tammikuu 18, 2021, 18:33:17 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mikä chilejäni vaivaa?

Aloittaja Kaltsu, tammikuu 19, 2010, 21:58:10 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

Meinasin minäkin jo aikaisemmin mutuilla, että josko kuiva sisäilma tuota tekisi. Ja jatkuva lämmin ilman lepotaukoa. Onhan olosuhteet (kosteus) muuttunut vaikka kasvia ei olisi siirreltykään, kun lämmityskausi on alkanut. Itsellä ollut usein tuon näköistä, enkä ole välittänyt Terveen vihreältä tuo vaan näyttää ..  :)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

tjk-666

Saattaapi olla vika sisäilmassa: viileä ja kuiva? Kyseinen yksilö ollut keinovalon alla koko elinkaaren. Valoa kyllä piisannut, kun on loisteputken alla ollut. Nostin hieman valoa ja nyt on alkanut näyttämään paremmalta. Kasvualustana on multa/turve/lecasora seos.

Ei kuitenkaan mikään ötökkä käy kiinni lehden alkuihin ja saa tuollaista aikaan?

Ryhane

Hei, miksi Rocoton alimmat lehdet näyttävät tältä? Lehtiin ilmestyy laikkuja ja lopulta lehti kuivuu kärjestä lähtien. Kasvualustana kookos ja lannoitteena GHE FloraGro/Bloom/Micro


Ezmo

Turhat lehdet alhaalta vain kuivuu pois.

jussa

Lainaus käyttäjältä: Ryhane - tammikuu 23, 2018, 22:11:25 ip
Hei, miksi Rocoton alimmat lehdet näyttävät tältä? Lehtiin ilmestyy laikkuja ja lopulta lehti kuivuu kärjestä lähtien. Kasvualustana kookos ja lannoitteena GHE FloraGro/Bloom/Micro


Kerrotko vielä kuinka paljon lannoitetta annat ja kuinka usein.
Kaudet: 2016, 2017, 2018, 2019, 2020

PP

Lainaus käyttäjältä: Ryhane - tammikuu 23, 2018, 22:11:25 ip
Hei, miksi Rocoton alimmat lehdet näyttävät tältä? Lehtiin ilmestyy laikkuja ja lopulta lehti kuivuu kärjestä lähtien. Kasvualustana kookos ja lannoitteena GHE FloraGro/Bloom/Micro


Voi olla ihan vaan mekaanisia vaurioita.

Jomppe

Mulla tulee ensimmäisenä kanssa mieleen mekaaninen vaurio. Tai sitten niin, että lehti on vain levännyt sorapalleroisten päällä ja väliin jäänyt "ansaan" kasvin oman aineenvaihdunnan seurauksena kosteutta.
Välillä kun ahtaassa paikassa jää kasvien lehtiä vasten toisia niin väliin saattaa parikin pisaraa kertyä.

Joka tapauksessa, en ainakaan itse tuosta huolestuisi :) Hyvän näköinen kasvi ja uusi kasvusto tervettä.

sorrii

Näkyy olevan tosi nätti taimi. Itsellä yleensä tuon vahvuisen taimen varsi 3 kertaa korkeampi ... ((mikä siis ei ole hyvä asia!))
Alustana kookos ... hmm... Kuinkas varovaisella annoksella lannoitat. Kunka vanha taimi on kuvassa?

Munkin mielestä nuo alimmat lehdet kuihtuu vaan tarpeettomina pois. Lisäksi ne varmaan ovat kärsineet osumista alustaan, ruukun reunaan ... tms. Kun yläosa on noin hyvännäköistä, niin ei huolta. (((ellei siellä lehtien alla vilistä jotain öttiäisiä ...  :-\)))
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Ryhane

Olen lannoittanut GHE:n ohjeen mukaisesti. Mittasin juuri lannoiteveden arvot ec:1 / ph:7. Taimi on noin 1,5 kuukauden ikäinen. Muissa chileissä lehtiongelmaa ei ole, ainoastaan Rocotoissa tapahtuu tuota. Mekaaninen vauriokin kuulostaisi oudolle, koska kaikki neljä Rocotoa oirehtii täsmälleen samalla tavalla. Voiko rocotoilla olla jotain yliherkkyyksiä verrattuna muihin lajikkeisiin?  :o

Huru-ukko

Alimmat lehdet kuolee tarpeettomina pois, ei siinä ole mitään kummallista. Pubet kestävät kyllä tuonkokoisina hyvin 1 EC ravinteen.

PP

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - tammikuu 24, 2018, 17:04:53 ip
Alimmat lehdet kuolee tarpeettomina pois, ei siinä ole mitään kummallista. Pubet kestävät kyllä tuonkokoisina hyvin 1 EC ravinteen.


Joo kestää. Itse annan jo pienemmille n. EC 1,5. Jewe syöttää varmaan kolmea. ;D

sorrii

Mulla eka satsi chinensejä ja pubeja nyt 3 viikkoa. Idätetty 27.12 lautalla; =>kuutio/Jiffy 09.01
1. viikko EC:0.8
2. viikko EC:1.2
3. viikko EC:1.6
..hyvim menee ...
Mä olen näin mennyt aina alussa. Sitten kyllä kesään asti EC:1.6 - 2.1 Nutriforten Tomaatti&Mansikka-setin ohjeilla

Käytännössä muuten nuo pienet taimet kuutiossa ja jiffyissä on mulla aika pitkään taimilaatikoissa joissa mahdollisesti hydrosoraa väleissä -jos jaksan, ehdin, viitsin ...
Niitä sitten kastelen aina tarvittassa reilusti normilitkulla EC:1.6 ja hetken imeytymisen jälkeen kaadan/imen liiat litkut pois. Tuota ylijäämälitkua kun oon mittaillut niin sehän on hypsähdellyt mullakin usein jopa EC:3 ... Kasvit siis eivät kaytä kaikkea ravinnetta mitä tarjoan, mutta kestävät tuplavahvuuden ... Samaa tapahtuu passiivihydroissa tyypillisesti. Aina välillä täytyy siis huuhtoa niitä aika reilulla määrällä litkuja kuitenkin ...

Pari talvea sitten kasvattelin paria leikattua Biquinhoa [C.C.] aika pienissä hydroliruttimissa joissa 3-4l vesisäiliö [Orthex Eden -ruukut korkeaa mallia] ja pikkupumpulla vedenkierto hydrosoraan. Nehän pitkin talvea teki marjaa niin paljon, että oli lattiat punaisina välillä ja tietysti niitä hukkui sinne soraankin. Keväällä alkoi nousta taimia kuin rairuohoa sieltä soran seasta. Mittasimpa sitten EC'n kun en ollut vaihtanut vesiä aikoihin, vaan lisäillyt vaan mututuntumalla. EC oli 4 ja ne pikkutaimet ihan terveitä terhakoita vihreitä pikkupuita ... Hävitin muuten ne kasvit lopulta keväällä, kun totesin etten jaksa poimia niitä pikkumarjoja jatkuvasti ....
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

VuorikaskasHauska tarina.   Lattiat punaisena ja rairuohoa.

sorriiJepjep. Kannattaa kokeilla sitä Biquinhoa jos haluaa pikku-hapaneeroja oikein urakalla. Ne oli aika käyttökelpoista tavaraa: Tuttu chinensen maku, mutta mulla ainakin melko mietoja. Niitä marjoja voi huoletta heittää kourallisen johonkin chilipataan ...

Ja niitä tuli sellaisessa pikkuhydrossa jatkuvasti, niin että kuivuivat oksille ja sitten varisivat lattialle. Kasvi pysyi aika kompaktina kooltaan vaikka oli aktiivinen hydro-systeemi.

Meinasin laittaa uudestaan nyt keväällä, mutta tällä kertaa järki voitti. Seonniinettä kun/jos kasvattelee 30 lajia chilejä ja joitain lajeja vielä useampia yksilöitä, nin kannattaa välttää tällaisia pienikokoisia joista tulee satoa liikaa ...  8) 8) 8)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

sili77

maaliskuu 07, 2018, 20:48:15 ip #2454 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 07, 2018, 20:56:37 ip käyttäjältä sili77
Hei!

Mikä mahtaa vaivata chiliäni? Ensimmäisessä kuvassa on HYL, joka mielestäni kasvaa hyvin.
Toisessa kuvassa on sitten samanlainen HYL, joka on kylvetty samaan aikaa, saanut samoja ravinteita, sekä ollut täysin samanlaisissa olosuhteissa. Mutta jostain syystä se ei kuki, eikä kasva kunnolla.  Se on pienempi ja vaaleampi. Lisäksi uusissa lehdissä on värivirheitä, kuten kuvasta näkyy. Ehdotuksia?

Toivottavasti kuvat toimii!

Vuorikaskas

maaliskuu 07, 2018, 21:03:49 ip #2455 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 07, 2018, 21:06:43 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Jos on todellakin identtiset olosuhteet ja hoito, tuohan lie sitten vain normaalia yksilövaihtelua.  Siemenistä kasvaa yksilöitä kuten ihmisistäkin.

Mutta voi olla että jatkossa nyt pienempi yllättää kun olosuhteet muuttuvat tai kun ikää tulee lisää.  Ja toisaalta tälläkin hetkellä noita on hoidettava eri lailla, koska ovat eri kokoisiakin. Muuten hoito ei ole kasvin kannalta identtistä.

Mutta toki voi olla että niillä kuitenkin on huomaamatta ollut erilaiset olosuhteet jossain vaiheessa huomaamattasi. Kasteltu vaikka enemmä tai hiukan viileämpi ruukku. Tai jotain.

Tummenevista lehdistä tuli mieleen UV:n aiheuttama pigmentti.  Mikä on valonlähde?

sili77

Jos on normaalia yksilövaihtelua, niin ei ongelmaa. Kävi vain mielessä jos kysessä on jokin virus tai jokin muu sellainen..  :'(

No ehkä vettä nyt ei ole aivan täysin millilitralleen mennyt tasan, mutta hyvin lähellä kylläkin. Toivottavasti myöhemmin se vielä tuosta lähtee hyvään kasvuun. Muistaakseni itäminenkin oli tuon osalta hidasta.

Valonlähteenä on Valoya R150 AP673, muistaakseni 150W led ja etäisyys kasveista noin 50cm. Onkohan etäisyys hyvä? Vettä olen suihkutellut lehdille aina välillä, mutta tuksin sillä vaikusta..

Vuorikaskas

maaliskuu 07, 2018, 21:26:28 ip #2457 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 07, 2018, 21:43:53 ip käyttäjältä Vuorikaskas
En tunne tuota valaisinta niin en etäisyydestä tiedä.   Hyvinhän nuo kasvit näyttää porskuttavan.

Onko siitä UV ledejä mukana? En vielä niin tarkkaan lukenut. http://www.valoya.com/wp-content/uploads/2018/01/EN_ProductBrochure-2018.1.pdf

Vai tuleeko kohta joku tietävämpi ja sanoo että se on tauti.  ::)  Samaa täälläkin muttei noin tummana. (Eihän toi mikään tauti ole. =)   Eikä ees puutos, sanoisin.)


sili77

Ei tuossa taida olla UV ledejä mukana.

Tosiaan, jos jollain on tietoa että tuo on joku tauti niin saa kertoa ettei se leviä muihin kasveihin. Seuraan tuon tilannetta ja annan sille hetken pelkästään vettä. Toivottavasti lähtee vielä hyvään kasvuun vaikka melkoisesti on jäänyt jälkeen muista. :)

Chilijamppa

maaliskuu 08, 2018, 14:24:02 ip #2459 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 08, 2018, 14:33:18 ip käyttäjältä Chilijamppa
Lainaus käyttäjältä: jussa - heinäkuu 31, 2017, 12:59:19 ip
Lannoituksen muutos oli että lopetin Biobizzin biogrown ja bloomin käytön (5ml + 5ml / litra) ja siirryin puutarhan kesään. Samalla vähensin lannoitusta (10ml / 10l), mutta nostin sitä parin päivän jälkeen hieman (15ml / 10l). Kasvualustana kookoskuitu, jossa vähän multaa, esikasvatin multaruukussa ensimmäiset kuukaudet. Kasvi voi muuten hyvin ja podeja on jonkin verran kypsymässä.


Ei taida olla tuo puutarhan kesä ihan se helpoin tavara kookoskasvatuksessa, mutta entäs jos kokeilet antaa sen puutarhan kesän kaverina hieman epsom suolaa sekoitettuna samaan veteen puutarhan kesän kanssa.

Epsom suolassa on magnesium ja rikkiä kasvin tarpeisiin, koska kookoskuitu tykkää varastoida Magnesium/kaliumia itseensä.