syyskuu 20, 2020, 06:21:07 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Aseistariisunta

Aloittaja TunturiTiger, helmikuu 17, 2010, 17:29:48 ip

« edellinen - seuraava »

TunturiTiger

aloitan tän keskustelun ennen ku Räyhäkäs ehtii.  ;D
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/02/tutkintalautakunta_puoliautomaattipistoolit_kerattava_pois_1453573.html?origin=rss

Mitäs mieltä porukka on? Suomessa on noin 200 000 puoliautomaattipistoolia joiden rahallinen arvo pyörii pauttiarallaa 1000€ molemmin puolin. Jos aseet kerätään pois, niin valtiolle tulee melko suuri lasku! Jos varovasti veikkaan niin ainakin 300milj€. Kuluja nostaa byrokratia, logistiikka, poliisin ylimääräinen työllistäminen, "hävinneiden" aseiden etsiminen yms.. Jos sama raha tai edes osa tuosta suunnattaisiin kouluolojen parantamiseen, mielenterveystyöhön ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen saattais tulevaisuudessa tuo rahasumma poikia muutamia euroja valtion kassaan.

Lisäks moni harrastus kärsii. Ihan vaan esimerkkeinä practical ja sra. Pienpetojen loukutuksessakin juuri tuo pahamaineinen .22cal puoliautomaattipistooli on kaikista paras.

Kuten aloituksesta huomaa, niin itse olen kovastikkin asiaa vastaan.

Janne

Ei VOI mennä läpi noin idioottimainen ehdotus. Mielenterveystyö ei ole mediaseksikästä, ei poliitikko siihen halua rahaa laittaa. Päin vastoin, laitetaan potilaat "avohoitoon" ja kielletään puoliautomaattipistoolit niin maailma pelastuu.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Kaltsu

Ei ne murhat siihen lopu, että kerätään aseet pois. Voikai sitä tappaa muillakin aseilla kun automaattiaseilla. Monet ase harrastajat ovat varmaan mielissään.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Kilp

Ja hyvää päivää ::)

Ilmeisesti tutkintalautakunnalle riittää, että seuraavassa välikohtauksessa kuolee vain neljä ihmistä kahdeksan sijaan. Lämmittää varmaan omaisia jos tuokin raha syydetään kankkulan kaivoon ja seuraava häiriintynyt nuori antaa käytännön esimerkin siitä kuinka kekselijäs ihminen voi olla.

PS: En ole kiinnostunut ampumaurheilusta enkä juuri metsästyksestä, mutta minulla ei myöskään ole mitään näitä harrastuksia vastaan.

TunturiTiger

Varsin hauska yksityiskohta oli, kun nollatutkimuslautakunta vetos sellon tapahtumiin. Sellossahan ammuttiin luvattomalla aseella. Luvattomia aseita löytyy yllättävän helpolla ja ne on käsittääkseni vielä hieman halvempiakin kuin luvalliset. :-\

teemu

No on kyllä taas järkevää touhua voe voe ;D

Itse en aseista paljolti pidä, mut eihän tolla saada mitään aikaan muuta ku lisää närää ja porua ja menetettyjä rahoja niinkun on jo sanottukin. Jos tää toteutetaan niin sehän lisää pimeiden aseiden maahantuontia eikö?

Horrigan

helmikuu 17, 2010, 23:57:04 ip #6 Viimeisin muokkaus: helmikuu 17, 2010, 23:59:44 ip käyttäjältä Horrigan
Suomessa suurin osa murhista tehdään teräaseilla ja hauskinta tässä on ollut se, että yksi asekieltoadressin allekirjoittajista on ollut miekkailuliiton puheenjohtaja ;D

Kaipa joihinkin tällainen populistinen politiikka sitten puree, kun nämä ihmiset ovat kerta eduskuntaan äänestetty. Että lakaistaan asiat maton alle ja teeskennellään niiden olevan lopullisesti poissa.
Innolla odotan ensi vuoden eduskuntavaaleja. Saapa nähdä kuinka moni näistäkin pölvästeistä pysyy Arkadianmäellä seuraavalla kaudella. Tosin suomalaiset ovat erittäin hyviä unohtamaan, joten luulenpa, että sama pahansuopa tollosakki istuu edelleenkin hallituksessa ensi vuonna Vanhasen johdolla.
Nyt tarvittaisiin oikein Ranskan mallia. Siellä sentään osataan osoittaa mieltä.

"If you tolerate this, your children will be next."

Poppamies Tuliliemi

Vaikka Suomessa on väkilukuun nähden runsaasti
ampuma-aseita, ei niillä tehtyjä väkivallantekoja ole enempää kuin muissakaan Länsi-
Euroopan maissa. Ampuma-aseilla on viime vuosina tehty yhteensä 16 prosenttia henkirikoksista.
Käsituliaseilla tehty osuus kaikista henkirikoksista on 7 prosenttia. Rikoksissa
käytetyistä käsituliaseista luvallisia on ollut 41 prosenttia. Kaikista viime vuosina
henkirikoksiin käytetyistä ampuma-aseista 58 prosenttia on ollut sellaisia, joihin rikoksen
tekijällä ei ole ollut lupaa[/I]

http://www.om.fi/Satellite?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&SSURIapptype=BlobServer&SSURIcontainer=Default&SSURIsession=false&blobkey=id&blobheadervalue1=inline;%20filename=OMSO%2011_2010%20Selvitys_180%20s.pdf&SSURIsscontext=Satellite%20Server&blobwhere=1266333385256&blobheadername1=Content-Disposition&ssbinary=true&blobheader=application/pdf

Kauhajokiraportin sivulta 95 :| Jännä miten ovat näitten lukujen pohjalta päätyneet tuohon ehdotukseen :|
"In sudore vultus tui vesceris pane"

Kadotus

Mitä tiukemmat säännöt, sitä enemmän niitä rikotaan. Mitä vähemmän luvallisia aseita, sen paremmat markinnat luvattomille aseille. Luvattomien aseiden kauppaan liittyy usein järjestäytynyttä rikollisuutta ja jos sellaisia markkinoita ruokitaan niin se kasvattaa myös muuta vähemmän kivaa toimintaa mitä kyseiset piirit harrastavat.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

chilimieli

Lisäys keskusteluun:
"Lautakunta ehdottaa esimerkiksi, että kriisitilanteen toimintamallit jaettaisiin oppilaille taskukokoisessa muodossa mukana kannettavaksi. Terveystarkastuksista lautakunta tekisi pakollisia.
"

Tästä lapsille tuleekin varmaan turvallinen olo koulua käydessä!? :D Vaikutus taitaa olla päinvastainen.. Tuo aseista "riisuminen" mukamas estäisi uudet trategiat, pyh sanon minä. Ei ne tappajat tekoaan olisi tekemättä jättäneet, vaikka aseessa olisi ollut latauspakko jokaisen padin jälkeen.. ::)
Ei hulluista tosiaan typerillä laeilla terveitä tehdä! Rahat terveydenhuoltoon, ostettaisiin rahalla vaikka mielenterveyspalveluita niitä tarvitseville ja valistusta mielenterveysasioista ja siitä, että asioista pitää puhua, ennen kuin ne purkautuu huonoimmalla tavalla. Taitaa niillä kaheleillakin olla ollut niitä ongelmia ennen tekojaan. Ei kukaan tosta vain sillä tavalla sekoa.. ::)

Miten olisi mielummin vaikka niiden asioiden ennaltaehkäisy jo yksilötasolla?? 8)

Räyhis

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - helmikuu 17, 2010, 17:29:48 ip
aloitan tän keskustelun ennen ku Räyhäkäs ehtii.  ;D


No perhana. Ehdit ensiksi. Olen itseasiassa luvannut ostaa laittoman aseen, jos käsiaseet kielletään.

En harrasta ammuntaa enkä tarvitse asetta, mutta jos lainsäädäntö menee siihen pisteeseen, että yksityishenkilöt eivät voi käsiasetta hankkia ja/tai niitä ryhdytään keräämään pois, minä kyllä hankin sellaisen. Ihan vain piruuttani ja nostaakseni laittomien aseiden prosenttiosuutta.

Tässähän on vähän samaa hymynaamameininkiä kuin Ranskassa, maassa joka ei rakenna ydinvoimaloita mutta ostaa ydinsähköä Saksasta, jossa on sitten tuplamäärä reaktoreita.  ;D

Tällainen leikkitotalitärismi ei tule koskaan toimimaan, joko kielletään IHAN KAIKKI tai sitten annetaan vain leppoisat suositukset. Suomessa on jo pitempään säädetty lakeja jotka hankaloittavat sellaisen ryhmän elämää joka muodostaa X-kymmentä prosenttia kansasta ja tekee jotkut asiat mahdottomiksi alle promillelle. Ei aina voida mennä heikomman ehdoilla.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

linker

Melko irvokas uutisjärjestys eilisissä kympin/seiskan uutisissa. Ensin tulee uutinen aseistariisuntalautakunnan pöhöttyneestä yölinjalla-Saurista, ja heti perään uutinen koululuokasta jossa ei ole ollenkaan opettajaa. Täytyisi laittaa asioita tärkeysjärjestykseen, mutta se ei myy.

Itseäni tuo löpinä ei kosketa, kun omistan vain kertalaukeavan lippaattoman toz-pienoiskiväärin. Mutta vuosi sitten lopetin trap-ammunnan, kun koko touhu meni mahdottomaksi asenneilmaston muututtua melkein natsismiin verrattavaksi. Tulipa kokeiltua.
Rekyylilehden foorumeilla puhutaan parhaillaan kotietsinnöistä: miten miellyttäviä tilaisuuksia ne ovat jne. En viitsinyt linkittää sinne chilifoorumin vastaavaa (siis kotietsintää koskevaa) ketjua, vaikka tunnukset tuonnekin omaan.

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - helmikuu 18, 2010, 10:01:26 ap
...Ihan vain piruuttani ja nostaakseni laittomien aseiden prosenttiosuutta...


Voi olla, että jokunen metsästäjä käy nyt just keväällä kokemassa kettuloukkuja ja kaatuu suksilla. Repussa oleva pistooli saattaa siinä hötäkässä tippua esim. suonsilmäkkeeseen. ::)

Filago

On tästä asekeskustelusta sentään se hyöty, että ammunta harrastuksena saa näkyvyyttä ;). Tällä viikolla meidän 10 vee kävi ekaa kertaa ampumaradalla, kokeili ilmakivääriä tuelta aikuisten valvonnassa. Ja kun periaate on ollut, että lapsia ei pakoteta äiskän ja iskän harrastuksiin, niin pääsi vasta kun osasi itse pyytää saisiko. Eikä olisi ehkä saanut inspistä ellei kaveripiirissä olisi ollut puhetta, juniorille itselleen kun aseet ollu tähän asti jotain mitä ei paljon edes näe, lähinnä vain laukkuja, mitä nostellaan auton perään kun mie tai mies käydään radalla.

Mutta ketjun aiheeseen. En kannata käsiasekieltoa, vaikka itse ammunkin enemmän ilmapistoolilla kuin ruutiaseilla. Tarkkaa harkintaa sen suhteen, kelle aselupia myönnetään, kannatan kyllä.

Sääli vain, ettei se meikäläisten kannatus tai vastustus mitään auta, eduskunta on kaikenlaisten komiteoiden ja populististen ideoiden armoilla ja sattumasta on kiinni aina se, millaisia päätöksiä sieltä milloinkin ilmaantuu kansaa hämmentämään...

Tietty sitä voisi vastalobata sellasella, että ampumaradalla tervehenkisen harrastuksen parissa lapset kasvaa tajuamaan, että aseet ei ole leluja. Että oikeastaan voisi lobata koulujen liikuntatunneille tutustumisia paikallisten ampumaseurojen toimintaan, ja halukkaille ampumakouluihin osallistumista. Ammunta kun kuitenkin on, vaikka julkisuus muuta väittääkin, meditatiivinen harrastus, jota tehdään seuroissa, missä yleensä on hyvä yhteishenki ja meininki. Ja metsästysseurojen osalta tulee vielä se bonus ruokapöytäänkin ;).

Filago, jonka mielestä on väärin ja tyhmää ja vastuutonta ostaa pikkupojalle ilmakivääri, jos ei samalla opeta, että sillä ei ammuta pihalla kissoja ja oravia ja lintuja, vaan radalla tauluja. Ja mene mukaan sinne radalle. Mutta jostain syystä eduskunta ei kanna huolta siitä, toisin kuin tähtisadetikuista ;).
#163

Räyhis

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - helmikuu 18, 2010, 11:23:07 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - helmikuu 18, 2010, 10:01:26 ap
...Ihan vain piruuttani ja nostaakseni laittomien aseiden prosenttiosuutta...


Voi olla, että jokunen metsästäjä käy nyt just keväällä kokemassa kettuloukkuja ja kaatuu suksilla. Repussa oleva pistooli saattaa siinä hötäkässä tippua esim. suonsilmäkkeeseen. ::)


Aivan posketon sattuma kävi myös eräälle tutulle. Oli ostanut naapurin asekauppiaalta vapaussodan aikaisen muistoaseen ja jonkun AIVAN IHMEELLISEN KÄSITTÄMÄTTÖMÄN USKOMATTOMAN sattuman seurauksena, hän osti oman isoisänsä suojeluskuntakiväärin, vaikka pappa käsi sydämellä vannoi nimismiehelle, että ase on purettu ja osat myyty ulkomaille.   :o :o :o


;)
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - helmikuu 18, 2010, 12:21:27 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - helmikuu 18, 2010, 11:23:07 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - helmikuu 18, 2010, 10:01:26 ap
...Ihan vain piruuttani ja nostaakseni laittomien aseiden prosenttiosuutta...


Voi olla, että jokunen metsästäjä käy nyt just keväällä kokemassa kettuloukkuja ja kaatuu suksilla. Repussa oleva pistooli saattaa siinä hötäkässä tippua esim. suonsilmäkkeeseen. ::)


Aivan posketon sattuma kävi myös eräälle tutulle. Oli ostanut naapurin asekauppiaalta vapaussodan aikaisen muistoaseen ja jonkun AIVAN IHMEELLISEN KÄSITTÄMÄTTÖMÄN USKOMATTOMAN sattuman seurauksena, hän osti oman isoisänsä suojeluskuntakiväärin, vaikka pappa käsi sydämellä vannoi nimismiehelle, että ase on purettu ja osat myyty ulkomaille.   :o :o :o


;)

Maailmassa monta on ihmeellistä aasia... Asekauppa oli ilmeisesti ostanu osat ebaystä? ;D

Ihmeellinen muuten tuo tutkijalautakunnan koostumus. Lautakunnassa on YKSI henkilö, joka on töiden puolesta tekemisissä aseiden (poliisi) kanssa ja sama hän oli ainoa, joka vastusti tuota aseiden poi keräämistä. Hmmm... Kukahan näistä sitten on se asiantuntija? On taidettu ensin tehdä lausunto ja sitten kasata siihen päätyvä lautakunta.

TunturiTiger

BTW! Muistin just tämmöisen kunnianosoituksen, mikä annettiin Holmlundille lokakuussa.
http://www.nra.fi/arkisto/091020-asekatkenta.html
;D ;D ;D

Räyhis

Ja liikenteestä/liikennesuunnittelusta/autoista yms. vastaavat ihmiset ovat lähes poikkeuksetta sellaisia, joilla ei ole ajokorttia, autoa tai minkäänlaista tarvetta kummallekaan edellämainitulle.

Toisaalta, päättäähän Paavikin parinsadan miljoonan panotouhuista....
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

TunturiTiger

Puolarien kieltäminen aseharrastajilta olis sama, kun kieltäis golfin pelaajilta jonkun tietyn mailan. Ampua voi, mutta iso osa lajeista katoais.

Pankkipoju

Lainaus käyttäjältä: Horrigan - helmikuu 17, 2010, 23:57:04 ip
Suomessa suurin osa murhista tehdään teräaseilla ja hauskinta tässä on ollut se, että yksi asekieltoadressin allekirjoittajista on ollut miekkailuliiton puheenjohtaja ;D
"If you tolerate this, your children will be next."


Elä naura, annaku setä selittää...

Teräase ei ole synonyymi miekalle...
Jos henkilöt kohtaavat toisensa miekkojen kanssa, niin ovat joutuneet ennalta sopimaan milloin, missä ja millä säännöillä yhteen ottavat.

Lyhyillä teräaseilla sen sijaan pistellään menemään ryyppyporukoissa, katujengeissä ja parisuhteissa ihan vaan kännin riamuksi.

Otin tommosen kuvan (sori, on taas kännykuva) suurimmasta keittiöveitsestäni ja pienimmästä yhdenkäden miekastani (florettii ei lasketa koska sillä ei saa aknearpii ihmeellisempii aikaiseksi) joka on alunperin suunniteltu hengenriistoon.
Yhdenkäden kevyeksi pistomiekaksi voit pohtia väistöraudoista, jotka estävät kahden käden otteen ja terän tikarimaisesta kärjestä.