tammikuu 28, 2020, 06:49:12 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mikä chilejäni vaivaa?

Aloittaja Kaltsu, tammikuu 19, 2010, 21:58:10 ip

« edellinen - seuraava »

eikibuu

Okei, elikkäs kiitos neuvoista, sain selvitettyy mikä oli vikana: Alikastelu (yllättävää, tiedän - luulin että liikakastelin). Tuon reppanan multa ei pidä vettä paljon ollenkaan, joten aliarvioin pahasti vedentarpeen - se melkein kerkesi kuolla täysin. Rupesin sitten kastelemaan useammin ja sen lisäksi oon käyttäny ravinnelisää, mitä mulla nyt sattui olemaan käsillä. Ja tämähän toimi. Kasvi suorastaan herottaa. Tässä ennen ja jälkeen kuvat:

Ennen: https://i.imgur.com/ulHDiGI.png
Jälkeen: https://i.imgur.com/7hqBt4H.jpg

(Uudelleenruukutus on edelleen kuitenkin suunnitelmissa, kunhan vain saan käsiini sopivan ruukun.)

qqz

Terse!

Kasvatan kookoskuidussa ja välillä sielä kookoskuidun seasse menee jtn pieniä mustia öttejä vaikuttaa harmittomilta mitähän mahtaisi olla..?? Kuvaa ei valitettavasti juuri nytten ole. Myös kirvoja on tullut muutamasta ulkokasvista ja levinnyt sisäkasveihinkin.. mahtaako nuo kirvat kuitenkin johtua noista mystisistä pikku öteistä jotka täälä ovat heiluneet eivätä ole mitään haittaa aiheuttanut. Kirvoista vielä, todennäköisesti ulkokasveista tulleet sisälle pööpöilemaan onko mahdollista tappaa kirvoja kylmyydellä, että itse kasvit eivät kärsi ovat vähentyneet roimasti kun pitänyt kasveja ulkona nyytten n. 1 viikon ja ruskutellut mäntysuopaliuosta ja koittanut pitää kosteana.. Nuo mustat ötit ihmetyttää niitä ei mitenkään paljoa ole, mutta silloin tällöin näkyy vipeltävän jossain :D......

Chilivaari

Jos ne vipeltävät, eivät ne ainakaan kirvoja ole, kirvat on hitaita, eikä viihdy mullassa tai kookoksessa. Eiköhän ne ole jotakin joka kodin pikkueläimiä kuten sokeritoukkia tms.

Huru-ukko

Yleisluontoisesti chilit kuolee kun on pakkasta yksikin aste. Ötökät selviää siitä.

qqz

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - lokakuu 23, 2019, 18:57:49 ipJos ne vipeltävät, eivät ne ainakaan kirvoja ole, kirvat on hitaita, eikä viihdy mullassa tai kookoksessa. Eiköhän ne ole jotakin joka kodin pikkueläimiä kuten sokeritoukkia tms.

Juu, mutta kirvojakin on osassa kasveista ajattelin voisivatko nuo kaksi liittyä toisiinsa.
Mites nuo kirvat lisääntyvät ja lisääntyvätkö kookoskuidussa ollenkaa että pitääkö myrkyttää kasvualustaa etteivät muni sinne tms. miten nyt ikinä lisääntyvätkään.

Whili

Lainaus käyttäjältä: qqz - lokakuu 25, 2019, 18:45:21 ipJuu, mutta kirvojakin on osassa kasveista ajattelin voisivatko nuo kaksi liittyä toisiinsa.
Mites nuo kirvat lisääntyvät ja lisääntyvätkö kookoskuidussa ollenkaa että pitääkö myrkyttää kasvualustaa etteivät muni sinne tms. miten nyt ikinä lisääntyvätkään.
Munivat kasvustoon. Myrkkyä kehiin jos ei ole hedelmää tulossa.