toukokuu 13, 2024, 08:32:01 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Nepalilaista kanaa tomaatti-voi-kermakastikkeessa

Aloittaja Rince, elokuu 05, 2009, 12:20:08 ip

« edellinen - seuraava »

Rince

Olen yrittänyt valmistaa samanlaista kanaa kuin mitä tarjoillaan Porvoon ja Helsingin nepalilaisissa ravintoloissa. Ravintoloilla on hieman eroa mausteiden käytössä, mutta itse ruuat noudattavat samaa kaavaa.

Laita tehosekoittimeen:
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 prk (50g?) tomaattipyrettä
1-2 sipulia
chiliä maun mukaan

Hienonna ainekset tehosekoittimella kunnes sipulit ja chilit ovat täysin hienontuneet, ei siis paloja jäljellä. Seos on tasalaatuista "tahnaa".
Kaada tämä seos kattilaan, ja lisää myös:

5 kokonaista neilikkaa (tai vastaava määrä jauhetta)
kardemummaa
jauhettua korianteria
paljon suolaa


Anna seoksen kiehua hiljalleen puoli tuntia (tai niin kauan kuin jaksat odottaa).
Sillä aikaa, ota:

500g broileria filettä 2-3cm paloina (maustamatonta, voit halutessasi marinoida itse esim yrtti-jogurttikastikkeessa, tai tandoorimarinadissa)

Levitä broilerinpalat uunipannulle ja grillaa niitä kunnes ovat kypsiä. Vaihtoehtoisesti voit myös paistaa suikaleet pannulla, mielellään voissa. Grillaus sopii varsinkin tandori-maustetulle kanalle!

Lisää broilerit kastikkeeseen. Lisää myös:

1-2 paprikaa paloina
1-2 sipulia paloina
1-2 dl kermaa (sitä kunnon tavaraa, ei mitään "5% Ruoka"-litkua)
iso nokare voita (taas sitä kunnon tavaraa, ei flooraa. Oivariini kelpaa hyvin)
lisää suolaa  ;D
1-2 tlk sokeria

Anna kiehua hiljalleen kunnes paprikat ja sipulit ovat pehmenneet sopivasti, eivät täysiä lötköjä mutta eivät raakojakaan. 10 minuuttia varmaan riittää.

Kastikkeen tulee olla aika suolaista ja voin maun pitää tulla läpi. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja voita.
Tarjoile riisin kanssa.

Tällä samalla perusohjeella voi tehdä muitakin nepalilaisia ruokia, vain hieman vaihtelemalla mausteita ja vihanneksia. Ravintola Himalayan ruokalistasta saa vinkkejä.


Horrigan

Pitää kokeilla tuota joskus. Nepalilaisissa ravintoloissa yleensäkin tuo "Butter chicken" on ykkösvalintani. On se vaan niin herkkua! :D

sik

Tätä testataan.

Soosin sekottelin valmiiksi ja lounas valmistetaan loppuun huomenna ennen töihin lähtöä.

Maustemääristä olisi hyvä saada mielipiteitä, kun ei ole mitään käsitystä. Soosiin laitoin 4kpl keskikokoista Aji Cristallia, ½ rkl suolaa ja 2 maustemittaa korianteria ja kardemummaa. Ainakin nyt tuntui maku melko sopivalta. Ei liian tulista, vaan lempeä polte. Odotellaan että maustuu jääkaapissa yön yli  8)

Rince

Lainaus käyttäjältä: sik - elokuu 24, 2009, 22:37:30 ip
Maustemääristä olisi hyvä saada mielipiteitä, kun ei ole mitään käsitystä. Soosiin laitoin 4kpl keskikokoista Aji Cristallia, ½ rkl suolaa ja 2 maustemittaa korianteria ja kardemummaa. Ainakin nyt tuntui maku melko sopivalta. Ei liian tulista, vaan lempeä polte. Odotellaan että maustuu jääkaapissa yön yli  8)

Heh, satuin itsekin tekemään tätä taas tänään, tarkoituksena juuri mitata noita mausteita hieman tarkemmin.  ;D

- Kardemummaa 1-2 maustemittaa lienee sopivasti. Nyt laitoin ½ tl (eli 2.5 maustemittaa), se oli liikaa.
- Jauhettua korianteria ½ tl
- 5 kokonaista neilikkaa
- Suolaa 1 tl
- Lisäksi laitoin 1 tl jauhettua juustokuminaa (eli jeeraa)
- Voita meni varmaan 3 rkl, eikä ollut liikaa

Tomaattipyrettä ei tietenkään ollut kotona, yritin korvata Felix Special-ketsupilla mutta ei se oikein toiminut... Tuo tomaattipyre on tärkeä ainesosa, se antaa ruualle tarvittavaa kirpeyttä.

sik

Jaetaan lisää omia kokemuksia:

* 4 keskikokoista Aji Cristallia oli liian vähän.
* 2 maustemittaa korianteria oli liian vähän, tuo Rincen ehdottama ½ tl voisi olla lähempänä sopivaa
* korvasin sokerin laittamalla reilu 1rkl hunajaa
* kerman sijasta rasvatonta maitoa
* voin sijasta n. 30g vihreää oivariinia
* Broileri oli hunajamarinoitua

Hunaja, maito ja oivariini siksi, että olen näillä pyrkinyt korvaamaan epäterveellisemmät ainesosat ruuanlaitossa. Hunajabroileri siksi, että kaupassa ei puoli yhdeksältä muuta ollut  ;)

Soosin lämmittelin kattilassa hiljalleen kannen alla, jotta aromit ja neste ei katoa. Riisiksi tietentin basmatiriisi, jonka keitinvedessä kasvisliemikuutio+nokare tulista currytahnaa.

Koko settiin meni ehkä illalla 30min ja aamulla 30min. + tiskaukset, mutta oletettavasti avovaimo hoitaa ne päivän aikana