lokakuu 22, 2020, 15:36:24 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Capsicum Galapagoense

Aloittaja Aji Inferno, helmikuu 26, 2010, 21:45:32 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Vain parilla Galapagos-saarella tavattava kasvi, jonka lähimmät sukulaiset ovat villi annuum ja c.chacoënse. Pienikokoinen ja hyvin erikoinen villichili, jolla tunnusomaisin piirre erittäin karvaiset, kosketettaessa voimakkaan hyväntuoksuiset lehdet.

Kukka on pieni, puhtaan valkoinen, ja marja villi-annuumin kaltainen pieni, tulinen, punainen pyöreä marja.

Helpohko kotikasvatettava, mutta voi olla vaikea saada kukkimaan ja tekemään marjaa. Vaatii selvästi erilaiset olosuhteet kuin tavallisemmat paprikakasvit. Melko herkkä ötököille, ei pidä pakkasesta.

Hyvin harvinainen, mutta näitä on silti jonkin verran myös harrastajilla.

Rankkapanda

Vain vähän aikaa natikan valossa ja nyt 250 wattisen eslin alla, bublerissa ja saa ravinteiksi vain hydroa ja salpietaria. En tiedä miten joskus onnistun yrittämättä. Saas nähdä miten tästä lähtee kehittymään.

Rankkapanda

Ulkona koko kesän, nyt natikan alla. Vaikea uskoa, että tämän saan tekemään satoa, mutta esim Pimenta da Neyde tekee ensimmäistä palkoaan :D

Aji Inferno

Mulla ei koskaan tehnyt edes kukan kukkaa, eli onnittelut! :)

wille

Mulla ei kukkinut ollenkaan tänä kesänä. Viime kaudella teki hedelmää melkoisesti, mutta itäviä siemeniä siitä ei juurikaan siunaantunut. Nekin vähät jotka ovat itäneet, ovat sittemmin kuolleet äkilliseen hengenlähtöön. Hieno kasvi!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

MadDog

Ei mullakaan kuki vieläkään mutta muuten voi kyllä hyvin...

chilifellow

Varsin mielenkiintoinen kapsu, ominaishajuineen ja kasvutavaltaan. Kukkimaan ei ole omani vielä puhjennu.

Tilasin Fatallii Gourmetista galapagoensepulveria. Kieli pitkällä venaan postia. Arvostellaan tuote sitten myöhemmin.  8)

- chilifellow -
# www.chiliyhdistys.fi / jäsen 058 #

MasaT

maaliskuu 23, 2011, 20:27:38 ip #7 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 23, 2011, 20:31:46 ip käyttäjältä Masa.T
Lisään tähän pari kuvaa omasta C.galapagoensestani viime vuodelta, vielä, kun ne ovat tallessa..

http://i521.photobucket.com/albums/w338/MasaT1/Chilit%202010/Cgalapagoense02-1.jpg
http://i521.photobucket.com/albums/w338/MasaT1/Chilit%202010/Cgalapagoense01-1.jpg
http://i521.photobucket.com/albums/w338/MasaT1/Chilit%202010/Cgalapagoense01-2.jpg
http://i521.photobucket.com/albums/w338/MasaT1/Chilit%202011/Cgalapagoense01.jpg

Tiemuh

Uskaltaisin lähteä veikkaamaan että varsin kosteassa voisi saada kasvin kukkimaan. Tämän kotipaikka on ilmeisesti varsin kostea koska kyseessä pieni lämpimän ilmaston saari keskellä valtamerta. Kasvin karvainen olemus voisi tarkoittaa sitä että se kerää isolla pinta-alalla paljon ilmankosteutta. Itse onnistuin vahinko pistokkaan juurruttamaan (mikä ilmeiseti varsin vaikeaa tällä lajila) ja sen majaillessa varsin kosteassa pussin sisällä muotoutui myös yksi kukkanen.

InkRose

Ensimmäinen yrittämäni Galan siemen jopa iti - pienen hännän teki - mutta turvemulta ei ollut ollenkaan sille mieleen. Kuoli sinne. Välissä oli yksi yritys keväällä/kesällä, joka päättyi homeeseen. Nyt viimeinen siemen menossa. Toistaiseksi kaikki hyvin, pari kuukautta nyt ollut lautalla. Taitaa olla se reilu lämmönvaihtelu mieleen tälle: Kevättalven idätys poiki parissa viikossa, kun lauttaboksi oli ajastetun ESL-valaisimen päällä.

gooFI

Itse en kokenut vaikeuksia saati idätyksessä tai pistokkaan juurruttamisessa.
Pistokkaan sain juurtumaan leikkaamalla siihen vinon tyven, poistin liiat lehdet ja pistin tölkkiin. Vedet vaihdoin tasaisin välein, ja pitkän odotuksen jälkeen juuret kasvoivat.
Nyt kyseinen pistokas innostui kukkimaan tuossa ikkunan luona. Olosuhteet ovat puutalon perusilmasto ja erittäin pienellä/0-tason lannoituksella se on elellyt.

-gooFI
--
gooFI

Kimppu

Hankala kasvatti tuntuu olevan. Toista kautta kasvoi kasvihuoneessa, pituutta ei tullut kasville kovinkaan paljon lisää, eikä edes kukkinut. Ehkä tykkäisi toisenlaisesta kasvualustasta (turvetta pääosin) kuin muut villit. Tai ehkä innostuu kukkimaan sisällä lämpimässä monimetallilampun alla...
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

bluesman

 Mulla oli isohkossa n.15 litran ruukussa jossa pääasiallisesti turvetta. Oli koko kesän kotona ulkona kuivuen välillä lähes totaalisesti mutta kukki mainiosti siihensaakka kunnes luteet tulivat. Alkukaudesta sain yhden podin, toinen putosi kun ruukkua siirreltiin. Nyt korkeutta on n. metri ja kypsymässä jopa yksi kokonainen podi. Näyttäis olevan hengissä ja yritän luteista huolimatta talvettaa yksilön. Ensi kaudelle jos vaurioitta selviää niin luulisin että tekee useamman podin.

Toni.A

Itselläni karahti kanssa luteisiin tämän kasvin taival. Jossain vaiheessa oli ihan kohtalaisen näköinenkin ja nuppujakin ilmestyi, mutta koskaan ei mitään sen kummempaa. Nyt on kasvi ihan pari senttiä korkea ja aika kituvan näköinen. Toivottavasti lähtisi uudelleen kasvuun, kuten heräsi Rhombokin lamppujen alla. Jollain, jos löytyy paria siementä, niin voisi yrittää uutta kasviakin.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

M;kko

Minulla on kaksi noin 70cm yksilöä, jotka kukkivat runsaastikin (jos nyt galan surkean pienillä kukilla voi runsaasti kukkia), mutta ei podin podia! Olen yrittänyt kukkia pölytelläkin, mutta siitepölyä tuntuu olevan kovin vähän. Toinen asui kesän taivasalla ja toinen kasvarissa. Ei helppo!

aropupu

^ sama vika. Neljä kasvia joista yksi sisällä ikkunalaudalla, yksi mukamas-kasvarissa ja kaksi pihalla. Ensimmäisen kukan sain joskus loppukesästä/alkusyksystä ja yhtäkään podia en ole vielä nähnyt.

blakk

Täällä Galat ovat juuri itäneet turpeessa, siemenen kuori tuntuu olevan erittäin kovassa kiinni, toisen itäneen sirkkalehdet ovat ruskeat ja ihan käpristyneitä. Toivottavasti toinen pudottaisi kypärän ja lähtisi kasvuun!

Azukki

Iskin joskus viime vuoden alusta 8 siementä itämään joista iti 6. Tosin, niillä meni 8-9kk itämiseen, joten älkääpä luovuttako liian aikaisin tämänkään kanssa! :)

aropupu

Minulla ihan vaan nimellä "C. galapagoense" tulleet siemenet itivät viime talvena muutamissa viikoissa. Nyt on taimella galapagoenset 974750083 sekä CGN 22208, laitoin mokomat kun haluan selvittää että ovatko nuo kaikki vain sama kanta eri tietokantakoodeilla vai löytyykö niistä jotain eroja. Nuokin molemmat itivät alle parissa viikossa, nopeammin kuin moni jalostettu lajike.

Vielä kun joku keksisi että mitä tämä laji oikein vaatii tehdäkseen hedelmää, nyt kun tuntuu sadontuotto olevan lähes kaikilla varsin satunnaista. Galan pistokaslisäys ei tuntunut ihan tolkuttoman vaikeaa olevan kylläkään, kolme oksanpätkää hylkäsin & unohdin vesilasissa ikkunalla olleeseen taimi-akvaarioon joskus syksyllä kasvia leikellessäni, näistä kaksi olivat tehneet joulukuuhun mennessä ihan kunnon juuret, vaikka yksi oksa oli kuollut ja mädäntynyt sinne lasiin.