syyskuu 23, 2019, 16:54:47 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Infernon tulevaisuus

Aloittaja Aji Inferno, helmikuu 27, 2009, 23:39:56 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Infernon foorumin tuntevat kaikki, vaikka enää tämä ei tietenkään ole "Inferno-foorumi". Ajat ovat muuttuneet ja toisin kuin 1997, nyt suomessakin on useita hyviä chilisivustoja. Se, mistä kaikki tavallaan alkoi, eli www.infernochili.tk on paitsi (erinäisistä syistä) jäänyt vähille päivityksille, myös pikkuhiljaa kadonnut porukan tietoisuudesta. Tavallaan Inferno onkin tehtävänsä tehnyt, eli ollut toivoakseni käynnistämässä suomalaisen chilikulttuurin ja luonut pohjan nykyiselle tilanteelle, jossa meillä on paitsi yhdistys, myös valtavasti chilin ystäviä, hienoa kotimaista chiliin liittyvää tuotekehitystä ja lopultakin chili alkaa tulla suomalaisessa ruokakulttuurissa lähelle mainstreamia. Se on hyvä! :)

Inferno syntyi 12 vuotta sitten, tosin silloin eri nimellä, aivan eri todellisuuteen kuin mikä meillä on nyt. Silloin oli uskomaton asia hankkia yhdenkään baccatumpaprikan siemeniä joltain kaverilta toisella puolella maailmaa. Nyt jokaisella on chilipuutarha, joka olisi 1997 saanut minut kalpeaksi ja epäilemään että olen unessa. ;)

Kuten moni täällä on havainnut, chiliharrastuksen trendi on kulkenut aika eri suuntiin kuin mitä Inferno heijastaa ja mitä olisin koskaan kuvitellut. Vesiviljely! Lajikkeiden paljous! Kaikenlaiset hurjat lannoitus- ja valaisumenetelmät! Kasvihuoneet chileille! Hurjaa touhua. :)  Paikoin vähän liiankin hurjaa: satunnaiset poliisiratsiat harrastajien koteihin eivät ole olleet sitä, mitä olisin kuvitellut tapahtuvan. Naapuriston (tavallaan ymmärrettävien) pelkojen aiheuttamat, aiheettomat huumeratsiat edustavat jotain sellaista synkempää ympäristössämme, mihin chili ja sen ystävien elämänilo ei liity millään tavalla! Se kertoo kai lähinnä siitä, että ihmiset pelkäävät uutta ja vierasta. Kuten maahanmuuttajia. Tai vieraan näköisiä kasveja parvekkeella. Ongelma ei ole chili. Yhteiskunnassa on jotain rikki. Mutta niinhän vähän poikkeavat ihmiset poltettiin noitina vielä ei niin monta sukupolvea sitten...  Siinäpä haastetta.

Infernon chilisivuston perimmäinen tarkoitus ja sielu on hyvin erilainen ja itselleni ainakin erityinen. Koska se oli pitkään ainoa suht' kattava suomenkielinen chilisivusto, jouduin pakosta laajentamaan sen kattamaan kaiken mahdollisen chiliin liittyvän. Ja, pakko myöntää, myös asioita, joita en itse vieläkään oikein osaa, ja joista en ole koskaan ollut erityisen kiinnostunutkaan.

Tarkoitukseni ei ollut koskaan esim. antaa kasvatusohjeita, sillä vaikka minua on syystä hiukan tekniikkanörtiksikin haukuttu, se puoli minua ei ole ulottunut kasvien kasvatukseen. Kun vesiviljely ja muut ns. edistyneet kasvatusmenetelmät nousivat joitakin vuosia sitten tällä foorumilla suureen kiinnostukseen, Inferno ei kyennyt vastaamaan tiedonjanoisten ihmisten tarpeisiin. En yksinkertaisesti itse kasvata, paria satunnaista kokeilua lukuunottamatta, muussa kuin mullassa tai turpeessa. En ymmärrä kehittyneiden lannoitteiden päälle, eikä minulla ole kurjan parvekkeen lisäksi ollut mitään mahdollisuuksia kokeilla esim. kasvihuonemaisia asioita. Kaikessa tässä Inferno joutui nostamaan kädet pystyyn. Mutta onneksi Fatalii ja muut ottivat uusista trendeistä kopin ja korjasivat asian omilla sivustoillaan ja tällä foorumilla!

Itselleni chili on suomalaisittain absurdi, pähkähullu, siksi lumoava seikkailu johonkin tuliseen missä on tunnetta. Ja tavallaan myös tutkimusmatka maailmaan! Jos katselette Infernon sisältöä, ymmärrätte mitä tarkoitan. Osio "mitä chili on?" lienee aika luettu ja uskoakseni suht' ajan tasalla. Mutta ne asiat, joita en tänä päivänä löydä muilta sivustoilta, suomessa tai muuallakaan, ovat se Infernon "juttu"!

Jos olette koskaan ihmetelleet Infernon ehkä omaperäisimmän osion, eli lajikuvausten aika poikkeavaa rakennetta ja logiikkaa, voin sanoa että se ei ole lainkaan sattumaa! En koskaan halunnut rakentaa mitään chilitietokantaa! Halusin rakentaa kysymyksiä ja uteliaisuutta herättävän seikkailun chilin maailmaan. Siksi esim. baccatum-osio ei lähde lajikenimistä tai "koodeista", vaan se on jaettu baccatumin päätyypeittäin ja sen alla maittain! Sillä eri maiden ja alueiden chileissä on selkeitä ominaispiirteitään! Niistä kiinnostuin itse jo 90-luvun lopulla - ja siksi monien lajikekuvausten yhteydessä on Google Earth -linkki kasvien alkuperäiseen kasvupaikkaan! Infernon tarkoitus on ollut olla eräänlainen elämysmatka chilien mukana eri puolille maailmaa. Tästä syystä en ole lisännyt lajikkeiden määrää itsetarkoituksena, vaan koettanut kuvailla vain lajikkeita, joista tunnemme jopa metrien tarkkuudella sen kasvuseudutkin. Minulle se lisää koko harrastukseen selittämätöntä taikaa. :)

Toinen Infernon itselleni tärkeä osio on villichilit. Olen pyrkinyt esittämään sivuston tuossa osiossa tieteen viimeisimmät löydöt kaikesta, mikä chilien kehitykseen ja menneisyyteen vain liittyy. Pyrkimykseni oli yksinkertainen ja tavallaan aika kunnianhimoinen: että Infernosta löytyy kaiken chiliin liittyvän hypen, vanhojen uskomusten ja virheiden, skeidankin keskeltä maailman tieteellisestikin totuudenmukaisin julkinen tieto chilin historiasta, kehityksestä ja siitä kaikesta syntyneestä huikeasta monimuotoisuudesta!

Eli idea oli ja on: vähemmän mutta hyvää. Ehkä olen itse poikkeava tässä, mutta sen sijaan, että näkisin tuhansia kasvottomia lajikkeita tietokannoissa, luen enemmän kuin mielelläni vaikkapa äärimmäisen harvinaisesta Bolivialaisesta baccatumista, joka kasvaa tietyssä pienessä kylässä - jonka näen Google Earthista omin silmin!

Infernon tulevaisuus liittyykin nyt siihen, haluatteko te kokea chiliseikkailuja ympäri maailmaa ja kiinnostaako teitä ylipäätään se, miten esim. Perulainen baccatum eroaa Brasilialaisista baccatumeista. Jätän kasvatusohjeet ja muun suosioilla muille! ;)  Infernon olemassaolon ehdoton edellytys on se, että se tuottaa pientä taikaa elämäänne. Jos se voi tehdä sen, sillä saattaa olla oikeutus elää. Jos taas tärkeämpiä ovat kasvatusohjeet ja mahdollisimman lukuisten lajikkeiden tietokannat, silloin voi olla aika laskea esirippu tälle 12 vuoden harjoitukselle. Eikä siinä mitään, onnistuimme yhdessä! Chili on nyt osa suomalaista elämää. Se ei ole yhdestä sivustosta kiinni. :)

Olen miettinyt laittaisinko sivuston uusiksi, vai sulkisinko sen... Kertokaapa oma kantanne!

MasaT

helmikuu 28, 2009, 00:26:43 ap #1 Viimeisin muokkaus: helmikuu 28, 2009, 14:18:48 ip käyttäjältä MasaT
Itse en olisi alkanut kasvattamaan chilejä noin vuosi sitten ilman sinun sivustoasi, kun juuri tuo alkuperä kiinnostaa ja olet tehnyt valtavan työn niitä selvitellessäsi! Minulla kasvaa tuo charapita-chili jota pidetään chinensen villi-chilinä ja chinensen alkuperä ei ole oikein selvä. Kun on vielä tuo aribibi gusano.ym. Taisin jo oulussa jutella kanssasi chinenseistä.

Chilivaari

Uni silmässä luin heikosti tuon pitkän ja ilmeisen hyvin mietityn kirjoituksesi. Parempi kun otan siihen kantaa vasta myöhemmin, tutustuttuani asiaan, mutta loppulauseeseesi on pakko puuttua heti.

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - helmikuu 27, 2009, 23:39:56 ipOlen miettinyt laittaisinko sivuston uusiksi, vai sulkisinko sen...


Älä helvetissä edes vahingossa ajattele sulkemista.
Miksi tuollaisia mietit. Minä, kuten varmaan sadat, eiköhän tuhannet muut harrastusta aloittavat on saanut kestävän tietopohjan chileistä juuri Infernon sivuilta. Päivittämättäkin niillä on arvoa vielä vuosikymmenen päästä, aina sinne pitää palata.

Jos joku kaipaa tietokantaa, joku tekee sellaisen. Rakenteessa kannattaisi varautua heti siihen, että käyttäjät haluavat paljon laajempaa tietoa kuin nyt osataan kantaan laittaa. Toivottavasti sen tiedot pysyvät oikeina ja ajan tasalla. Ei se kuitenkaan Infernoa millään tavalla korvaa. Kummallekin on tilaa. Tiedon jano on valtava.

Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

rasse

Infernon sivut ovat täynnä hyödyllistä tietoa, ei missään nimessä saa sulkea!!

mpp

Ei niitä kiinni kannata laittaa, itsekkin aloittelijana tiedonnälkä on suuri ja Infernokin on luettu tarkkaan läpi.
Toki maailmalta löytyy paljon tarjontaa, mutta harrastajia jotka ovat englannin tunneilla nukkuneet ja vanhempia joille ei englantia ole koskaan opetettu, löytyy varmasti.
Näille laadukasta kotimaista tarjontaa ei ole yhtään liikaa.

Janne

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - helmikuu 27, 2009, 23:39:56 ip
Infernon tulevaisuus liittyykin nyt siihen, haluatteko te kokea chiliseikkailuja ympäri maailmaa ja kiinnostaako teitä ylipäätään se, miten esim. Perulainen baccatum eroaa Brasilialaisista baccatumeista. Jätän kasvatusohjeet ja muun suosioilla muille! ;)  Infernon olemassaolon ehdoton edellytys on se, että se tuottaa pientä taikaa elämäänne. Jos se voi tehdä sen, sillä saattaa olla oikeutus elää.

Minä näen Infernon toimivan erinomaisesti juuri tässä tarkoituksessa ja kehitys vieläkin enemmän tuohon tarinointisuuntaan olisi mukavaa. Infernon juttuja on edelleen mukava lukea koska ne eivät ole tietosanakirjamaisia kylmien faktojen luetteloita vaan varsin mukaansatempaavaa tekstiä.

Missään nimessä ei pidä harventaa muutenkin vähälukuista chilisivujen määrää!
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Korrre

Kuten jo aikasemmin tässä mainittu että Infernon sivut on todella hyvä tietopankki chileistä ja niiden kasvattamisesta. Mitä tässä aloittelijana tiedon jano on kova ja vähän joka puolelta chileistä lukenu, nii ihan rehellisesti sanon että kyllä infernon sivut on parhaat suomenkieliset sivut joilta voi itteään chileistä sivistää.

Hombre

Kyseessä on jo kulttuurihistoriallisestikin arvokas sivusto, jota ei mikään muu korvaa.
Itse käytän sivustoa päivittäin, varsinkin tieto-osiota, sinne vaan lisää tietoa lajikkeista.
Ja nimenomaan niiden eroavaisuuksista.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Chilivaari

Kuulehan nyt, hyvä herra Aji Inferno: Sinä olet tehnyt uskomattoman teon chilitietouden levittämisessä Suomeen ja sinun pitäisi olla ylpeä siitä.

Netissä, tänä aikana, tässä maassa ei ole tapana kehua ketään. Arvostellaan kyllä kärkevästi pienestäkin syystä ja jopa ilman syytä. Monilla harrastajasivustoilla vetäjät ovat pahoittaneet mielensä poikkipuolisista sanoista, joita heittelevät jotkut "Turpa-Uunot". Törkeä kielenkäyttö ja röyhkeys on vienyt voiton asiantuntemuksesta ja vuosien perehtymisestä asiaan. Vetäjät ovat heittäneet lusikkansa nurkkaan ja sivusto on kuihtunut, kun kärkevistä arvostelijoista ei ole ollut aatteen eteenpäin viemiseen. Nämä kokemukset siis ovat aivan muualta, muista harrastuksista. Täällä ei omia häiriköitä vielä ole esiintynyt, mutta varmaan niitäkin tulee. Niistä ei pidä pahoittaa mieltään. Jatka vain entiseen malliin.

Jos olet huolestunut kävijämääristä, on syytä muistaa, että tämmöiset tietopaketit kuin Inferno kopioidaan omalle koneelle, jotta ne ovat aina käytettävissä silloinkin kun nettiyhteyttä ei ole. Niitä myös printataan ja luetaan paperilta sekä jaetaan kopioina.

Lukijoiden kysymyksiin vastaaminen voisi viedä sivustoa eteenpäin, saisit uusia aiheita, mutta tuollainen palautelomake voi muodostua kiusaksi, jos yrität kaikkiin vastata vaikkapa sähköpostitsekin. Sellaiseen pitää selvästi kertoa, että vain mielenkiintoisimpiin vastataan sivustolla. Eikä heti niihinkään.

En minä osaa enkä halua sinulle kertoa, mihin suuntaan sivustoa tulisi kehittää. Lisää tietoa, nippeleitäkin sivuille, kyllä niitä mahtuu. Kun sinulla tietoa tuntuu olevan, miksi et laittaisi jakoon? Juuri nyt juuri minua kiinnostavat erilaiset kasvuolosuhteet: Vuoristo, sademetsä, rannikko, kuivat preeriat. Mitä niissä kasvaa ja miten? Kasvaako Cuzcon korkeudella todella chilejä villinä? Ensi vuonna kiinnostuksen kohteet ehkä ovat jotakin aivan muuta. Niihinkin etsitään apua Infernon sivuilta. Kaikkia toiveita et voi toteuttaa, joten yllätä meidät. Kerro jotakin ihan muuta.
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

Chilicutter

EIII!!!Älä hyvä mies mene sulkemaan tuollaista tietopankkia.
Mistäs sitten tulevat chilin kasvattajat saavat tuollaista tietoa ja mikä parasta suomeksi.
Itsekkin olen lukenut monta kertaa sivut läpi ja Toivoisin että voin vielä lukea tulevaisuudessakin.
Lainaus chilivaarilta:
LainausLisää tietoa, nippeleitäkin sivuille, kyllä niitä mahtuu. Kun sinulla tietoa tuntuu olevan, miksi et laittaisi jakoon? Juuri nyt juuri minua kiinnostavat erilaiset kasvuolosuhteet: Vuoristo, sademetsä, rannikko, kuivat preeriat. Mitä niissä kasvaa ja miten? Kasvaako Cuzcon korkeudella todella chilejä villinä? 

Juuri tuon kaltaista tietoa tarvitaan lisää.
Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

dh

En tiedä, olisinko lähtenyt alunperinkään chiliharrastukseen ilman kipinää sivustostasi. Saat tekstissäsi kuulostamaan chilien kasvatuksen mielenkiintoiselta, jännittävältä.. seikkailulta.

Janne

Niin sekin piti vielä sanoa että kun tuossa on äänestysvaihtoehtona että x ja y korvaavat Infernochili.tk :n niin sehän on ihan puppua, hommahan tasapäistyisi ihan täysin jos hyviä sivustoja suljettaisiin sillä perusteella että on olemassa toisia hyviä sivuja.
Tulee mieleen Tabu -tvsarjan sketsi "Kaikkia meitä tarvitaan" :)

Etenkin Infernon sivuja ja Aji Infernoa joita ilman ei koko harrastusta tässä mittakaavassa taatusti Suomessa olisi. Ei tällaista määrää harrastajia, ei nykyistä chilitarjontaa kaupoissa eikä chiliyhdistystä. Hommat tarvitsevat liikkeellepanevan voiman ja tässä tapauksessa lumipallon vuorenhuipulta työnsi liikkeelle nimenomaan Infernon sivusto.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

HerraDI

Ilman Infernoa en olisi koskaan edes harkinnut chilien kasvattamista, mutta sattuneesta syystä viides kausi on edessä. En usko että mikään luettelo PI-koodeineen olisi herättänyt mitään halua kasvattaa chilejä. Mutta Inferno on helposti luettavassa muodossa ja osittain hyvää viihdettäkin ja juuri sen takia oli pakko tilata ensimmäiset siemenet. Eli missään nimessä ei pidä sulkea sivustoa, sieltä on varmasti moni saanut potkun oikeaan suuntaa  :).

Avon Barksdale

Täytyy avata oma pieni sanainen arkku. Inferno oli se sivu mistä lopullisesti oma chilinkasvatusinnostus lähti. Ilman sitä tuskin olohuoneen nurkassa olisi 40 taimea. Käyn vieläkin monta kertaa viikossa lukemassa infernon sivuilla. Tuntuu että joka kerta löytyy uusia juttuja. Sivuston vinkkien avulla taitaa niksit joiden hoksaamiseen olisi mennyt itellä vuosia. Älä nyt herraisä mene poistamaan sivuja. Itseäkin kiinnostaisi nykyään yhä enemmän nippelitieto. Tarinat erilaisista harvinaisemmista chileistä ovat erittäin loistava idea.

jewe

Helppo yhtyä edellisiin kirjoittajiin eli EI MISSÄÄN NIMESSÄ SAA SIVUJA SULKEA !
Itse löysin Infernon sivut jo muutama vuosi sitten kun aloittelin viljelytouhuja lähinnä tomaattien, kurkkujen jne. parissa. Ekat chilit kasvatin kolmisen vuotta sitten ihan marketista löytyneistä siemenpusseista. Kiinnostus on koko ajan kuitenkin lisääntynyt ja sivustojen merkitys kasvanut vuosi vuodelta ja nyt noin kuukausi sitten tämä chileily räjähti käsiin ja pääasiassa Infernon ja Fataliin innoittamana ja Infernohan on juuri vielä SUOMENKIELINEN eli ihan ehdoton tietopaketti kaikinpuolin. Ensimmäinen tilaus Fataliille meni tammikuussa ja nyt jo toinen erä tuli siemeniä tilattua ja mistä muualta saa näistä erikoisista lajikkeista suomenkielistä tietoa kuin Infernon sivuilta, eli minulle ihan elintärkeät tämän harrastuksen puitteissa.
Tarkoitus kun olisi nyt tehdä tästä harrastuksesta ympärivuotista kun vesiviljely nyt kiinnostaa ja sitä yrittelen nyt ekaa kertaa....tosin olen vielä idätysasteella sen suhteen.  ::)

Tänä päivänä minulla on sängyn vieressä yöpöydän alahyllyllä kansio, jonne on printattu jo kymmeniä sivuja chilitietoa Infernon ja Fataliin sivustoilta ja kansion sisältö kasvaa koko ajan eli tämä kertokoon jo aika paljon Infernon merkityksestä minulle.  ;D

kyris

Ehdottomasti sivut on säilytettävä!

Itse nautin juuri noista tarjoamistasi elämysmatkoista, sekä ymmärrettävästi tehdyistä tieteellisistä faktoista.

Infernon valtti on nimenomaan se, että se ei ole laitefetissin unelmasivu, vaan chilifetissin unelmasivu.  :)

Sivut ovat aloittelijallekin helposti lähestyttävät, ja pidemmälle päässeellekin tiedon megalaari.

Juuri nippelitieto eri chilien eroista on se joka minut saa sivullesi.

Eli jos päätyisitkin lopettamaan sivujen ylläpidon, älä tuhoa niitä. Sivujen sisältö on ainutlaatuinen, ja ehdottomasti suojeltava!

wille

Ei ole vaikeaa ilmoittaa olevansa samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Onhan Inferno kuitenkin melkoinen virstanpylväs Suomen matkassa suurempaan ja tulisempaan tietoisuuteen...  ;) Sivuissa todellakin on tietty tunnelma. Maanläheisyydestä voisi kai puhua. Ei kylmää faktaa toisensa perään ilman perusteluja, eikä konemaista sisältöä, vaan tosiaankin "tositapahtumiin perustuvaa" kokemusta, josta se informaatio kumpuaa.

Itsekkin ensimmäisten chilieni kanssa turvauduin Infernon tarjoamaan tietoon. Kiitos siitä!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Filago

Koska kaikki eivät harrasta vesien ja lannoitelitkujen kanssa puuhailua vaan kasveille juttelemista ja multaa  :o, sivusi pysyvät tarpeellisina. Aina on hyvä kun samankin tiedon voi hakea useasta eri paikasta ja hiukan eri näkökulmista.

Filago, joka on myös kahlannut sivuillasi
#163

MasaT

Lainaus käyttäjältä: kyris - helmikuu 28, 2009, 20:40:38 ip
Ehdottomasti sivut on säilytettävä!
Infernon valtti on nimenomaan se, että se ei ole laitefetissin unelmasivu, vaan chilifetissin unelmasivu.  :)

Anteeks nyt vaan mutta chili ei ole minulle pelkkä unelma vaan kun se kasvaa kypsäksi niin syön sen pois! ;D
Fetisismi on esineen palvontaa ja ei taida nyt ihan osua tähän.
Kaikella tavalla sinua kunnioittaen! :)

Aji Inferno

Suurkiitos teille jokaiselle paitsi kommenteistanne, myös kaikkien näiden vuosien hienoista hetkistä ja syntyneistä uusista ystävyyksistäkin! :)  Tein lukemani perusteella päätökseni: Inferno säilyy.

Teen sille 2009 aikana muutoksia, jotka helpottavat ylläpitoa ja kenties voimistavat sivuston tiettyä omaa luonnetta. Yhteistyö mm. Chiliyhdistyksen, Infernon ja Fataliin välillä on toiminut hienosti jo pitkään. Kaikilla onkin selvästi oma, erityinen luonteensa ja tarkoituksensa. Toisaalta, meillä kaikilla on yhteinen tavoite. Ehkä Infernon tulevaisuus voisi olla tietynlainen "chilisafari" ja samalla kaksikielinen (tässä tarvitsen luultavasti apua) chilin villin historian kuvaus. Kasvatusohjeet ja tietyt muut asiat linkkaan mielelläni muualle, itseäni niissä asioissa paljon asiantuntevampien ihmsten käsiin.

Internetin voima on siinä, että voimme keskenämme linkata tietoja sivustosta toiseen. 1997 suomessa ei ollut juurikaan chilikulttuuria, eikä -sivustoja. Nyt asiat ovat toisin. Tietoa, harrastajia ja sivustoja on paljon. Jonkin Infernon merkitys on siten väistämättä muuttunut. Sen ei tarvitse enää olla ainoa tiedonlähde kaikille, sillä uusia ja parempia tiedonlähteitä esim. kasvatukseen on jo olemassa. Mutta se voi keskittyä siihen, mitä se on aina ytimessään ollutkin: elämysmatka chiliin, sen monimuotoisuuteen ja sen historiaan...