marraskuu 17, 2019, 00:29:36 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Keskustelua kaupan chileistä.

Aloittaja Watt, huhtikuu 01, 2009, 22:00:33 ip

« edellinen - seuraava »

wille

Lainaus käyttäjältä: Watt - huhtikuu 06, 2009, 18:17:30 ip
Pitää tilata seuraavaksi kaudeksi jostain hornantuutista kyseisiä lajikkeita ja pitää sitten kunnon Meksiko teeman!


Toi ihan sama juttu oli itsellä haaveissa ensivuodeksi, perinteisimmät Mexicolaiset. Nyt ruvetaan sitten metsästämään siemeniä!  ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Watt

Lainaus käyttäjältä: wille - huhtikuu 07, 2009, 11:25:20 ap
Lainaus käyttäjältä: Watt - huhtikuu 06, 2009, 18:17:30 ip
Pitää tilata seuraavaksi kaudeksi jostain hornantuutista kyseisiä lajikkeita ja pitää sitten kunnon Meksiko teeman!


Toi ihan sama juttu oli itsellä haaveissa ensivuodeksi, perinteisimmät Mexicolaiset. Nyt ruvetaan sitten metsästämään siemeniä!  ;)


Jep, metsästämään kaikki Mexicon herkut, toivottavasti tulee sitten puhtaita lajikkeita kun tilailee jostain mistälie. =)

Pitäisiköhän Topicin otsikko vaihtaa.., on poikettu otsikon aiheesta täysin ;D ...Keskustelua kaupan chileistä -> Keskustelua chileistä.
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com

TurboPuberteth

Kuopion Citymarkettiin oli ilmestynyt Ihan "laaja" valikoima chilejä. Mm. red & green habanero, red & green jalapeno, cherry bomb, red rawit ja joitain vihreitä nimettömiä chilejä. Edistystä siis :)

Watt

Tällaiset pistivät silmään Citymarketissa.

Skanssin Citymarket: Pimiento de Padron/green Padron, millä lie nimellä olikaan(Padron kumminkin), Scotch Bonnet ja joku punainen hieman erikoisempi lajike jonka nimeä en nyt muista.

Ravattulan Citymarket:Pimiento de Padron ja Cherry Bomb
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com

Minbaari

Kouvolan prismasta löytyi herkkua! Aji Cristal chilejä jonka pakkauksessa mainitaan fatalii. Oli melko nameja... :P Lisäksi on löytynyt jo vähän aikaa habanero mix lajitelmii. Vihreää, punaista, keltaista ja pinkkejä hapsuja vähän vaihdellen!
#816

wille

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - heinäkuu 17, 2009, 23:29:27 ip
Kouvolan prismasta löytyi herkkua! Aji Cristal chilejä jonka pakkauksessa mainitaan fatalii. Oli melko nameja... :P Lisäksi on löytynyt jo vähän aikaa habanero mix lajitelmii. Vihreää, punaista, keltaista ja pinkkejä hapsuja vähän vaihdellen!


Jeps, tulihan niitä eilen taas sieltä haettua...  ;) Jää kyllä habamixit hyllyyn, kun cristal on vaihtoehtona...
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Stoppari

Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?

mpp


Mape

tämän vuotiset cristallit olivat tulisempia ja maukaampia, kuin viime vuotiset ainakin minun kohdalla, onko kukaan muu huomannut samaa?
---

naga morich

Minä olen kanssa huomannut samaa.viimevuonna jotkin cristalit olivat melko mauttoamia ja jotku tulettomiakin ja joissain makeus puuttui.Mutta tänä vuonna on aromikasta makeaa ja tulista.
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

HassuSetä

Lainaus käyttäjältä: Stoppari - heinäkuu 18, 2009, 21:41:50 ip
Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?


Pari cristalia pieneksi silpuksi, sekoitetaaan magariinipakettiin.
Margariinia kuluukin sitten toista pakettia viikossa..

massmur

Lainaus käyttäjältä: Stoppari - heinäkuu 18, 2009, 21:41:50 ip
Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?

Salaattien sekaan menevät hyvin.

wille

Lainaus käyttäjältä: Stoppari - heinäkuu 18, 2009, 21:41:50 ip
Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?


Silputtuna leivän päälle, pizzaan, lihapiirakkaan... melkein mihin vaan.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Kadotus

Lainaus käyttäjältä: Stoppari - heinäkuu 18, 2009, 21:41:50 ip
Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?


Sellaisenaan rouskutellen muun ruoan kanssa tai sitten silputtuna siellä muiden ainesten seassa. Ne on niin hyviä että! :P Tänään on tarkoitus tehdä spaghettia ja jauhelihakastiketta tähän tyyliin:

vettä kiehumaan ja yksi lihaliemikuutio sekaan, kiehuessa sopiva määrä spaghettia (Barillaa, se on parasta*)
jauheliha ruskistetaan pannulla ja sen jälkeen sekaan dolmio classico bolognese purkki ja pikkuisen vettä
lisämausteena 1-2 silputtua valkosipulinkynttä (koosta riippuen), 2 silputtua tomaattia (pienehköjä ovat), 1-2 silputtua Fataliin Aji Cristalia, pieni loraus Blair's Mega Deathia, muutama tippa Chipotle Tabascoa

Lopuksi vesi pois spaghetin seasta ja pieni loraus rypsiöljyä + sekoitus -> ruoka lautaselle -> röyh!

Ihan hyvä helppo ruoka rankan työpäivän jälkeen.  8)
* = Sisältää mielipiteen  ::)
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

jarzzo85

en niitten piri pirien tulisuudesta tiedä mutta ällöttävän suolaisia ne ovat :P

ChiliPepper

Fataliin Aji Cristaleja maisteltu, ja hyviä on, ja tulisiakin! Sit oon ostanut habaneroja. Habaneroissa sellainen vähän erikoinen sivumaku, varmaan niile ominainen, mutta mielummin syö niitä Aji Cristaleja. Ne muut kaupan pitkänomaiset chilit on ihan kauheita! Niissä on pelkkää poltetta ja sellainen kirkerä sivumaku.

Kypsentäessä tulisuus vähenee merkittävästi, ilmeisesti ihan normaalia? Ja siementen kanssa tuntuu olevan jonkinverran tulisempia. Laitoin yksi päivä ruokaan kolme habaneroa ja oli ihan ok. Seuraavana pivänä laitoin neljä ja siemenet, niin poltti jo aikas paljon.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: ChiliPepper - heinäkuu 21, 2009, 17:09:56 ip
Fataliin Aji Cristaleja maisteltu, ja hyviä on, ja tulisiakin! Sit oon ostanut habaneroja. Habaneroissa sellainen vähän erikoinen sivumaku, varmaan niile ominainen, mutta mielummin syö niitä Aji Cristaleja. Ne muut kaupan pitkänomaiset chilit on ihan kauheita! Niissä on pelkkää poltetta ja sellainen kirkerä sivumaku.

Kypsentäessä tulisuus vähenee merkittävästi, ilmeisesti ihan normaalia? Ja siementen kanssa tuntuu olevan jonkinverran tulisempia. Laitoin yksi päivä ruokaan kolme habaneroa ja oli ihan ok. Seuraavana pivänä laitoin neljä ja siemenet, niin poltti jo aikas paljon.


Aikamoisen mietoja haboja löysit... ;)  Oikea sellainen kyllä ottaa luulot pois jo yhden yksilön voimin. Mutta kauppoihin nyt tuodaan noita miedoiksi jalostettuja kompromisseja aina, jotta sedät ja tädit ei säikähdä ja reklamoi. :)

Rach

Lainaus
vettä kiehumaan ja yksi lihaliemikuutio sekaan, kiehuessa sopiva määrä spaghettia (Barillaa, se on parasta*)
jauheliha ruskistetaan pannulla ja sen jälkeen sekaan dolmio classico bolognese purkki ja pikkuisen vettä
lisämausteena 1-2 silputtua kynsilaukkankynttä (koosta riippuen), 2 silputtua tomaattia (pienehköjä ovat), 1-2 silputtua Fataliin Aji Cristalia, pieni loraus Blair's Mega Deathia, muutama tippa Chipotle Tabascoa

Lopuksi vesi pois spaghetin seasta ja pieni loraus rypsiöljyä + sekoitus -> ruoka lautaselle -> röyh!

Ihan hyvä helppo ruoka rankan työpäivän jälkeen.  Cool
* = Sisältää mielipiteen  Roll Eyes


Vähän offtopiciks menee, mut kodin mausteiseen kokkaukseen toki liittyy. Suosittelen kokeilemaan jotain pastaa, joka on puristettu pronssisuuttimista yleisemmän terässuuttimen (esim. Barillalla) sijaan. Pronssisuuttimesta tulee hieman epätasaisempi pinta spagettiin, minkä ansiosta siihen tarttuu enemmän kastiketta kuin vastaavaan määrään terässuutin-spagettia. Tällaista pastaa on esim. De Cecco.

Dolmio-kastikkeet on muuten loistavia! Tomaattikastike kun on niin helppo ryssiä, jos ite lähtee alusta lähtien tekemään. :) Suosittelenpa vielä oliiviöljyä rypsiöljyn sijaan.

tonttu

Mennääs vielä offtopicimmaksi, tuossa yksi päivä ruvettiin tuorepasta-annoksen ääressä miettimään, että mitä eroa on pastalla ja munanuudeleilla?

Niabo

Kävin eilen kannelmäen prismassa kaupassa ja huomasin ilokseni että siellä myytiin irtotavarana habaneroja. Kuitenkin kokona kun rupesin habsuja leikkaamaan ihmettelin jo siinävaiheessa kun nenään ei tullut yhtään "vaaran tuoksua" eli sitä tuoksua joka normaalisti habaneroja leikatessa tulee. Nappasin sitten puolikkaan habaneron suuhun ja tulisuus oli todellinen pettymys, ehkä hieman jalapenoa tulisempi mutta ei kyllä edes tarvinnut harkita maitoa päälle. Varmaan tämä sitten joku miedommaksi jalostettu habanerolajike joka on ajateltu enemmän suomalaisille kuluttajille käyttökelpoisemmaksi.