tammikuu 21, 2021, 06:53:12 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Gaza!

Aloittaja Aji Inferno, tammikuu 07, 2009, 21:34:09 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Vuoden ensimmäinen poliittisesti kuuma kysely! Antakaa palaa!

Riiviö

Mä en laita mielipiteestäni enempää kommenttia mutta ihmettelen kuinka taas uutisissakin esitettiin vaan toisen osapuolen mielipiteitä. Muuten saattais joku alkaa hiukan nimittelee terroristien kätyriks... ::)
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Riiviö - tammikuu 08, 2009, 00:07:00 ap
Mä en laita mielipiteestäni enempää kommenttia mutta ihmettelen kuinka taas uutisissakin esitettiin vaan toisen osapuolen mielipiteitä. Muuten saattais joku alkaa hiukan nimittelee terroristien kätyriks... ::)


Niin, sitäkin on kyselty, että kumpi osapuoli niitä terroristeja oikein on - vai ovatko molemmat... Silloin ei kyllä olisi rauhaa luvassa ennen kuin toinen posauttaa vaikka neutronipommilla toiset maan päältä. Mikä voi hyvinkin tapahtua. :(

Herra 47

 puuttumatta mitenkään molemmin puolisiin iskuihin niin tuskinpa kukaan meistä pitäisi siittä että naapurisi vain päättää kaataa raja-aidan (mikäli sellainen on) ja rakentaa vaikka grillikatoksen sinun pihallesi ja sanoo vain että tää on nyt mun alue... Kone sulla ei ole mitään asiaa... ::)
Ja jostain syystä kukaan ei estä sitä vaan se olisi jopa  poliisin mielestä ihan ok... Voisi siinä itsellä tulla mieleen tehdä sama naapurille niin sit oliskin kaikki syyttämässä sinua...
Hmm... No tämä on vain minun mielipide
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsenainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Hombre

Nyt pitäisi jonkun muistuttaa ihmisiä siitä, että Palestiinalaisilla on jo valtio, joka nimenomaan perustettiin palestiinalaisia varten alueelle.
Kyseinen valtio Transjordania, eli nykyinen Jordania lohkaistiin Brittien hallinnoimasta Palestiinasta, josta kokonaisuudessa piti tulla Juutalaisvaltio.
Silloin Juutalaisille jäi se pieni plänttinsä sinne eli Israel. Kun Israelin valtio perustettiin 1948 Hyökkäsi välittömästi 6 Arabivaltiota, vannoen ajavansa
Juutalaiset mereen. Samanlaista sotimista se on ollut siitä alkaen. Nykyään tosin Israelilla on rauhan sopimus Egyptin kanssa. Esim. Syyria ei ole tehnyt Israelin kanssa rauhaa 6 päivän sodan jälkeen ja näin ollen maat ovat edelleen periaatteessa sodassa.
Hamas on myös vannonut tuhoavansa kaikki juutalaiset ja ammuskelee rakettejansa siviilien keskeltä siviilivaatteissansa Israelin siviilien päälle.
Vähän vaikea kai niiden kanssa on sotaa käydä, jotka piileskelevät naisten ja lasten joukossa kuin raukat.
Eli mielipiteeni varmaan tuli esille ;)
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Aji Inferno

Ehkä kiihkouskovaiset kaikkea lajia pitäisi lähettää jollekin tyynenmeren isolle autiosaarelle ison aselastin kera ja pitää huoli siitä, etteivät pääse koskaan sieltä pois rähisemään muussa maailmassa... Joka kerta kun joku posse tuumaa että on se valittu kansa ja juuri Sen Oikean Jumalan suojeluksessa (vaikka George W. Bushin), sille tulee Jumalallinen tarve pistää hulinaksi. Mitähän jos Islam ja juutalaisuus yhdistettäisiin? Silloin uudeksi viholliseksi tulisi varmaan kristinusko. Tai ehkä koko Israel-Arabia menisi pistämään hinduille luut kurkkuun... Hulluja, hulluja, hulluja ihmisiä ja uskomuksia!!! :(

Poppamies Tuliliemi

Eipä tuonne lähi-itään rauhaa saada kuin korkeintaan sitten ku koko mesta on lasista kraatteria :|
"In sudore vultus tui vesceris pane"

wille

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - tammikuu 08, 2009, 12:12:55 ip
Ehkä kiihkouskovaiset kaikkea lajia pitäisi lähettää jollekin tyynenmeren isolle autiosaarelle ison aselastin kera ja pitää huoli siitä, etteivät pääse koskaan sieltä pois rähisemään muussa maailmassa... Joka kerta kun joku posse tuumaa että on se valittu kansa ja juuri Sen Oikean Jumalan suojeluksessa (vaikka George W. Bushin), sille tulee Jumalallinen tarve pistää hulinaksi. Mitähän jos Islam ja juutalaisuus yhdistettäisiin? Silloin uudeksi viholliseksi tulisi varmaan kristinusko. Tai ehkä koko Israel-Arabia menisi pistämään hinduille luut kurkkuun... Hulluja, hulluja, hulluja ihmisiä ja uskomuksia!!! :(


Juurikin näin. Valitettavasti.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Tapolan Tulikeppi

Vaan on se hyvä että nuo on toisensa löytänyt ja vielä noin läheltä.

Puuduttaa tuommonen hiekkaihmisten meininki ku aina pitää olla jotain pyhää maata tai pyhää sotaa lietsomassa. Ei oo kauhean kaukana siitä että aletaan täällä hyvinvointi yhteiskunnassa läpsyttämään vedonlyöntejä siitä ruumismäärästä, pistän 20euroa heti likoon sille että ensi viikolla siellä kuolee 150-200 ihmistä. Juuri niin vähältä ja puutuneelta tuo meno tuntuu, aina uutisissa ja lehdissä heilutetaan lippua ja lasketaan ruumiita jotka eivät ole enään kuin lukuja.. Nekin oikeesti oli ihmisiä mitkä on jotain tehny elämänsä aikana ja vaikuttanu toisten elämään positiivisesti.

Ikävää toki ettei tuo Israel-Gaza meininki ole ainoa pyhä sota. Eikai ihmiset sitten osaa olla sotimatta..

'Tapelkaa poiaat - saatte tupakkia..'

Ottasivat iisimmin ja tutustusivat vaikka toisiinsa, ihmisiä ne kaikki on kuitenkin. Niin, ei tätä yksikään lähi-idässä asuva lue tai ymmärrä lukea. Kuhan pönkitän rauhaa rakastavaa egoani sekä omaa oloani helpotan kritisoimalla täysin irrelevantilla foorumilla vielä sodasta ja rauhasta.
# 1022


Jassu

Antaa rättipäiden vääntää keskenään...
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Mursu

ainut ikävä juttu on et rättipäät ja kamelinn*ussiat ei oo ainuita fundamentalisteja tässä maailmassa... tai ainuita "hulluja" tai tai tai.... vituttaa tälläne keskustelu yleensäkin, ku informaatio asiasta on niin kapee alaista... tosi hankala äänestys, äänestin muistaakseni viimesen vaihtoehdonmukaisesti... tars ehkä olla enemmän tietoo mitä valtamediasta saa ja oikeestiehkä jopa henkilökohtaista kokemusta. mie tunnen yhen israililaisen ihmisen, ja hän on tosi ookoo, ja häntä viruttaa et siel RAJALLA ku soditaan ni molemmat saa kokonaisuudessaan huonoo mainetta.... ja kun tosiaan, toi ei o ainut konflikti maailmassa, eikä oikeesti edes pahimmsta päästä.... kukaan ei enää muista edes jonkin ajan takaista ruandaa, eikä afrikan (osan siis) tilannetta nykyään. eikä sitä missä länkkärimaat, pahimmat uskonpuhdistajat on nykyään mukana... joten jätetäänkö noi rättipäät ja sellaset tältä osin nyt rauhaan, ku ei nekää oikeesti haluu muuta ku elää rauhassa. jos siel on kans muutama mulkku, joille ei normaali järki mahu kaaliin ni voi voi... enemmän vituttaa esim intian tilanne... hups, tulipa tulinen kommentti... nyt ku viel saisin tän perusteltua kunnolla.. no mut...

Janne

Lainaus käyttäjältä: Mursu - tammikuu 10, 2009, 18:44:56 ipjoten jätetäänkö noi rättipäät ja sellaset tältä osin nyt rauhaan, ku ei nekää oikeesti haluu muuta ku elää rauhassa. jos siel on kans muutama mulkku, joille ei normaali järki mahu kaaliin ni voi voi... enemmän vituttaa esim intian tilanne... hups, tulipa tulinen kommentti... nyt ku viel saisin tän perusteltua kunnolla.. no mut...

Eihän sitä voisi keskustella mistään jos aina pitäisi lopettaa juttu siihen kun jostain löytyy isompi epäkohta.

Mä en jaksa niin kauheasti enää edes miettiä koko Israelin tilannetta, kun ei se siitä mihinkään tule muuttumaan.
Yksi kylmä näkökulma asiaan on kuolonuhrien määrä, näissä lähi-idän yhteenotoissa on palestiinalaisia on tapettu kymmeniä, ellei satoja kertoja enemmän kuin juutalaisia.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Jassu

Lainaus käyttäjältä: Mursu - tammikuu 10, 2009, 18:44:56 ip
joten jätetäänkö noi rättipäät ja sellaset tältä osin nyt rauhaan, ku ei nekää oikeesti haluu muuta ku elää rauhassa. jos siel on kans muutama mulkku, joille ei normaali järki mahu kaaliin ni voi voi...

Itse olen käynyt Israelissa ja aika villiä se niiden meno siellä on ollut, olen myös useaan kertaan vieraillut maassa missä pääasiassa kuljetaan kaavuissa ja huudellaan aamuin illoin islamin iloista. Valitettavaa, mutta monesti uskonnollisen sanan mukaan pilkunmukaan kulkeminen tuo yleensä sotaa ja ruumiita lieveilmiönä - tämähän tuolla lähi-idässä on arkipäivää.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Aji Inferno

tammikuu 11, 2009, 04:30:27 ap #14 Viimeisin muokkaus: tammikuu 11, 2009, 04:33:30 ap käyttäjältä Aji Inferno
Viha! Siinähän se... Eivätkä ihmiset välttämättä edes muista tai tiedä, miksi vihaavat... Mutta viha antaa aina syyn tarttua aseeseen ja nitistää joku toinen.

Ehkä ihminen haluaa luonnostaan tappaa, raiskata ja kiduttaa - ja sota on vain sopiva tekosyy mahdollistaa se kaikki...

En tosin usko, että tuo on kaikkien ihmisten maailma tai päämäärä.

Kävin hiljattain häiritsevän, mutta mielenkiintoisen keskustelun aasialaisen tuttuni kanssa sikäläisistä sodista ja ajattelumaailmasta. Tuttuni myönsi, että hänen oma kansansa on ollut aivan uskomattoman julmaa ja armotonta sodissaan. Syitä oli kaksi: siellä, toisin kuin täällä, hallitsijaa totellaan kuin jumalana. Kiltti perheenisä muuttuu pyöveliksi, kun keisari tms. käskee. Se on osa sikäläistä oikeaa elämää; ylempää totellaan, täysin ehdoitta. Toinen oli se, että sikäläisessä ajattelussa hyöty menee usein muun edelle - ja kun esim. kansakunnan hyöty vaatii toisen kansan nitistämistä elintilan tarpeessa, tavallinen ihminen ei ajattele eikä kyseenalaista sitä - vaan tottelee. Ja niin lähes jokainen tekee vaikka "väärin" - koska isänmaa vaatii sitä... Ja Hyvä Ihminen ei kyseenalaista Isänmaan Tarpeita!

Tuota lukiessa ei tarvinne ajatella vain aasiaa, vaan hyvin äkkiä mieleen tulee vallan muitakin paikkoja maailmassa.

Sokea Usko. Ei vain uskontoon, vaan myös kansallisvaltioon tai Johtajaan...  Tuloksena on aina ollut katastrofeja. Ja aina me idiootit äänestämme ja päästämme nuo vaaralliset hullut meitä johtamaan. Ehkä saamme mitä ansaitsemme...

Ihmiskunta voisi olla hyvinkin erilainen. Ja kyllä, siellä täällä tapaa ihmisiä, jotka ovat jotain aivan muuta kuin kännyköillä ja ydinaseilla varustautuneita kravattipukuisia, testosteroninhuuruisia simpansseja. Heitä on. Harvassa, mutta kuitenkin siellä täällä. Eikä kukaan piittaa heistä keskimäärin mitään... Sillä he eivät etsi väkivaltaa, eivät rikastumista, eivätkä ylipäätään meidän ns. normaaleiksi lukemiamme raadollisia asioita. He etsivät vain rauhaa ja tutkivat maailmaa uteliaisuudella. Ei; heitä ei löydä IT-firman manageriportailta urahississä! ;)  Nuo ihmiset eivät aloita sotia, eivätkä osallistu niihin. Ja siksi he ovat monille maanpettureita, pelkureita, luusereita, tai mitä hyvänsä.

Sama maailma, mutta sittenkin eri maailma.

Kummatkohan tämän maailman lopulta perivät? Aggressiiviset, itsekkäät, vain itsestään ja perimästään huolehtivat superapinat, vai ne, jotka kuvittelevat ihmisyyden voivan olla jotain enemmän, luontoäidin viettien ulkopuolella...?

Panoksia rulettiin, ladies and gentlemen! Sillä minä en tiedä... Voin vain toivoa.

Mitäkö? Että vastaus olisi jotain tolkullista, mitä ei tarvitse hävetä. ;)

Riiviö

tammikuu 11, 2009, 21:27:37 ip #15 Viimeisin muokkaus: tammikuu 15, 2009, 22:42:49 ip käyttäjältä Riiviö
Tyhmyyden määrä on vakio. Ei siis ole toivoa paremmasta. Vaikka ihmisrotu toisaalla kehittyy yhä viisaammaksi, niin ne tyhmimmät lisääntyy nopeammin ja määrä pysyy tasapainossa.

EDIT Naapurissa asuu dorka pariskunta, ja niillä on 5 lasta, joita ei kasvateta, ne vaan kasvaa... Kyynisen naapurin huomioita.
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

harmaja

Hamasin terrorismikin loppuu mukavasti kun kaikilla hamasilaisilla on metri multaa kuonon päällä ja Gazan päälle vedetty asfalttikerros että on parkkitilaa.
#340
"No! Nobody carries the dog boy."