lokakuu 21, 2019, 16:59:47 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Vaihtoehtoinen biologinen torjunta

Aloittaja trvl, maaliskuu 06, 2014, 13:11:03 ip

« edellinen - seuraava »

trvl

maaliskuu 06, 2014, 13:11:03 ip Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2014, 15:12:12 ip käyttäjältä trvl
Terve kaikki!

Pitkään oon seuraillut keskusteluja täällä, mutta nyt vasta päätin pöräyttää tunnukset tänne tyylillä "long-time listener, first-time caller". Elikkä, itselläni on periaatteessa kolmas kausi posottamassa chilien kasvatuksen parissa ja viime vuonna oli hieman jotain harsosääskiongelmaa, jota vastaan kävin taisteluun pelkästään altakastelulla. Toimi hyvin, ei siinä mitään. Asia kuitenkin jäi pyörimään päähäni. Täällä on niistä petopunkkikikkailuista ynnä muista vastaavista vähäsen pyöritelty jutun juurta ja ilmeisesti toiminut aivan hyvin, mutta itse en hirveästi sisätiloissa minkäänlaisista ötököistä perusta. Joten katseeni kääntyi toiseen suuntaan viime vuonna..

Altakastelun lisäksi harsosääskien rokotukseen hankin viime vuoden alkukesästä ikkunalaudalle yhden Venus Fly Trapin kokeilumielessä. Kyllähän se niitä sääskiä ja muita banaanikärpäsiä napsi koko kesän, mutta ei varsinaisesti ihmeempää verotusta näiden lukumäärässä saanut aikaan. Vasta tässä talvella asiaan enemmän syvennyttyäni löysin asiasta hieman tietoakin. Venus Fly Trapit ovat näemmä aikalailla huonoimpia lihansyöjäkasveja ottaen huomioon "syömistehon", vaikka todella hauskasti ne kukkiikin. Ilmeisesti selkeästi tehokkaampia ötökänsyöjiä ovat Droserat (Sundew/kihokit) ja Pinguiculat (yökönlehdet), ehkä myös tietyt "kuppikasvit" kuten Sarracenia. Näitä kasveja olen nähnyt pääkaupunkiseudun Plantageneissa, eivätkä hinnat olleet pahat (siinä 5 - 10€ kieppeillä).


Drosera capensis


Pinguicula moranensis

Onko siis teillä kokeneemmilla konkareilla mielipiteitä/kokemuksia asiasta? Itseäni asia kiinnostaa kovasti ja tänä keväänä/kesällä ajattelin tehdä asiasta kokeilun. Asun siis kerrostalossa eikä asunnossa ole parveketta, joten ainoastaan sisälle päässeet tuholaiset voivat olla ongelma. Loogikallani olen päätellyt, että näistä on eniten hyötyä ennen paholaisten heräämistä talviunilta. Lihansyöjäkasvit viihtyvät aika "heikkolaatuisissa" maalaaduissa, joten tietysti erillisissä purkeissa olisi kasvamassa, mutta silti siellä chilien lomassa. Neem-öljyn ja tarra-ansojen lisäksi tämä voisi olla erittäin toimiva yhdistelmä, eikö?

Kiitti moi!

Lähteitä tälle jutun tyngälle:
http://mrbrownthumb.blogspot.fi/2007/08/natural-methods-of-pest-control-using.html
http://www.flytrapcare.com/phpBB3/using-cps-for-indoor-pest-control-t13985.html
http://community.theaquaponicsource.com/forum/topics/carnivorous-plants-for-insect-control

Edit: pari virhettä pois.
Nokkosella nenään, sitruunalla silmään ja chilillä suuhun.

SamiKoo

Asia kiinnostaa, vaan ei kokemusta vielä.

Sihijuoma666

Mulla oli joku joku kärpäsentappaja(joku Sarracenia) mutta se oli niin onneton että sitä piti itte syöttää.  :P

MiM

Eikö nuo haise pahalle, varsin jos sisällä pitää?
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

trvl

Lainaus käyttäjältä: MiM - maaliskuu 06, 2014, 19:33:32 ip
Eikö nuo haise pahalle, varsin jos sisällä pitää?


Ei ole kokemuksia muista kuin noista kärpäsloukuista eli Venus fly trapeista, eikä niistä sen kummempia hajuja saati tuoksuja lähtenyt.
Nokkosella nenään, sitruunalla silmään ja chilillä suuhun.

Kärsä Babar

Oli tuollainen kuvassa näkyvä tahmakasvi. Harsosääskiä jäi siihen kiinni, kirvoille ei sitten pärjännytkään. Kirvat sai sen melko nopeasti hengiltä.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Michilin

Kihokkeja löytyy luonnostaki ja siellä kasvaa erittäin vähätyppisissä ja happamissa olosuhteissa. Noh kihokki sammalineen ja omine vesineen purkkiin ja kokeilemaan :D
Kokemusta ei ole mutta visioita riittää!

Trioniska

Laitanpa tämän linkin tänne

http://areena.yle.fi/1-2892912

30 päivää viestin laittamisesta areenalla näkyy prisma: huonosti käyttäytyvät kasvit missä lihiksiä käydään lävitse...
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014