maaliskuu 29, 2020, 11:56:10 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Autoista

Aloittaja cola, heinäkuu 20, 2009, 21:25:11 ip

« edellinen - seuraava »

cola

Hello mulla on täällä kreikassa tommonen pieni Fiat Seicento ja nyt siitä on ruvennut valumaan jäähdytysnesteet pihalle ja kelailin että onko ainoa vaihtoehto viedä auto korjaukseen vai pystyisinkö mä itse tekemään sille jotain?
Mä olen joskus kuullut että kun heittää kananmunan niin sen pitäis paikata vuodot mut se taitaa olla kyl läppä :)
Jos joku tietää autoista ja niiden korjauksesta jotain niin apu olisi tarpeen. Kiitos Ciao

gurgo

Mistäs se jäähdytysneste vuotaa? Jos jostain letkusta niin uusi letku. Jos syylarista niin voi kokeilla noita paikkaus litkuja jotka kaadetaan nesteen sekaan. Mutta mutta siinäkin paras korjaus olisi ostaa uusi syylari ja vaihtaa se... Eikä kannata noita kananmuna jne. virityksiä kokeilla.

Kadotus

Ja älä ainakaan mene laittaamaan syylärin paikkausainetta jos et tiedä mitä teet. Viestistisi ainakin antaa olettaa että et ainakaan automekaanikko ole, pyydä vaikka jotain autoista enemmän tietävää kaveriasi tutkimaan ongelmaa tarkemmin.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Aji Inferno

Joo, sieltä voi olla letkukin halki, kaikenlaista. Lämmityslaitekin voi vuotaa. Ensin pitää selvittää mistä niitä senttejä oikein tulee... eikun pisaroita oikein menee. Sitten vaihtamaan osia tai laittamaan paikkausainetta. Kokenut automies tai -nainen selvittää nopeasti.

cola

Hello. Siis toi on ihan ihme juttu kun välillä sitä nestettä vuotaa oikeen kunnolla ja välillä voi mennä muutama viikko ettei ole vuotanut mitään ??? Luulis että jos jokin letku olisi rikki niin eikö sitä vuotais silloin tasaisesti? Mä en todellakaan ole mekaanikko ja siks apu olisi tarpeen. Sitä nestettä siis tulee jostain puskurin alta :) Ei varmaan kauheesti auttanut tuo tieto ;) 
Mulla on nyt autossa varalla jäähdytysnestettä ja vettä jos se taas yhtäkkiä tyhjenee ;) Kai sitä pitäis joku päivä mennä näyttää.

GynZi

Löytyykö auton alta oikein lätäkkö vai katoaako vain neste? Jos jälkimmäinen niin on myös syytä epäillä palanutta kannentiivistettä/kieroa kantta  :(
Artesaanirakastelija

Poppamies Tuliliemi

Tulipa mieleeni että jos se on noin epätasaista se vuoto niin voiko kyseessä olla ilmastointilaitteen kondensoimaa vettä? En hirveesti kyl autoista tiedä mutta joskus tuli ihmeteltyä ku porukoitten auton alla oli kesällä lätäkköä joskus, se oli just tuota kautta tullu se neste
"In sudore vultus tui vesceris pane"

tonttu

Minä ymmärrän autoista sen verran, että tuollaisessa tapauksessa en viitsisi liata polviani, autotallissa on kivempaakin tekemistä. Ajaisin sen pikku korjaamon pihaan ja pyytäisin vilkaisemaan, mikä on ja mitä maksaa. Kysyminenhän ei maksa mitään.

Ei sitä vikaa konttaamatta löydä.

cola

HAHAHA ei mua kyl konttaaminen hirveesti haittaa ;) No mut joo autoa ei ole vieläkään viety minnekkään. Autossa ei IKÄVÄ KYLLÄ ole ilmastointia ja sitä todella tarvitsis täällä. Kun nestettä valuu niin sen myös huomaa kun vihreää litkua valuu pitkin puskuria. Nyt ei ole taas pariin päivään valunut ollenkaan ;)

Vitsi olis pitänyt ottaa suomesta auto mukaan. Tuli nimittäin tyhmänä ostettua auto 2kk ennen kreikkaan lähtöä ja nyt se seisoo pihalla :( VItsi se kun olisi turvallisempi ja siinä olis ILMASTOINTIKIN  :'(

TurboPuberteth

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - heinäkuu 21, 2009, 00:31:44 ap
Joo, sieltä voi olla letkukin halki, kaikenlaista. Lämmityslaitekin voi vuotaa. Ensin pitää selvittää mistä niitä senttejä oikein tulee... eikun pisaroita oikein menee. Sitten vaihtamaan osia tai laittamaan paikkausainetta. Kokenut automies tai -nainen selvittää nopeasti.
Näkyyköhän noi saunalahden mainokset Kreikassa?  :D

tonttu

Lainaus käyttäjältä: cola - heinäkuu 23, 2009, 18:58:11 ip
HAHAHA ei mua kyl konttaaminen hirveesti haittaa ;)


No ei sit muuta, kun kone tulille ja kato tarkkaan mistä se vuotaa kun vuotaa ja postaa kuva, ni siitä se etenee...

Tosin juu hiivatti mikä hiivatti :-)

jasuiitta

viimeiset kunnon hiivatit oli kuussatanen ja satakakseiska ;D

Janne

heinäkuu 24, 2009, 09:21:35 ap #12 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 24, 2009, 09:24:07 ap käyttäjältä Janne
Lainaus käyttäjältä: jasuiitta - heinäkuu 23, 2009, 23:33:11 ip
viimeiset kunnon hiivatit oli kuussatanen ja satakakseiska ;D

Muistan elävästi kun minun tehtäväni oli alle kouluikäisenä koputella ruuvimeisselillä solenoidia takapenkin välistä kun äitee starttaili meidän 127:aa :D

edit: paitsi että taidan muistaa väärin, googlen mukaan 127 olikin etumoottorinen. Mikäs malli se mahtoi sitten ollakaan, 850 varmaan...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

jasuiitta

kuussatanen ja kasipuolikas on takamoottorisia

juustohöylä

Fiat 133 oli myös takamoottorinen.
Jos puskuria pitkin valuu veikkaisin syyläriä tai letkua kuten gurgokin. Anna ajon jälkeen auton käydä tyhjäkäynnillä ja katsele, jos ei missään näy vuotoa pyydä kaveria pitämään kierrokset ylhäällä ja katsele uudestaan. Varo flektiä. Tosin melkein joka nyrkkipajalla voi järjestelmään pumpata painetta ja tarkistaa vuodot.

tonttu

Juu, itseasiassa, kun kyseessä on Ferrari, niin todennäköisesti sekin hieman tihkuttaa öljyä korkin kautta. Sit jos vesiletku ottaa siipeensä siitä, niin voi letkukin sniikisti vuotaa silleen, että päällepäin näyttää ehjälle, mutta jos menee koskemaan, niin ruikkaa kuumat naamalle. Eli siis siellä meneviä johtoja hanskat kädessä puristellen, kun kone on lämmin niin voi löytyä syy myöskin.

juustohöylä

Jep, piitkällä kädellä ja varovaisesti! Letkut vaikka  rätin kanssa. huonosti jos on käynyt . saat sytkä häiriöitä sateella, flekti on levitellyt glygolin pitkin piuhoja. Vika kannattaa korjata pikaisesti. Tai jos ei auton hinta paina, paikkausainetta ja kovaa ajoa, kun hajoaa paaliin vaan.

tonttu

Juu, mutta siltinniin ne letkut läpi eka, koska sillä jäähysementillä saa paaaallljon hallaa aikaan, jos ei oo metallista se vuotokohta. Ja muutenniin mä en ainakaan osta autoa, jonka jäähdytinneste on sementin väristä ;-)