Kirjoittaja Aihe: Keskustelua kaupan chileistä.  (Luettu 32694 kertaa)

Poissa wille

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • FG Jigsaw
  • ****
  • Viestejä: 5027
  • They're coming for you, Barbara!
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #20 : Huhtikuu 07, 2009, 11:25:20 ap »
Pitää tilata seuraavaksi kaudeksi jostain hornantuutista kyseisiä lajikkeita ja pitää sitten kunnon Meksiko teeman!

Toi ihan sama juttu oli itsellä haaveissa ensivuodeksi, perinteisimmät Mexicolaiset. Nyt ruvetaan sitten metsästämään siemeniä!  ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Poissa Watt

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 202
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #21 : Huhtikuu 07, 2009, 11:30:44 ap »
Pitää tilata seuraavaksi kaudeksi jostain hornantuutista kyseisiä lajikkeita ja pitää sitten kunnon Meksiko teeman!

Toi ihan sama juttu oli itsellä haaveissa ensivuodeksi, perinteisimmät Mexicolaiset. Nyt ruvetaan sitten metsästämään siemeniä!  ;)

Jep, metsästämään kaikki Mexicon herkut, toivottavasti tulee sitten puhtaita lajikkeita kun tilailee jostain mistälie. =)

Pitäisiköhän Topicin otsikko vaihtaa.., on poikettu otsikon aiheesta täysin ;D ...Keskustelua kaupan chileistä -> Keskustelua chileistä.
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com

Poissa TurboPuberteth

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 155
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #22 : Huhtikuu 08, 2009, 18:39:56 ip »
Kuopion Citymarkettiin oli ilmestynyt Ihan "laaja" valikoima chilejä. Mm. red & green habanero, red & green jalapeno, cherry bomb, red rawit ja joitain vihreitä nimettömiä chilejä. Edistystä siis :)

Poissa Watt

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 202
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #23 : Huhtikuu 20, 2009, 02:58:54 ap »
Tällaiset pistivät silmään Citymarketissa.

Skanssin Citymarket: Pimiento de Padron/green Padron, millä lie nimellä olikaan(Padron kumminkin), Scotch Bonnet ja joku punainen hieman erikoisempi lajike jonka nimeä en nyt muista.

Ravattulan Citymarket:Pimiento de Padron ja Cherry Bomb
Mainokset, grafiikka, suunnittelu, logot, bannerit, ulkoasuntoteutus...
watt@gmx.com

Poissa Minbaari

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • Naga Morich
  • ****
  • Viestejä: 2238
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #24 : Heinäkuu 17, 2009, 23:29:27 ip »
Kouvolan prismasta löytyi herkkua! Aji Cristal chilejä jonka pakkauksessa mainitaan fatalii. Oli melko nameja... :P Lisäksi on löytynyt jo vähän aikaa habanero mix lajitelmii. Vihreää, punaista, keltaista ja pinkkejä hapsuja vähän vaihdellen!
#816

Poissa wille

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • FG Jigsaw
  • ****
  • Viestejä: 5027
  • They're coming for you, Barbara!
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #25 : Heinäkuu 18, 2009, 10:05:58 ap »
Kouvolan prismasta löytyi herkkua! Aji Cristal chilejä jonka pakkauksessa mainitaan fatalii. Oli melko nameja... :P Lisäksi on löytynyt jo vähän aikaa habanero mix lajitelmii. Vihreää, punaista, keltaista ja pinkkejä hapsuja vähän vaihdellen!

Jeps, tulihan niitä eilen taas sieltä haettua...  ;) Jää kyllä habamixit hyllyyn, kun cristal on vaihtoehtona...
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Poissa Stoppari

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 35
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #26 : Heinäkuu 18, 2009, 21:41:50 ip »
Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?

mpp

  • Vieras
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #27 : Heinäkuu 18, 2009, 22:48:03 ip »
Puoliksi ja leivän päälle

Poissa Mape

  • Tabasco
  • ***
  • Viestejä: 346
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #28 : Heinäkuu 18, 2009, 23:37:10 ip »
tämän vuotiset cristallit olivat tulisempia ja maukaampia, kuin viime vuotiset ainakin minun kohdalla, onko kukaan muu huomannut samaa?
---

Poissa naga morich

  • Tabasco
  • ***
  • Viestejä: 304
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #29 : Heinäkuu 19, 2009, 00:20:18 ap »
Minä olen kanssa huomannut samaa.viimevuonna jotkin cristalit olivat melko mauttoamia ja jotku tulettomiakin ja joissain makeus puuttui.Mutta tänä vuonna on aromikasta makeaa ja tulista.
Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

Poissa HassuSetä

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 24
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #30 : Heinäkuu 19, 2009, 22:23:23 ip »
Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?

Pari cristalia pieneksi silpuksi, sekoitetaaan magariinipakettiin.
Margariinia kuluukin sitten toista pakettia viikossa..

Poissa massmur

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 38
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #31 : Heinäkuu 20, 2009, 08:44:31 ap »
Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?
Salaattien sekaan menevät hyvin.

Poissa wille

  • Chiliyhdistyksen jäsen
  • FG Jigsaw
  • ****
  • Viestejä: 5027
  • They're coming for you, Barbara!
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #32 : Heinäkuu 20, 2009, 09:49:51 ap »
Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?

Silputtuna leivän päälle, pizzaan, lihapiirakkaan... melkein mihin vaan.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Poissa Kadotus

  • Lemon Drop
  • ****
  • Viestejä: 527
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #33 : Heinäkuu 20, 2009, 17:23:15 ip »
Fataliin Christalit...Miten syötte/käytätte näitä?

Sellaisenaan rouskutellen muun ruoan kanssa tai sitten silputtuna siellä muiden ainesten seassa. Ne on niin hyviä että! :P Tänään on tarkoitus tehdä spaghettia ja jauhelihakastiketta tähän tyyliin:

vettä kiehumaan ja yksi lihaliemikuutio sekaan, kiehuessa sopiva määrä spaghettia (Barillaa, se on parasta*)
jauheliha ruskistetaan pannulla ja sen jälkeen sekaan dolmio classico bolognese purkki ja pikkuisen vettä
lisämausteena 1-2 silputtua valkosipulinkynttä (koosta riippuen), 2 silputtua tomaattia (pienehköjä ovat), 1-2 silputtua Fataliin Aji Cristalia, pieni loraus Blair's Mega Deathia, muutama tippa Chipotle Tabascoa

Lopuksi vesi pois spaghetin seasta ja pieni loraus rypsiöljyä + sekoitus -> ruoka lautaselle -> röyh!

Ihan hyvä helppo ruoka rankan työpäivän jälkeen.  8)
* = Sisältää mielipiteen  ::)
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Poissa jarzzo85

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 93
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #34 : Heinäkuu 21, 2009, 00:47:38 ap »
en niitten piri pirien tulisuudesta tiedä mutta ällöttävän suolaisia ne ovat :P

Poissa ChiliPepper

  • Paprika
  • *
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #35 : Heinäkuu 21, 2009, 17:09:56 ip »
Fataliin Aji Cristaleja maisteltu, ja hyviä on, ja tulisiakin! Sit oon ostanut habaneroja. Habaneroissa sellainen vähän erikoinen sivumaku, varmaan niile ominainen, mutta mielummin syö niitä Aji Cristaleja. Ne muut kaupan pitkänomaiset chilit on ihan kauheita! Niissä on pelkkää poltetta ja sellainen kirkerä sivumaku.

Kypsentäessä tulisuus vähenee merkittävästi, ilmeisesti ihan normaalia? Ja siementen kanssa tuntuu olevan jonkinverran tulisempia. Laitoin yksi päivä ruokaan kolme habaneroa ja oli ihan ok. Seuraavana pivänä laitoin neljä ja siemenet, niin poltti jo aikas paljon.

Poissa Aji Inferno

  • Unholy Ring of Fire
  • *****
  • Viestejä: 7208
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #36 : Heinäkuu 21, 2009, 17:12:54 ip »
Fataliin Aji Cristaleja maisteltu, ja hyviä on, ja tulisiakin! Sit oon ostanut habaneroja. Habaneroissa sellainen vähän erikoinen sivumaku, varmaan niile ominainen, mutta mielummin syö niitä Aji Cristaleja. Ne muut kaupan pitkänomaiset chilit on ihan kauheita! Niissä on pelkkää poltetta ja sellainen kirkerä sivumaku.

Kypsentäessä tulisuus vähenee merkittävästi, ilmeisesti ihan normaalia? Ja siementen kanssa tuntuu olevan jonkinverran tulisempia. Laitoin yksi päivä ruokaan kolme habaneroa ja oli ihan ok. Seuraavana pivänä laitoin neljä ja siemenet, niin poltti jo aikas paljon.

Aikamoisen mietoja haboja löysit... ;)  Oikea sellainen kyllä ottaa luulot pois jo yhden yksilön voimin. Mutta kauppoihin nyt tuodaan noita miedoiksi jalostettuja kompromisseja aina, jotta sedät ja tädit ei säikähdä ja reklamoi. :)

Poissa Rach

  • Jalapeño
  • **
  • Viestejä: 140
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #37 : Heinäkuu 23, 2009, 01:14:22 ap »
Lainaus
vettä kiehumaan ja yksi lihaliemikuutio sekaan, kiehuessa sopiva määrä spaghettia (Barillaa, se on parasta*)
jauheliha ruskistetaan pannulla ja sen jälkeen sekaan dolmio classico bolognese purkki ja pikkuisen vettä
lisämausteena 1-2 silputtua kynsilaukkankynttä (koosta riippuen), 2 silputtua tomaattia (pienehköjä ovat), 1-2 silputtua Fataliin Aji Cristalia, pieni loraus Blair's Mega Deathia, muutama tippa Chipotle Tabascoa

Lopuksi vesi pois spaghetin seasta ja pieni loraus rypsiöljyä + sekoitus -> ruoka lautaselle -> röyh!

Ihan hyvä helppo ruoka rankan työpäivän jälkeen.  Cool
* = Sisältää mielipiteen  Roll Eyes

Vähän offtopiciks menee, mut kodin mausteiseen kokkaukseen toki liittyy. Suosittelen kokeilemaan jotain pastaa, joka on puristettu pronssisuuttimista yleisemmän terässuuttimen (esim. Barillalla) sijaan. Pronssisuuttimesta tulee hieman epätasaisempi pinta spagettiin, minkä ansiosta siihen tarttuu enemmän kastiketta kuin vastaavaan määrään terässuutin-spagettia. Tällaista pastaa on esim. De Cecco.

Dolmio-kastikkeet on muuten loistavia! Tomaattikastike kun on niin helppo ryssiä, jos ite lähtee alusta lähtien tekemään. :) Suosittelenpa vielä oliiviöljyä rypsiöljyn sijaan.

Poissa tonttu

  • Canario
  • ****
  • Viestejä: 939
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #38 : Heinäkuu 23, 2009, 10:18:52 ap »
Mennääs vielä offtopicimmaksi, tuossa yksi päivä ruvettiin tuorepasta-annoksen ääressä miettimään, että mitä eroa on pastalla ja munanuudeleilla?

Poissa Niabo

  • Tabasco
  • ***
  • Viestejä: 351
    • Profiili
Vs: Keskustelua kaupan chileistä.
« Vastaus #39 : Heinäkuu 23, 2009, 10:27:16 ap »
Kävin eilen kannelmäen prismassa kaupassa ja huomasin ilokseni että siellä myytiin irtotavarana habaneroja. Kuitenkin kokona kun rupesin habsuja leikkaamaan ihmettelin jo siinävaiheessa kun nenään ei tullut yhtään "vaaran tuoksua" eli sitä tuoksua joka normaalisti habaneroja leikatessa tulee. Nappasin sitten puolikkaan habaneron suuhun ja tulisuus oli todellinen pettymys, ehkä hieman jalapenoa tulisempi mutta ei kyllä edes tarvinnut harkita maitoa päälle. Varmaan tämä sitten joku miedommaksi jalostettu habanerolajike joka on ajateltu enemmän suomalaisille kuluttajille käyttökelpoisemmaksi.