helmikuu 24, 2020, 16:37:09 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Capsicum cardenasii vs. eximium

Aloittaja Aji Inferno, heinäkuu 01, 2009, 11:40:51 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Tämä on riemukaksikko, jota toiset tutkijat pitävät erillisinä lajeinaan, toiset taas (mm. Hunziker) muunnelmina samasta asiasta. Todistusaineisto asiasta on vähän hämmentävää, koska todisteita molemmille näkemyksille löytyy rutkasti. Varmaa on se, että näiden kasvien kukissa on suuri ero. Cardenasiin kukat ovat voimakkaasti kellomaiset ja hennon laventelinsiniset, Eximiumin puolestaan "normaalit" (ei-kellomaiset) ja tummemman violetinsävyiset. Sitten on toki valkokukkainen, karvainen  eximium vas. tomentosum (luultavasti jatkossa capsicum tomentosum) ja ihmeitä malliin CGN19198, joista ei oikein ota selkoa.

Aivan oma kysymyksensä tässä asiassa on tämän Rocoton kantaäitiporukan mahdollinen ja yhä luultavampi sukulaisuus baccatumeihin siltalaji praetermissumin kautta. Praesta kun löytyy muotoja, jotka ovat todella hämmentävän samankaltaisia eximiumin kanssa. Risteytymistäkin kuuluu tapahtuvan. Jos ja uskoakseni kun asia todistetaan pitävästi, meillä on kiintoisa sukulaisuussuhdeverkko: baccatum - praetermissum - eximium - cardenasii - pubescens - ..?

snu


Eli ehkä sopivia välilajeja käyttämällä saisi risteytettyä puben ominaisuuksia baccoihin...
#419
Eksyminen on suotavaa.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: snu - heinäkuu 03, 2009, 22:42:43 ip

Eli ehkä sopivia välilajeja käyttämällä saisi risteytettyä puben ominaisuuksia baccoihin...


Tuohonhan tämä ajatusketju väkisin johtaa, vaikka ketju on kieltämättä pitkä... Tai sitten baccamaisuuksia pubeihin? :)