Kirjoittaja Aihe: Apulaite Pauliina-passiivihydron liemenvaihtoon  (Luettu 2417 kertaa)

Poissa esanssi

 • Paprika
 • *
 • Viestejä: 29
  • Profiili
Apulaite Pauliina-passiivihydron liemenvaihtoon
« : Toukokuu 08, 2009, 15:17:14 ip »
Näpertelin apulaitteen pienien Pauliina-passiivien litkujen vaihtamiseen. Aiemmin olen homman tehnyt ihan vaan kaatamalla liemet pesualtaaseen, mutta rupes nyppiin keräillä pudonneita lekasorakikkareita sieltä altaasta ja muutenkin raahata niitä ruukkuja ympäriinsä. Ihan perinteistä lappoa aluksi mietin, mutta ei oikein houkuta imeskellä sellaista limaista letkunpäätä, ja vahingon sattuessa lientä saattaa tulla suuhun paljonkin.

Tarvikkeet:
-tyhjä ketsuppipullo
-vajaa metri notkeaa letkua
-pätkä ohutta rautalankaa



Leikkasin kilon Heinz-pullon korkista sen päällimmäisen osan pois. Lämmitin sytkärillä varovasti korkin sitä osaa, josta ketsuppi tulee ulos, ja muotoilin kynää apuna käyttäen sen reunaa halkaisijaltaan hieman suuremmaksi, että letku pysyisi paremmin kiinni. Kotiviinin valmistuksessa käytetystä lapossa oli juuri tuohon sopiva letku. Vastaavaa (silikoni?)letkua löytyy varmaan esim. rautakaupasta. Letku pysyy hyvin kiinni ihan pelkällä rautalangalla, mutta voihan siihen liimaakin laittaa. Sitten vielä ilmareikä korkkiin.

Laite toimii siten, että letkun pää laitetaan täyttöputkesta ruukun pohjaan saakka. Pulloa pidetään alempana kuin ruukun pohja, puristetaan pulloa ja suljetaan ilmareikä sormella. Puristusote hellitetään ja ilmareikä avataan, jolloin neste alkaa lirua pulloon.  :)

Version 2:ssa tulee varmaan olemaan isompi pullo ja ehkä hieman paksumpi letku, tuo kun on melko hidas. Joo ja suurensin muuten ilmareikää kuvan ottamisen jälkeen.

Poissa Klopisto

 • Jalapeño
 • **
 • Viestejä: 108
 • -Chile diving is a way of life-
  • Profiili
Vs: Apulaite Pauliina-passiivihydron liemenvaihtoon
« Vastaus #1 : Toukokuu 14, 2009, 21:43:01 ip »
Ei pöllömpi laitos! Tosiaan nesteen virtaus pienestä letkusta vie ajan ja tupakit  ;) Itselläni sellainen laitos että ns. tankin saa irti ja sen voi paprikoineen viedä tyhjennyspaikkaan eli toilettiin. Noita systeemejä kun rakentelee kannattais miettiä myös sitä käytettävyyttä. Eli tuhannen litran tyhjennys voi viedä terveytesi. Jos kasvit on kiinni vain kannessa isket ne tyhjään vastaavaan ämpäriin/laatikkoon/muovitankkiin ja roudaat vain tankin bunkrattavaksi. Ikävin hommahan siinä on kun ei kämpässä ole yhtään tilaa ja tars kasvusto johonkin silti saada mahtumaan. Vaimo murisee kun mulla on 3,25 litrainen tankki vesiviljelysysteeminä että tähän kämppään ei sitten tule yhtään lisää noita! Miehen tulee tehdä mitä miehen tulee tehdä...