helmikuu 17, 2020, 12:37:36 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilibalsamico

Aloittaja MikaK, tammikuu 22, 2010, 12:23:57 ip

« edellinen - seuraava »

MikaK

Taannoin lueskelin maustekirjaa etsiessäni muuta tietoa ja samalla huomasin kirjassa olevan chili-osionkin. Uteliaisuudesta lueskelin senkin ja kirjassa oli eksoottiselta vaikuttanut chilibalsamico-resepti. Onko kukaan kokeillut maustaa balsamicoa? Itse käytän balsamicoa aktiivisesti mm. salaatin päällä ja into kokeilla heräsi. Koska tuoretta satoa tai kuivattuja chilejä ei ole saatavilla, niin täytynee vierailla paikallisessa K-Kaupassa ja katsoa olisiko siellä jotain sopivaa lajiketta, minkä voisi kuivata balsamico-pulloon. Toinen vaihtoehto olisi tilata Chilikaupalta valmiiksi kuivattuja chilejä muutama.

Tepi

Olen kerran tai kaksi tehnyt vaaleaa balsamicoa haballa. Toisella kerralla sotkin sekaan oliiviöljyä, yrttejä, hunajaa ja käytin salaatinkastikkeena. Kait se ihan hyvää oli mutta tapaa siitä ei tullut.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

bluesman

Valkoinen balsamico taas sopii habasalsan etikkaosioon. Rajamäki valmistaa valkoviinietikkaa jossa vaaleaa balsamicoa. Siis homma meni nyt toisinpäin, balsamico chiliin eikä chiliä balsamicoon. Täytyypä kokeilla noilla kuivatuotteilla miten uuttuu eri etikoihin. Maku liukenee varmasti helpommin kuin öljyyn.