marraskuu 19, 2019, 23:06:45 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Käyttöä nagalle

Aloittaja Noli Me Tangere, lokakuu 14, 2009, 22:33:05 ip

« edellinen - seuraava »

Noli Me Tangere

Sato kypsyy herkullisen punaiseksi, mutta alkoi yksi asia askarruttamaan: Onko nagalle oikeastaan mitään järkevää käyttöä ruoanlaitossa? Tämä tietysti riippuu henkilöstä, mutta itse miellän kyseisen lajikkeen liian tuliseksi suoraan ruokaan lisättäväksi. Kuivaamista ja jauhamista olen ajatellut, mutta olisiko parempia ideoita?

Joo, voisihan sitä käyttää chiliviinan valmistukseen. Kokeiltu. PARI PÄIVÄÄ pullossa ja kyllä tuntui jo melkoinen polte. Ainakin nyt on kaapissa pullo, joka ei ihan heti tyhjene...

Tietysti tätä olisi voinut miettiä vähän aikaisemmin.

rasse

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=739.0

Tuolla Jannen ohjeella tein Nagoista kastiketta. Hyvää tuli.

Herra 47

naga on yllättävän monipuolinen ruuan laitossa :) niin tuoreena kuin jauheena puhumattakaan savunaga jauheesta...

Kaiken A ja Ö on se että annostelee sitä oikein... Ei sitä tarvitse kokonaista nagaa pikkuannokseen laittaa ;)

Ja yhtäkkiä huomaa että naga varasto onkin huvennut vähiin...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

hessi

käyttöä Nagalle ?
ehdoton suosikkini ruuanlaitossa! rakaana en syö!
savustan ja kuivaan ja jauhaan ja sitä käytän...
tuoreesta teen Sinappia jota ilman en enää osaa olla! ;)
ja keitän myös itse nagaketsuppia sekä noitä hillomössöjä :)
eilen juuri tuli yksi satsi ja päiväkirjassani se noin ohje, makeaa hilloa
aamiaispaahtoleivän päälle :)
tietenkin jokaisen on opeteltava se oma määrä jotta maistuu hyvälle...
mutta, Naga on hyvä oikein annosteltuna!

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: hessi - lokakuu 15, 2009, 09:55:09 ap... jokaisen on opeteltava se oma määrä jotta maistuu hyvälle...
mutta, Naga on hyvä oikein annosteltuna!

Niin on Hessi taas ehdottoman oikeassa.  :D
Annostelusta ja käyttötavasta se vain on kiinni. Vaikka en Nagaa ole maistellut enkä kasvattanut, uskon, että kokemukseni Bhut Jolokiasta osuvat lähelle. Puoli grammaa ruokaan tuo hienon maun esiin tai 1/20 Bhuttia öljyyn saa aikaan hienon salaatinkastikkeen muutamassa päivässä:
http://chilivaari.blogspot.com/2009/09/varovasti-maistellen-aloitetaan.html
http://chilivaari.blogspot.com/2009/08/bhut-jolokia-on-oikeasti-maukasta.html

Tepi

Lainaus käyttäjältä: hessi - lokakuu 15, 2009, 09:55:09 ap
tietenkin jokaisen on opeteltava se oma määrä jotta maistuu hyvälle...
mutta, Naga on hyvä oikein annosteltuna!

Tänään mietin viimeksi samaa ruuan aikana...pistin broilerin päälle bhut jolokia kastiketta ja ajattelin terästää sitä vähän nagarouheella, laitoin ehkä 1/4 teelusikallista ja liikaahan sitä meni. Kymmenkunta minuuttia valuikin sitten vedet silmistä ja piimää meni puolisen purkkia ruokajuomana.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

hessi

 :D näin taitaa monelle käydä nagan ja muiden tulisten chilien kanssa, helposti laittaa liikaa...
joten malttia malttia ja kokeilua ihan pienistä hileistä ensin, sitten lisää ja lisää kunnes löytyy se itselle oikea suhde.
voinen sanoa, että jos nagasta tykkää niin sitten sen määrä vain kasvaa ja kasvaa ;)
itselleni on tullut jo hiukan riippuvuus....
jos nagasinappi on kaapista loppu niin olen aikas levoton ;)
täytyy myöntää.. lähes päivittäin Nagaa jossain muodossa maistelen...
käsilaukussani on AINA mukana savunagaa ja savurocotoa...

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

MikaK

Kokeilin Fatalin naga-ananasta, mutta ei uponnut meikäläiselle. Löysin kuitenkin mainion käytön nagoille eli savustin puolet ja kuivasin koko satsin. Yhdistin vastaavasti käsiteltyihin haboihin ja vetäisin chilit jauheeksi/rouheeksi kahvimyllyllä. Nyt jämäkkä ruuan sekaan lisättävä mausteseos. Kokeiluerän suhteen kävi vain, että kuluin varsin nopeasti ja annosmäärät kasvoivat tasaisesti. Tuoreemman erän olisi tarkoitus kestää talven yli ja on lähtökohtaisesti tulisempaa kuin koe-erä. Ehkä seuraavassa erässä nagaa on taas enemmän, kunnes aikanaan päädyn puhtaaseen naga-erään.

Sen verran vähäistä nagan käyttö toistaiseksi etten ole viitsinyt itse kasvattaa, vaan jatkossakin luotan Fatalin kauppaamiin.

revil

Siivutin 1.1 desin vehnäviinapulloon 3 fataliin nagaa, ja annoin rauhassa maustua pari kuukautta.
Riittoisa pullo, korkinpohjallinen riittää niin saa jo kavereiden naaman vääntymään  :)

Viltsu777

Joo nagaviina toimii, kokemuksia on...
#758

Herra 47

nagaviuna on kyllä parhautta... Varsinkin energiajuomien kanssa
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

hessi

Aaaah.... nagavi. ja jotain ihanaa tuoremehua, mango/ananas yms. se on Hessin sekoitus aina silloin
kun oikein ottaa kaaliin ;)
ja tietenkin se Naga glögi, piti sitä keitellä tänä viikonloppuna, mut en ehtinnyt :(

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

tonttu

Tultiin emännän kanssa eilen illalla myöhään mökkireissulta himaan. Noh tein tonnikalavoileipiä johon semmosellä käsiveivi tyyppisellä silppurilla salsa pohjaks. Olin hiukka väsynyt, niin en sit ajatellut sen tarkemmin mitä chilejä salsasilppuriin nakkasin. 4 nagaa ja pari muuta chiliä tais sinne mennä. Öh siis neljään leipään. Kyllä sai tolla annostuksella tyhjään mahaan aika pahan kivistyksen aikaseks ja tajukin lähti baut puolen tunnin sisään :-) Julmia leipiä, ku joka haukku on ku vasaran isku :-P Mutta nälkä oli niin pakkohan sitä oli vaan syödä. Suosittelen diettiruuaksi, ei varmasti tee mieli syödä mitään tommosten päälle :-)

Hombre

Lainaus käyttäjältä: tonttu - lokakuu 18, 2009, 20:22:10 ip
Tultiin emännän kanssa eilen illalla myöhään mökkireissulta himaan. Noh tein tonnikalavoileipiä johon semmosellä käsiveivi tyyppisellä silppurilla salsa pohjaks. Olin hiukka väsynyt, niin en sit ajatellut sen tarkemmin mitä chilejä salsasilppuriin nakkasin. 4 nagaa ja pari muuta chiliä tais sinne mennä. Öh siis neljään leipään. Kyllä sai tolla annostuksella tyhjään mahaan aika pahan kivistyksen aikaseks ja tajukin lähti baut puolen tunnin sisään :-) Julmia leipiä, ku joka haukku on ku vasaran isku :-P Mutta nälkä oli niin pakkohan sitä oli vaan syödä. Suosittelen diettiruuaksi, ei varmasti tee mieli syödä mitään tommosten päälle :-)

Söikö myös emäntäsi moisia leipiä? Jos söi niin HATUNNOSTO KUMARRUKSELLA JA "SIRO" NIIAUS PÄÄLLE :o
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Minbaari

Nagaa mausteisessa etikkaliemessä! Nams! Yllätyin oikein kuinka polte oli vähentynyt tuoreeseen nähden tai sanoisinko pikemminkin tasaantunut. Ja mausteista oli mukavasti tullut lisämakua, eikä chinensen tyrmäävä maku ollutkaan enää se dominoiva. Suosittelen!
#816

Räyhis

Maistatin vanhalla äidilläni hiukan "naga morikhia", eli siis tulitikun rikittömän pään pyöräytin sisäpintaa vasten muutaman kerran.

Tämä oli hyvä pohjustus hetken perästä youtubesta kaivetulle Pedro-pätkälle. Äiskän kävi meksikaania sääliksi.

ps. Mutsi veti kuin vanha tekijä aji cristalia leivän päällä.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Hombre - lokakuu 18, 2009, 20:34:12 ip
Lainaus käyttäjältä: tonttu - lokakuu 18, 2009, 20:22:10 ip
Tultiin emännän kanssa eilen illalla myöhään mökkireissulta himaan. Noh tein tonnikalavoileipiä johon semmosellä käsiveivi tyyppisellä silppurilla salsa pohjaks. Olin hiukka väsynyt, niin en sit ajatellut sen tarkemmin mitä chilejä salsasilppuriin nakkasin. 4 nagaa ja pari muuta chiliä tais sinne mennä. Öh siis neljään leipään. Kyllä sai tolla annostuksella tyhjään mahaan aika pahan kivistyksen aikaseks ja tajukin lähti baut puolen tunnin sisään :-) Julmia leipiä, ku joka haukku on ku vasaran isku :-P Mutta nälkä oli niin pakkohan sitä oli vaan syödä. Suosittelen diettiruuaksi, ei varmasti tee mieli syödä mitään tommosten päälle :-)

Söikö myös emäntäsi moisia leipiä? Jos söi niin HATUNNOSTO KUMARRUKSELLA JA "SIRO" NIIAUS PÄÄLLE :o


Söi söi :-) Itseasiassa ehkä puolikkaan leivän enempi ku minä. Mulla jäi vähän syömättäkin, kun mökkireissun jäliltä oli pötsi vähän herkkänä jo etukäteen. Alkoi siis sattua mahaan sen verran ettei enempää pystynyt syömään. Joskus sitä vaan unohtaa, et ton Nagan kanssa kannatta vähän himmata vaikka muuten chiliä meneekin jo aikamoisia läjiä joka safkaan :-)