helmikuu 25, 2020, 17:53:12 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mikä chilejäni vaivaa?

Aloittaja Kaltsu, tammikuu 19, 2010, 21:58:10 ip

« edellinen - seuraava »

Weebo

Oh no! Mikä tsilejä vaivaa :o Yritin tutkailla, ja tosiaan ensimmäiset tsilit mitä kasvatan niin hirveästi ei ole tietoa. Mutta ödeema?


Nuita laikkuja on tosi paljon.


Sitte alkanu tommosta tulee ylimpien lehtien alapuolelle  :o

Mitä  mitä mitä minä teen?!? Ei ekat tsilit saa kuolla. Ei ala hyvin tämä harrastus ei  :(

ZAZ

Lainaus käyttäjältä: exa - huhtikuu 03, 2012, 16:32:52 ip
Vastaus, tai tarkentava kysymys ylempään. Mitä ja kuinka paljon lannoitetta käytät? Miltä lehtien alapuolet näyttävät? Jos alapuolillakin on tuollaista kidemäistä röpelöä kyseessä on mitä todennäköisimmin ödeema (löytyy haun avulla varmasti tietoa) eli kasvi hikoilee (käsittääkseni) liiat ravinteet pois. Vesikuurilla tuosta olen itse selvinnyt.


Sehän se tässä onkin kun ei mistään lannoiteövereistä voi olla kiinni.
Tuo planttu nimittäin on saanut joskus tammikuussa viimeksi lannoitetta (GHE Tripack), ja sitäkin todella niukasti.
Sen jälkeen sille on kyllä vaihdettu isompia purkkeja/ämpäreitä.
Ja mikäli en ihan väärin muista, niin näitä alkoi tulla joskus vuodenvaihteen tienoolla.
Lehtien alapinnoillakin on samaa.
Shit happens when you party naked.

Huru-ukko

huhtikuu 03, 2012, 23:49:18 ip #662 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 03, 2012, 23:51:12 ip käyttäjältä Huru-ukko
Kiinnitin huomion sisällä olevaan Bird's Eye Babyn ylimpiin lehtiin niissä olevien valkoisien laikkujen takia. Kun kuvia sitten rupesin katselemaan, niin omasta mielestä siellä on ollut joku nälkäinen asialla, eli syöty lehtisolukko alapinnalta (ainakin siltä näyttäisi, tosin näkö on suurennuslasinkin kanssa huonoa).Vieressä on Cajamarca ja Boliwian Rainbouv, niissä ei näy mitään. Hiukan ihmetyttää mistä siihen on kirvoja tullut, kun ei kaupastakaan ole mitään viherkasvia tuotu.


Kukasta oikealla ruokailtu....Napsaisin oksa poikki, on helpompaa yrittää etsiä vian aiheuttajaa kun edes kuvauksen kohde ei heilu. Vasemmassa reunassa olevan lehden ruodin päällä on joku möttiäinen, pikselit loppui kamerasta kesken että saisi paremman kuvan, mutta kirva se taitaa olla? Muita ötököitä en havainnut.Hammastikulla  se lähti pois helposti.Samaa latvaa....
Eli suopaa kehiin?

Huru-ukko

Tänä aamuna tutkin paremmin nuo loput kaksi, Cajamarcan ja Bolivian Rainbown. Bollessa oli muutamassa lehdessä samalaista vioitusta kuin Bird,s Eye Babyssäkin. Cajamarcassa oli taas selviä reikiä ja kahdesta lehdestä puuttui palanen. Kasvit roikkuu amppelissa kaikki kolme saman ikkunan edessä vierekkäin. Kuva aiemmin tuolla ketjussa, nyt ovat puolet isompia. Kaikki mekaanin vioitus on pois suljettu.
Kirvoja en nähnyt edes suurennuslasilla. Cajamarcan melkein alimassa lehdessä löyti sitten mustia pisteitä, liekkö niitä ulostuksia sitten.
Taimikasvattomo on onneksi eri rakennuksessa saunan eteisessä, tosin nyt on tutkittava nekin tarkkaan. Alla kuva Cajamarcan lehden alapuolesta.


Eli käykö tuolla syömässä joku pihtihäntä tms.....Hammastikku ja Nellin karva todennäköisesti kuvassa.

jaolsten

-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Huru-ukko

huhtikuu 04, 2012, 09:46:26 ap #665 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 04, 2012, 12:15:30 ip käyttäjältä Huru-ukko
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - huhtikuu 04, 2012, 09:11:33 ap
Ripsiäisen kakkaa.

Uskotaan..... :o :o. Eli on mahdollista, että ripsiäiset on nuo kaikki vioitukset tehnyt. Ja ne ovat tulleet ihan taimimullasta, koska alapuolella on parikymmentä paprikaa ja tomaatteja kasvamassa ihan taimina. Vai voisiko niitä tulla ulkoa koirien mukana. Kumpikaan koirista ei tosin ole käpistellyt chilejä  ;).
Jollain toisella Ylöjärveläisellä taisi olla Provadosta hyviä ohjeita.....
Onko tämä ripsiäishyökkäys  nyt otettava ilolla vastaan, koska nyt noustaan chilienkasvatuksessa tasoa ylemmäksi. Tämä antaa tilaisuuden kehittyä kasvattajan ja ihmisenä rentouttavan harrastuksen parissa.... ;).


Huru-ukko

Onko tämä COOPER CYPER kenellekkään tuttu chilien kanssa käytettynä?. Itsellä on sitä ollut kasvimaalla käytössä porkkanakemppejä ja muita tuholaisia vastaan. Sopinut sipulille,lantulle ja nauriille. Tehoaine on sypermetriini. Käyttöväkevyys 1ml/10l vettä......Varoaika 7 vrk.
Tuotekuvauksessa ei lue että sopisi chileille tai paprikolle, mutta ei ollut mainintaa ettei kävisi.
Soitin Bernerille ja sieltä todettiin, että luultavasti on katsottu, ettei ainetta mene niin paljoa chileille tai paprikoille, ettei ole ollut tarvetta testata sitä ko. kasveille.....
Ystävällinen asiakasneuvoja lupautui ottamaan heidän "lasinaluskasvatuksia tekevän henkilön kanssa keskusteltuaan asiasta" selvää, ja soittamaan takaisin...
Tutkin tänään sitten kasvattomoni, ja samoja vioituksia oli muutamissa kasveissa.....Tuleepahan samalla leikattua pisimpiä alas, kun sumuttelee niitä.....

-V-

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - huhtikuu 04, 2012, 09:06:35 ap
Cajamarcan melkein alimassa lehdessä löyti sitten mustia pisteitä, liekkö niitä ulostuksia sitten.


Olisko kuitenkin ihan multaa, kun on alalehdestä kyse? Ei näy tuossa lehdessä ruokailun jälkiä ja ripsiäinen on siinä mielessä irstas paskiainen, että paskoo melko surutta just siihen missä ruokaileekin...

sorrii

Noniin: Mikähän vaivaa mun tsilejä!?Aji Cristal ja Kaleidoskop oireilee samassa 10-reikäisessä parvekelattikkobublerissa keittiön aurinkoisella ikkunalla kuinmyös Lance, Turbopube ja Rocoto Red, jotka ei oireile.
Turbossa on näkyvissä laikkuja, mutta ne selittyy helposti liialla auringon otolla ja Rocoto on aika kitukasvuinen; se taas ehkä johtuu liiankin ärtseistä liemistä taimivaiheeseen. PPM-mittari on ollut siinä 600-800 eli vähän alle ja yli EC 1

Näihin baccoihin tuo tuli aika nopeasti ja yllättäen. Elukoista ei näy jälkiä, ja toisekseen tää systeemi sai saman provado-käsittelyn reilu viikko sitten, kuin kaikki muutkin. Punkkeihinhan kai se P ei tehonnyt -muistelisin- mutta eipä näy mitään seitintapaisikaan.

Ph taisi käväistä vähän alhaalla eli reilusti alle 5 viikonloppuna, kun vaihdoin vedet perstaina aika kiiruusti, ja saattaaolla että tuli malttamattomana lisättyä Ph-downia vähän porvoon mitalla.

Voisikohan pelkkä peehoon romahdus vahingossa aiheuttaa tuollaisen??
Näähän on nyt pari päivää ollut taas normiliemessä, eli EC ~1.2 ja Ph ~5.8 eikä näytä homma pahenevan enää ...

Liikakastelu ei kai onnistu bublerissa ??? ;)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

sorrii

Eikös sienestä näy jotain töhnää lehden pinnassa?
Näissä kun ei näy mitään "murusia" eikä höttöä tai haituvaista.

Tuossa paikassa ei ole mitenkään erityisen kosteata; päinvastoin kuivaa.
Ei oikein kelpaa mun päähäni sieni-diagnoosi.

Jotain mosaiikkiviirusta pelästyin, mutta mitänyt kuvia googlaamalla löytyy, niin ei näytä siltäkään.

Jostain lukaisin, että liika boori voisi tehdä tuollaista; oon ehkä laittanut liikaa [en muista] Hortigrow Microa jossa on booria ym. hivenaineita.
Ja olikohan magnesiumin puutos jota edistää liika happamuus, ja runsas fosfori sekä kalium; starttilannoitetta taisi olla tossa boksissa alkuun:
Ehkä pienet pistokkaat ei ole kaivanneet noita aineita, ja ovat kertyneet, kun en kokonaan vaihtanut vesiä ennen kuin nyt tällä viikolla ...

Lisää arvauksia!  :o
Mä tyydyn vielä tarkkailemaan ...

Noi muuten näyttää kuvissa pahemmalta, kun kuvasin taustavaloon.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Whili

Ihan mutuna sanoisin että, epämääräiset/sairaat lehdet pois ja jos tekee uutta tervettä kasvustoa niin tarkkailulinjalle.

OT. tuolta eräältä foorumilta haalittujen tiedonrippeiden mukaan kyseessä voi olla myös sinkin puute  (mutua).

sorrii

Tarttees ny katsoa paremmassa valossa. Mahdollista on että istuttelen sen turpeeseen, jolloin voisi muutenkin vähän keventää.
Tossa vaan näyttäisi viimeiset ylimmät lehdet aika terveiltä, ja on nuuppua sekä kukkaa aika hyvin. Meininki oli laittaa omaan pikkubublerintapaiseen (=Piece of Eden-sorahydroon kera ilmakiven]

Tukun ei mee koskaan niinku suunnittelee ... !!
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

yan

Osaatteko sanoa mikä aji verdelleni on tullut? Lehtiin on ilmestynyt harmaita/hirman rusehtavan harmaita
palaneen tyyppisiä jälkiä. Jälkiä on vain vanhemmissa lehdissä. Uusissa näitä jälkiä ei ole.

Lämmöt eivät ole olleet korkealla, koska käytän ledivaloa. Muissa chileissä ei jälkiä ole.
Kasteltu on normaalisti ja tasaisesti. Lannoitusta en ole vielä aloittanut, mutta se on tarkoitus aloittaa kohta.Kuva ei ole kovin hyvä, mutta huonolla kameralla ei parempaakaan saanut. Voin yrittää uudemman kerran myöhemmin.. Merkitsin kuvaan alueet joilla jälkiä on.

jaolsten

Sorriille: PH:n romahdusta itse epäilisin. Happokylpy on totaalisesti estänyt jonkun aineen imeytymisen ja/tai jotain on tullut rankka överi. Itsellä chilit lilluu 6,5-7,5 liemissä, ilman ph downia olen koko kasvatusurani vedellyt menemään ja hyvin toimii. Alle 5 ph on muuten jo todella hapan liemi...
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

sorrii

LainausHappokylpy on totaalisesti estänyt jonkun aineen imeytymisen ja/tai jotain on tullut rankka överi

Uskoisin -ja toivon ;)- että noin on. Se että rocotot ja lancekin näyttävät ihan terveiltä, tukee olettamaa.

AC'n uudet lehdet ja kukinnot/nuput näyttää ihan terveiltä, nyt kun ovat olleet kohta viikon normaali-liemissä.
Turbopuppelit näyttää aika kärsiviltä, mutta lienevät liian kuumassa paikassa: laiska p****a en oo jaksanut niitä istuttaa muualle ...

Koko aamupäivän saavat suoraa auringonpaistetta.

Asian sivusta: Ihmettelin kerran tuossa keittiössäni kun oli ihmeen valoisaa, että mistä ihmeestä kattoon tulee valoa niin pirusti, että 150W monimetallin valokin näytti haalealta varjolta. Ikkunasta aamuaurinkoon päin on avointa nurkikenttää lumen peitossa, ja se lumesta heijastuva valo tosiaan valaisee! Aamulla jos ennenkuin lamput huoneessa syttyy on varsinainen valokylpy ...
Mun kämpässäni tosiaan on hyvä kasvatella taimia näin keväällä! Kesällä, kun puihin tulee lehdet eikä nurmikkokaan heijastele, on paljon hämärämpää...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

sorrii

Mä kyselin tyttöystäväni veljeltä kerran kommentteja jonkun TV-kohudokumentin jälkeen Monsantosta.
Tuo mies on metsänhoitaja + lakimies koulutukseltaan ja oli M'n palveluksessa vuosia. Hän naureskellen vähätteli sitä dokumenttiä ja väitti ison osan asioista olevan liioittelua, väärinkäsitystä ja sensaatiota. Kertoili muuten yleensä kasvipatenttien ja -tekijänoikeuksien olevan voimassa vasta kun viljellään hehtaarikaupalla. Nähtävästi esim chilejä voisi ihan vapaasti viljellä isommallakin puutarhalla ilman seuraamuksia, vaikka olisi kuinka suojattuja lajeja. Näin ymmärsin - yksityiskohtia en muista ...
Ja tämä herra kyllä on itse rehellisyyden ja vaatimattomuuden ilmentymä. Ehkä saikin potkut, kun ei sopeutunut  :o [saneerattiin ulos joskus 90-luvulla]

Jenkkiläiset "dokumentit" saattaa vaatia pientä suodatusta, oletan minä mm. Michael Mooren dokumetteja katsoneena. Sellainen raivokas kaupallisuus ehkä vaatii sitä sensaatiohakuisuutta enemmän kuin Euroopassa on totuttu. Ehkä mä olen naiivi, mutta en oikein jaksa uskoa että isot firmat ihan tahallaan aiheuttaisivat jotain katastrofeja, kun voivat joutua niistä vastaamaankin. Tokihan noita esim. lääketeollisuuden vakaviakin virheitä aina sattuu: Kävihän Suomessakin aika moka sen Pandremix-rokotteen kanssa. Varmaan päitä on putoillut siinäkin kohussa, muttei ole sensaatiota siitä tehty..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Toni.A

Loppukesästä on ollut joskus havaittavissa samanlaista laikkuisuutta, kun kosteus nousee liiankin korkeaksi ja samalla ilmat ovat viilenneet. Voi kyllä hyvinkin olla jotain sieni-infektiota kyseessä, joten kannattaa olla tarkka tässä vaiheessa kautta, mitä tekee tuollaisten kanssa. Yhtähyvin voi kyllä johtua noista liian alhaisista ph-lukemistakin, jonka vuoksi tullut lannoiteissa renausta! Eristä varmuudeksi kuitenkin muista tuo selkeesti, jos ajattelit säästellä.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

JagemonIlmeisesti överit kyseessä? Parissa muussa chilissä samaa vikaa ja yhdistävä tekijä on sama kasvualusta ennenkuin eilen siirtelin kasvit eri kippoihin uuteen multaan. Ripsiäisiä ei pitäisi olla, rehut ovat noin 10cm korkeita eikä noissa ole mitään eloa havaittavissa lehdillä.

exa

Päiväkirjan puolella jo mainitsinkin mutta postataan tännekin.


Medusa (c. annuum) on jostain mielenjohteesta kehitellyt eriskummallisia tummia ja hopeita laikkuja lehtien yläpinnoille ja reunoille. Medusan pitäisi mielestäni olla vihreälehtinen. Tuo ei siis voi olla luonnollista tummumista, korjatkaa jos olen väärässä.

En nyt aatellut pelihousuja tai ranteita mutiloida mutta olisihan se ihan mielenkiintoista tietää mikä kasvissa mättää. Vauriot muistuttavat vähän lehtiruostetta mutta kasvuolosuhteet on pikemminkin liian kuivat kuin kosteat. Painajaisissa on tietysti käynyt jokin sieni- tai kasvitauti.

Klikkaa kuvaa ja lue kasvatuksistani!

PP

Lainaus käyttäjältä: Jagemon - huhtikuu 05, 2012, 14:31:16 ip
Ilmeisesti överit kyseessä? Parissa muussa chilissä samaa vikaa ja yhdistävä tekijä on sama kasvualusta ennenkuin eilen siirtelin kasvit eri kippoihin uuteen multaan. Ripsiäisiä ei pitäisi olla, rehut ovat noin 10cm korkeita eikä noissa ole mitään eloa havaittavissa lehdillä.


Oudoimmat näkemäni överioireet, jos on sitä. Chilipark osaa varmasti sanoa tähänkin hyvän veikkauksen.