heinäkuu 15, 2020, 20:51:24 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


C. baccatum var. Starfish

Aloittaja Sauli Särkkä, lokakuu 17, 2008, 20:10:56 ip

« edellinen - seuraava »

olppa

itselläni oli kasvamassa Starfish viimevuonna mutta ne "hetelmät" ei kyllä olleen lainkaan tulisia, penalta ostin myös chilejä ja tuli hänen kasvattamia fisuja. niissäkään ei ollut poltetta... outoa.
mistähän tuollainen "tulettomuus" voisi johtua? jalapeno concho oli myös täysin vailla tulisuutta, ja eikös jalluihin yleensä tule hyvä polte jo vihreänä heti..?

Aji Inferno

Mahdotonta tietää mikä meni vikaan... Mutta normaalissa Starfish paprikassa hedelmän ulkoreuna on tuleton, omenan makuinen. Siemenkota sisällä on sitten varsin tulinen. Siitä hyvin jännä lajike: toisaalta mieto ja omenanmaukas, toisaalta tarpeen tullen varsin tulinenkin.

Mutta lopputuloksena tulee syntymään loistava tulos!

olppa


Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: olppa - toukokuu 08, 2009, 23:36:00 ip...
itselläni oli kasvamassa Starfish viimevuonna mutta ne "hetelmät" ei kyllä olleen lainkaan tulisia
... jalapeno concho oli myös täysin vailla tulisuutta...

Makuhermojasi jo voisi epäillä, mutta jos maistat poltteen muissa chileissä, epäilys taitaa olla aiheeton.  ;)

Jos noita tapauksia alkaa olla enemmän, kannattaa tutkia siementen alkuperä. Voihan olla, että jossakin on tapahtunut risteytyminen. Aika epätodennäköistä kyllä, että se sen jälkeen vielä ulkomuodoltaan näyttäisi Starfishiltä.

Kasvatusmenetelmissä voi olla eroja. Annoitko noille paljon vettä ja typpilannoitetta vielä kypsymisvaiheessa? Kai valoa ja lämpöä oli riittävästi?

olppa

en muista enää miten lannoitin, samalla litkulla kuin muitakin baccoja.
aji cristal voi hyvin,
champion tiputti hulluna kukkia ja nekin oli TODELLA mietoja
fisu sama juttu...

kasvoivat natikan alla saunassa... eli lämpöä ja lullakseni valokin oli... 4oow loimotin.
ehkäpä olis ollu hyvä vähentää typpeä... well tänä vuonna uudet lajit ja uudet kujeet.

AirMan

Kivan näköisiä kukkakoristeita noista saa vaikka voileipäkakkuun, kun leikkaa keskeltä poikki vaakasuunnassa.

Eivätkä ne mietoja ole kuin reunasta. Kannan vierestä kun erehtyy reilun palan haukkaamaan, niin jopa tulee kiire maitopurkkia hakemaan.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.

Doc Evil

kesäkuu 13, 2009, 13:27:12 ip #26 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 13, 2009, 13:29:45 ip käyttäjältä Doc Evil
Lainaus käyttäjältä: AirMan - kesäkuu 13, 2009, 13:00:47 ip
Kivan näköisiä kukkakoristeita noista saa vaikka voileipäkakkuun, kun leikkaa keskeltä poikki vaakasuunnassa.Onpa kertakaikkiaan hieno chilikuva!

Mulla Starfishit ei kasvanu viime vuonna kovin isoiksi. Alle metrisiksi jäivät. Satoa tuli reilu 30 chiliä kummastakin ja hyviä olivat. Ei mitään lisättävää Infernon määritelmiin mausta.

Rach

Hei! Onko muut huomanneet, että Starfish ei ehkä tykkäis niin lämpimästä ja kovasta auringon porotuksesta? Tuntuu että se on aina ensimmäisenä roikuttamassa lehtiään, kun muut kasvit on vielä ihan voimissaan.. Tuntuisi myös juovan vettä oikein kunnolla. Oma risu on 10 litran ämpärissä ja tuntuu, et pitäis melkein johonki saaviin istuttaa tuo..

Hombre

ihan liian pienessä astiassa on, jos 10l ämpärissä majailee.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Hombre - heinäkuu 26, 2009, 10:52:17 ap
ihan liian pienessä astiassa on, jos 10l ämpärissä majailee.


No, mulla ollut aina tuotakin pienemmässä altakasteluruukussa ja hyvin voinut. Baccat eivät ole kovin kranttuja ruukun koon kanssa. Toki jos tavoittelee maksimisatoa jne, ja olot muuten ideaaliset, silloin isosta ruukusta on hyötyä.

bluesman

 Mielestäni yksi parhaista lajikkeista kunhan vaan tila riittää. Monikäyttöinen ja maukas, voi aterioitsijoiden tulenkestävyyden mukaan viipaloida sopivasta kohdasta. Kuudesta yksilöstäni 2 oli ebbissä, 1 Mimosaruukussa sorassa (n.1,5 litraa max nestettä ja lähes alusta asti tähän päivään jolloin pätkin palasiksi ja taas keräsin satoa), salkopapu ryökäle valloitti kasvin ja homeisilla lehdillään tartutti kasiin jonkun hometaudin, silti tuotti n.4 litraa podeja.
3 kpl kasvaa edelleen 90 litran laastipaljussa puutarhaturpeessa. Sivuun porasin reikiä ylimääräisen veden poistoa varten. Kuva otettu 5.10.2009. Kuva otettu siis pari päivää viimeisimmän sadonkorjuun jälkeen. Ja vieläkin tuottaa vaikka kasvarin lämpötila yöllä lähellä nollaa ja päivälläkin vain max 15 astetta.
Ens vuonna vain yksi taimi/palju. Jos turvekasvatan ollenkaan. Ebbiin mahtuu 2kpl ja hyvin kasvaa kattoon asti.
Näistä kolmesta tulee suht paksurunkoisina varmaan hyviä boncheja?

Sitten vielä marmeladiohje; pari litraa pilkottuja starfishejä keitetään pehmeiksi 10min ja soseutetaan. Sokeria (tai lisäksi hunajaa)150-200g. Kuumaan soseeseen punaista melatinia 1/2 tl. Tuloksena kauniin oranssinpunainen jämäkkä ja makeanmaukas levite joka sopii vaikka mihin, erityisesti kanan kera.

karis

Löytyisköhän joltain starfishin siemeniä? Rupesi kiinnostamaan kovinkin :)


pkdi

Chiliyhdistyksen jäsen nro: 620, palveluksessanne. pkdi @ #IRCnet/#Qnet

Toni.A

Uusinta maistelussa löytyi aikaisemmasta kokemuksesta poiketen tällä kertaa reilusti makua ja makeutta. Viimeisimmästä makutestista on kulunut reilu vuosi aikaa, eikä kummoista arvosanaa saanut silloin, vaan melkoisen saippuainen maku jäi mieleen. Nyt oli maku erittäin hyvä ja kohdallaan, vaan poltetta olisin kaivannut enemmän. Kolme Starfishiä pilkottuna ruoka-annokseen ei poltteellaan säväyttänyt, vai liekkö sitten toleranssit kasvaneet niin paljon. Nyt se on koettu, eikä tarvetta uudelleen ole kasvatella, ellei sitten risteyttäisi jonkun tulisemman lajikkeen kanssa.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Herra 47

monet baccatumit maistuvat saippuamaisilta hetken aikaa saavutettuaan kypsyyden... Mikäli malttaa antaa roikkua puskassa vielä viikon pari niin se saippuamainen maku häviää ja tilalle tulee makeus.
Ja kyllä starfishin pitäisi suht tulinen olla tulisinmillaan... Noin lemondropin luokkaa
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsenainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

syötävän hyvä

Omani starfish on vajaan vuoden vanha ja vajaa metrin korkunen. Kesällä sain parisenkymmentä podia maistella. Kasvi voi muutenkin nyt ihan hyvin ja on 8l ruukussa. Mietein vain että pitäiskö se siirtää isompaan ruukkuun vai vasta kesällä? Lannoitetteita ei kauhiasti ole saanu ja kasvaa tällä hetkellä aji cristallin ja championin kanssa kolmen 15w ledin alla. Meinaan hommata joitain BioBizzeja kun laitan paria muuta lajiketta kohta itämään.

syötävän hyvä

Kirjoitinkin äskön väärin sillä starfish on 3l ruukussa.

davve

Starfish ei tosiaan pidä kovasta suorasta aringonpoltteesta. Se kärventyy pilalle.

Ulkona räystään alla, talon varjopuolella, "luonnonkastelulla", tällaisesta kasvista voi tulla 4m korkea ja satoakin tulee aika kiitettävästi. Määrä mitataan lähinnä "litroissa" tai hyvässä tapauksessa jopa "ämpäri" tasoa jos arvioon otetaan mukaan kaikki käyteytyt podit. Näin yhtenä vuotena. Seuraavana jäi 10% tasolle...


Horna

Voi mahtavuus sentään! Tänään puski pienen pieni taimi, pienen pienine sirkkalehtineen mullasta! :) Laitoin 4 fataliista tilaamaani siementä vesilasiin itämään. 6 päivän päästä (tuntui ikuisuudelta) yhdessä näkyi juuren alku jonka jälkeen iskin ne multiin.
Tästä 4 päivää ja yksi taimi ulkona.. Niin toivon että edes toinenkin niistä itäisi, kova hinku saada Starfish koristamaan huoneen nurkkaa.. Se hiukan mietityttää että olen lukenut täältä, ettei tämä starfish ole välttämättä se parhaiten suoraa aurinkoa kestävää sorttia ja minulla taas olisi parvekkeelle varattu paikka.. Hmm, sellainen mihin aurinko paistaa keskikesällä melko armottomasti n. 6 tuntia päivässä.. Lemon drop kesti sen n. 2 viikon totuttelulla, mutta jännittää kovasti tämän kanssa miten käy.. Osaatteko sanoa, olisiko suosiolla parempi olla edes yrittämättä?
"sä vaikutat normaalilta, joten ilmeisesti et ole sukua"
-kauko röyhkä