Kirjoittaja Aihe: Lajikkeen tunnistaminen  (Luettu 363671 kertaa)

Poissa slaine

  • Zibula
  • Viestejä: 6
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1980 : Kesäkuu 01, 2018, 22:10:53 ip »
Vasen voisi olla Hungarian Hot Wax. Ehkä. Maukas, mutta odotettava että on tosi kypsä, mieto. Oikea voisi sopia Hot Lemonin yleisnimenä  :o alle, joita on chinenseinä, annuumina ja taitaa bacooinakin löytä siemenkauppiailta. Sitrusmainen maku.

Yksi erä on kuivattu molempia. Keltainen lajike on maultaan paljon parempi, eikä liian polttava. Toinen erä joutui narun varaan kattoon, kuivatukseen.

Jos noista haluaa ottaa siemeniä, niin onko väliä otanko tuoreeltaan vai kuivatuksen jälkeen?

Entäpä miten muuten noita voisi säilöä kuin kuivattuna? Tulee tällä hetkellä enemmän kuin ehtii käyttää.


Poissa miiksuli

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 296
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1981 : Kesäkuu 01, 2018, 22:33:18 ip »
Vasen voisi olla Hungarian Hot Wax. Ehkä. Maukas, mutta odotettava että on tosi kypsä, mieto. Oikea voisi sopia Hot Lemonin yleisnimenä  :o alle, joita on chinenseinä, annuumina ja taitaa bacooinakin löytä siemenkauppiailta. Sitrusmainen maku.

Yksi erä on kuivattu molempia. Keltainen lajike on maultaan paljon parempi, eikä liian polttava. Toinen erä joutui narun varaan kattoon, kuivatukseen.

Jos noista haluaa ottaa siemeniä, niin onko väliä otanko tuoreeltaan vai kuivatuksen jälkeen?

Entäpä miten muuten noita voisi säilöä kuin kuivattuna? Tulee tällä hetkellä enemmän kuin ehtii käyttää.
Hapanchiliä tee. Tuossa on jo ketjukin aiheesta. Säilyy kuukausia oikein tehtynä. Loput sitten kuivattuna. Ota tuoreista siemenet talteen jos niin aijot tehdä ja sitten loppukäsittely.

Poissa Kojootti

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 18
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1982 : Kesäkuu 02, 2018, 21:10:17 ip »
Eipä tässä vaiheessa voi muuta sanoa kuin että annuum se on. Chineneset ja pubescensit voit laskea pois. Vasta hedelmät paljastavat lajikkeen, kukat ovat kaikilla annuumeilla samanlaiset, valkoiset.

Noista lajeista Pimientos tai Prairie fire, Explosive ember pukkaa pienempää lehteä ja paljon tummempana, liki violettia.

Poissa sorrii

  • 7pot
  • *****
  • Viestejä: 4392
  • Ei sen niiv väliä ...
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1983 : Kesäkuu 04, 2018, 17:51:31 ip »
Mulla tuli heti kuvasta mieleen Beaver Dam. Nuo kuvan Annuumit eivät tuttuja ... Ilmam muuta annumi siis.

((arvaan siis että Pimenta de Gernica jos noista pitää valita))
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 04, 2018, 17:53:10 ip kirjoittanut sorrii »
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°` Älä tee niikuin minä, vaan niinkuin viisaammat neuvoo `°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø

Poissa skemppi

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 152
    • Profiili
Vs: Lajikkeen tunnistaminen
« Vastaus #1984 : tänään kello 12:37:48 »
Täällä voi varmaan kysyä myös lajia.
Mikähän tämä chili on:


Kasvattaa melko hyvässäkin valossa pitkiä välejä ennen lehtiä/haaroja. Nuppuja tulee vain yksi per hanka.

Huono kuva kukasta, mutta kyllä siitä väreistä saa selvän:


Siemenet tuotu Balilta, joten oletin sen olevan joku annuum, mutta ei se oikein täsmää. Marja ei ole sellainen pitkä perusannuumin marja vaan lyhyempi. Satoa ei ole vielä, joten kuvaa ei ole saatavilla.