joulukuu 09, 2019, 02:40:13 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Voiko chilien kasvattamisen vetää överiksi?

Aloittaja Hesuvius, syyskuu 26, 2009, 21:22:01 ip

« edellinen - seuraava »

Voiko chilien kasvattamisen vetää överiksi?

voi
46 (69.7%)
ei voi
20 (30.3%)

Äänestäjiä yhteensä: 65

Äänestys päättynyt: lokakuu 26, 2009, 20:22:01 ip

Linda

Jatketaan nyt sitten OT:lla, mies toi mulle Motonetista sellasen musta suihkepullon, joka on toiminu paremmin ku mikään tähän mennessä. Hintaa ei ilmeisesti ollu paria euroa enempää, mutta ainakin tähä mennessä toiminu ihan vallan mainiosti viimesen vuoden ajan ;D

Ja tohon aiempaan keskusteluun...Ihan yhtälaillahan sitä toiset pyytää kavereilta rahaa pikkuchileistä, podeista, jauheista, kastikkeista jne... Meneekö se sitten mihin kategoriaan? Ite oon sitä mieltä, että kaiken voi vetää överiks. Noi intohimon kohteet kun on ihmisillä erilaisia. Toiset vaan on laillisia ja toiset ei...
The fact that no one understands you
doesn't make you an artist...

TunturiTiger

sanottakoon näin vielä tähän alkuperäiseen kysymykseen, että miellä ei ole sitä yleistä ongelmaa, mikä naapuri perheissä saattais olla. meillä ei kukaan nosta jalkojaan sohväpöydälle. syy on siinä että se on siirretty ikkunan eteen, eikä siihen kyllä enää jalat mahtuiskaan. ja lisää on itämässä akvaarion päällä. onneks lapset mahtuu vielä nukkumaan sängyissään ja hieman jopa leikkimään.

Kimppu

Kyllä suihkepullojen mersuja ovat nuo pumpattavat, isot pullot. Vähän aikaa pumppausta ja sitten suihkuttelee pelkästään kahvaa painamalla kauan aikaa, ja suihkun voimakkuutta helppo säädellä kärjestä. Ei ole maksettu mainos tämä.  :D
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

TunturiTiger

joku mode vois melkein siirtää nää suihkepullojutut omaan osioon. saadaan miehissä puhua enemmänkin suihkepulloista.  ;D

Pahavaatt

tammikuu 04, 2010, 14:16:44 ip #24 Viimeisin muokkaus: tammikuu 04, 2010, 17:28:23 ip käyttäjältä Pahavaatt
Ai että voiko.

Ensin homma lähti viattomasta kokeilusta viime keväänä. Opiskelukämpän keittiön ikkunan ääressä vihannespaprikoista poimituista siemenistä iti jokunen taimi. Ihmettelin että tämähän toimii, ihme ja kumma! Mitähän tapahtuisi jos laittaisin tällaisen sitten tähän kukkaruukkuun? Sehän pysyi hengissä! Huippua! Kivoja nää kasvit.

Koittaa kesä. Tarjoutuu tilanne lähteä suorittamaan kolmen kuukauden harjoittelua Uuteen Seelantiin. Mikäs siinä, taimet porukoille kotitilan kasvihuoneeseen ja poika maailmalle. Olin hankkinut vielä valmispakkauksen mallia "turvetta, pieniä metalliruukkuja ja siemeniä" mutsille ennen kuin lähdin, syksyllä oli kämpälle raahattavana jo kahdeksan pientä puskaa. Onpas vähän pieniä nää astiat, siirränpä isompiin ruukkuihin. Ruukkuja ja multaa kannetaan kämpälle selkä vääränä, mutta mitäpä näistä, on se kivaa kun pääsee imuroimaan useammin.

Kuluu joku kuukausi, ihmettelen että näistähän tippuu lehdet? Ja kirvoja, tsiljoonia kirvoja kaikkialla! Ja jotain valkoisia toukkia? Harsosääskiä kaikkialla! Voi perk. Mitäs hiton tautipesäkkeitä näistä näin tuli? Ei se mitään, ohjeet netistä ja jokunen tunti turaamista naurettavan pienessä wc:ssä upottaen kasveja mäntysuopaliuokseen vuorotellen. Mietin lehtien tippumisen olevan luontainen reaktio valon vähenemiseen, niiden pitää saada energiaa säästymään. Toinen vaihtoehto olisi ollut katkoa kasvit ja laittaa talvisäilytykseen ensi kevättä odotellessa, mutta näitä palkojahan on kiva popsia! Jotain perverssiä tyydytystäkin näiden kanssa pelleilystä on saavinaan, etenkin kun seurustelut alkavat mennä alamäkeä eikä koulukaan luista mihinkään. Hankin natikan, joka tosin kaipasi vielä kuristimen uusimista. No, rahaahan se vain.

Esitellessäni askareitani kaveri vihjaa ettei natikan kannata antaa loimottaa kämpässä ihan vapaasti, valo kuulemma houkuttelee alamaailman erikoisosaajia paikalle, muita kasveja tavoittelevat. Lisäksi poliisi saattaa kiinnostua piipahtamaan jännän värisen ja kirkkaan valon havaittuaan. Mietin tovin tätä tilannetta, en haluaisi vetää puoleeni niin tuhmeliinienkaan kuin virkavallankaan huomiota. Kerrostalon valveutunut mummomafia varmasti havaitsisi poliisin vierailun ja ottaisi tarkkailtavaksi uuden varmasti potentiaalisen Epäilyttävän Nuorenmiehen. Nykyään tullaan hyvin juttuun, ja haluaisin myös pitää tilanteen sellaisena, enkä ainakaan antaa niille mitään mistä voisivat joutessaan kutoa omia johtopäätelmiään. Siispä nopean mietinnän jälkeen olen rakentelemassa mustavalkomuovilla katettua telttaa, kasvien (ja oman) rauhan säilymiseksi. (Sängyn purkaminen ja siirtäminen oli pitkä ja hankala prosessi, piti punkata projektin aikana pari yötä juuri erotun tyttöystävän luona tämän takia, ei naurattanut hirveästi se nyrpeä ilme heti aamulla)

Teltta on valmis, kasvit sisään ja valaisin päälle. Mutta täällähän nousee lämpötila (ihme kyllä), hankinpa siis pari 120mm tuuletinta mallia tietokonetuuletin tuohon teltan yläreunaan. Toimivat verkkovirralla ja kaupan mukaan teho 144 kuutiota tunnissa, toinen olisi vielä myymättä jos joku sattuu tarvitsemaan. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6751.msg79618#msg79618 Ääni ei häiritse ja lämpötilat tippuvat riittävästi, mutta jonkin ajan kuluttua tulee seuraava ongelma kun yksi "paprikoista" (oikeasti tomaatti, ilmoittaudun maailman lannoitteimmaksi agrologiopiskelijaksi :D) alkaa tuoksumaan tosi, tosi voimakkaasti. Eihän tätä kestä, hankin siis aktiivihiilisuodattimen ja öö, kanavatuuletinko tämä on? Pätäkkää palaa, palakoon, en minä hyvää kasvia ala tappamaan tällaisen takia. Ihan varmasti joku rajattujen ja vajavaisten aistiemme yläpuolella toimiva kosminen Reilukerhosääntö maksaa takaisin kaikki pahat teot ja jollain tasolla elävä on se tomaattipuskakin.

Tällä hetkellä telttaa asuttaa kaksi habaneroa, kaksi jalapenoa, yksi maissi (kokeilumielellä, ajattelin viedä kasvituotannon opettajalle Suomessa talvella kasvatettuja maissintähkiä, niillepä on sitten jännää tehdä kustannuslaskelmia, menisivätköhän Stockmannilla kaupaksi?), kolme tomaattipuskaa ja hillitön leegio foorumilta hankituista siemenistä kasvatettuja taimia on kasvamassa. Podeja pitäisi tulla kunhan aika on kypsä, kovasti kukkivat ainakin. Seuraava operaatio olisi kai kehitellä telttaan sisälle reunoille jonkinlaiset hyllyt pikkutaimia varten, lattiapinta-ala alkaa supistua uhkaavasti. Jonkinlaista hydroa sitä kai olisi seuraavaksi kokeiltava, kunhan löytyy aikaa ja mielenkiintoa tutkia siinä leikissä vaikuttavat keskeiset mekaniikat ja syy-seuraukset läpi. Aloin pohtia josko yrittäisi ensi kesäksi tekemään harjoittelua vesiviljelytekniikkaa käyttävään kasvihuoneelle, ulkomailla olisi pari alan kärkinimeä tähtäimessä. Jos sitä isona saisi näistä vaikka ammatin. Aiemmin kaatunut LED-valaisinhankekin sai uutta tuulta kun löysin yhden toimijan, joka toimii yhteyslenkkinä täkäläisten puuhailijoiden ja kiinalaisten valmistajien välillä. Ehkä niitä valaisimia sieltä vielä tuleekin, annetaan ajan kulua vielä jonkin aikaa.

Onko opittu mitään? Jos alusta asti olisi kerralla hankkinut kunnon välineet, olisi säästänyt reilusti aikaa ja valuuttaa. Eipä näille harrastuksille kuulemma hintaa lasketa, yllättävän paljon ylimääräistä on saanut kulumaan vaikka olen mielestäni aina ollut lähes tyhjätasku. Omalla kohdalla heikko suhteellisuuden- ja todellisuudentaju ja ongelmat toimintaympäristössä (päättyvä parisuhde, motivaatio-ongelmat koulussa) johtivat tolkuttomaan säätämiseen, mutta jos sitä nykyään hymyilee kämpällään vähän enemmän, kasvien kanssa illat turatessa. Mikä se täällä sitten on tärkeää lopulta?

Jos kellään on kysyttävää tai kommentoitavaa tuollaisen tuotantolaitoksen rakentelusta, rupattelen mieluusti. Yksityisviestillä kuitenkin, taitaa muuten mennä offtopicin puolelle.

Näin tällä kertaa.

Atheos__

Kyllä voi, ainakin jos sen päättelee ajasta joka tulee foorumilla asiaa opiskeltua  ;D
LainausKeskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 15 päivää, 12 tuntia ja 20 minuuttia.
Toimin testosteronilla ja turbohiivalla. Olen eeppinen! Olen upea! Olen tosimies! Päässäni on pissaa!

Tinsa

Voi!

Piti pariviikkoa sitten ostaa paria lajiketta kokeilumielessä että millaista touhua tämä on. No tilasin sitten 12 lajiketta ja nyt on n.70 chilin tainta kasvamassa ja jo tässä kohtaa alkaa tila olemaan vähissä, mutta onneksi kesällä voin valloittaa parvekkeen. No taas on se että tämä on kokeilu kausi, mutta n.2 viikkoa olen kasvattanut ja nyt on jo natikka tilauksessa. Ja mitä tulee foorumilla vietettyyn aikaan niin n. 2½ viikossaa keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 1 päivä, 13 tuntia ja 27 minuuttia.
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger
Vaikka on jo vuosia kasvatellut ja antanut tutuille amistiaisia

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 24, 2011, 21:02:53 ip
Kaupassa luulivat teeholistiksi kun ihmettelin ettei hyllyssä ollut 32:ta teesiivilää.

Räyhis

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Tinsa

Iski kyllä hiukan  :-\ kun aloin miettiä minne laitan ne, eikä ;D
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger
Vaikka on jo vuosia kasvatellut ja antanut tutuille amistiaisia

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 24, 2011, 21:02:53 ip
Kaupassa luulivat teeholistiksi kun ihmettelin ettei hyllyssä ollut 32:ta teesiivilää.

chilimieli

"Keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 7 päivää, 9 tuntia ja 59 minuuttia."
Kasveista tuleekin sitten kuvia kesämmällä, kuinkas överiksi sen voi vetää kerrostalossakin! ;D

jeQQ

Lainaus käyttäjältä: chilimieli - huhtikuu 15, 2010, 12:32:18 ip
"Keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 7 päivää, 9 tuntia ja 59 minuuttia."
Kasveista tuleekin sitten kuvia kesämmällä, kuinkas överiksi sen voi vetää kerrostalossakin! ;D


Mä voin sitten laittaa kuvia, että miten pysyy suht koht hanskassa. ;)

psyphish

Itse olen nyt noin kuukauden tätä hommaa kokeillut ja muija on alkanut jo katkaisuhoitoa harkitsemaan. Painajaisia tuholaishyönteisistä on tullut nähtyä ja vartin välein on pakko tarkistaa että taimille ei ole käynyt mitään. Pari pientä hitaammin kasvavaa meinasin napsaista poikki, mutta ei kantti kestänyt joten noi on nyt omissa ruukuissaan vaikka hieman hitaita ovatkin. Lamppuja on tullut osteltua vähän turhankin paljon, about 20 kpl 30+w eslejä ja tietenkin se natikka ja tasapainotettu polttimo. Hieman alkaa itseäkin ahdistaa, mutta ehkä tää tästä rauhoittuu jahka ekat nuput on näkyvissä, siinä vaiheessa viimeistään tietää että ei oo kaikkea tehnyt väärin.  :)

Neutroni

Tällaisella palstalla on se hyvä puoli, että jos oman mopon keuliminen alkaa pelottaa, voi aina katsella miten HC-jätkät painelevat lepikkoon kunnolla. Se pätee oikeastaan kaikissa miehisissä harrastuksissa. Tosin kasvihuoneviljely taitaa olla jollekin täällä oikein bisnes.

TunturiTiger

Oikeestaan ny alko helpottaan ku naapurikin alkoi harrastuksen. Sain sille iskettyä pari tainta ja kaverin pitäis tulla hakeen vielä pari.

Paprikaana

kyllä todellakin voi vetää överiksi :) viime kesänä kun kaikki ikkunat  olivat TÄYNNÄ chilejä, vannoin että ensi vuonna ei tule olemaan yhtä paljon kasvatettavia.. no toisaalta osaksi totta.. eii ole  yhtä paljon, vaan VIELÄ ENEMMÄN!  ;D tänävuonna investoitu enemmän harrastukseen kun tarkoituksena aloitella vesiiviljelyä :)

nimim. haaveena omakotitalo jossa iso piha ja VALTAVA kasvihuone täynnä chilejä ja muuta kasvateltavaa :)
Il Mondo Cambia, Io No!

Larski

Voiko tätä touhua olla vetämättä överiksi?

Viime kesänä alko jo vähä ahdistaa parvekkeella ku siellä asusteli 30-40 chiliä + tomaatit + basilikat + kurpitsat ja nyt oli meininki että chilejä pitää vähentää rajusti. Nyt sitte opiskelijakämpässä kuitenki rehottaa yli 30 eri lajiketta ja kasvien lukumäärä taitaa ylittää sadan. Varmaan pitää koittaa kylmästi rajottaa täs vaihees ja pitää itellään vaan yks kasvi/lajike ja laittaa ylijäämät jakoon.

Aji Inferno

Kyllähän tämä ihan mahdottomaksikin pääsee, suuremmin yrittämättäkään! :)  Nyt olosuhteet tekevät homman itselläni lähes mahdottomaksi, mutta jos olisi se kunnon kämppä ja/tai piha, yms, yms... Överiksi taitaisi mennä ison kaavan kautta!  ;D  Ja olihan takavuosina parvekkeellani aina yli 70 chilikasvia... Jos se ei ollut överiä, niin mikä on? :)

Loikkarinen

huhtikuu 22, 2010, 13:02:57 ip #37 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 22, 2010, 15:12:10 ip käyttäjältä Loikkarinen
Lainaus käyttäjältä: Tinsa - maaliskuu 27, 2010, 09:15:53 ap
Voi!

Piti pariviikkoa sitten ostaa paria lajiketta kokeilumielessä että millaista touhua tämä on. No tilasin sitten 12 lajiketta ja nyt on n.70 chilin tainta kasvamassa ja jo tässä kohtaa alkaa tila olemaan vähissä, mutta onneksi kesällä voin valloittaa parvekkeen. No taas on se että tämä on kokeilu kausi, mutta n.2 viikkoa olen kasvattanut ja nyt on jo natikka tilauksessa. Ja mitä tulee foorumilla vietettyyn aikaan niin n. 2½ viikossaa keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 1 päivä, 13 tuntia ja 27 minuuttia.


Meikälle kävi ihan samoin:D:D "Muutaman vaan laitan" ja sitten on yhtäkkiä joka paikka täynnä taimia ja valoja ja lannotteita ja tulee raahattua taimia huoneesta toiseen valon perässä. Suurena haaveena ois saada kasvihuone rakennettua. Onneks pihaa riittää levitellä kasvit ympäriinsä.
Mulle kaikkein hankalinta on olla tilaamatta lisää siemeniä, varmaan kerran päivässä bongaan jonkun ihanuuden ja oon tilauslappu kourassa, kunnes tulee joko järki tai rahattomuus vastaan;) Enkä ole vielä saanut edes ensimmäistä satoa, saatikka sitten tiedä että saanko tuon revohkan piettyä hengissä kesän yli:D
Mutta minusta on kyllä ihanaa olla näin innostunut jostakin<3 (Keskustelualueella viettämäsi kokonaisaika: 17 tuntia ja 18 minuuttia.)

psyphish

Itse vedin alkuun överiksi, kasvit tosin laittoivat minut katkaisuhoitoon ja lopettivat kasvamisen. Kolmen sentin taimia kaikki ja mistään ei pitäisi olla puutetta. Yli kuukaudenkohan noi olis nyt ollut mullasta ulkona.

ihananne

Tottakai voi. Ongelma ei kuitenkaan ole nuo chilit, mutta kun parin neliön parvekkeelle pitäisi saada mahdutettua kesän tullen myös minipäärynäpuu, goji-pensas, pari kolme isoa tomaattia, muutama minitomaatti, ruukkukurkkuja, ananaskirsikoita, yrtit ja hapankvatti. Onneksi tajusin lahjoittaa osan chileistä tutuille. Sitä paitsi nyt voidaan sitten vertailla kasvuvaiheita...