silputa, että sain mahtumaan.  :D

Vielä en o maistanu, mutta väriä alkaa liemessä olla... pelottavan punakkaa litkua......


Voin sanoa, että alkoholi ei siinä ainakaan maistu :lol:

Itselläni muutama pikkuhapsu-fatalii 3dl vodkassa, eikä siinäkään viina maistu (ollut nyt 2kk)
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

jalapeno jake

Lainaus käyttäjältä: "Bermann_7"Mä menin  ja laitoin 200 grammaa tuoreita habaneroja 0.35 litraseen rommipulloon.  :twisted:

oli niitä veijareita siinä pari tusinaa... vähä piti silputa, että sain mahtumaan.  :D

Vielä en o maistanu, mutta väriä alkaa liemessä olla... pelottavan punakkaa litkua......


Hmm, eikös tuon voisi periaattessa sanoa olevan denaturoitua alkoholia ?  :P
Se shili on se hotti!

Herra 47

mulla on 5 mukavan kokoista nagaa litrassa :)
Ja ihan hyvää tuli... Tampereelle säästelen sitä...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

e-Boy

Koittakaapas sitte tehdä siitä jokin "helmeilevä" juoma.. lorautus vaikkapa lasilliseen smurffilimsaa.  :twisted:

Menee niin sanotusti pään sijasta nenään. ;)
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Herra 47

tietysti... Tuo on parasta edin tai vastaavan energiajuoman kanssa :)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

jalapeno jake

Kyllähän tuollaiset tuliset vodkat sopivat vallan mainiosti drinkkeihin. Esimerkiksi mustaryssä kunnon tuliliemellä voi olla mielenkiintoinen tuttavuus.

Heh. Lättyjen ystävänä pidän erityisesti rommilätyistä. Millaisiakohan olisvat chilirommilätyt ? :oops:
Se shili on se hotti!

Noli Me Tangere

Muurinpohjaletut rommilla ovat ehkä paras jälkiruoka mitä löytyy. Pitäneekin muistaa terästää niitä chilillä joku kerta.

Bermann_7

Hmm... maistoin lusikan kärjellisen, samalla kun hieman sörkin noita habansiivuja nestepinnan alapuolelle...

Mieltäkiehtova kokemua: Ensin, ei lainkaan poltetta, pelkkä mahtava chinense aromi. ehdin jo miettiä, mikä on voinut mennä pieleen, kun ei poltetta ole?! viive oli hyyyyyyvin piinaavan pitkä, ehdin käydä läpi mielessäni kaikenlaisia kapsaisiinin denaturointiskenaarioita jne.. Sitten, Wham! Olihan siinä poltetta... huhhuh.

aika stydiä tavaraa, voi olla, ettei tarvi ottaa sitä 4cl:aa enempää kerralla
:D  onko muilla muuten tommosia viive-elämyksiä? aattelin, että vois johtua lämpötilasta. Jos vaikka kylmä tekisi hallaa kapsaisiinin sitoutumiselle kielen reseptoreihin tms...
So it goes.
-KV

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "Bermann_7"onko muilla muuten tommosia viive-elämyksiä? aattelin, että vois johtua lämpötilasta. Jos vaikka kylmä tekisi hallaa kapsaisiinin sitoutumiselle kielen reseptoreihin tms...
Sekä kylmä että alkoholi puuduttaa suuta.. kai tästä johtuen tuntuu että se polttaa enemmän mahassa kuin suussa. Aika petollista siis, suu kyllä vetää mutta hetken päästä joku ylläri vääntää mahassa...

Teepäs seuraava testi johonkin kuplivaan juomaan, niin saat ihan uuden elämyksen. ;)
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

jalapeno jake

Kohta alkaa olla kuukauden muhinut tuo keitos. Väri on alkanut ld:stä lähteä ja juomaan on tullut omintakeinen tuoksu. Ehkä annan sen vielä toisen kuukauden valmistua, niin tulee semmonen sopiva.
Se shili on se hotti!

Bermann_7

Lainaus käyttäjältä: Bermann_7 - lokakuu 08, 2008, 20:15:35 ip
Mä menin  ja laitoin 200 grammaa tuoreita habaneroja 0.35 litraseen rommipulloon.  :twisted:

oli niitä veijareita siinä pari tusinaa... vähä piti silputa, että sain mahtumaan.  :D

Vielä en o maistanu, mutta väriä alkaa liemessä olla... pelottavan punakkaa litkua......


ou-jeah, nyt on maistettu tätä ihmettä. Raakana, mixattuna kivennäisveten ja mixattuna valkkariin. Ite oon sitä mieltä, että helkkarin hyvä mäjäys on kyseessä.

Oon myös vähän maistattanut litkua muillakin, ulkopuolsisilla tahoilla. Aromia (hajua+makua) on kommentoituvärikkäästi, samoin koko aineen juotavuttakin. "kaktuksinen, pirtsakka, ei-ihmisen-juoma, virtsanäyte, pää-räjähtää, HIK-HIK-HIKKA, suu-palaa-antakaa-jugurttia, sanoinkuvailematon.... jne.." plus sitten aika paljon sitä perus- "MITÄ H****TIÄ TÄÄ ON?"

aika hyvä vastaanotto siis  :D

nyt vaan alkaa näyttää siltä, että pitää pian tehä kamaa lissää.... varmaan riittää, kun lisää viinaa tonne pulloon, ja vähä sorkkii jollain puutikulla noita haboja. luulis niistä vielä lähtevän ytyä  :-\
So it goes.
-KV

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Bermann_7 - joulukuu 30, 2008, 00:11:45 ap
Lainaus käyttäjältä: Bermann_7 - lokakuu 08, 2008, 20:15:35 ip
Mä menin  ja laitoin 200 grammaa tuoreita habaneroja 0.35 litraseen rommipulloon.  :twisted:

oli niitä veijareita siinä pari tusinaa... vähä piti silputa, että sain mahtumaan.  :D

Vielä en o maistanu, mutta väriä alkaa liemessä olla... pelottavan punakkaa litkua......


ou-jeah, nyt on maistettu tätä ihmettä. Raakana, mixattuna kivennäisveten ja mixattuna valkkariin. Ite oon sitä mieltä, että helkkarin hyvä mäjäys on kyseessä.

Oon myös vähän maistattanut litkua muillakin, ulkopuolsisilla tahoilla. Aromia (hajua+makua) on kommentoituvärikkäästi, samoin koko aineen juotavuttakin. "kaktuksinen, pirtsakka, ei-ihmisen-juoma, virtsanäyte, pää-räjähtää, HIK-HIK-HIKKA, suu-palaa-antakaa-jugurttia, sanoinkuvailematon.... jne.." plus sitten aika paljon sitä perus- "MITÄ H****TIÄ TÄÄ ON?"

aika hyvä vastaanotto siis  :D

nyt vaan alkaa näyttää siltä, että pitää pian tehä kamaa lissää.... varmaan riittää, kun lisää viinaa tonne pulloon, ja vähä sorkkii jollain puutikulla noita haboja. luulis niistä vielä lähtevän ytyä  :-\


alkaa vatsaa vääntää jo kuvitellessani tota... :D

Bermann_7

Oikeastaan kyseessä on sikäli hauska aine, että sen tuntee kulkevan kurkusta alas, ja muhivan mahassa. tiedä sitten, aiheuttaako jotain mahahaavaristkiä  ;D

Saman fiiliksen kyllä saa syömällä habaneron sellaisenaan, mutta viinaan seattuna kaikki käy jotenkin nopeammin ja "kivuttomammin". polte tulee ja menee, eikä jää viipyilemään läheskään yhtä pitkäksi aikaa kuin podeja syödessä.
So it goes.
-KV