marraskuu 19, 2019, 12:24:05 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Soosien säilyvyys

Aloittaja chiliwili, elokuu 06, 2009, 10:49:57 ap

« edellinen - seuraava »

chiliwili

Mitenkä pitkään maustesoosit yleensä ottaen säilyvät syömäkelpoisina? Avaamattomina ja jääkaapissa varmaan pidempään, mutta kuinka pitkään? Kysyn, kun sain lahjaksi pullollisen "Dave's Gourmet Insanity Sauce Private Reserve - Jolokia Ghost Pepper Edition 2009" - soosia (joku haluaa ilmeisesti minut hengiltä  ;D), mutta pitäisi edelliset soosit saada kulutettua loppuun, ennen kuin korkkan tuon pullon. Kauanko tuota voipi säilyttää?

CyberDog

No eikös siinä putelissa ole parasta ennen päivää?

chiliwili

Siksipä kysyn, kun ei ole.

Eikä viimeistä käyttöpäivämäärää näkynyt mielestäni esim. Pain Is Good -kastikkeissakaan.

hessi

avaamattomana säilyy varmaan vuosia, avattuna, riippuen siitä kuinka puhtaana osaat tuotteen pitää,
eli ei likaisia lusikoita tai nuolaisua purkiin yms.

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

CyberDog

Ja parasta ennen päivä on vain parasta ennen ;)

Mutta kyllähän nuo säilyy yllättävän pitkään... Kyllä sen sitten huomaa...ehkä.

chiliwili

Ok, kiitos. Ja puhuinpa höpöjä noista Pain-kastikkeistakin, pullossa näkyy lukevan 11/2011 eli ei näköjään kovin helposti pilaantuvaa. Hyvä ettei tarvitse ruveta kiskomaan noita oikein urakalla, nuuka ihminen kun olen.

Raimo el Muerte

Eikös chili (capsaisiini) itessään toimi vähän niinQuin suolana tai etikkana? Käsittääkseni jostain päin maailmaa peräisin olevat erittäin tuliset sapuskat ovat niin tujuja juurikin siksi, että lihat tai mitkälie on säilötty chiliin? Vaikka kyllähän sitä pilaantuneen pöperön makuakin chileillä peitellään...
Jotenkin on vaikea kuvitella että jääkaappiissa avattunakin oleva mega deathin tai vastaavan tasoinen mössö pilalle menisi kovin nopeasti... Ja jos pilaantuu niin mitä, meneekö se homeeseen vai mitä tapahtuu? Jos sitä pilaantumista ei silmällä huomaa niin mahtaa varmaan olla vaikeaa mausta tai hajustakaan huomata...

Räyhis

Kyllähän etikkaliemet säilyy.

Joskus takavuosina kun tein kokinhommia Yritykselle, löysin eräässä työpaikassa kylmiön perukoilta Sambal Oelek-purkin josta oli otettu käyttöön ehkä desin verran? Kyseinen purkkihan oli suurkeittiömallia ja vetoisuudeltaan n. litran. Nopeasti tarkastaen, purkki oli ollut koskemattomana hyllyllä pari vuotta, siitä asti kun edellisen kerran oli "tex mex"-viikot (voi viljander mitä paskaa), ja sisällöltään tosiaan ehtaa.

Varastin sitä kotiinkin koska Yhtiössä ei tuotteelle ollut mitään käyttöä, päivittäisen lounasruuan koostuessa veteen keitetystä makaroonilaatikosta ja 90% porkkanaa sisältävistä lihasoosseista.

Nyt tuli taas vähän oksennusta suuhun kun muisteli noita loistovuosia. Yä.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset