helmikuu 24, 2020, 07:33:50 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mikä chilejäni vaivaa?

Aloittaja Kaltsu, tammikuu 19, 2010, 21:58:10 ip

« edellinen - seuraava »

DoZe

Laitetaas vielä yks postaus. Näyttäis olevan suurin osa sellaisia noin 2-3mm mustia koppakuoriaisen näköisiä ötököitä. Kenelläkään mitään hajua mitä ne on ja miten niistä pääsee eroon?

PP

Lainaus käyttäjältä: DoZe - heinäkuu 06, 2011, 08:07:16 ap
Laitetaas vielä yks postaus. Näyttäis olevan suurin osa sellaisia noin 2-3mm mustia koppakuoriaisen näköisiä ötököitä. Kenelläkään mitään hajua mitä ne on ja miten niistä pääsee eroon?


Katso tämä ja seuraavat sivut. Voisiko ne olla kurkkukirvoja?

DoZe

Kurkkukirvoilta vaikuttaisi. Spruzitin jäljiltä huuhtelin tovi sitten chilipuskat ja näyttäisi siltä että ei kirvoja enää ole. Nyt vain odotella että milloin palaavat..

Tyttii

Kasvit voi kuulemma upottaa +54C veteen ökkömöntiäisten häätämiseksi? Eli jos keitän 5l vettä kiehuvaksi ja lisään saman verran jääkylmää vettä, olisiko vesi silloin n.50C? Osa vedestähän haihtuu keittämisen aikana. Mittaria kun en omista. Kannattaako vai tapanko kasvitkin?
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

PP

Lainaus käyttäjältä: Tyttii - heinäkuu 07, 2011, 10:58:19 ap
Kasvit voi kuulemma upottaa +54C veteen ökkömöntiäisten häätämiseksi? Eli jos keitän 5l vettä kiehuvaksi ja lisään saman verran jääkylmää vettä, olisiko vesi silloin n.50C? Osa vedestähän haihtuu keittämisen aikana. Mittaria kun en omista. Kannattaako vai tapanko kasvitkin?


Mistä "kuulemma" on peräisin? Kuulostaa aika hurjalta tuo 54 astetta, mutta kokeile yhdellä kasvilla ja katso miten se voi päivän päästä ennenkuin uitat muut. Kiehuvasta ja jääkylmästä vedestä 1:1 sekoitetuna tulee tosiaan 50 asteista, mutta kylmän pitää olla ihan jääkylmää, ei hanakylmää.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Tyttii - heinäkuu 07, 2011, 10:58:19 ap... jos keitän 5l vettä kiehuvaksi ja lisään saman verran jääkylmää vettä, olisiko vesi silloin n.50C?  Mittaria kun en omista. Kannattaako vai tapanko kasvitkin?

Ei missään tapauksessa noin epämääräisesti.
Kiehuva ei ole juuri 100°, eikä jääkylmä ole lähellekään 0°.

Epäilen kyllä kasvienkin kestävyyttä. Niitä kun on hyvin erilaisia. Suurin osa saattaa kestää, mutta niin saattavat jotkut tuholaisetkin. Lämpömittarit eivät montaa euroa maksa.

Mikä estää mäntysuovan tai Tolun käytön tuohon upottamiseen?
Jotkut kuulemma pyyhkivät alkoholilla lehtien alapinnat ja puhdistavat ötökät sillä tavalla. Alkoholin väärinkäyttöä?

Touko

Mikähän voisi olla ongelmana kun chilit kuivuu puskaan ennenkuin kerkii edes kypsymään?
Tuota vaivaa esiintyy CAP220:ssa ja jonkin verran Aji Cristallissa.

Noin 5cm pitkät podit saattaa hieman muuttua oranssin vivahteiseksi ja sitten tapahtuu kuivuminen.

Biolanin puutarhamullassa elelevät, keskipäivällä aurinkopaistaa suoraan puskiin ja on melkosen lämmin paikka missä ovat.
Voiko seinänvierusta olla liian kuuma?
Liian vähän vettä? kosteena on mun mielestä turve ollu kokoajan, keväällä kuivu niin, että lehdet lerpatteli jonkun aikaa, mutta viimeaikoina olen koettanu pitää tasaisen kosteana ruukkua.
Elämä on reijässä rattoisaa

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Touko - heinäkuu 07, 2011, 14:33:26 ip
Voiko seinänvierusta olla liian kuuma?

Voi.
Varsinkin, jos ruukkuihin paistaa aurinko. Juuret paistuvat. Minä kaivan ruukut maahan tai laitan jotakin niiden eteen. Ruohikko on hyvä, samoin lauta tai kivet.

chilipirre

Kannattaa myös suosia vaaleita värejä ruukuissa, eivät kuumene auringossa niin kuin tummat.

jpassi

Yhden chilin latvassa asustaa 1mm kokoisia mustia ötököitä ja nuppujen varsissa näyttää olevan ruskeita pieniä pilkkuja, mitä mahtaa olla?

DoZe

Lainaus käyttäjältä: jpassi - heinäkuu 16, 2011, 16:06:39 ip
Yhden chilin latvassa asustaa 1mm kokoisia mustia ötököitä ja nuppujen varsissa näyttää olevan ruskeita pieniä pilkkuja, mitä mahtaa olla?

Vois olla kirvoja. Itsellä teki samanlaista tuhoa kurkkukirvat.

JohnnyBlade

Mikäköhän tätä mahtaa vaivata? Rehu on peräisin suprise seed pussista ja asustaa passiivihydrossa. Asusti ennen mullassa mutta kitui siinä vielä enemmän entä tällä hetkellä on jopa lähtenyt kasvuun ja yhden nupunkin saanut aikaiseksi.
Ravintonaan vetelee Flora Tripackista 0,9ml Flora Grota ja Flora Microa 0,6ml ja Flora Bloomia 0,3ml litraa kohden ja lisänä on Bio Bizzin Top max jota vetelee 4 ml litraan. Ja suihkuttelen silloin tällöin Alg-A-Mic litkua lehdille ehkä kerran viikossaJa vielä kuvaa lehtien alapuoleltaJa tässä on koko kasviJa vielä kuvaa jossa oikeella puolella oleva rehu on passiivisessa hydrossa ja samalla ravinteella


Tämä toinen vaikuttaa kasvavan paljon paremmin ja on elinvoimaisempi tosin on kyllä eri lajike. (Early Jalapeno? Myös suprise seed)

tsilizoo

Mulla naga lopettanut kasvamisen siis pystysuunnassa mutta tuuheutta ja järkky isoja lehtiä riittää .  Mikä siis vois nagaa vaivata.  Pikemminkin mitä pitää muuttaa.  Lannoitusta vai jotain muuta.  Naga on vesiviljelyssä indoor gardenissa.  Pari kuvaa
       

Räyhis

Johnnybladelle sanoisin, että kyse on liikakastelusta. Tippuvatko alimmat lehdet keltaisina tavallista useammin?

Tsilizoo, aivan normaalin näköinen naga. Terveen väriset ja vahvat lehdet, vaatii tässä vaiheessa latvontaa ja varkaiden trimmausta jotta lähtee haarottumaan ja kasvamaan edelleen.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

JohnnyBlade

Joo kyllähän se niitä tiputtelee. Tosiaan se on passiivisessa vesiviljelyssä ja noi pilkut lehtiin ilmestyi sen jälkeen kun käytin juuria hiukkasen kuivempana että nuupahti vähän tuo kasvi. Voiko vesiviljelyssä kastella liikaa?

InkRose

JB: Räyhiksen kanssa samoilla linjoilla. Mullassa liian märkänä ollut luultavasti. Milläs eväillä passiivi porskuttaa?

Tsilizoo: alemmassa kuvassa on lehti kyllä tosi tumman näköinen. Saako tuo muuta valoa kuin IG:n omaa? Runsas typpihän johtaa suuriin, tummiin lehtiin ja etenkin chinenseillä viivästyttää suvulliseen vaiheeseen siirtymistä. Tosin tuohan on vielä sen verran pieni taimikin että tuskin se vielä edes haaveilee kukkimisesta.

tsilizoo

Hassun näköinen vaan kun ei enää runkoa erota kaikkien varkaiden ja lehtien seasta. Kait se kohta pitää ryhtyä poisteleen ei vaan raaskis.

InkRose

Muullakin naga veti aikamoisen viidakkomeiningin päälle, tosin latvomisen tuloksena. Vähemmän lannoitusta ja reilusti lisää valoa niin alkanevat lehdet pysyä pienempinä. Isot läimäreethän voi ihan hyvin napata pois jos ovat tiellä.

Proggis

Lainaus käyttäjältä: JohnnyBlade - heinäkuu 21, 2011, 01:37:38 ap
Ravintonaan vetelee Flora Tripackista 0,9ml Flora Grota ja Flora Microa 0,6ml ja Flora Bloomia 0,3ml litraa kohden ja lisänä on Bio Bizzin Top max jota vetelee 4 ml litraan. Ja suihkuttelen silloin


Itekki käyttelin passiivihydrossa aluks kaikkia Tripackin osia, mut sit otin Flora Gron kokonaan pois kuvioista. Jossain mainittiin, että typpeä tulee ihan riittävästi Flora Microsta. Nykysin laitan 0.55L pulloon 1.7ml Flora Bloomia ja 0.7ml Flora Microa ja sit lisäks 3ml TopMaxia. Tällä määrällä Naga Morich on saanu aikaan 30 podia ja muutenkin näyttää voivan hyvin. Eli laitan puskille yli tupla määrän lannotteita... :P Joku muu asiasta enemmän tietävä vois korjata jos olen väärässä, mutta tuntuu että annat liian vähän lannotteita :)

tsilizoo

Valona on toi 120w led paneeli mutta noi jättis lehet pitää alalehdet pimennossa. Luonnonvaloa ei kasveille juuri tarjolla. Karsin lehtiä hiukan ja vähän maltillisemmin pk:ta. (eli naga indoor gardenissa johon mahtuu 3 kasvia, pk:ta laittanu 3 ml 2,2litraan.