syyskuu 21, 2019, 16:12:44 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kesäkurpitsasta siedettävää apetta?

Aloittaja Kimppu, elokuu 28, 2009, 21:19:57 ip

« edellinen - seuraava »

Kimppu

Tänään tuli kerättyä loput kesäkurpitsat pois kasvarista... On niitä varmaan viis kiloa... Saisko niistä tehtyä jotakin oikeasti hyvää säilykettä? Ehkä chileillä aateloituna. ;)

Entä sitten tomaatit, joita kypsyttelen sisällä? Kypsytetyt kun ei maistu niin hyvältä kuin suoraan puskasta poimitut kypsät tomaatit... Jotaki hyvää chilistä soosia ehkä niistäki...?
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

axo

Tomaateista paholaisen hilloa: http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=247&ProductPage=1&ProductID=7963&GroupID=519. Just tuli tehtyä eka satsi tota ja varmasti tuun tekeen toistekin.

mpp

Itse säilöin kesäkurpitsat etikkaliemeen. Hilloxista keitin liemen ja purkkiin muutama chili mukaan

Kimppu

Pakko nostaa taas... Ulkona lämpimälläpaikalla muovin alla kasvaneet kesäkurpat tuottaa taas satoa, kerätty vajaa muovipussillinen, vielä samanverran kasvamassa... Etikkaan on säilötty jo osa mutta ei sitäkhään kovin paljoa syö...
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

Miksaa

Tässä muutama resepti...

Kesäkurpitsa-ananashilloke
6 kuutioitua kesäkurpitsaa
1 tuore ananas tai 500g tölkki ananasrenkaita
3-4dl appelsiinituoremehua
5dl sokeria
Nestemäistä Atamonia säilöntään

Keittele 20min ja soseuta. Kiehauta, anna jäähtyä ja lisää Atamon, tölkitä.

zucchini-salsa
6 kesäkurpitsaa
2 iso sipulia
2 jalapenoa
2 hapsua
1dl omenaviinietikkaa
0.75-1 dl sokeria
1 tl cajon-sinappia
2tl sellerisuolaa
1 tl mustapippuria

Itketä kesäkurpitsa, pilko muut aineet pieneksi.
Kuivaa itkut pois ja kuutioi kesäkurpitsa
Freesaa pannulla, mutta älä ruskista.
Lisää muut aineet ja hauduta 20min.
Purkita kuumana

Kesäkurpitsaa voi myös kuivata puolen sentin siivuina ja pakastaa siivuina/kuutioina.
Kuivattaa voi esmes "sipseinä" parin millin siivuina uunissa 125 astetta, kunnes murtuu taittaessa.
Pakastaessa siivuja, 3min ryöppäys, nopea jäähdytys kylmässä vedessä ja sit pakkaseen pussiin.


Toivottavasti saat lisää ideoita näistä ehdotuksista... ;)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

jortikka71

kesäkurpitsa-puolukkahilloke; eli puolukoita, tuoreita tai pakaste, ja kesäkurpitsa halki, sisukset pois palloraudalla tahi pikkulusikalla, pilkotaan 1cm x 1 cm kuutioiksi, sipulia vähän sekaan jos siltä tuntuu..keitellään hillo sokerin kanssa hillokkeeksi. ei ihan hillo-ohjeen mukaan, vaan vähän ohuemmaksi. mikä ettei voisi kokeilla hieman chiliäkin..toimii karjalanpaistille, kaikille pataruoille, oikeastaan mille tahansa lihoille lisukkeeksi. Kaalikääryleiden kanssa verrattomia!!

Doc Evil

Kesäkurpitsaa tulee mullakin palstalta runsaasti ja päätin, että tänä vuonna teen niitä käyttäessäni joka kerta eri ruokaa etten kyllästy. Tähän mennessä olen käyttänyt kesäkurpitsaa seuraavilla tavoilla:

Sellaisenaan leivän päällä
Täytettynä ja gratinoituna
Kreikkalaisia kesäkurpitsapihvejä (sisältää mm. runsaasti fetajuustoa)
Intialaista kesäkurpitsacurrya
Genovalainen kasviskeitto (kesäkurpitsa ei ole mitenkään pääroolissa tässä ruuassa)

Vielä olisi tarkoitus käyttää mm. johonkin wokkiruokaan, mutta säilömään en kesäkurpitsaa ala. Ne mitä jää yli oman tarpeen, annan pois tai vaihdan joihinkin muihin hyötykasveihin.

Doc Evil

Viime vuonna tein kurpitsa-inkiväärihilloa: http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2008/11/raikas-kurpitsa-inkivrihillo.html
Siitä tuli tosi hyvänmakuista ja olen käyttänyt sitä mm. paahtoleivän päällä sekä intialaisten ruokien ohessa chutneyn tapaan. Saattaisi toimia myös kesäkurpitsasta tehtynä. Itse käytin Tom Fox-nimistä kurpitsalajiketta, joka on maultaan hyvin mieto.

MikaK

Tullut grillattua kesäkurpitsaa, laitettua pastakastikkeen sekaan tai wokkiin paloina.

koshui

elokuu 12, 2010, 19:09:44 ip #9 Viimeisin muokkaus: elokuu 12, 2010, 19:13:46 ip käyttäjältä koshui
Kasvislasagneen ja pastakastikkeeseen noita on tullut laitettua. Nam.

Säilöntäneuvoja ... löytyiskö jostain netin syövereistä... <hetki> ...
http://www.uga.edu/nchfp/how/freeze/squash_summer.html kertoo, että näitä voisi pakastaa. Kotikutoinen käännös:
Leikkaa kesäkurpitsat tuuman suikaleiksi, kalttaa 3 minuuttia, jäähdytä nopeasti, valuta, säilö jättäen sentin väli ja pakasta.
Takeita en voi ottaa miten käy ja miltä maistaa :)

Inca

Tällaista Nannan hilloa on kehuttu kovasti puutarhafoorumeilla. Siihen tosin tarvitaan aroniamarjoja, löytyyköhän? Tässä lainaus:

1,3 l aronianmarjoja
1,3 l omenaraastetta
1,3 l kesäkurpitsaraastetta
1 kg hillosokeria
Valmistus tapahtui hillosokeripussissa olevan ohjeen mukaan.
Hillo ei maistu aronialle, ei omenalle eikä kesäkurpitsalle, vain herkulliselle. Lapsia ei ollut lähettyvillä, että olisivat voineet testata, mutta hillo on ainakin aikuisen makuun paahtoleivällä. S'il vous plaît.

Mikho

Säilömisestä ei oo kekemusta, mutta rakuuna on toimiva mauste kesäkurpitsalle