helmikuu 17, 2020, 12:35:09 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Poppamies habanero-jolokia chilipyree?

Aloittaja Raimo el Muerte, maaliskuu 01, 2010, 18:38:47 ip

« edellinen - seuraava »

bläkkäri

Kattos, tutun näkönen purnukka tossa tyttii:n postaamassa kuvassa. Eihän tällanen kokematon keltanokka tosta paljoa makuja irti (vielä) saa, mutta kyllä sitä lähes joka ruokaan tulee tungettua. Tymäköittää Savunagasoosin mukavasti kun "vähän" toppaa.

Ja sivutaan siis alkuperäistä ketjunaloitusta, harkitsin ostavani paikallisesta cittarista tuota habajolokiapyrettä. En voi sanoa pettyneeni kun valitsinkin pelkän nagapyreen ;D.

bläkkäri

Äkkiseltään ei löytynyt erillistä pyre-ketjua, niin jatkampa tähän.

Alkuviikosta tarttui matkaan Poppamiehen Cayennepyre purnukka, enkä voi sanoa pettyneeni. Poltetta tässä on huomattavasti vähemmän kuin esmes nagapyreessä, mutta maku kyllä erottuu edukseen. Maku lähentelee Blairin Puresoosin raikkautta, muttei ole ihan niin kirpakkaa, sen kummemmin en nyt tässä osaa tuota luonnehtia.
Nopeastihan tuo kuluu, muttei ole niin suurta yliannostuksen vaaraa kuin nagapyrettä käyttäessä.

Ossian

poppamiehen 1kg nagapyree  on kyllä suosikkini. Siitä on hyvä laittaa lusikallinen tai pari pohja poltoksi. Haittapuoli on että siinä on 5 % suolaa niin pitää laittaa varovasti ja muistaa että ei pidä erikseen suolata. Mutta nagapyree ja jotain muuta tulista sekaan niin tulee hyvää :)