kesäkuu 03, 2020, 09:16:12 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mikä ötökkä ja mikä oikea myrkky ?

Aloittaja Rustyratt, syyskuu 01, 2009, 15:12:22 ip

« edellinen - seuraava »

Hombre

@jla1710 Kyllä sitä pekonia on suuri osa vanhoista foorumilaisista käyttänyt, eikä ole mitään ongelmia ilmennyt.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

jla1710

Joo, kyllä chilit näyttää olevan hengissä ja voivan kohtuullisen hyvin. Ei siis muuta kuin lisää myrkkyä ilmaan kun ötökät palaavat :)
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

tso


Hienoa kuulla, että hiljaista alkaa tulemaan.

Alkoi kaivelemaan tuo aiemmin kirjoittamani viikon kehityskulku. Ja väärinhän se meni. Kaivelin hieman ansarin kehityskulkua, kun näiden kanssa tulee kuitenkin taas tapeltua kohta...Kehitysaste20C22C30C
muna9.983.9
1. nuoruusaste4.464.9
2. nuoruusaste3.524.0
3. nuoruusaste4.333.8
4. nuoruusaste2.643.8
valekotelo7.355.8
yhteensä322826.2


Nuo numerot ovat siis vuorokausia.

Ja lähde kauppapuutarhaliiton "Jauhiaisten integroitu torjunta" esitelmä. Löytyy mm. hyvä taulukko mihin kehitysasteisiin toimii mikäkin myrkky. Linkki alla, powerpoint esitelmä (.ppt)
http://www.kauppapuutarhaliitto.fi/kauppapuutarhaliitto/kplry.nsf/532d131a1644d842c2256c08003342c4/741cb04ee0e0e413c22575e1001d1120/$FILE/JauhKemTorj2006.ppt

#20

-V-

Lieköhän sitten niin, että kaikki munat, toukat ja kotelot eivät olleet tutustuneet tuohon taulukkoon ja niitä aikuistui sitten tipoittain pitkän aikaa. Onhan tuo lämpötilakin tuossa ikkunalla ollut taatusti alta parinkympin.

jla1710

Kyllä niitä piruja taas pari lentelee, joten ovat varmaankin jostain kuoriutuneet/syntyneet. Ei tosin mitään isoa määrää. Ei varmaankaan auta muuta kuin uutta suoleen... :) Ja työhuneessani on lämmintä noin 25 astetta.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

tso


En uutta ketjua viitsi aloittaa, sopii niin hyvin tähän perään.

TUKES: "Harrastajapuutarhurit turhan innokkaita käyttämään torjunta-aineita"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011031813393845_uu.shtml
#20

habanero

Provadoa kannattaa koittaa. Sillä lähtivät ötökät, joihin ei tehonnut mäntysuopa, puutolu eikä raid.

Edit: Neem öljykään ei tehonnut.
Chiliyhdistys #011

boozeman

Onko kukaan harrastusmielessä käyttänyt petohyönteisiä myrkkyjen sijaan? Punkkien syöttäminen toisille punkeille on ajatuksena brutaalin tehokas tapa päästä ongelmista eroon.

http://www.biotus.fi/DowebEasyCMS/?Page=torjuntaeliotharraste

Tuon nopeasti googlettelin kun kadotin jonkun suomalaisen puutarhan sivut, josta saa useaa eri lajin petoöttiäistä / tuholainen. Ajattelin tänä kautena tosiaan syöttää parvekkeelle eksyneet punkit ja ripsiäiset toisille elukoille :)

Viime kauden paras torjuntakeino punkeille ja ripsiäisille oli ongelmallisen kasvin perusteellinen (lehti ja oksa kerrallaan) suihkutus pesuhuoneessa kerran viikossa. Yksikään raakku ei kuollut vaikka ripsiäiset kovasti yrittivätkin Padroniin ja Cayenne Long Slimiin sekä punkit pariin Apacheen. Lopulta punkit siirtyivät tyhmyyksissään Cardeniaan ja kuolivat nälkään kun sen vahapintaisiin lehtiin eivät enää päässeet pureutumaan. En tuntenut juurikaan myötätuntoa niiden nälkäkuoleman johdosta. Ei järjestetty tässä taloudessa Mite Aid konserttia...

Mäntysuopalios tai yrttejä sisältävät kaupalliset torjuntasaippualiuokset saivat aikaan vaan lehtien tiputtelua. Itse ongelma pysyi. Raidista ja muista suihkutettavista tekeleistä en osaa sanoa koska en ole koskaan käyttänyt.
http://viinanen.org - Ei se siitä...
#1213

Vile

Mikä ötökkä mahtanee olla kyseessä? Lehdet käpristyy ja roikkuu alhaalla. Lehden yläpinnalla valkoista "jauhoa" ilmeisesti ulostetta. Itse ötökästä ei havaintoa lehden ylä eikä alapinnalla.

InkRose

Kuva olis kiva ylläri. ;) Onkos lehden yläpuolella jossain päin kukka? Vai onko "jauho" kiinni lehdessä eli tahmeaa tms.?

Vile

kesäkuu 03, 2011, 15:30:45 ip #30 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 03, 2011, 15:39:59 ip käyttäjältä Vile

[url=http://<a href="http://tinypic.com?ref=2pq2xr5" target="_blank"><img src="http://i53.tinypic.com/2pq2xr5.jpg"

Siinä olis kuva. Valkoista ainetta ei ole enää kun kastoin mäntysuopa veteen kasvin. En tiedä siis sen koostumusta. Ihan hilseetä näytti. Tässä kasvissa missä lehdet ovat käpristyneet ei ole kukkia.

Ainiin todennäköisesti kyseisen lajike on hercules jalapeno

InkRose

Voisiko olla lievä ravinne-epätasapaino kyseessä? Millä lannoitat ja useinko kastelet? Miltä lehdet tuntuu käsissä, onko veltot ja ohuen tuntuiset vai kuivan rapsakat?

Vile

kesäkuu 03, 2011, 16:24:25 ip #32 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 03, 2011, 16:31:55 ip käyttäjältä Vile
Lehdet ovat mielestäni aika vahvat. Siis ei mitenkään veltot. Tuon käpristyneen lehden voi taittaa toisinpäin kuperaksi ja se pysyy siinä. Lannoitteena olen käyttänyt hyvin miedosti nekon kasviravinnetta jossa on N-P-K 7-2-2. Tosin laitoin ruukun pohjalle aika reilusti lannoitettua multaa istutusvaiheessa, pinnassa oli ihan normi multaa. Muissa 19 taimessa ei ole samanlaisia oireita.

InkRose

Lannoitteessa ei ainakaan liikaa kaliumia ole, mikä lehtien reunoja kuivattaisi, vaan enpä tiedä miten hyvin tuolla eväällä satoakaan tulee. Kaliumia saisi olla enemmän kuin typpeä paprikoilla. Onko sulla samaa lajiketta useampaa yksilöä?

Vile

kesäkuu 03, 2011, 16:32:31 ip #34 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 03, 2011, 16:36:13 ip käyttäjältä Vile
Muistin että kyseinen chili oli ulkona suorassa auringonpaiseessa noin tunnin. Oikeestaan sen jälkeen tuo vaiva oli tullut. Voisiko se olla syynä?

On samaa lajia usempia muilla ei esiinny samaa ongelmaa.

Taidampa siirtyä samantien kalium painoitteeseen lannoitteeseen. Aika nopeasti ovat kasvaneet varmaan tuo typpi syynä?

InkRose

Voihan se olla että se sai koki saaneensa tarpeeksi valoa tälle päivälle ja kävi levolle. Vai onko siis toista päivää nyt nuupallaan?

Vile

Joo 2 tai 3 päivää ollu nuupallaan.

käykö orkidearavinne chileille 4-2-7 npk näyttäs olevan? Vai olisko syyslannoite parempaa 22-27 PK eli ei typpeä laisinkaan?

InkRose

Typpeä tietysti tarvitaan myös, muutenhan ei viherkasvua saada. Itse käytän Puutarhan Kesää (13-7-20), kun se on edullista, helppoa ja riittoisaa.

Jos lehtiin ei ole mitään jälkiä ilmestynyt ja kasvupisteetkin ovat terveen näköisiä, tuskin on kyse ollut mistään vakavasta sen jauhon suhteen. En kyllä keksi tuolle roikotukselle mitään syytä, mutta aloittelijahan minäkin olen, ekaa kauttani kasvattelemassa vasta.

Lihamestari

Osaiskohan kukaan jeesata?
Linkeri veikkas kirvaa, mutta wikipedian mukaan kirva on muutaman millimetrin mittainen, nämä ovat muutaman millimetrin osan mitaisia...
Provadoon en tahtoisi kajota, kun puskissa on marjoja...

Tämä on lainaus mun päiväkirjasta:
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - kesäkuu 09, 2011, 22:45:12 ip
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - kesäkuu 05, 2011, 14:38:59 ip
Jaahas arvon toverit.
Luonto on taas ihanuudessaan luonut jotain kipittävää chiliin! :-\
Mahtaakohan tämä olla jotain, mistä pitäis huolestua, vai onko tämä vaan nakertamassa chilistä pois jotain tuholaista.

Pahoittelen kuvan heikkoa laatua, nopea pikkupiru oli pieni ja käsivaralta jouduin ampumaan... :(

E: Mahtaiskohan toi olla ripsiäispetopunkki?

Kummatkin kuvat on senverta huonoja, että ota tosta selvää.
Samassa kasvissa on ollut ripsiäisen toukkiakin...
Onks nyt saletti, että toi on joku kirva?
Taas on ruvennu puskissa vilistämään noite alta puolmillisiä valkoisia "täpliä".
Noi viilettää aivan pirun nopeasti pitkin chilin lehteä...

Kohta kaivetaan provado esille...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

PP

Heitänpä tännekin kysymyksen: onko kukaan käyttänyt Provadoa lehdille ruiskutettuna? Samaa myrkkyä sisältävä Confidor toimii niinkin, mutta Provado epäilyttää vähän, koska siinä on mukan reilu typpilannoitus.