marraskuu 22, 2019, 09:34:38 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mitä nautitte juuri nyt?

Aloittaja Minbaari, elokuu 27, 2009, 23:25:11 ip

« edellinen - seuraava »

Toni.A


http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

masaiman

Äsken meni Willams Bros:in Eighty shilling scottish ale
Nyt "työn alla" Teerenpelin Laiskajaakko -Tumma Lager
Jääkaapissa odottaa pari Prykmestar Savua....hyrr.....

Toni.A


http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Kaltsu

http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Hombre

Jaa...Pitäisiköhän sitä ketutukseen nauttia 1 Cohiba maduro 5 ja lasillinen kanadan viskiä?
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

mohla

Lainaus käyttäjältä: linker - syyskuu 10, 2010, 19:56:30 ip
Sandelsin uutuustuotetta. Ja jollei kolahda, niin maustetta purkista sekaan


edit:

Arvio: Ruunankusta. Ei voi kutsua tummaksi olueksi.
Suosittelen valmistajalle humaloinnin apuaineeksi kuvan oheistuotetta


Samainen tuote maistelussa täälläkin. Tummaksi lageriksi kutsuisin, jonka voi mieltää miten kukin haluaa. Itselle tummakin lager on kaljaa ja muut tummat esim. porter olutta. Varmaan ihan hyvää ruokajuomaa tuo 4% Sandels, kun yhden ison jälkeen "voi" vielä ajaakin tarvittaessa. Toivoisin toki tuosta sen A-kaupan version...

Toinen illan maisti on Nikolai 2011, joka myöskin on tumma lager. Wieniläistyyppinen itsemarkkinoiden, mutta mielestäni tuoksussa on jotain alemaista tms. Täytyisi maistella wieniläistyyppisiä oluita enemmän... Suomalainen kalja jossa on makua? Ihan jees.

Fire

Sidukkaa, kohta teen jonkun tappoaterian ja tiputan aampupierulla pari lohikäärmettä taivahalta. ;D

masaiman

Lainaus käyttäjältä: mohla - syyskuu 10, 2010, 23:12:28 ip
Toinen illan maisti on Nikolai 2011, joka myöskin on tumma lager. Suomalainen kalja jossa on makua? Ihan jees.


??!!!
Minusta tuo oli vetistä litkua... Ehkä vaan olen sitten tottunut voimakkaamman makuisiin oluisiin (mm. okell`s aile smoked celtic porter, prykmestar savu, olvi vaakuna...yms... Tosin toisaalta nautin Ale- oluista, erityisesti Sheperd Neamen tuotteista. Mitä humalaisempi/kitkerämpi, sen parempi...

Joskus huvittaa käydä esim. Citymarketissa iltasella jos jonoon sattuu taakse lauma lippispääteinejä niiden kaupan halvimpien alle kahdenkympin kaljasalkkujen kanssa, kun itsellä on 6-8 pulloa ja kassantäti naputtaa tauluun ~35 euron lukemat niin joskus kattovat aika pitkään... No, toisaalta, humaltuminen on oluen juonnissa itselleni lähinnä mieleinen sivutuote...

Alkais vihdoin viimein olla omista pikkuruisista puskista jotain kerättävääkin... Suattaapi olla että huomenna pääsee ensikerran valmistamaan ruokaa oman pensaan sadosta...

Onko kellään tätä lukevalla kokemusta Black Scorpion Tonguen mausta/ tulisuudesta? huomenna aion maistaa, mulla ei varmaa tietoa vahvuudesta kun en ole aikaisemmin saanut, mutta ymmärtääkseni suht tiukkaa tavaraa... onko esim. kovempi kuin punainen aji cristal tai Haba?

mohla

Lainaus käyttäjältä: mattson - syyskuu 10, 2010, 23:35:58 ip
??!!!
Minusta tuo oli vetistä litkua... Ehkä vaan olen sitten tottunut voimakkaamman makuisiin oluisiin (mm. okell`s aile smoked celtic porter, prykmestar savu, olvi vaakuna...yms... Tosin toisaalta nautin Ale- oluista, erityisesti Sheperd Neamen tuotteista. Mitä humalaisempi/kitkerämpi, sen parempi...


Hmm. Verrattuna tuohon Sandelsin tummaan lageriin pidin Nikolain 2011:ta ihan jees oluena. Toki Nikolaikin oli vain se keppanaversio, jotka yleensä ovatkin vetisiä litkuja... Tarvii kokeilla A-kaupan versio. Eihän tuollaista suomalaista "premium-massa" olutta voi oikein verrata ulkomaisiin oikeasti hyviin oluisiin tai edes kotimaisiin pienpanimoiden tuotoksiin. Sarjassaan hyvää kuitenkin.

Lainaus käyttäjältä: mattson - syyskuu 10, 2010, 23:35:58 ip
Onko kellään tätä lukevalla kokemusta Black Scorpion Tonguen mausta/ tulisuudesta? huomenna aion maistaa, mulla ei varmaa tietoa vahvuudesta kun en ole aikaisemmin saanut, mutta ymmärtääkseni suht tiukkaa tavaraa... onko esim. kovempi kuin punainen aji cristal tai Haba?


Mä oon myös kiinnostunut tuosta BST:n ominaisuuksista, kun keksin että Fataliin yllärisiemenistä yhdestä kasvoi moinen puska. Nyt alkaa podit tosin sisällä vasta alkaa saada värinvaihtokokoa, kait...

Miksu77

Juuri avasin koffin portterin ;D, omasta mielestä parhaimpia suomalaisia oluita.

masaiman

Lainaus käyttäjältä: mohla - syyskuu 10, 2010, 23:48:36 ip
Mä oon myös kiinnostunut tuosta BST:n ominaisuuksista, kun keksin että Fataliin yllärisiemenistä yhdestä kasvoi moinen puska. Nyt alkaa podit tosin sisällä vasta alkaa saada värinvaihtokokoa, kait...


Mulla oli ensin syvän tumman violetteja, siitä valkoisen/vihreän/oranssin kautta  lähes verenpunaiseksi. jos ei huomeniltaan mennessä kukaan ole antanut arvostelua, tullee sellainen sitten multa kun maistan...

Fire

Lainaus käyttäjältä: Miksu77 - syyskuu 10, 2010, 23:56:01 ip
Juuri avasin koffin portterin ;D, omasta mielestä parhaimpia suomalaisia oluita.


Totta. Plevnan IPA kilpailee tuon kanssa. Legendahan taisi olla että Koffin Portterin "keksijä" oli töissä Guinnesilla? Vai miten se meni...
Joka tapauksessa suomalaisen "olutkulttuurin" lippulaiva tuo portter.

mohla

Lainaus käyttäjältä: mattson - syyskuu 11, 2010, 00:04:44 ap
Mulla oli ensin syvän tumman violetteja, siitä valkoisen/vihreän/oranssin kautta  lähes verenpunaiseksi. jos ei huomeniltaan mennessä kukaan ole antanut arvostelua, tullee sellainen sitten multa kun maistan...


Kuvaus täsmää aika hyvin tähän. Tosin heti kukan terälehtien tiputtua podin alut ovat mulla vaalean vihreitä ja siitä violetteja. Nyt isoimmat (koko n. 3-4 cm x 1,5 cm x 1,5 cm) podit vähän vaaleamman violetteja kuin Bolivian Rainbow:n podit alussaan. 10 podia on nyt kypsymässä, joten ainakin siemenet luulisi saavan ensi kaudeksi, jos tuo makunsa puolesta miellyttää kasvattamaan uusiksi. =)

TeemuK

Kahvia ja tupakkaa. Ärsyttää kun lomallakin herää jo ennen seitsemää.

Nizo

Aamusumpit kurkusta alas kaadan mä...

Räyhis

Suomalaiset oluet ovat hinta/laatu-suhteelteen ylivoimaisia, mutta silti täyttä paskaa. Itseasiassa nehän eivät ole edes oluita vaan olutta muistuttavaa juomaa. Ne on pilattu E-aineilla ja kaikenmaailman tärkkelysjutuilla. (itsekin tosin kannan niitä tarjous koff-salkkuja kotio..)

Kaikki peruslagerit ovat samaa kamaa, labrassa noita voi erottaa mutta ei ihmiskielellä. Suurimmat "makuerot" johtuvat alkoholiprosentissa joka vaihtee 0,3% eri oluiden välillä.

Sitten nämä "tummat lagerit". Sallikaa mun nauraa, nostetaan katkeroainepitoisuutta kaksi yksikköä ja värjätään litku sokerikuloorillä sen verran, että päästään EBC asteikossa lähemmäksi "sitä toista päätä".

Juntti kaataa värjätyn lagerin lasiin ja ihmettelee rikkaampaa makusfääriä. Hohhoijakkaa.

Rehellisen makuisia oluita, joissa ihan oikeasti katkeroarvot ovat koholla ei montaa kaupasta löydy. Pilsner Urquell on hyvää, mutta vesitettyä nykyään.

Kukko Pils taitaa olla ainoa pilsner-tyyppinen olut joka ei aiheuta paskaista huutonaurua, muiden kotimaiten "pils-tyyppisten" pilsujen joukossa.

Ja viimeisenä Nokian Panimon Keisari münchener, josta ihan oikeasti pystyy maistamaan münchener-maltaan. E300-tuoteselosteessa pikkaisen syö uskottavuutta "premium oluesta", mutta menköön.

Alkosta saakin sitten varsin maukkaita tuotteita!
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Kaltsu

Hieman modattua laiskan paskan chiliä http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6599.msg76981#msg76981 ja jälkkäriksi homomokkaa eli cappuccinoa.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Tepi

Wallmartin pastrami-voikkaria modattuna chipotlella...juomana Samuel Adamsin lageria.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

TunturiTiger

Aamukahvia ja leipää. Prkl mä oo ees nukkunu kunnolla.

biblo

"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk