tammikuu 21, 2021, 06:33:44 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Roskajournalismi: rakastatko vai vihaatko sitä?

Aloittaja Aji Inferno, joulukuu 15, 2008, 02:25:29 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Idols, BB, J.Tukiainen, kaikki... Uskallatko tunnustaa olevasi koukussa julkkisten tekemisiin ja kenties jopa maksat oikeaa rahaa tahoille, jotka haluavat sinun äänestävän ja ostavan julkkisten ja näiden formaattiohjelmien tuotteita? Seisotko ylpeänä kassajonossa "Seiska" tai vastaava ostoskorissasi, vai häpeiletkö sitä, että käytit pienen omaisuuden jonkun sinulle tuntemattoman tyypin äänestämiseen ulos "Big Brother" talosta tms..? Tunnustuksia! Tunteita ja totuutta! Onko jonkun maikkarin viihdetoimittaja sinulle päivän piristys, vai ihminen, joka pitäisi upottaa syvälle siihen itseensä? Perusteluja! ;)

Poppamies Tuliliemi

TV-julkkiksia ja niitten hehkutusta en noteeraa laisinkaan, mutta muuten kusipaskalehdisöt pistää kakomaan myötähäpeästä. Varsinkin nämä mukanokkelat otsikot jotka lähinnä herättävät hampaitten kiristelyä ja myötähäpeää onnetonta toimittajaa kohtaan, ei ole poloinen oikeisiin töihin päässyt. VAUDI VAU!
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Hombre

Täytyy kyllä sanoa, ettei voisi kiinnostaa tippaakaan näiden "näennäisjulkkisten mukamaselämä". Hehän tietysti tienaavat taskurahoja lähettelemällä itsestään seiskaan juoruja, jotka sitten julkaistaan palkkiota vastaan. Kaikki Idolsit ja Big Brotherit myös, jäävät minulta katsomatta. Onneksi ne tulevat kaupallisilta kanavilta, koska muussa tapauksessa sanoisin tv-lupani irti ;)
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Xbow

joulukuu 15, 2008, 11:20:37 ap #3 Viimeisin muokkaus: joulukuu 15, 2008, 12:07:53 ip käyttäjältä Xbow
On tuo juorujournalismi totaalisen joutavaa raadollisen kaupallista höttöä. Onhan tuolla roskajournalismilla oma roolinsa esimerkiksi toimttajien työllistämisen suhteen. Myöhemmin voivat sitten päästä tekemään asiajuttujakin, kunhan vaan ei joku toinen roskajournalisti rupea mustaamaan mainetta.

Se huolestuttaa, miten vakavasti jotkut noi roskajutut ottavat. Jotain tässä kyllä on pielessä, kun jopa ministereitäkin erotetaan virastaan juorujen perusteella. Kaksinaismoralismi / tekopyhyys kukoistaa. Eivät kyllä ole mitään kestäviä arvoja, joskus aikanaan kyllä asia taas korjaantuu, kun ( toivottavasti ei ) jotain rajumpaa tapahtuu ihmisten eksyessä reaalimailmasta.

Yksi 'kauhuskenaario' olisi että joku Hitlerin kaltainen hirmuhallitsija pääsee valtaan sumentamalla kansalaisten järjen jollain propagandaattisella pupalla höystettynä sopivilla juoruilla. No, uskon / toivon / luotan kuitenkin, että näin ei pääsisi tapahtumaan. Valitettavasti vaan aiemminkin tyhmiä asioita on tehty isossa porukassa ( Stalinin vasallit, natsit, terroristit, Ku Klux Klan, ym ym ), en näkisi mitään, mikä estäisi ettei jatkossakin näin aika ajoin pääsisi käymään. Näin siitä huolimatta, että keskimääräinen kadun tallaaja kuitenkin osaa ajatella myös järkeäkin käyttäen. Internet onneksi tavallaan lähentää ihmisiä, kun asioista on mahdollista keskustella enempi, tosin harhaanjohtavaa propagandaakin on helppo netissä harjoitella.

Edit: Olisi esimerkiksi hyvä, jos ihmiset jaksaisivat enempi esimerkiksi jonkun Big Brother blaa blaa tekemällä tehdyn keinojulkkiksen yökerhokoheltelun sijaan ajatella todellisia ongelmia. Esimerkiksi yksi polttava aikapommin omainen ongelma on maalimanlaajuiset elintasoerot. Kytevän aikapommin lailla tämä voi luonnon lakienkin mukaan aikaansaada melkoisen maailmanlaajuisen katastrofin, joka voi tapahtua yllättävän nopeasti kunhan vaan kello joskus ns. piippaa.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

hyeena

Lainaus käyttäjältä: Xbow - joulukuu 15, 2008, 11:20:37 ap
Se huolestuttaa, miten vakavasti jotkut noi roskajutut ottavat. Jotain tässä kyllä on pielessä, kun jopa ministereitäkin erotetaan virastaan juorujen perusteella. Kaksinaismoralismi / tekopyhyys kukoistaa. Eivät kyllä ole mitään kestäviä arvoja, joskus aikanaan kyllä asia taas korjaantuu, kun ( toivottavasti ei ) jotain rajumpaa tapahtuu ihmisten eksyessä reaalimailmasta.

Niimpa, jotain taitaa olla pielessa kun juorut aiheuttavat erottamisen mutta rikokset eivat..
No, ne samat jotka niita roskalehtia tavaa kuin raamattua aanestavat ne samat typpit taas ens vuonnakin paattamaan meidan muiden asioista..

MikeO

Samantekevää. Työpaikalle tulee seiska jonka joskus tylsyyksissäni saatan selailla läpi, mutta ei se kura oikeasti kiinnosta. Se kyllä pistää vatuttamaan, että noita BB/Idols/mitälie juttuja puskee silmille joka tuutista, ei todellakaan kiinnosta pätkääkään kuka "voitti" pigbrotherin.


Member ov Chiliyhdistys

hessi

Ei kiinnosta ! JUU ei, ja en ymmärrä ihmisiä jolla on aikaa moisen lukemiseen tai seuraamiseen, mottoni näille
Hanki oma elämä!

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

tropical

Aika saman tekevää. Toisaalta roskajournalismin olemassa olo ei varmasti mitään paranna / edistä. Kaikki informaatio muokkaa meidän ajattelua ja alitajuntaa, niin mikä on roskajournalismin funktio tästä näkökulmasta? Oletan ettei kovin hyödyllinen.

Köhtyisikö meidän elämä ilman roskajournalismia ?  :P

Jassu

Duuniin tulee seiska, kyl se aina lukea pitää niin tietää mistä maailma puhuu :D
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028