helmikuu 25, 2020, 17:40:28 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Venezuela

Aloittaja Riiviö, joulukuu 01, 2008, 12:44:58 ip

« edellinen - seuraava »

Riiviö

Osaisko kukaan heittää Venezuelan saarille reissuun lähtevälle turistille sopivaa nimikkeistöä siis espanjaksi? että osais ostaa torilta mausteita joissa vois vahingossa tulla jotain hauskoja siemeniä mukana? Tyyppi sanoi ettei uskalla mitään marjoja käydä keräilemässä ettei vahingossa tuo mitään huumesiemeniä ja juutu tulliin... :roll:  Eikä siis ymmärrä chileistä muuta kun sen että se punainen siinä pihvin vieressä polttaa suuta... :wink:  Siis Chilpotle ja Habanero nyt varmaan toimii mutta muita nimiä?
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

NaokiSoma

Noin espanjan kielessä muutamia läheltä liippaavia sanoja ovat:
picante (tulinen)
chile/ají/pimiento picante  (chili)
pimienta (pippuri)

Tuskin noilla ainakaan mitään tulliin juuttuvaa saa tilattua!;)

Riiviö

Kiitos hyvistä vihjeistä, toisaalta olisi tietysti mukavaa jos tämä matkaaja innostuisi asiasta vähän enemmän, koska hän käy 3krt vuodessa kaukomailla niin sieltä saisi aina jotain kivaa kasvatukseen. Ja pieni vaiva se on että jossain torilla ohimennen ostaa vähän mausteita... Joka paikassa missä "pippuri kasvaa" sitä on yleensä helposti saatavilla... Toivotaan että tulisi matkalta kivoja tuliaisia että voisi myöhemmin laittaa "vahingon kiertämään" :lol:
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Riiviö"Kiitos hyvistä vihjeistä, toisaalta olisi tietysti mukavaa jos tämä matkaaja innostuisi asiasta vähän enemmän, koska hän käy 3krt vuodessa kaukomailla niin sieltä saisi aina jotain kivaa kasvatukseen. Ja pieni vaiva se on että jossain torilla ohimennen ostaa vähän mausteita... Joka paikassa missä "pippuri kasvaa" sitä on yleensä helposti saatavilla... Toivotaan että tulisi matkalta kivoja tuliaisia että voisi myöhemmin laittaa "vahingon kiertämään" :lol:


No, yksi asia on... Eräs erittäin harvinainen ja harrastajaporukalle tuntematon villichili, capsicum parvifolium, kasvaa vain Venezuelassa ja Brasilian pohjoisrannikolla. Sitä ei taatusti toreilta löydy. Mutta jos paikan päällä sattuisi kohtaamaan alan harrastajia, niin kenties...

:)

Muutoin uskoisin haaviin tarttuvan lähinnä c.chinense-lajin hienoja übertulisia tai tulettomia versioita!

Aji Ungreat

Pink Habanero varmasti passaa sille kaverillesikin.  :wink:
Jossei viina, sauna ja kitara auta, on tauti kuolemaksi.

Riiviö

Tosiaan ne villichilit olis hieno juttu mutta kun tyyppi ei siis uskalla mitään varmasti luonnosta mennä keräileen alussa mainitsemastani syystä niin täytyy olla moukan tuuria jos vahingossa jotain tosi mielenkiintoista saapi saaliiksi... Lievää aivopesua tarvis ja tietysti jos ymmärtäis vaikka käydä Infernon sivuilla vähän tutustumassa, osoitteen jo annoinkin hänelle... Menee vielä vähän mutkan kautta kun on isännyksen työkaveri, ja isäntä taas ei kasvi-ihmisiä oikeen ole... :roll:
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Aji Inferno

Muuan villichili, capsicum parvifolium, kasvaa lähes pelkästään Venezuelassa...  Ja osin Brasiliassa.