tammikuu 20, 2021, 11:15:57 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Missä polte?

Aloittaja Samipoika, toukokuu 09, 2009, 02:34:10 ap

« edellinen - seuraava »

Samipoika

Tervehdys.

Elikkäs otsakkeen näköistä kysymystä tarjoamassa yleiseen keskusteluun. En tiedä olenko asiassa hieman hätäinen, mutta sanotaan että tällä hetkellä hieman... Pettynyt. Eli tilanteesta: Kotona on kasvamassa hydrossa pistokkassata aloitettu starfish. Satoa tämä ko. kasvi on puskenut ihan mukavasti ja tuntuu versoilevan reippasti joka paikkaan. Tähän mennessä olen saanut 2 hedelmää punastelemaan mielestäni siihen kuntoon, että niitä ainakin omin silmin olen pitänyt kypsänä. Myös mullassa olen muutamaa lajiketta kasvattanut ja ja hedelmää olen tähän mennessä saanut yhdeltä kappaleelta cayennea myös sen 2 hedelmää. Ongelma onkin näiden kanssa ollut seuraavanlainen: Polte puuttuu. Ja ihan kokonaan. Starfishissä ei kaiketi tuota poltetta niin paljoa pitäis ollakkaan (?) mutta näistä kummastakin tämä on ollut totaalisen kateissa. Mausteina olen veteen laitellut ghen flora microa, ja työpaikalta kun kirjottelen,niin ulkomuistista veikkaisin saman valmistajan flora bloomia... multaviljelyä en ole maustellut millään tavalla. Terv Nimim. mikä mättää asian kanssa, vai onko kaikki tämä ihan normaalia? :D

Cayennesta vielä sellainen jatkoversiokysymys, että annoin sen tehdä nuo hedelmät, kun oli vielä hyvin keskenkasvuinen, sen 20 cm korkea. Tuon jälkeen ei pituutta ole tullut lisää ja hedelmien kasvattaminen tuntui kovin myös vetävän mehut pois, koska lehdet saivat aika kellertävän sävyn. Eli tähän olisin myös mielenkiinnolla kuulemassa, jos jolalin olisi tarjota vinkkiä.

Ensi viikon aikana uskon että saanen taas muutaman hedelmän starfishistä syöntivalmiiksi,, joten saan asiasta lisää vertailukohtaa.

olppa

mulla on fisun kanssa sama vika... ja samat lannoitteet. oli maukkaita mutta polto tasan nolla, likkakaverikin niitä söi ja rouskutteli ja hän ei siedä tulisuutta juurikaan....

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Samipoika - toukokuu 09, 2009, 02:34:10 ap... annoin sen tehdä nuo hedelmät, kun oli vielä hyvin keskenkasvuinen, sen 20 cm korkea. Tuon jälkeen ei pituutta ole tullut lisää ja hedelmien kasvattaminen tuntui kovin myös vetävän mehut pois, koska lehdet saivat aika kellertävän sävyn.


Tuo nyt on klassinen aliravitsemuksen merkki chilillä. Lannoitusta peliin ja reippaasti tai uusi multa isommassa ruukussa.

Mikähän sen Cayennen siemenien alkuperä ja tarkka nimi on? Niitä on suuri määrä erilaisia variaatioita, joista joku voi olla miedompikin. Alkuperä kiinnostaa Starfishinkin kohdalla, jos vaikka näitä mauttomia alkaa esiintyä enemmänkin. Onhan niissäkin voinut tapahtua vaikka risteytymisiä.

snu


Ei ole mitenkään harvinaista, että kasvin pari ekaa podia ovat tulettomia harjoituskappaleita. Eiköhän se polte sieltä vielä tule. Mulla ainakin Starfishin siemenkiinnikkeissä oli kunnolla poltetta, ulkoreunoissa ei niinkään.
#419
Eksyminen on suotavaa.

cola

Mulla oli kyl heti ekoissa podeissa kunnon polte enkä pystynyt niitä syömään. (lajike tosin caribbean red habanero;) )

Paprikaana

tuosta lannoituksesta sen verran, että kun kasvia kukittaa tai "podittaa", niin täytyykö kuitenkin lisäillä grow lannoitetta, vai vaan kukinta tai poditus lannoitteella? itselläni bio bizz käytössä.
Il Mondo Cambia, Io No!

Samipoika

tervehdys jälleen pienen maistelutauon jlk. Nyt on vähän useampi starfishin hedelmä nautittu, ja pikkuhiljaa niihinkin on polte alkanut löytymään. Cayannea en uudemmin ole vielä päässyt maistamaan, mutta arvelen sen tekevän vähän samaa. Mitä alkuperiin tulee, niin starfish on kotoisin turusta, josta hän tuli pistokkaana tänne Lohjalle hydroon. Alkuperäisemmin taitaa olla ihan tilatuista siemenistä kotoisin. Cayannen alkuperä löytyy Hakkiksen puutarhasta, mutta siitä pidemmälle en tämän kotiutumista puutarhaani osaa kyllä kertoa. Ravinteita laittelein Cayennelle ja kaikille muille kohtuullisen reippaasti enemmän, joten katsotaan miten käy. Habat tekevät ensimmäistä satoa, kuten bhut jolokia, joten katsotaan miten tämä on asiaan vaikuttanut.

LemieuX

Mulla on taas just toisin päin tuon tulisuuden kanssa. Ekan Championin hedelmän maistoin eilen ja poltetta oli saman verran kuin keltaisessa Aji Cristalissa. Lannoitteita annettu sekavasti, kasvit tykkää..