tammikuu 27, 2021, 12:31:17 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilifoorumi.fi

Aloittaja Janne, helmikuu 02, 2009, 14:54:39 ip

« edellinen - seuraava »

Vuorikaskas

marraskuu 25, 2017, 22:35:34 ip #460 Viimeisin muokkaus: marraskuu 25, 2017, 22:54:19 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: ottulo - marraskuu 25, 2017, 19:45:03 ip
Halutaanko Chilifoorumin olevan jatkossa keskustelupalsta vai kuvapankki?


Kuvapankki. Öh.  Möh.  (Täh?)

Rajoitetun kokoisten kuvatiedostojen lataamismahdollisuudesta postausten liitteeksi on ollut tässä kohtaa puhe. Sellainen on lisäarvo keskustelufoorumille.  Jos sanotaan että se on kallista, niin laskelmia pöytään. Omat alustavat laskelmat heitin tässä jo alkuun.  Mitä tämä foorumi nykyisillään maksaa ja mistä rahat siihen tulee?  Minun ajatuksissani merkittävää hintaeroa ei edes olisi.   Pienetkin liitetiedostot auttaisivat pahimpaan tarpeeseen.


Olisi kiva tietää mitä tämä muutos merkitsee talouden kannalta: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=17807.msg341674;boardseen#new

PP

Foorumi maksaa luokkaa 10-15 €/kk ja siihen tulee jatkossa rahat Chiliyhdistykseltä. Ainakaan nykyiseltä palveluntarjoajalta Louhelta ei saa kymmenien gigatavujen lisätilaa kohtuuhinnalla. Rajattoman liikenteen paketti sisältää vain 20 Gt tilaa.

Foorumin siirto Chiliyhdistyksen hallintaan ei vaikuta foorumin kuluihin.

Käki

Lainaus käyttäjältä: unenkuva - heinäkuu 20, 2016, 09:24:38 ap
Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - heinäkuu 19, 2016, 21:02:02 ip
Sisäänkirjautumisessa vähän aikaa kummitellut sellainen ongelma että salasanaa ei hyväksytä ensimmäisellä kertaa vaan aina tulee herjailmoitus että salasana väärin, kun siihen kirjoitan saman salasanan uudelleen niin hyväksyy. Mahtaako muilla esiintyä kyseistä ongelmaa?


Minulla on tullut, vaikka omasta mielestä varmasti laittanut salasanan oikein. Aina kuitenkin ajatellut, että meni sittenkin väärin...

Mulla on sisäänkirjautumisen käyttäjänimi eitoimi. Miksiköhän :)

Kirjautumisprosessi kesti n. 15 minuuttia ja mikään käyttäjänimi ei kelvannut :D Tuon se sitten otti.. Sisäänkirjautuminen on täällä ihmeellinen prosessi. Aina herjaa jotain.


Huru-ukko

marraskuu 26, 2017, 10:25:11 ap #463 Viimeisin muokkaus: marraskuu 26, 2017, 10:27:07 ap käyttäjältä Huru-ukko
 Lainaus ylempää:

Mulla on sisäänkirjautumisen käyttäjänimi eitoimi. Miksiköhän :)

Kirjautumisprosessi kesti n. 15 minuuttia ja mikään käyttäjänimi ei kelvannut :D Tuon se sitten otti.. Sisäänkirjautuminen on täällä ihmeellinen prosessi. Aina herjaa jotain.


Mitä tarkoitat "mikään käyttäjänimi" mainnalla ?. Sinullako on useampi käyttäjä tunnus täällä ?.
Mitä voitat sillä ?
Tiedän foorumeita, jossa sallitaan vain yksi käyttäjätunnus ja jos useampi löytyy, niin annetaan lähtö foorumilta, ihan siksi, että sellainen toiminta on yleensä trollien toimenkuvaan kuuluvaa.

Suosittelisin sitä tännekkin, ei liene vaikeaa tarkistaa IP osoitteita mistä viestit tulee.

Trioniska

Niin,

SSL -sertifikaatit - Alkaen 8,90€ / kk
Levytilan laajennus - 1,49€ / kk / Gt

Eli kaikki lisä päälle on kk pohjaista. Tilaa ei koskaan vapaudu ja sitä kuitenkin tarvitaan aina lisää. Niin siinä on jatkuvan kulun kasvun kierre, toki ei päätähuimaavaa eikä mahdollisesti vauhdikasta mutta periaatteena silti lisäkustanne joka kasvaa jatkuvasti.

Toki googlen kuvapalvelua pääsee hyödyntämään perustamalla googlen palveluun blogi mihin luo vain postauksia otsikoimalla esim. kuva-alueen mukaan. Sekä kuvalinkit ovat puhtaita url linkkejä kun kuvan avannut ensin esikatselussa ja klikannut hiiren oikeaa näppäintä ja painanut näytä kuva. Näin saa helposti jakoon kuvat ja ovat halutun kokoisia. Lisäksi valmiiksi "kansioituja". Tämä toki ei ratkaise tuota alkuperäistä tarvetta ja vaatii lisänäpertelyä alkuunsa. Mutta käyttäjälleen on ilmaista, ainakin vielä.
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Vuorikaskas

Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 26, 2017, 02:42:17 ap
Foorumi maksaa luokkaa 10-15 €/kk ja siihen tulee jatkossa rahat Chiliyhdistykseltä. Ainakaan nykyiseltä palveluntarjoajalta Louhelta ei saa kymmenien gigatavujen lisätilaa kohtuuhinnalla. Rajattoman liikenteen paketti sisältää vain 20 Gt tilaa.


Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - marraskuu 21, 2017, 11:33:35 ap
mikä mahtaa olla foorumin nykyinen koko?    333kt kuvia mahtuu 1 gigatavuun 3000kpl.


En aio alkaa jankkaamaan aiheesta, joka ei minulle kuulu yhtä paljon kuin haltijalle,  mutta vielä tämä näkökulma rajoitetusta liitetiedoston koosta. Olen nähnyt että se toimii muilla foorumeilla oikein hyvin.

Teknisestä toteututuksesta en tiedä että vaatiiko se jotain lisäosaa foorumin nykyiseen softaan tms  mutta kuitenkin liitetiedosto-toiminto on olemassa ja ns. vakiokauraa.

Tuollaisen toiminnon kanssa joku aina joskus kyselee mikä vikana ettei saa viestiänsä kuvan kanssa lähetettyä.  Sitten huomataan ettei hän edes tiedä että kuvilla on aina tiedostokokokin mittojensa lisäksi.  Nimimerkki Ottulolle kommenttina ettei todellakaan kuvien lähettäminen ole pakollista!  ;)  Sellainen mahdollisuus vain lisäisi foorumin kiinnostavuutta ja kenties jäsenmääräkin saattaisi kasvaa.

Eikö vuosimaksuista tule tärkeä osa budjettia?

Vuorikaskas

marraskuu 26, 2017, 11:23:19 ap #466 Viimeisin muokkaus: marraskuu 26, 2017, 11:34:32 ap käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 26, 2017, 10:25:11 ap
Mitä tarkoitat "mikään käyttäjänimi" mainnalla ?


Minulle tulee mieleen useampi nimi ja nimeä olisi siis muuteltu.  Itsekin muutin alunperin keksimäni nimimerkin nykyiseksi, mutta kirjautumisen nimeen muutos ei vaikuta.  Näin yhteen käyttäjätunnukseen voi liittyä useampi nimi.

edit.  Huomaan linkistä, että imguriin ladattu kuva on yllättäin säilynyt yli vuoden. Vaan kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun päiväkirjani meni pilalle. :-)

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - marraskuu 21, 2017, 11:33:35 ap
Onko asia ajateltu loppuun?  Esimerkiksi 600kt olisi jo ruhtinaallinen raja jonka kanssa osaava voi laittaa varsin mittavan kuvan ihan OK laadulla.  Vähempikin riittäisi.  Liikenteen kasvukin on silloin vähäinen.

Mikä mahtaa olla gigatavun hinta ja mikä mahtaa olla foorumin nykyinen koko?    333kt kuvia mahtuu 1 gigatavuun 3000kpl.


Disk Usage
1.08 GB / 3.42 GB ( 31% )

Usko tai älä, asiaa on mietitty paljon takavuosina. Moni tässä keskustelussa mukana olevista ei taida olla ollut täällä tarpeeksi kauan muistaakseen, mutta foorumillahan on olleet liitetiedostot käytössä aiemmin. Asia on nimenomaan niin päin, että liitetiedostoista luovuttiin koko-ongelmien ja mahdollisten muiden epäkäytännöllisyyksien vuoksi. Niillekin taisi olla joku kokorajoitus (ainakin siitä päätellen mitä vanhoja liitetiedostoja joskus selasin), mutta veikkaan että se kokorajoitus on todella epäkäytännöllinen asia monelle, mikäli foorumisofta ei pienennystä tee itse. On paljon helpompaa ohjeistaa ihmisiä esimerkiksi Flickrin käyttöön (jonka kaikki tuntuvat unohtavan, kun puhutaan hyvistä ja luotettavista kuvapankeista, joista eivät kuvat katoa ja jonne mahtuu PALJON tavaraa... Eikä maksa mitään), kuin tehdä ohjeet siihen, että kuinka pienennetään kuvan kokoa. Sitä varten tarvitaan lähes poikkeuksetta ulkoisen ohjelman asennus koneelle (ellei aio ohjeistaa ihmisiä pienentämään kuviansa paintilla... eh), joka voi monelle olla kynnyskysymys. Lisäksi tämä syrjii mobiilikäyttäjiä, joiden on paljon helpompaa saada kuvalleen url, kuin pienentää kuvakokoa puhelimella. Tietysti on tämä argumentti, että kaikille jää silti se kaksi vaihtoehtoa. Moni kuitenkin mieltää asian niin, että jos foorumisofta tarjoaa mahdollisuuden nappia painamalla tallentaa kuvan foorumin serverille, on se silloin oletustapa tehdä kuvan lisääminen. Nyt puhutaan kuitenkin niistä ihmisistä, keille kuvien lisääminen on ongelma, ja jotka eivät välttämättä ole kovin perillä tietokoneen käytön teknisistä asioista, kuten esimerkiksi mitä tarkoittaa pikselit, kilotavut tai resoluutio.

Loppujen lopuksi aika pientä osaa ihmisistä kiinnostaa se, että näkyykö 5 vuotta vanhan päiväkirjan kuvat vaiko eivät. Miksi Chilifoorumilla täytyisi säilyttää sellaisia kuvia, joiden ei edes tarvitse olla näkyvillä päivää pidempään, kunhan aloittelija saa vastauksensa että mikä sitä Nagaa oikein vaivaa. Jos kaikkia tulevia kuvia ei ole tarkoitus säilyttää ikuisesti, niin miten valitaan kuvat jotka poistetaan, ja kuvat jotka säilytetään? Käsin? Aika homma. Pointtini on siinä, että tämäkin voidaan ottaa huomioon ohjeistuksessa. Voidaan antaa käyttäjälle kaksi vaihtoehtoa. Joko lataa kuvansa sellaiseen palveluun jossa ei tarvita rekisteröitymistä, mutta kuvat poistuvat puolen vuoden jälkeen (sanotaan nyt vaikka esimerkkinä Aijaa.com tai TinyPic.com), joille kuvien lisääminen on yleensä kahden klikkauksen homma, ja sivu antaa urlin jo valmiiksi tyrkylle, ehkä jopa BBCoden kera. Nämä palvelut toiminevat aika hienosti myös mobiililla. Toinen vaihtoehto on kertoa vaikkapa Flickristä, josta eivät kuvat poistu tai urlit muutu, jonne mahtuu isot määrät kuvia ja joka vaatii rekisteröitymisen. Flickrissä onnistuu myös koon pienentäminen, värisävyjen ja efektien säätäminen ja perus kuvanmuokkaustoiminnot. Eikä varmasti ole vaikeaa aloittelijoille, kun ohjeistus on kunnollinen ja sisältää kuvia.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Käki - marraskuu 26, 2017, 04:55:13 ap
Mulla on sisäänkirjautumisen käyttäjänimi eitoimi. Miksiköhän :)

Kirjautumisprosessi kesti n. 15 minuuttia ja mikään käyttäjänimi ei kelvannut :D Tuon se sitten otti.. Sisäänkirjautuminen on täällä ihmeellinen prosessi. Aina herjaa jotain.


Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - marraskuu 26, 2017, 11:23:19 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 26, 2017, 10:25:11 ap
Mitä tarkoitat "mikään käyttäjänimi" mainnalla ?


Minulle tulee mieleen useampi nimi ja nimeä olisi siis muuteltu.  Itsekin muutin alunperin keksimäni nimimerkin nykyiseksi, mutta kirjautumisen nimeen muutos ei vaikuta.  Näin yhteen käyttäjätunnukseen voi liittyä useampi nimi.


Selvennetään tämäkin. Jokaisella foorumiltunnuksella on olemassa kaksi nimeen liittyvää tietoa. Ensimmäinen tieto on käyttäjätunnus, ja toinen on nimimerkki. Kun foorumille rekisteröidytään, niin ensimmäisenä valitsemasi nimimerkki kirjataan käyttäjätunnukseksi. Nimimerkki on kaikille näkyvä tieto, mutta nimimerkki on piilotettu tieto, jonka näkevät vain ylläpitäjät. Nimimerkkiään voi jokainen vaihtaa, mutta se ei vaihda alkuperäistä käyttäjätunnusta. Käyttäjätunnus on se, mitä käytetään kirjautumiseen.

Käki: Olet foorumille kirjautuessasi valinnut nimimerkiksesi "eitoimi", jolloin siitä on tullut myös käyttäjätuinnuksesi. Tämän jälkeen olet muuttanut nimimerkkiäsi Käeksi, mutta "eitoimi" on edelleen käyttäjätunnuksesi. Siksi kirjaudut sisään sillä tunnuksella.

Käki

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 26, 2017, 10:25:11 ap
Lainaus ylempää:

Mulla on sisäänkirjautumisen käyttäjänimi eitoimi. Miksiköhän :)

Kirjautumisprosessi kesti n. 15 minuuttia ja mikään käyttäjänimi ei kelvannut :D Tuon se sitten otti.. Sisäänkirjautuminen on täällä ihmeellinen prosessi. Aina herjaa jotain.


Mitä tarkoitat "mikään käyttäjänimi" mainnalla ?. Sinullako on useampi käyttäjä tunnus täällä ?.
Mitä voitat sillä ?
Tiedän foorumeita, jossa sallitaan vain yksi käyttäjätunnus ja jos useampi löytyy, niin annetaan lähtö foorumilta, ihan siksi, että sellainen toiminta on yleensä trollien toimenkuvaan kuuluvaa.

Suosittelisin sitä tännekkin, ei liene vaikeaa tarkistaa IP osoitteit
Ja mistä viestit tulee.

Juuri niinhän siinä sanottiin ;)

Kun haluaa nähdä pahaa toisissa, niin sitähän näkee vaikka missä. Vaikka sisäänkirjautuminen ei toimisi, tai koko tunnuksen luominen ei toimisi.

Vahvat ihmiset toki ilmoittavat siitä pelleistä huolimatta.

Käki

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - marraskuu 26, 2017, 10:52:58 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 26, 2017, 02:42:17 ap
Foorumi maksaa luokkaa 10-15 €/kk ja siihen tulee jatkossa rahat Chiliyhdistykseltä. Ainakaan nykyiseltä palveluntarjoajalta Louhelta ei saa kymmenien gigatavujen lisätilaa kohtuuhinnalla. Rajattoman liikenteen paketti sisältää vain 20 Gt tilaa.


Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - marraskuu 21, 2017, 11:33:35 ap
mikä mahtaa olla foorumin nykyinen koko?    333kt kuvia mahtuu 1 gigatavuun 3000kpl.


En aio alkaa jankkaamaan aiheesta, joka ei minulle kuulu yhtä paljon kuin haltijalle,  mutta vielä tämä näkökulma rajoitetusta liitetiedoston koosta. Olen nähnyt että se toimii muilla foorumeilla oikein hyvin.

Teknisestä toteututuksesta en tiedä että vaatiiko se jotain lisäosaa foorumin nykyiseen softaan tms  mutta kuitenkin liitetiedosto-toiminto on olemassa ja ns. vakiokauraa.

Tuollaisen toiminnon kanssa joku aina joskus kyselee mikä vikana ettei saa viestiänsä kuvan kanssa lähetettyä.  Sitten huomataan ettei hän edes tiedä että kuvilla on aina tiedostokokokin mittojensa lisäksi.  Nimimerkki Ottulolle kommenttina ettei todellakaan kuvien lähettäminen ole pakollista!  ;)  Sellainen mahdollisuus vain lisäisi foorumin kiinnostavuutta ja kenties jäsenmääräkin saattaisi kasvaa.

Eikö vuosimaksuista tule tärkeä osa budjettia?

Jäsenmäärää luultavasti rajoittaa ikävät ihmiset. Ei budjetti. Jokaisella on varmaan muutama kymppi irroittaa vuodessa.

Käki

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - marraskuu 26, 2017, 11:43:04 ap
Lainaus käyttäjältä: Käki - marraskuu 26, 2017, 04:55:13 ap
Mulla on sisäänkirjautumisen käyttäjänimi eitoimi. Miksiköhän :)

Kirjautumisprosessi kesti n. 15 minuuttia ja mikään käyttäjänimi ei kelvannut :D Tuon se sitten otti.. Sisäänkirjautuminen on täällä ihmeellinen prosessi. Aina herjaa jotain.


Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - marraskuu 26, 2017, 11:23:19 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 26, 2017, 10:25:11 ap
Mitä tarkoitat "mikään käyttäjänimi" mainnalla ?


Minulle tulee mieleen useampi nimi ja nimeä olisi siis muuteltu.  Itsekin muutin alunperin keksimäni nimimerkin nykyiseksi, mutta kirjautumisen nimeen muutos ei vaikuta.  Näin yhteen käyttäjätunnukseen voi liittyä useampi nimi.


Selvennetään tämäkin. Jokaisella foorumiltunnuksella on olemassa kaksi nimeen liittyvää tietoa. Ensimmäinen tieto on käyttäjätunnus, ja toinen on nimimerkki. Kun foorumille rekisteröidytään, niin ensimmäisenä valitsemasi nimimerkki kirjataan käyttäjätunnukseksi. Nimimerkki on kaikille näkyvä tieto, mutta nimimerkki on piilotettu tieto, jonka näkevät vain ylläpitäjät. Nimimerkkiään voi jokainen vaihtaa, mutta se ei vaihda alkuperäistä käyttäjätunnusta. Käyttäjätunnus on se, mitä käytetään kirjautumiseen.

Käki: Olet foorumille kirjautuessasi valinnut nimimerkiksesi "eitoimi", jolloin siitä on tullut myös käyttäjätuinnuksesi. Tämän jälkeen olet muuttanut nimimerkkiäsi Käeksi, mutta "eitoimi" on edelleen käyttäjätunnuksesi. Siksi kirjaudut sisään sillä tunnuksella.

Niin no, mutta se kirjautuminen ei toiminut ja vähän väliä sisäänkirjautuminen ei onnistu. Senpä minä suorasanaisesti ilmaisin.

Käki

Palsta on myös täynnä itkupillejä, jotka virheellisesti nimittävät itseänsä "miehiksi". Olen postannut tänne kuvia ja kertonut kasvattelevani, ja niin olen tehnyt. Tämä on fakta :)

MRgreen

En ole jaksanut lukea koko ketjua ja nyt käynnissä olevaa keskustelua mutta onko tässä kysymys tallennustilan lisäämiselle foorumilla? Rahalla sitä ilmeisesti saisi  :P

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: MRgreen - marraskuu 26, 2017, 13:15:28 ip
En ole jaksanut lukea koko ketjua ja nyt käynnissä olevaa keskustelua mutta onko tässä kysymys tallennustilan lisäämiselle foorumilla? Rahalla sitä ilmeisesti saisi  :P


Käytännössä keskustelua kuinka olisi helpompi lisätä kuvia kirjoituksien yhteyteen. Lisätila vain kiinteänä osana asiaa.

Kirjautumisesta voisin heittää että minäkään en tuossa kirjautuessa 1. päässyt sisään, toistossa oli voimaa.
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Chiliharri

Lainaus käyttäjältä: sorrii - marraskuu 20, 2017, 18:26:52 ip
Kuinkahan mahottomaksi paisuisi sivusto jos olisi omalla palvelimella kuvakirjasto niin, että voisi kuvankin lähettää suoraan foorumiin??? ...

Liityn sattuneesta syystä tämän idean kannattajiin. Voisi olla monille muillekin houkuttelevampaa kirjoittaa viestiä, sillä mielestäni vanha sanonta(* pitää edelleen paikkaansa.
Luin nuo ketjuun kirjoitetut aiheeseen liittyvät viestit, ja ajatuksena on aivan varmasti järkevää rajoittaa tätä ominaisuutta. Alla on jotain mieleen tullutta ideaa rajoituksista.

Hotlinking
Eli tämä minkä monet vahvemmin kaupalliset toimijat ovat ottaneet käytöön viime aikoina: otsikon toiminnan estäminen.
Siis siten ettei tänne ladattuja kuvia olisi mahdollista esittää suoraan kuvana muualla verkossa, mikä kuormittaisi palvelimia ja verkkoa.
En ole niin pitkälle koodaamisen asiantuntija, että tietäisin miten helposti tällainen onnistuu - vai onnistuuko lainkaan foorumisoftan kautta?

Kuvan koko
Tiedostokoon rajoittaminen olisi varmasti oleellisen tärkeä juttu, jos kuvapalvelin-idea toteutuisi. Tuli mieleen tähän lisäoptio, kun kerran chiliyhdistyksestä näköjään tuli foorumin ylläpitäjä.
Mitäpä jos viestiin lisättävään kuvan tiedostokokoon laitettaisiin ehto. Chiliyhdistyksen jäsenenä pystyisi käyttämään vaikkapa 500kt kuvia,
mutta muille foorumille rekisteröityneille sallittaisiin vaikkapa 100kt ja esim 800x600 pikselin resoluutio. Olisiko tällainen jopa optio liittyä yhdistyksen jäseneksi  ::)
Ja toisaalta olisi ylläpidon tiedossa, kuka isompia kuvia sitten lähettäisi. Tämän pystyisi käsittääkseni toteuttamaan.

*) Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: Chiliharri - joulukuu 01, 2017, 16:37:59 ip
Hotlinking
Eli tämä minkä monet vahvemmin kaupalliset toimijat ovat ottaneet käytöön viime aikoina: otsikon toiminnan estäminen.
Siis siten ettei tänne ladattuja kuvia olisi mahdollista esittää suoraan kuvana muualla verkossa, mikä kuormittaisi palvelimia ja verkkoa.
En ole niin pitkälle koodaamisen asiantuntija, että tietäisin miten helposti tällainen onnistuu - vai onnistuuko lainkaan foorumisoftan kautta?


Onnistuu foorumisoftan kautta aika helposti, en muista enää tarkemmin kuinka homma tehdään (tässä foorumisoftassa) mutta aikoinaan kokeilin sitä kun harkittiin samaa foorumisoftaa erään toisen yhdistyksen tarpeisiin. Taisi mennä jopa reilu vartti Googlaukseen ja ohjeiden lueskeluun kun homma selvisi.

Lainaus käyttäjältä: Chiliharri - joulukuu 01, 2017, 16:37:59 ip
Kuvan koko
Tiedostokoon rajoittaminen olisi varmasti oleellisen tärkeä juttu, jos kuvapalvelin-idea toteutuisi. Tuli mieleen tähän lisäoptio, kun kerran chiliyhdistyksestä näköjään tuli foorumin ylläpitäjä.
Mitäpä jos viestiin lisättävään kuvan tiedostokokoon laitettaisiin ehto. Chiliyhdistyksen jäsenenä pystyisi käyttämään vaikkapa 500kt kuvia,
mutta muille foorumille rekisteröityneille sallittaisiin vaikkapa 100kt ja esim 800x600 pikselin resoluutio. Olisiko tällainen jopa optio liittyä yhdistyksen jäseneksi  ::)
Ja toisaalta olisi ylläpidon tiedossa, kuka isompia kuvia sitten lähettäisi. Tämän pystyisi käsittääkseni toteuttamaan.

*) Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa


Yksi vaihtoehto olisi laittaa foorumin palvelimelle lähetettäviin kuviin tiukahko kokoraja ja mielummin automaattinen uudelleenpakkaus/koon pienentäminen niin että kuvat pysyvät kuitenkin kohtuullisen laadukkaina (ja ehkä yhdistyksen jäsenille vähän isommat rajat?). Ja jos sitten haluaa laittaa tarkempia/suurempia kuvia niin linkittää jostain toiselta palvelimelta kuten nykyisinkin.

sorrii

Mistäköhän johtuu, että foorumin kello on 2 tuntia jäljessä ??? ((nyt kello on oikeesti 11.49))
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: sorrii - joulukuu 22, 2020, 11:49:27 apMistäköhän johtuu, että foorumin kello on 2 tuntia jäljessä ??? ((nyt kello on oikeesti 11.49))

Tuossahan ne on aivan oikein. Korjaa profiilisi aikavyöhyke, laita vaikka Kaliningrad, niin näet sinäkin oikean ajan.

sorrii

LainausTuossahan ne on aivan oikein. Korjaa profiilisi aikavyöhyke, laita vaikka Kaliningrad, niin näet sinäkin oikean ajan.

En äkkiseltään löydä mitään aikavyöhykettä profiilista. Siellä kyllä lukee "paikallinen aika" ihan oikein. Kattoos nny tuleeko tähän aikaleimaksi 16.06 ... ?!?

EI tullut, vaan 14.06
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`