marraskuu 13, 2019, 01:37:30 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mitä nautitte juuri nyt?

Aloittaja Minbaari, elokuu 27, 2009, 23:25:11 ip

« edellinen - seuraava »

Räyhis

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Tapolan Tulikeppi

Melkein hirven lihaa.. Jägermeisteriä, kaliaa ja musiikkia.
# 1022

Pertsa

Talvikausi virallisesti avattu.
Äsken oli pakko päästä piipulle ja hyvinhän tuo toimi kun puki tarpeeksi. Alla oli pitkä kalsariasu, välifleecet, villapaita ja paksu toppatakki. Hyvin tarkeni makuupussissa terassilämmittimen alla, oli suorastaan lämmin ja kiva taas todeta ettei pakkaset häiritse harrastustoimintaa.
Paukkupakkasilla tosin tarvitsee suunnistaa Töölön Olohuoneeseen nahkasohville joka on sopivasti kotimatkalla töistä saavuttaessa.
Fiilistä juhlistaa se, että sain viimeinkin vakituisen työpaikan. Johan noi keikkahommat alkoikin riapoon =)

-P-
Meillä määrää Nainen!

.tomppa.

vitullinen polte hävisi suusta vihdoinkin..   piti näyttää mattsonille miten kuivattu naga häviää suuhun...  PRK!!!

en suosittele edes mikestonesille...polte on aivan vit  llinen

Räyhis

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: Pertsa - marraskuu 27, 2010, 14:13:04 ip
Fiilistä juhlistaa se, että sain viimeinkin vakituisen työpaikan. Johan noi keikkahommat alkoikin riapoon =)

-P-


Onneksi olkoon vakkaripaikan saamisesta. Jatkathan ravintola-alalla edelleen? Itse nautin viikonloppuvapaan kunniaksi ystävien seurassa mustikkavodkalla terästettyä glögiä! Pohjiksi on mennyt mm. Arctic circle ale, koffin porter ja Spesial holiday ale. Viimeinen oli minun mielestä paras, kaikesta saamastaan kritiikistä huolimatta. Mausteisuus ei ampunut yli ollenkaan.
#816

.tomppa.

Juu onnea täydeltä syliltä täältäkin!!!!!!!!!

Rupiaa abc ruoat paranemaan hitusen..tai yhden aseman..(tai missä olitkaan töissä, mutta kuitenkin!)

Pertsa

Kiitoksia =)
Abc jäi taakse (Ylläri) ja sain moukan tuurilla suoraan vakipaikan Leppävaaran Metropoliasta. 2 kokin voimalla ruokitaan yli 600 opiskelijaa ja kiirettä pitää koska tehdään mahdollisimman paljon itse. Mautonta sapuska ei kyseisessä paikassa ole, siitä pidän huolen. Ainoa vaan että maustepuoli on sitä mitä tukusta saadaan, perus Gayenneä ja Anchoa siis mutta muuten reseptiikka on varsin kelpoisa.
Oli melkoinen harppaus hypätä suurtalouspuolelle koska oon vuonna 2006 heittäny pikkuisen keikkaa/harkkarinhommia isommassa keittiössä ja näinollen shokki oli suuri mutta ensimmäisen viikon perusteella vaikuttaa lupaavalta. Porukka on just sopiva ja huumori perustuu lähinnä leikkimieliseen piruiluun, kieleen jota itsekin osaan.

-P-
Meillä määrää Nainen!

.tomppa.

ONNEA!!


tosta pitää olla ylpeä!  koita saada ne "pallinaamat" syömään ns"laitosruokaa"    nyt kun on hyvä kokki! 

Räyhis

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Antitheist

Lainaus käyttäjältä: Pertsa - marraskuu 27, 2010, 23:53:23 ip
Kiitoksia =)
Abc jäi taakse (Ylläri) ja sain moukan tuurilla suoraan vakipaikan Leppävaaran Metropoliasta. 2 kokin voimalla ruokitaan yli 600 opiskelijaa ja kiirettä pitää koska tehdään mahdollisimman paljon itse. Mautonta sapuska ei kyseisessä paikassa ole, siitä pidän huolen. Ainoa vaan että maustepuoli on sitä mitä tukusta saadaan, perus Gayenneä ja Anchoa siis mutta muuten reseptiikka on varsin kelpoisa.
Oli melkoinen harppaus hypätä suurtalouspuolelle koska oon vuonna 2006 heittäny pikkuisen keikkaa/harkkarinhommia isommassa keittiössä ja näinollen shokki oli suuri mutta ensimmäisen viikon perusteella vaikuttaa lupaavalta. Porukka on just sopiva ja huumori perustuu lähinnä leikkimieliseen piruiluun, kieleen jota itsekin osaan.

-P-

Omat kokemukseni suurkeittiössä työskentelyssä ovat päättyneet liian monesti potkuihin, saunapuhdas ja ystävällismielinen vinoilu eivät olleet pystyyn kuivanneiden keittäjämummojen alaa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 27, 2010, 19:54:05 ip
Kaljaa kapakassa.


Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 28, 2010, 15:34:12 ip
Kaljaa kapakassa.


Kaikuuko täällä?

Pertsa

Mulla on keittiössä työkaverina miespuolinen, kohtuu samanlaisella huumorintajulla varustettu tyyppi.
Joskus kävin heittämässä keikan vanhainkodissa ja henkilökunta oli viidenkympin pahemmalla puolella olevia muoreja, yhden päivän sitä siedin ja kuultuani tarpeeksi tatuoinneista (Iik!) sun muusta päätin että ei enään koskaan. Ruoka oli ylihintaista skeidaa ja mausteitahan siellä ei saanut käyttää.

-P-
Meillä määrää Nainen!

Räyhis

Mulle riitti keittiöhommat kun aluepäällikkö kävi haukkumassa, oli kuulemma LIIAN HYVÄT safkat verrattuna ketjun toisiin paikkoihin, meidän toimipiste sai kuulemma muut näyttämään surullisilta eineskuppiloilta.. Tämä mahdollista vain Suomessa.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Pertsa

marraskuu 29, 2010, 17:12:45 ip #1233 Viimeisin muokkaus: marraskuu 29, 2010, 17:18:28 ip käyttäjältä Pertsa
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 29, 2010, 16:30:47 ip
Mulle riitti keittiöhommat kun aluepäällikkö kävi haukkumassa, oli kuulemma LIIAN HYVÄT safkat verrattuna ketjun toisiin paikkoihin, meidän toimipiste sai kuulemma muut näyttämään surullisilta eineskuppiloilta.. Tämä mahdollista vain Suomessa.


Tarvii vissiin tehä vähän paskempaa safkaa huomenna kun oma aluepäällikkö tulee käymään. Tosin, tuskin tulee huonoa palautetta koska jos helvetin isoista määristä saa edes jokseenkin ookoo maustettua ja maistuvaa niin ei tarvihe kenenkään urputtaa. Jos osaa paremmin (Tahi paskemmin), saa vetää kokintakin päälle ja tulla näyttämään.
Kun ruoan hinta poljetaan mahdollisimman alas ja silti tehdään paljon itse, on kokeilla helvetillinen kiire mutta itse olisin lausunut Hallelujaa jos olisin saanut noinkin hyvää sapuskaa kokkikoulun ruokalassa. Ja siellä sentään oli muutama keittäjä ja iso liuta harjoittelijoita joista osa tosin kaivoi työkseen nenää.

-P-

Sen verran vielä että ite nautin suunnattomasti hyvän kasvisruoan tekemisestä, ja meillä on (Omakehu haisee joo) siihen erittäin hyvä reseptiikka ja maustamisessa on vapaat kädet. On kasvisruoka hiukan muuttunut omista laitosruoka-ajoistani =)

Meillä määrää Nainen!

Räyhis

Ketjupaikoissahan on valitettavasti aluepäällikköinä ym. "ylempinä toimihenkilöinä" pääsääntöisesti sellaista porukkaa joka ei ole ollut kauhanvarressa ikinä. Sama kuin ajokortiton liikenneministeri.

Ai niin...mutta..meillä täällä Suomessa taitaa ollakin ajokortiton liikenneministeri!  ;D

Ja työministerinä sellainen joka ei ole eläissään tehnyt rehellistä ansiotyötä  ;D

Lottovoitto syntyä Suomeen!
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

.tomppa.

Itse muistan ylä-aste ajoistani kun ruokana oli "hernekeittoa" jossa raakoja herneitä yms, jauhelihakeitossa oli 200 litraa kohti varmaan 400g itse j-lihaa joka sekin puoliraakaa... hohhoh..

Olen nähnyt monia suurtalouskeittiöitä ja olisi mahtava päästä kunnolla kokkaamaan siellä, missä ei tila ja astiat lopu ihan heti!  ja jos saisi vapaat kädet..    :P

mutta tyydyn kotikokkaukseen josta nautin suunnattoman paljon!  huomena tulee tili jotenka sitten sokokseen.. ::)

muuten, paljonkos se yhteen "laitos" annokseen on keskimäärin varattu rahaa?

JaloPena

Cayennepipareita sinihomejuustolla ja punaviinin kera.
Tulikin isin pipareita kun laitoin pussillisen cayennea puoleen kiloon piparitaikinaa.   ;D
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

TunturiTiger

Aamiaiseksi paistoin kananmunia, pekonia ja pari bratwurstia. Samalla hörpin tässä vielä kahvia kermalla. Ei välttämättä huonoin aamiainen.

Räyhis

Lainaus käyttäjältä: .tomppa. - marraskuu 29, 2010, 20:57:07 ip
muuten, paljonkos se yhteen "laitos" annokseen on keskimäärin varattu rahaa?


Kouluissa ja päiväkodeissa se on jotain 0,8-2,4e välissä mitä per henki saa maksaa päivän ateriat.

Työruokalat (nämä Amican, Sodexhon ja Eurestin yms. paikat) annokseen saatetaan investoida jopa se kolme euroa jos ulosmyyntihinta on haarukassa 7,7-10€

Sen takia pihvit tulee saarioiselta pakasteena, soosi purkista ja maizenalla kiinni ja muusikin lämmitetään painekeittimessä. Ennen vanhaan 250 asiakkaan henkilöstöravintoloissa oli ravintolapäällikön lisäksi kokki, tiskari, kylmäkkö ja kölvipoika. Ravintolapäällikkökin ehti pyörittää osaa rumbasta.

Tänä päivänä edellämainittu kokoonpano on kolme ihmistä, sitten ihmetellään miksi ravintola-alalla ihmiset dokaavaat viinaa kuin sienet ja kuolevat alta kuuskymppisinä.  ;)
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Pertsa

Kävin töiden jälkeen paikallisella.
Iso nelonen ja Koffin Portteri toimi oikein hyvin.....

-P-
Meillä määrää Nainen!