syyskuu 18, 2019, 22:56:22 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Infernon tulevaisuus

Aloittaja Aji Inferno, helmikuu 27, 2009, 23:39:56 ip

« edellinen - seuraava »

kyris

Lainaus käyttäjältä: MasaT - maaliskuu 01, 2009, 00:16:07 ap
Lainaus käyttäjältä: kyris - helmikuu 28, 2009, 20:40:38 ip
Ehdottomasti sivut on säilytettävä!
Infernon valtti on nimenomaan se, että se ei ole laitefetissin unelmasivu, vaan chilifetissin unelmasivu.  :)

Anteeks nyt vaan mutta chili ei ole minulle pelkkä unelma vaan kun se kasvaa kypsäksi niin syön sen pois! ;D
Fetisismi on esineen palvontaa ja ei taida nyt ihan osua tähän.
Kaikella tavalla sinua kunnioittaen! :)


Anteeksi chilien esineellistäminen  ;) Itse kun jatkan puskan palvontaa sadonkorjuun jälkeenkin, niin siksi termin valinta  ;D

Paprikaana

Kauhistuneena luin kysymyksen, että tulisiko sivut sulkea! Onneksi Aji Inferno päätit jatkaa sivustoa :) Itse voin myös sanoa saaneeni aloittelijana ohjeita kasvatukseen :) 
Il Mondo Cambia, Io No!

Noli Me Tangere

Jumalauta!

Ettäs kehtasit edes harkita sivuston sulkemista. Kun itse aloin miettimään chilin kasvatusta, googlasin hiukan ja hetihän sieltä http://www.saunalahti.fi/~thietavu/ tuli esiin. Nuo sivut tuli kahlattua läpi moneen kertaan ekan viikon aikana. Jotenkin se tapa millä kaikki ne jutut on kirjotettu, siitä paistaa selvästi läpi että kyseessä on kaveri joka tietää asioista ja on aidosti myös todella kiinnostunut chileistä. Tuo sivusto on se mikä miuhunkin sen ratkaisevan kipinän tartutti.

Kiitos.

Aji Inferno

Muchos gracias, amigos y amigas! :)

MasaT

Pistä nyt inferno pikkusen viestejä vastaan. :)
Maailma muuttuu ja ihmiset sen myötä mutta chiliharrastus tuntuu kasvavan. ;)

Aji Inferno

Hyvin kasvaa harrastus, toden totta! :)

TunturiTiger

laitoin äänen remontille mutta pieni ulkoasun muokkaus olis tosi jees. itse aloitin muutamia vuosia sitten infernon ohjeilla kasvatteleen mutta innostus lopahti kun en löytänyt sieltä silloin tätä foorumia tai muitakaan apuja joita silloin oisin kaivannut. nyt tiedän että siellä on kaikki kun osaa etsiä.

papereeka88

Kun itse aloitin kesällä kirjaimellisesti ensimmöisten omien kasvien kasvatuksen niin,ensimmäiseksi hakujen kautta päädyin infernon sivulle.En varmaan olisi alkanut koko hommaan,mutta kun sain sivulta sen kuvan että helppoahan tämä chilin kasvatus on niin siitä siemenet meni sitten multiin ja hyvältä näyttää :) enkä usko,että ihan heti kovin monella harrastajalla suomess ole samaa tieto määrää kuin aji infernolla,jotten toivon mukaan olet mukana kuvioissa jatkossakin :)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Hombre

Kyllä minulla on infernon sivujen osoite, melkein kaikessa printatussa chiliin liittyvässä materiaalissa esillä.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

sputnick

Lisää tarinoita, se lisää tunnelmaa ja fiilistä kasvatukseen, tämän takia vielä kasvatan chilejä. Poikanikin istuu vieressä katsomassa kun isi lukee infernon sivuja, se kuva etusivulla pitää myös säilyttää, kaktus iltahämärässä on meidän pojan suosikki, koko sivusto on todella hieno.

Sivustolla on loistava balanssi, kyselyitä, kukapa ei niitä rakastaisi, tarinaa chileistä, päiväkirjaosio, ja pientä ajanvietettä huumoria unohtamatta.

Lyhyesti:

AIVAN HELVETIN MAHTAVAA KUULLA, ETTÄ INFERNO JATKAA :)Ps.

Keep up the good work!!!!

Aji Inferno

Kiitos! :) Ja maukkaan tulista joulunaikaa!!

Aji Inferno

Ihan vaan tiedoksi: ensi kertaa PITKÄÄN aikaan otin ja kohtasin veriviholliseni Dreamweaver-ohjelman ja aloin tehdä ihmettä nimeltä "Infernon päivitys"... 

Aivan perseelleenhän se lähti menemään alusta alkaen. Kuten aiemmin todettu, sivuston html on käytännössä mädäntynyt piloille. Sitä ei yksinkertaisesti voi enää muuttaa - pienikin muutos rikkoo liikaa asioita kaikkialla. Vähän kuin se ikäpolveni ohjelmoijille tuttu Basic-spagettihelvetti, jossa ohjelmarivin muutos rivillä 1044 rikkoi kaiken koodin kaikkialla muualla.  8)

Niinpä rohkaisin itseni luomaan kokonaan uusia sivuja, joissa esim. CSS (osasyy nykysivujen mätään tilaan) toimii (koputan puuta eli päätäni, kop kop) ihan oikeasti. Työ on vasta alussa, mutta ensi kertaa pariin vuoteen tunnen pientä optimismia siitä, että Inferno saadaan ajan tasalle ja edes jossain määrin myös nykyaikaiseen kuosiin.

Etusivua mietin usein. Sehän nyt on frameilla tehty, enkä toden sanoakseni muunlaista designiä osaakaan (vielä) luoda. Yksi tällä hetkellä käytännössä editointikelvoton kohta sivustoa on etusivun päävalikko vasemmalla. Sain sen jotenkin tuolla rakkaalla (?) DW:llä aikoinaan toimimaan. Mutta enpä saa enää. Se on niin kauhea koodi- ja tiedostokaaos, että Freddy Krugerkin voisi antaa ylen...  Olisi kiva laittaa jokin OIKEASTI toimiva, nätti menusysteemi tolle perkuleen etusivulle ja muuallekin, jotenkin tolkukkaaseen navigointiin. Mutta kun ei osaa, ei osaa, eikä... osaa!  >:(

Että saas nähdä. Ei oikein viitsisi käyttää tunteja pään takomiseen seinään. Jos tarpeeksi turhaudun, laitan koko pirun Infernon DTP-ohjelmilla PDF-muotoiseksi, ja lausun epäpyhät hyvästit koko web-devaukselle loppuiäksi! ;)

Respectiä teille, jotka sitä työksenne tekevät. :)

Räyhis

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 03, 2010, 02:27:17 apVähän kuin se ikäpolveni ohjelmoijille tuttu Basic-spagettihelvetti, jossa ohjelmarivin muutos rivillä 1044 rikkoi kaiken koodin kaikkialla muualla.  8)


DO
    COLOR 18
    PRINT "KONEESSASI ON VIIRUS"
    PLAY "abcdabcdbcabcabcabsbcbsa"
    SLEEP 2
    CLS
LOOP
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Rusakko

Koitas asentaa Wordpress softa serverille ja pykätä sivuja sen päälle. asentaminen on suhteellisen helppoa ja käyttö vielä helpompaa.
http://wordpress.org/

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Rusakko - elokuu 03, 2010, 11:56:18 ap
Koitas asentaa Wordpress softa serverille ja pykätä sivuja sen päälle. asentaminen on suhteellisen helppoa ja käyttö vielä helpompaa.
http://wordpress.org/


Pitää selvittää voiko tuollaista asentaa tonne saunalahden serverille ja jos, niin miten... Niin, WordPress on kait ennen muuta yhteisöllinen blogialusta - osaako kukaan sanoa, miten se taipuisi jonkin rakenteeltaan etäisesti nykyistä Infernoa muistuttavan teksti- ja kuvakokoelman luontiin ja ylläpitoon? Ja miten määritellään käytön "helppous"? Helppoa Tauno Umpiluupäälle vai helppoa insinörtille? ;D

kyris

Joomla! on myös yksi mahdollisuus. Siihen pystyn antamaan apua. Wordpressillä on kyllä ihan päteviä sivustoja toteutettu. Ei vaan ole omaa kokemusta siitä.

Rince

Joomlat sun muut taitavat tarvita tietokannan, ja se taas ei taida kuulua Saunalahden peruskäyttäjien palveluihin. Joomla nyt on muutenkin ihan hirveä viritys, jopa tällaiselle joka tekee "nettisivuja" työkseen ::)

Miten olisi joku valmis blogisivusto, kuten Blogspot? Siellähän on monta muutakin chilistiä, kuten Chilivaari. Jokaisesta chililajikkeesta vaan oma blogikirjoitus... saakohan niitä kirjoituksia ryhmiteltyä järkevästi (esim chililajeittain)? Siinä tietenkin menettää sen hallinnan sivuihinsa, sitä voi huomata joku päivä että kaikki tekstit ovat kadonneet webbitaivaan tuuliin....

Tai sitten kirjoitat hyvin yksinkertaista html:ää, tähän tyyliin:
<div class="chililajike">
   <div class="lajinnimi">aito Habanero</div>
  <div class="maa">Kuuba</div>
  <div class="leipateksti">Lorem ipsum...</div>
</div>
Ei tarvitse osata muita html-tageja kuin <div> ja <img>. Ja sitten pyydät jotain osaavaa kaveria tekemään sinulle css-tiedoston joka saa tuon näyttämään hienolta.  :)


Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Rince - elokuu 03, 2010, 15:40:43 ip... Jokaisesta chililajikkeesta vaan oma blogikirjoitus... saakohan niitä kirjoituksia ryhmiteltyä järkevästi (esim chililajeittain)? Siinä tietenkin menettää sen hallinnan sivuihinsa, sitä voi huomata joku päivä että kaikki tekstit ovat kadonneet webbitaivaan tuuliin....

Enpä ole tullut asiaa ajatelleeksi tuolta kantilta, mutta totta se on, perus Blogger saattaisi hyvinkin riittää.
Jutut asettuvat aikajärjestykseen, mutta aikaleimoja voi vapaasti editoida, jos haluaa muuttaa järjestystä.

Sivupalkin aihealueet toimisi valintana eri lajeihin, kun juttujen loppuun lisää tunnisteeksi kyseisen lajin. Silloin se poimii vaikka eri vuosina kirjoitetut chinense-jutut samalle näytölle. Siinä on se lisähienous, että tarkemmilla lisätunnisteilla saa samoista jutuista koottua vaikka bolivialaiset chinenset yhdeksi otokseksi. Kovin tarkkoihin rajauksiin ei kuitenkaan kannata mennä, sillä silloin listasta tulee toivottoman pitkä, eikä se enää ole toimiva valikko. Sitä en ole tutkinut, voisiko useampaa valintaa suorittaa peräkkäin. Kaikenlaisia apuvälineitä tuohon on julkaistu.

Haku blogin sisällä toimii paljon paremmin kuin keskustelupalstojen haut. Arkistointi omalle koneelle on mahdollista ja varmaan suotavaakin.

Kokeilu ei maksa mitään, joten tutustumaan vaan: https://www.blogger.com/start
Kokeiluja ei tarvitse julkaista ja html-koodia voi (isoin rajoituksin) tuoda vanhoilta sivuilta ihan kopioimalla. Myös vanhaa tekstiä ja kuvien osoitteita voi käyttää.
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

Aji Inferno

Kiitos hyvistä vinkeistä jengille!

Mutta varsinainen ongelma tuntuu säilyvän... Monimutkaista on. Ihmettelen mihin ovat PuuCee-puolelta tosiaan kadonneet helppokäyttöiset visuaaliset web-kehittimet? Onko ihmisiltä loppunut into tehdä kotisivuja? Se voi muuten ollakin totta...  FaceBookit, blogit ja MySpacet lienevät korvanneet omat sivut.

En halua "koodata" riviäkään, enkä edes tietää jostain CSS:stä. Tietokannoista vielä vähemmän. Ja PHP... ei, kiitos. ;)  Mitä kaipaisin, olisi MS Publisherin tai Corel Drawn kaltainen graafinen ympäristö, jolla tehdä sivujen teksti- ja kuvaleiska sekä määritellä (helposti) sivujen linkitys toisiinsa. Maceissa tulee juuri tuollainen visuaalinen ohjelma mukana. Ja julkaisu: klikkaus tai kaksi. Helppoa. Ja tulos yllättävän siisti.

Pitää vähän tuumia...

Karpo

Onkohan tämä vaihtoehto jo käsitelty täällä?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Wiki