lokakuu 14, 2019, 22:03:47 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Sweet Habanero Leike, my ass! - Chilin ystävät, sorron yöstä nouskaa!

Aloittaja kyris, huhtikuu 02, 2003, 20:20:53 ip

« edellinen - seuraava »

kyris

Kävin tänään duunikaverin kanssa Kluuvin Kettusessa lounaalla, ja ilokseni huomasin lounaslistalla Sweet Habanero Leikkeen. Valinta oli sitä myöten selvää, vaikka ihan oikeaa habaneroa en annoksessa uskonut olevankaan, mutta chilä uskoin sen sisältävän.

No annoksen saavuttua karvas totuus sitten valkeni  :angry: tavallinen leike, jonka päällä oli kohtuullisesti punaisilla pippureilla maustettu kastike. :angry:  Kyseessä oli pippurileike ei mikään Sweet Habanero leike! :angry:  

No, ei annos missään nimessä pahaa ollut, ja en sitten paikan päällä jaksanut asiasta motkottaa kesken lounaskiireiden.

Kotia tultua, aloin sitten ajattelemaan, että eikö kyseessä ollut, jos nyt ei huijaus, niin ainakin valheellinen mainonta?

Enhän minä saa myydä Applen tietokonetta PC:nä, tai kanaa porsaan kyljyksinä?

Pistinkin juuri Kettuseen menemään reklamaatiota:
LainausHei,

Olin tänään ravintolassanne lounaalla, ja asiaa harkittuani, katson aiheelliseksi hieman reklamoida.

Söin lounaslistalta "Sweet Habanero Leikkeen". Annos oli kieltämättä aivan maukas, mutta ei kyllä vastannut annoksen nimeä.

Kyseessä oli lähinnä punapippurista tehty pippurileike. Annokselle oli kuitenkin annettu chilin nimi, ja vielä maailman vahvimman chilin nimi.

Annoksessa ei kuitenkaan ollut laisinkaan chiliä. Punaisia (Rose) pippureita muutama. Pippuri ja chili ovat kaksi aivan eri kasvia, vaikka joskus erheellisesti käytetään termiä "chilipippuri". Mutta käytetäänhän tomaatistakin nimeä "lemmenomena", mutta harvemmin tomaattikastiketta kutsutaan omenakastikkeeksi....

Katsoin aiheelliseksi valittaa tästä, koska ala carte listallanne samankaltaisesti imetty tuote, ja olen sitä mieltä, että mikäli annosta mainostetaan jollakin raaka-aineella nimeämällä se tämän mukaan, niin kyseessä on ainakin omasta mielestä vähintäin harhaanjohtava mainonta.

Eihän kanaakaan myydä porsaankyljyksien nimellä!


Ja alle tietysti yhteystiedot.

Mielenkiintoista nähdä reagoiko ravintola millään tavalla.

Oliko reklamointi yli-reagointia? Ehkä, mutta entä jos tosiaan olisin tilannut porsaan lihaa, ja saanut kanaa?[/color]

Tyräkki


Janne

Ei missään nimessä ollut ylireagointia! Suomalaisilla on usein paha tapa valitella asioista vain yksikseen tai pienessä kaveripiirissä, eikä muutosta parempaan luonnollisesti näin tapahdu.
Aina kannattaa huomauttaa jos saa mielestään huonoa tai puutteellista palvelua tai tulee muuten väärin kohdelluksi. Ei ole ollenkaan kohtuutonta odottaa saavansa sitä mitä listalla luvataan. Asiallinen asiakaspalvelija ottaa kohteliaan huomautuksen onkeensa ja mikäli ravintoloitsijaa ei tunnu vähempää kiinnostavan asiakkaan mielipiteet, minulla ainakin on ollut tapana laittaa rafla boikottiin.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

kyris

Kettunen vastasi reklamaatiooni näin:

LainausHei,
Kiitos asiantuntevasta palautteestasi. Pahoittelen jos leikkeemme nimi on mielestäsi ollut harhaanjohtava.
Voin kuitenkin vakuuttaa, että Sweet habanero kastikkeeseen käytetään  oikeita habaneroja.  Habanerot tulevat meille tuoreina, jonka jälkeen ne kuivataan. Sen jälkeen ne jauhetaan ja lisätään kastikkeeseen. Kokonaisia habaneroja ei kannatta annoksiin laittaa, koska tottumaton voi polttaa suunsa pahasti.
Kastikkeen tulisuusaste voi tietenkin vaihdella tekijänsä mukaan jonkun verran. Liian tulista kastikkeesta ei kuitenkaan voi tehdä, koska nimi on kuitenkin sweet habanero, eli vähän makeuttakin täytyy olla. Rosepippurit eivät varsinaisesti ole kastikkeen raaka-aine, lähinnä niitä käytetään annoksissa koristeina ja  antamassa väriä ruskeahkolle kastikkeelle.
Ensi kerralla meillä vieraillessasi voit pyytää kastikkeeseen lisää tulisuutta.
Hauskaa kevään jatkoa!
Terveisin
Suvi Virtanen
vuoropäällikkö, Kettunen Kluuvi


Ihan mukavan nopeasti tuli vastaus, mutta mistäköhän hankkivat habaneronsa ???

Sinänsä tietysti kiva, että vielä löytyy ravintoloita, joissa viitsitään tehdä chilijauhekin käsityönä... Veikkaisin, että toisen Michelin tähden saanut Hans Välimäkikin lintsaa tässä sen verran, että ostaa mausteet valmiiksi jauhettuina  :p

Vaikka vastaus tuli nopeasti, niin vahvempi maku vastauksesta jäi kuin tuosta kastikkeesta...[/color]

rusettinöpö

Mielestäni vastasit asiallisesti ja teit oiken vaikka varmaan otti päähän.
Minullakin on ollut vastaavia tunteita joskus ja sillointällöin.
ymmärrän kyllä myyjää jos se riemastuu siitä jos huomautetaan jostain kun yleensä nämä pienet huomautukset saattavat äkkipikaisesti paikanpäällä muotoiltuna muuttua suun soitoksi.

Toivottavasti opin itsekin joskus hillitsemään itseni ja relamoida perästäpäin jos on tarvetta.
since 03.2003 ja aivan seonnut

Fatalii

Sinänsä harhaanjohtava tuo nimi kyllä...
Habanero viittaa automaattisesti vahvaan sapuskaan, toisaalta tuon "Sweet Habanero":n saattaisi myös ymmärtää mietona Habanerolajikkeena, jollainen on myös olemassa, eli normaali Habaneron maku ilman järkyttävää tulisuutta.

Itselleni tulee väistämättä mieleen tuo lajike, josta tulee taas mieleen sapuska jossa on makeaa habaneron makua ilman pahempaa tulisuutta, on sitten eriasia jos sitä(KÄÄN) ei sitten ollut :)

Kyllä aika monessa ruokapaikassa maistamani chilijauheet ovat lähempänä jauhoa kuin chiliä, joten kyllä palautetta kannattaa antaa tulisuuden puutteesta, tai ainakin siitä että kunnolliset ja maukkaat lisä-terästeet puuttuvat!! ;)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Janne

Joo, en minäkään odota että ravintolan listalla tuliseksi mainittu annos mitään järistyttävää poltetta tarjoaa. Mutta usein vaan on niin ettei ruuassa ole edes pienintäkään kielen kärjellä havaittaava lämmön tunnetta, vaikka listalla lukisi mitä.   :(  Varsinkin texmexravintoiden kohdalla tilanne on tulisesta pitävän asiakkaan kohdalla aika pöyristyttävä, varsinkin jos vielä miedontavat ruokiaan tuon Tommin mainitseman Hesarin testiryhmän "raportin" perusteella. Minusta on vähän outoa jos mennään Texmexiä syömään ja valitaan listalta joku tulinen tortilla -annos ja sitten valitetaan kun siinä oli chiliä. Vähän sama kuin jos valittaisi kermaperunoissa olevan kerman lihottavuudesta.
Monissa paikoissa ei ole edes pöytämausteena muuta kuin tabascoa, poislukien kiinalaiset ravintolat joissa on aika usein varsin mainioita chilisooseja pöydässä.
Tampereella muuten oli joku vuosi sitten Hämeenpuistossa intialainen ravintola, jonka tuliset annokset olivat tosiaan TULISIA. Luonnollisesti ko. ravintola on jo lopettanut :(
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

kyris

Tässä nimen omaisessa tapauksessa tuo "habanero" kastike oli kyllä ihan peruspippuri kastike. Annoksen nimessä piti paikkansa lähinnä sana leike. Kastike ei ollut edes makeahkoa, eli habaneroa ei kastike kyllä ollut edes nähnyt. Ei edes tavallista paprikaa.

Ja mitä valittamiseen tulee, niin olen kyllä ollut paikalla kun eräs henkilö valitti, että pyttipannu oli muuten hyvää, mutta annos oli rasvainen....  :p

Mielestäni tälläiset tapaukset ovat vähän kuin tilaisi Cashew Chicken annoksen, jossa olisikin maapähkinöitä Cashew pähkinöiden tilalla.

No onneksi on, vielä, etnisiä ravintoloita, joissa saa tulisuutta annokseen, jos ei muuten, niin pýytämällä.

Sinänsä hauska tapahtuma oli joitain vuosia sitten, kun tuttu englantilainen kaveri oli Suomessa intialaisessa ravintolassa ja pyysi listan ulkopuolelta annosta, johon oli englannissa tykästynyt. Ravintoloitsija kieltäytyi todeten annoksen olevan "Not for a white people, not for a white people"  :p

El Rejo

Avaanpa minäkin sanaisen arkkuni... (Pitkään jo olenkin sivusta seurannut keskusteluita!)
Ravintoloiden täytyy tehdä (vielä nykyään) ruokaa siten, että kaikki pystyy sitä syömään, keskimäärin vähänkään tulisempi ruoka jää keskivertokansalaiselta syömättä. Siinä ei paljon auta espanjan tai kreikanmatkailu, joissa käydään koti-ikävää potien syömässä suomalaisessa ravintolassa lihapullia ja ruisleipää. Niin kauan kun lapsemme elävät chilittömyyden synkässä maailmassa, ei tulne muutosta myöskään ravintoloitten ruokalistoille.
Itse olen kahden pojanviikarin isä, ja pikkuhiljaa olen lisännyt tulisuusastetta kotiruo'assamme. Pojat kestää jo aika hyvin, mutta esimerkkinä eräs heidän ystävänsä, joka oli meillä yökylässä. Valmistin lasten lempparia, spaghettia ja jauhelihakastiketta, hyppysellinen cayennea, vähän mustapippuria, kenellekään meille ei edes tulinen, vieraamme pyyhki hikeä otsaltaan ja ihmetteli miten muut pystyy syödä tätä.
Mutta jos kotona on ainoat mausteet suola ja valkopippuri (jota sitäkin käytetään säästeliäästi), ei mikään ihme että petymme kaikki kerta kerran jälkeen ravintola-annoksiin, siis tulisuuden puutteeseen!


Kiitokset muuten ylläpidolle mahtavasta sivustosta, tää on täyttä rokkia!

T: E.R  :)

Nummis

Vaikea kyllä kuvitellakaan Kettuseen ihan äkkiä mitään kovinkaan tulisia ruokia. Jos poltetta haluaa täytyy sapuskat kyllä pääsääntöisesti väsätä itse.

Minä taasen koin melko positiivisen yllärin piipahtaessani Tampereella paikallisessa Coloradossa (vastaava syöttölähän on myös Helsingissä). Kuppilan ruokalista oli uudistunut hieman edellisestä käynnistä ja jälkkäriosastoon oli ilmestynyt Jalapeno Cheesecake. Pakkohan sitä oli kokeilla. Tulisuudesta nyt ei voi tämän ruokalajinkaan kohdalla hirvittävästi puhua, mutta maku oli muuten erinomainen. Jalapenot oli silputtu mukaviksi pikku palasiksi täytteen sekaan ja piristivät annosta kummasti kohdalle sattuessaan.

kyris

No en minäkään Kettuseen vahvan ruuan perässä ole ikinä mennyt  :)

Mutta Kettusen listalla on hyvinkin paljon annoksia, joissa mainitaan chili. Ja kyseisessä annoksessa (tai siis sen ala carte versiossa), on selosteessa siis nimeltä mainittu tietty chili. Silloin mielestäni pitäisi sitä nyt olla edes hieman annoksessa.

Kyseisessä annoksessa oli sinänsä hyvä pippurikastike, mutta mitään chiliin viittaavaa siinä ei ollut.

Ravintolapäällikön vastaus oli mielestä suoraan sanottuna vale!

Ymmärrän, että ravintolat eivät voi maustaa ruokiaan meidän chilipäitten makunystyröiden mukaan, mutta joku raja näissä asioissa pitäisi olla.

Syynähän ovar ihmiset, jotka haluavat syödä "trendikästä" TexMexiä, mutta eivät kestä mausteita. Tarkoitan tällä näitä ihmisiä, jotka juovat vettä litra tolulla purtuaan lihekeitossa uiskentelevaa mustapippuria...  :D

Mielestäni tilanne on sama, jos tilaan kiinalaisessa ravintolassa "Kanaa ja Cashewpähkilöitä" nimisen annoksen, mutta siinä onkin maapähkinöitä.

Asiakas, joka tilaa ravintolassa tulisen annoksen, ja valittaa tulisuudesta, on kuin asiakas, joka valittaa, että viinistä tuli humalaan.... :p

El Rejolle nostan hattua lastensa kulinaarisesta sivistämisestä! Ja onneksi on vielä etnisiä ravintoloita, joissa chiliä ei pelätä.

No, nyt odotetaan enää Dedo de Mocan raakileiden kypsymistä, niin pääsen vielä hetkeksi kaupan chileistä eroon  :p